Eftersnack V75 Momarken

Publicerat: 18 Mar, 08:16


Det var Björn Goops dag på Momarken där V75 kördes i lördags, han vann de fyra V75-loppen han körde och dominerade fullständigt, från egna stallet satte han dit Heartbreaker V.S., Dizzy Broad och Farouk B.R. och så avslutade han med Timo Nurmos-tränade Sir Ratzeputz.


Heartbreaker V.S. var det bra rapporter på och i värmningen såg han laddad ut. Björn försökte köra till direkt men hejdade sig i första sväng, istället körde han fram utvändigt ledaren efter 700. Han avvaktade sedan lite på sista långsidan och runt slutsvängen då tempo var högt men på upploppet klev Hearbreaker förbi Clemenz a Am i säker stil och han försvarade sig även snyggt mot Evil Enok M.E. som är rejält på gång. Heartbreaker avslutade 12,2 sista varvet och såg läcker ut medan Broadway Appolo såg seg ut redan varvet kvar och tappade mycket till slut.

Härlig svepning
I V75-2 fick vi se en härlig svepning på bortre långsidan från Dizzy Broad och Björn Goop. Från sjätte in gick Björn ut i näst sista sväng, ställde på ut på långsidan och 450 kvar satt han i spets. Sedan var det rena defileringen till överlägsen seger. Tveklöst en bra insats via 12,5/900 men loppet höll ingen högre klass. Betrodda Patricia Hastrup gjorde det anständigt som tvåa och skrällen Puisseguin gick hyggligt till slut efter en del strul på vägen. Vi trodde mycket på Raise Broline, det blev fel för henne i loppet och hon galopperade i sista sväng. Favoriten Zola Grand Cru gick med skor, därmed var hon kall på förhand. Det hade dock inte gjort något om man rapporterat detta tidigare på atg.se, det är ändå de uppgifterna man går efter som lirare.

I V75-3 var vi snett ut, vi trodde det skulle bli tufft för Floris Balwdin då han mötte tuffare motstånd än tidigare. Dessutom fick han press i omgångar men han gled ändå undan enkelt före stallkamraten Quite Coole Classic som programenligt släppt spets in i första sväng. I sulkyn satt Kristina Malmin. Frode Hamre körde offensivt och pressade i omgångar med Normandie Royal men där fanns det ingen täckning. 500 kvar så Djorkaeff Sisu ut som en vinnare men 350 kvar blev han lite störd och sedan tappade han motivationen helt. Som så många gånger förr då det handlar om lägsta V75-klassen på Momarken blev det väldigt många galopper.


I ett på förhand öppet och roligt kallblodslopp var fjolårets norska Derbyvinnare Will Prinsen bara bäst. Han blev över i tredjespår första 700 men Åsbjörn Tengsareid var bestämd i styrningen, tryckte sig till spets och sedan lunkade Will Prinsen bara undan. Torpa Nicklas hotade lite från rygg ledaren medan det även i detta lopp blev väldigt många galopper.

Stabil seger
Farouk B.R.
var vår vår spik genomgående då vi imponerats av Muscle Hill-sonen och var ganska säkra på att han tidigt skulle bli släppt till ledningen. Såg blev också fallet, efter 500 meter satt han tryggt i spets och varvade på 16,8. Då var konkurrenterna givetvis chanslösa även om Clint Classic var ganska närgången från rygg ledaren. Det var nog ändå säkrare än det såg ut och Farouk avslutade 12,5 sista 1000. Betrodde Code Bon kom aldrig till i loppet men var en riktigt fin häst medan det strulade för Gute Band.

I högsta klassen var det dags för sista kapitlet i Björn Goop-show. Nu med Timo Nurmos Sir Ratzeputz som Björn attackerade med från absoluta kön efter 400 meter då positionerna var intagna. Quick Fix tog sig enkelt förbi B.B.S.Sugarlight från början och Sir Ratzeputz kom fram på utsidan inför slutrunda. Lutfi Kolgjini drog hårt från 700 kvar och fick någon längd in på upploppet då Björn tog det lite lugnt. 150 kvar var Quick Fix trött och bröt ut flera spår. Han generad Sir Ratzeputz som bitvis hade lite problem med aktionen men ändå kunde han vinna lätt efter 10,6 sista varvet. B.B.S.Sugarlight fick chansen på insidan och blev tvåa och Quick Fix höll till tredjeplatsen medan övriga var stort slagna.


Högt tempo

I avslutning blev det tuff körning inledningsvis där så småningom Rushmore Face satt i spets sedan han blivit släppt dit av Pastore Bob som fick offra en hel del för att komma till tät. Kolgjini drog hårt i ledningen sista 700 och bara Pastore Bob kunde följa. Denne klev sedan enkelt förbi på upploppet och har verkligen utvecklats i Johan Untersteiners regi. Han avslutade 12,3/1000. Rushmore Face var också riktigt bra som tvåa medan Antonio Trot inte funkade på banan, något han skvallrade om redan i värmningen.

Det blev bara drygt 4 lax på sjuorna och jackpot till Mantorp på femmor. Vi fick hyggligt betalt på dubbeln och satte två olika system på Slutspelet så det var en okej lördag.

Toppen
+++ Björn Goop
vann de fyra loppet han körde och han gjorde det efter att ha agerat i loppen och på så vis funnit fördel. Ruggig uppvisning.

++ Hearbreaker V.S. fick ett tufft lopp men var ändå bara bäst, imponerande.

+ Will Prinsen är bara fem år, han är en väldigt snygg häst som gjorde ett urstarkt lopp vid segern. Han blir spännande att följa.

Floppen
Zola Grand Cru
var riktigt dålig, hon är ojämn och trivs inget vidare med skor. Rocky Winner sprang bara i kön och visade inget. Antonio Trot fungerade inte heller men ta insatserna på Momarken med en nypa salt, banan är svår.

Lira nästa gång
Juvels Boy
värmde bra och var nog inte helt tom i mål heller. Han passas framöver. Puisseguin vinner ju aldrig men hon visade form samt Monfalcone som i alla fall såg fin ut och är på gång.

Avslutningsvis: Snälla, sluta tjata om kampen mellan Sverige och Norge dessa dagar. På banan var det ett evinnerligt tjat, i alla fall i början av dagen innan de svenska segrarna började trilla in. Tror inte nån, absolut inte nån, tycker det är vare sig spännande eller roligt.

Bilder från Kanal 75 tagna av Roger Svalsröd.

P- A Johansson

Banan Momarken

Publicerat: 17 Mar, 13:23

Banan på Momarken är fin men man har lagt på nytt, lite grövre material för fästets skull. Detta gör att det sliter lite mer än det gamla finare materialet gör så det är lite individuellt om man bedömer att det går att köra barfota. Håll koll på här på siten så kommer vi med mer information.

 

Eftersnack V75 Eskilstuna

Publicerat: 10 Mar, 19:55

V75 på Sundbyholm blev ganska favoritbetonad, den gav drygt 15 000 kronor på sju rätt och jackpot på femmorna. Banan var samtalsämnet inför och man gjorde ett kanonjobb med bana. Det var till och med ett plus att köra barfota.
För vår del blev det sex rätt på Rank och Spel då vi spikade Zenit Brick.Inledningen blev som vi hade tänkt. Det löste sig direkt för GlobalSatisfactionen, Ulf Ohlsson attackerade från andra ut efter 550 kvar och sedan var det full körning på sista långsidan. GlobalSatisfaction hängde som vanligt töm i sista sväng och tappade någon längd på ledande Ajlexes Cubano men på upploppet plockade han enkelt ner denne på hårdhet via 10/700. Bakom var det inte mycket att skriva hem om annat än att Stay Alert värmde vasst och gick mycket bra efter startgalopp.

Mycket bra prestation
I V75-2 kom så en rejäl smäll då Dealwithakiss gjorde ett kanonlopp. Hon svarade anfall bakifrån 900 kvar, blåste till ledningen i sista sväng och försvann till helt överlägsen seger efter runt 11 sista 700. Dealwithakiss tävlade barfota runt om och i bike samtidigt som det var sagt att det var sista starten i karriären. Det var verkligen en avslutning för hon gick dessutom i mål med huvan kvar. Tahays Blue Amber och Zara Zolide avslutade bra medan vi noterar att både Lars-Göran Söderberg och Stefan Söderkvist inte var med från start.

Piraten i topp igen
I V75-3 fick omgångens megafavorit Zenit Brick ge vika för hedershästen On Track Piraten. Zenit Brick tvingades gå utvändigt utan rygg sista 1900 och avslutade 11,8 sista varvet men han kunde inte stå emot On Track Piraten, som fick loppet i rygg, på speed. Trots att travet inte stämde perfekt för Piraten plockade han säkert ner Zenit via 09,5 sista 800. Möjligt att Örjan Kihlström hade vunnit loppet om han testat mot ledningen, känslan är att Ulf Eriksson hade släppt. Då hade i alla fall On Track Piraten fått göra jobbet utvändigt. Bakom gick Queer Fish helt okej och West Wing spurtade bra. Han fick svar då man testade för ledningen och backades sedan ner i fjärde in.

I lärlingsloppet, V75-4, vann Staro Ivy League och Henriette Larsen. Staro har kämpat ihop till det den här segern i tuffa V75-lopp. Han har gått bra en längre tid men inte räckt ända fram. Nu blev det bra med fjärde ut med rygg på Legoholm Zon medan flera av konkurrenterna gjorde bort sig. Han blev även fint framdragen under slutvarvet, attackerade 300 kvar och avgjorde lätt efter 12,0 sista varvet. Tvåan Ellieann hittade andra ut, attackerade 900 kvar och var framme utvändigt ledaren på sista långsidan. Hon plockade ner ledaren och höll urtappert. I skymundan gick Pirat Broline mycket bra efter strul på vägen samtidigt som vårt drag Antonio America blev störd till galopp efter 150, sedan gick han 15,3/2300 innan han galopperade på nytt sista biten.

Lightningsky lös upp
Det blev förändrade förutsättningar efter strykning av Xanthis Business i V75-5 men att det blev tuff körning var helt rätt. Vi hade på känn att Lightningsky skulle öppna vasst men han öppnade ändå bättre en förväntat. Efter 400 meter var Ulf Ohlsson ändå tvungen att släppa till rusaren Enjoy the Life. Det gick 10,8 första varvet och Enjoy the Life var slagen i sista sväng. Då tog Lightningsky över och han försvarade sig mycket snyggt mot Aventador S.F. som också gjort ett bra lopp. Detta var hästens blott sjätte start och han har en spännande framtid. Vi trodde åter på Roofer, det blev perfekt kört för honom men han tappade travet i sista sväng och galopperade. Vi får ligga lite lågt med honom den närmaste tiden.


Följetongen Olle Rols fortsätter att leverera och han vann sjätte raka segern. Han var ivrig från start och tog några galoppsteg. Sedan blev han hängande i tredje men då Comte du Pommeau gled ner i tredje in kom Olle Rols ner i tredje ut. Attacken sattes in 550 kvar, han togs lite lugnt av Peter Ingves runt sista sväng och på upploppet avgjorde Olle hur lätt som helst efter 11/800. Forecast serverades ett perfekt lopp och blev tvåa, Västerbo Grosbois höll bra från utvändigt ledaren som trea medan Oceanic Clearance var en besvikelse i spets och Comte du Pommeau fick lite sparat.

Trippel för Ohlsson
Nästa segerstaplare som levererade var Sir Q.C. och därmed tog Ulf Ohlson en V75-trippel. Titan Brodde blåste till spets men Örjan ville släppa och Sir Q.C. kunde glida till spets efter 700. Sista 700 grillade Ohlsson konkurrenterna som var chanslösa att utmana. Porthos Race gick bra från tredje in och Gute Band avslutade åter bra som trea medan Titan Brodde såg spänstlöst ut i sista sväng och galopperade på upploppet som slagen.

Vi tar ny sats mot en häftig jackpot på V86 på onsdag och jackpot på V75 på Momarken på lördag.

Toppen
+++ Lightningsky
var med i en stentuff körning men kunde ändå koppla grepp i sista sväng och gå undan urtappert.

++On Track Piraten plockade ner segermaskinen Zenit Brick och visade fortsatt härlig moral och hårdhet.

+ Dealwithakiss svarade för en mäktig slutrunda då hon vann överlägset efter 11 sista 700 med huvan kvar.

Floppen
Hankypanky Frances
var direkt blek, Legoholm Zon visade lite nedåtform efter att ha haft toppform en längre tid och Oceanic Clearance borde hållit bättre från spets.

Lira nästa gång
Stay Aler
t såg riktigt laddad ut, både i värmningen och efter galopp. Pirate Broline gick bra över mål efter mycket strul på vägen. Porthos Race gav också ett formstarkt intryck och gick med full fart över mål.

Banan Sundbyholm

Publicerat: 10 Mar, 14:00

Man har givetvis jobbat stenhårt med banan sedan igår då den knappt var tävlingsmässig. Man har skrapat av ytlagret och lagt på ganska mycket nytt material. Tittar man på banan ser den fin ut men vi har även kollat med ett par aktiva.

- Man har lagt på väldigt mycket material och det ser löst ut samt fruset under. Men jag har inte kört på banan än så det är svårt att säga, säger Örjan Kihlström då han är på väg ner från banan efter att han kollat den.

Reijo Liljendahl däremot har känt på banan och han är nöjd med den.

- Det blir tungsprunget om det inte fryser på. Jag tycker den känns bra och det kanske till och med går att köra barfota. Den är lite kladdig en bit ut men på innerspåren är den torrare, säger Reijo.

Så är läget nu strax före kl 14.

Eftersnack-V75 Halmstad 3/3

Publicerat: 04 Mar, 14:36

Det tog tid att komma iväg.. 

Ett gäng omstarter inledde V75-omgången på Halmstad - väl i den giltiga starten tog Uhrberg enkelt hand om ledningen med Something Fishy, fick bestämma efter eget behag men var trots det tidigt slagen. Pacific Face var istället bara bäst och kunde via 12,9/1000 enkelt vinna från dödens i sin säregna stil. Guiseppe Lubrano har gjort ett jättejobb med den här ”bjässen”, han har fortsatt problem med travet, men han blir rappare för varje start som går och styrkan är det som bekant inga fel på. Favoriten Shorthanded Jag fick ett bra lopp men var aldrig med chans över upploppet, möjligt att vi är hårda i vår bedömning men med tanke på loppscenariot borde han kunnat bättre. Revlino Jet värmde på bra vis, var klar tvåa bakom Pacific och såg fin ut hela vägen, men när det väl skulle avgöras hade han inga planer på att springa om och man ska nog behandla honom med försiktighet framöver, även fast distansen kanske inte var till hästens fördel. Vi nämner även Global Unlimeted som såg dålig ut i provstarterna, släpade i kön hela loppet och det lär dröja ett tag innan vi får se honom i listorna igen. 

Fortsatt ingen att lita på.. 

Storfavoriten Sauron Pil (V75-2) galopperade återigen från start (galopperade även 750 kvar) och ”PU” har fortsatt en del att fundera över gällande Zola Boko-sonen. Yankee Boy var uppskriven i ”nästa gång boken” efter starten på Åby senast - han fick ett perfekt lopp och avgjorde enkelt när Kim väl vek ut honom före Black Snapper som tävlade för första gången barfota runt om. Harry K hakade på godkänt som trea från rygg ledaren i ett lopp som inte höll speciellt hög klass.

Tuppfäktning i Guld.. 

Efter strykningen på Sorbet (V75-3) hade Jairo en klart passande uppgift i Gulddebuten. ”Harry” flög som vanligt till spets för att sedan släppa till Olympic Kronos, väl där trodde ”alla” att loppet var låst, alla förutom Lövgren som testade rejält för ledningen vilket kostade 11,3 på varvet. Uppfriskande med lite gasning, men att ”Ludde” skulle släppa ledningen fanns såklart inte på kartan och istället för en lugn dödens och tvåhundra lax till Jairo, kunde Rocky Winner knäppa av Quick Fix sista biten. Det är lätt att vara ”staketkusk” och klaga på styrningar i efterhand, men i det här fallet får faktiskt "Jocke" sätta på sig dumstruten, dåligt påläst. 

Knappt men säkert.. 

Ambon Degato (V75-4) kunde precis slå av Ile Saint Louis som var rejält förbättrad barfota i Diamantstoet. Vi trodde mest på Day Composite, men det blev fel när Kolgjini släppte ledningen till CE och vi får ta omtag på henne, jättefin som fastlåst! Plus även till Nouvelle Madelene som höll bra efter ett stentufft lopp och Veijos hästar blir som vanligt att passa framöver nu när barfotaförbudet är hävt. Favoriten Belle Godiva galopperade från start och stod för en bra upphämtning. Hon är fortsatt inte klockren i travet men första gången barfota fram var klart positivt för henne. 

Tredje raka.. 

Vi spikade Treasure Kronos (V75-5) trots att det stod dödens i ”proggan”, tyvärr försvann hon direkt från start vilket bäddade för Ultimate Wine som tänt till på slutet och tog tredje raka från ledningen. Geisha Sund var inget extra som femma från dödens och Unrestricted var godkänd som tvåa i sin årsdebut. Största frågetecknet var Ultra Bright som galopperade på upploppet, det hör inte till vanligheterna när det gäller henne och vi får hoppas det inte var något allvarligt som hände. 

”Skriket” höll för trycket.. 

Pastore Bob (V75-6) var omgångens stora ”skrik” med lopp i kroppen, barfota och ”biken” på. Han tog planenligt ledningen och dansande sedan undan enkelt med krafter kvar. Erik Sting galopperade inte helt oväntat när Jorma laddade (vi var inne på det i spetsanalysen) och bakom ”Pastorn” var jätteskrällen Mr Prefection mest positiv som tvåa. Ska även sägas att Rafiki Fri höll bra som trea efter att ha fått dra tåget sista 700 i tredjespår och Highspirit rullade över i galopp med krafter kvar i sista sväng. 

Skön ”injobbning” avslutade lördagen.. 

Clemenza Am (3%) är ojämn, men kapabel när han har "sin dag". Han var läcker vid spetssegrar 7/3 och 27/6. Segerlös på distansen, men vann ett 2550-lopp i Frankrike och på Årjäng i somras höll han bra bakom Born In The U.S.A.. 2-3% av insatserna kittlar och vi skrällspelar med honom”. Ja, så skrev vi i Rank & Analys och efter bra värmning fyllde vi på med ytterligare 150 kronor på Slutspelet-DD och plussade 13.615 kr på DD-spelet! Master Crowe fick visserligen Qahar Q.C. utvändigt om sig, men visst borde han väl ändå hållit undan från ledningen? Qahar galopperade i utgången av sista sväng och kommer inte få det lättare framöver på de allt mer snabba banorna.. Lira nästa gång då? Mr Perfect såg finfin ut med sparat i skymundan, Oscarsson har form på grejerna! 


Svår omgång med över fyra miljoner på sju rätt, vi var aldrig riktigt nära men ”tröstar” oss med den snygga dubbeln till nästan 79 gånger såsen och laddar batterierna inför kommande vecka! 

Toppen: 

Banan var i kanonskick och trots minusgrader under veckan var det inga problem att köra barfota. 

Pastore Bob fick visserligen bestämma i ledningen och vi ska inte dra allt för stora växlar av prestationen, men intrycket var mycket bra och han blir spännande att följa framöver.. 

Floppen: 

Lövgrens styrning med Jairo i Guld är självskriven här. 


Lira nästa gång: 

Day Composite: Fin som fastlåst. 

Highspirit: Galopperade med krafter kvar i slutsvängen. 

Mr Perfect: Såg fin ut i skymundan med sparat i mål. 

Eftersnack dubbla V75-omgångar på Solvalla och Bergsåker

Publicerat: 25 Feb, 17:44

Dubbel till amatörtränare blev ledordet under helgen, på lördagen var det Micael Broberg som hade ställt i ordning rejält och tog hem två lopp i V75-Champions på Solvalla, med Dani Boko och West Wing, båda förtjänstfullt körda av Ulf Ohlsson. Under söndagen var det Kenneth Thelin som inledde V75-omgången på Bergsåker med att ta två raka med Hagentoy och Global Teardrop!

Vi börjar med lördagen: 

Ohlsson Champion 
Redan nämnde Ulf Ohlsson plockade alltså hem den första V75-champions titeln med det här upplägget som var en kuskmatch över sex lopp. Dani Boko skrällde till rejält och betalade ut nästan 60 gånger pengarna på vinnarspelet, perfekt lucka från fjärde invändigt och hann precis fånga in Just Wait And See som gick en tung avslutning ute i spåren. West Wing har hittat nya växlar hos Broberg och visade nu att insatsen senast inte var någon engångsföreteelse, efter en vass avslutning fångade han in den stora favoriten Bryssel precis på linjen.

Stark Firewire inledde
Firewire hade vi känsla för skulle leda runt om men då Björn Goop gick ut med att han skulle svara spets med Windy Ammik kändes det som att vägen till seger skulle bli tuffare för Rigmor Jakobssons häst, men hon brydde sig inte om att det blev dödens större delen av loppet och Kaj Widell så efteråt att han hade 10,6/1000 på sin egen klocka och hon har utvecklats rejält. Geisha Sund fick loppet och borde väl ha bjudit lite bättre strid men fick nöja sig med tredjepriset då Windy Ammik höll bra i täten.

Hård duell i lärlingschampions
Vi trodde mycket på Farouk B.R. i lärlingsloppet och valde att spika honom på slutspelet vilket visade sig vara rätt. Sandra Eriksson körde resolut till ledningen och fick favoriten Hobby De L’iton på utsidan, Oskar J försökte att vinna loppet på styrka genom att hålla högt tempo med sin häst men det fanns inget att göra åt Farouk den här dagen. 

Skräll i kallblodsloppet
Carl Johan Jepson körde bara skrällar på förhand och trodde att det skulle bli svårt att få någon seger i kuskmatchen men han serverade Lille Jim som tränas av Jan Martin Bjerring ett perfekt lopp med ryggar fram till upploppet och via 21,8/500 så avgjorde man enkelt till slut. 

Stoneisle Ocean avslutade efter lite tur
Stoneisle Ocean trodde vi en hel del på och hon vann V75-7 efter att ha tagit dödens inför slutvarvet. Hon gick bra via 13,8/1000 men känslan var att Lady Nadine galopperade bort segern en bit in på upploppet. 

Antonio Trot bäst i långa loppet 
Efter att ha tagit över ledningen 1800 meter från mål blev det enkelt till slut för Antonio Trot som höll undan för Platon Face som är bra när han sköter sig. 

Två stora skrällar gjorde att det blev för svårt för dom flesta och så även för oss, sju rätt den här lördagen betalade ut 2.089.844 kronor till elva vinnare!

Över till söndagen: 

Dubbel till Solängetamatör
Kenneth Thelins hästbuss strejkade påväg till Bergsåker, men fram kom man i alla fall och bra gick det då både Hagentoy och Global Teardrop vann sina V75-lopp. Hagentoy avslutade bra till seger i V75-1 men den moraliska vinnaren i det loppet var utan tvekan Knifetown Winner som efter en startgalopp gick ett rysligt vasst lopp och han har formen på topp. Snabb öppning bäddade för Global Teardrop som avslutade bäst i V75-2. Snyggt jobbat med en dubbel på V75 med så litet material och det är bara att lyfta på hatten för Kenneth Thelin. 

Stora favoriterna förlorade
Alfie var stor favorit i kallblodsloppet men fick sträcka vapen mot Art Kjarvald över upploppet och Ulf Eriksson bjöd på segergest. Milliondollarrhyme var streckad på över 70% och har visat riktigt bra takter, fick förvisso en lite tuff inledning men löpte inte alls upp till vad han kan och var sist av dom felfria i mål, lät på Fredrik B som att han skulle hem och pausa nu och sedan återkomma när det är bättre banor. Nu fick istället Joakim Elfving segerdefilera med Whelk som har riktigt bra form, är under utveckling och ”Jocke” tänker matcha henne mot stochampionatskval.

Nurmos tog en dubbel och bästa värmningen vann avslutningen
Timo Nurmos tog två tränarsegrar när Extra Fudge bara var bäst i V75-6 och Aventador S.F. spurtade bra tillsammans med Örjan Kihlström i V75-4 när man fångade in stallkamraten och storfavoriten S.G.Charpentier. Mon Etoile värmde riktigt bra inför sitt lopp och höll också undan till seger i avslutningen tillsammans med sin tränare Thorsten Tietz. 

Även söndagen bjöd på ett par riktiga skrällar och utdelningen blev 658.136 kronor! 

Lyfter fram två nästagångare från helgen: Just Wait And See har alltid visat kapacitet men höjt sig något snäpp nu hos Håkan K och han vinner snart lopp igen. Micael Melander valde att släppa spets med From The Mine, vilket gjorde att han hamnade i maskin och där fanns det krafter sparade.

Eftersnack Axevalla 17/2

Publicerat: 18 Feb, 11:16

Hemmahästen Southwind Feji var dragplåstret denna jackpotlördag och hon gjorde ingen besviken. Lekande lätt stegade hon undan över upploppet och i god tid innan mållinjen gjorde Micke J en bejublad segergest.

Tillägg över kort distans gjorde att många försökte fälla megalampan och segermaskinen, så även vi. Jorma Kontio valde ett högt tempo i täten med Ile Saint Louis och 900 kvar fick Micke J ut Legoholm Zon i tredjespår och han kunde rygga henne. Vid upploppets början lät han stoet spela ut sin speed, hon avslutade 1.14 sista 300 meterna och vann retfullt enkelt. Man riktigt ser och hör på Andersson hur mycket han gillar henne, konstigt vore väl annars i och för sig. Stora plus för sin insats i detta lopp ska Legoholm Zon ha, sjuåringen fick vandra själv i tredjespår hela vägen hem och vi hade 1.14 sista rundan på henne. Vilken utveckling det varit på stoet i Aronssons regi och vilken duo hon och Uhrberg blivit!

- Det är en underbar häst, hon har blivit lite vass av alla bilstartslopp hon gått, så det var positivt att hästen fick ett sådant här upplägg denna gång. Allt blev klockrent och jag behövde i alla fall inte titta bakåt sista biten, skrattade Micke J Andersson efter segern.

 

 

Favoritseger i V75-inledningen!

I V75-inledningen körde Takter på säkerhet och stöttade Linus Boy den första biten, bra gjort. Johnny visste att han skulle få överta ledningen från skrällen Jonathan Palema. Han fick öppna första varvet efter 1.17,4 i Silver och då en för dagen entömd Trinity Lux fick vandra utvändigt så talade allt för favoritseger i det skedet. Sexåringen trivs i spets och vann säkert utan att vara som bäst för dagen, detta var femte segern från ledningen på åtta försök. Bakom honom avslutade stallkamraten Globalsatisfaction 13 sista 300 och gick hela vägen in i buren, även om han bröt nedåt aningen sista biten. Positivt hängde hemmahästen Jonathan Palema med till en tredjeplats.

Mer Nurmos borde det ha blivit i V75:2 där Mellby Euphoria smärtfritt kom till ledningen och fick öppna första varvet efter beskedliga 1.18,4. Chantilly har verkligen höjt sig de senaste månaderna, hon fick vandra själv i tredjespår sista 650 meterna och stred bäst och vann knappt före Canary som hade sparat efter en resa i vinnarhålet. Favoriten slutade ”bara” trea och visade inte bästa kepsen då det skulle avgöras. Skrällarna Roly Poly och Zola Grand Cru såg fina ut och ska passas framöver!

 

Vaken styrning!

I V75:3 minns vi mest PU:s smarta drag att sända fram Arsenal till dödens då tempot var lågt. 1 500 meter från mål hade han parkerat utvändigt om ledande Earn N´Burn och låst loppet. Peter körde 1.13,7 sista varvet och även om stilen inte var perfekt till slut så vann hästen säkert före ledaren. Vi valde att spika Roofer efter intrycket på Solvalla. Örjan Kihlström backade från start och hamnade sist utvändigt, han stöter 1 100 kvar men då vill tre framförvarande ekipage också ut och redan då ser det ut som Örjan ger upp loppet. 600 meter senare har hästarna i tredjespår inte tagit sig framåt utan har samma position som dryga varvet från mål. Kihlström körde bara runt med Roofer och det blev fel för vår spik. Så är det när man spikar Örjan, han väljer sina strider och tänker på hästen. Men att Roofer kommer höra talas om sig under sin fyraårssäsong är vi övertygade om!

Lärlingsloppet blev ett blufflopp, efter en intensiv spetskörning mellan Flashing Victory och Jordan Lee G.L., där den sistnämnde kom till spets var det på stället marsch. Första 1 500 meterna travades efter 1.18,1, ledaren höll undan knappt för Mattias Hansson före Flashing Victory. Minus till några etablerade lärlingar i detta lopp att inte känna att det går så sakta där framme och syna dödens billigt, flera hästar i loppet hade mäktat med det och fått bättre placeringar med ett sådant upplägg.

 

Läckert av Kevin!

Långloppet i Bronsdivisionen blev en rivig historia. Favoriten Sambuca Knight kom programenligt till spets, sedan trodde många att Kim Eriksson skulle få husera som han ville där framme med Berghs häst. Anna Isabelle Karlsson ville dock annorlunda och satte upp tempot i dödens med Rafiki Fri. Första 2 000 meterna travades efter 1.13,9 och 400 kvar var favoriten vrålslagen. Kevin Oscarsson hade kört spårsnålt med Mr Perfect, 850 kvar gick han ut i andra ytter med pappas häst. Sexåringen vann lätt och Kevin bjöd på en härlig segergest, tvåa blev bra avslutande Comte du Pommeau, trea blev en tapper Rafiki Fri. Trots att Firewire låg på under vägen spurtade hon in som fyra och gjorde ett bra lopp, hon blev dock diskad för en situation i sista sväng. Vi har samma känsla som domarna i detta fall och ger grönt ljus till bedömningen.

Takter vann V75-inledningen och segrade även i epilogen med norske Always On Time. Femåringen vann knappt från ledningen, trea blev Porthos Race som var duktig från dödens, första gången över kort distans slog väl ut. Mr Creation och Bonnies Celebrity tar vi med oss till nästa start från detta lopp, i dessa fanns det en hel del sparat.

Just ja, man körde ett Guldlopp också med sex hästar där vinnaren fick 200 000 kronor. Vann gjorde Sir Ratzeputz och Erik Adielsson, bra att man la det loppet utanför V75-spelet, det räcker så om högsta klassen denna lördag.

 

Toppen:

 

Peter Untersteiners vakna styrning med Arsenal som blev loppavgörande, någon borde kopierat den styrningen i lärlingsloppet…

 

Legoholm Zon som vi tycker gjorde dagens bästa prestation, hon kan göra grovjobb numera, givetvis måste man också hylla Southwind Feji och tränarjobbet Pär Hedberg gör med henne.

 

Floppen:

 

Guldloppet som var en tröttsam historia.

 

 

Trinity Lux som värmde dåligt och inte såg något bra ut, det har nog blivit för täta starter för honom och där väntar nog en vila.

 

Spela nästa gång:

 

Mr Creation har knallform för dagen och liras med spetsläge i lämplig konkurrens i nästa start.

 

Roofer i nästa start kanske man ”tävlar” med honom!

 

Eftersnack-V75 Solvalla 10/2

Publicerat: 11 Feb, 15:46

Små marginaler i V75-1 där loppet avgörs (?) när Trinity Lux bryter ner på Nakoda Goj efter 250 meter, fastnar i dennes sulkyhjul vilket gör att Nakoda Goj inte kan följa ryggen på Slide So Easy och Jairo hittar ner i andraspår. Jairo kunde därmed smyga med i rygg på Flemming och spurta till seger före Nakoda Goj som avslutade starkt som tvåa. Kommer inte Lövgren ner där får han backa ner bakom Westerholm, det är möjligt att han vinner ändå, men givet är det inte om ni frågar mig. Han är bra Jairo och ser häftig ut, men just den här segern vill jag inte blåsa upp då det blev bra kört åt honom där Slide So Easy saknade det rätta trycket och Justice Ås gjorde bort sig med galopp.

Klassblandning i V75-2 där Ready Ribb blåste runt fältet på baksidan via en 09-speed och försvann undan till överlägsen seger. Han var tempogynnad, men är en riktigt fin löphäst och fick en välförtjänt klapp på rumpan av Björn efter mål. Björn hade överlägsen häst, men draget när han går före Juvels Boy 800 kvar var läckert. ”Håson” var inte med på noterna och fick böter då han gick ut snävt mot Mind Your Face hundra meter senare. Dizzy River blev för vass i ledningen och Zeus Karsk spurtade bra som tvåa.

Vi var inne på Zenit Brick redan i måndags i ”podden” och funderade aldrig på att gardera honom. Att ”toppkuskarna sällan sitter fast från innerspår när det är aktuellt” är en sägning jag använder ofta och det var aldrig nära att Björn skulle sätta sig i någon knepig situation.  Loppet blev perfekt kört där Västerboonthenews varvade upp sig i ledningen efter att ha fått en tryckare från start av B.B.S.Sugarlight, Zenit kunde smyga med i ryggar och avgjorde lätt över upploppet på treans växel.

I Klass II-finalen vann favoriten Weekend Fun och han behöver inte be om ursäkt för segern då han fick lägga en 10-speed mitt i loppet när Örjan attackerade med Tentacles och Stjernström då valde att svara dödens med Minnestads Ecuador, men ändå höll undan till säker seger. Det var små marginaler i det läget när Örjan körde till för Rikard hade slaka tömmar och det kan vara så att han räddas av att Stjernström svarar dödens, annars är det möjligt att Örjan tar sig förbi favoriten varvet kvar. Vi trodde hårt på Global Unlimited och jag är helt inne på att han hade vunnit det här loppet om han hade varit lika fin som på Jägersro. Tyvärr hade han problem med travet den här gången och var aldrig körbar, trots detta var han tvåa och såg inte tom ut över mål.

Olle Rols var bara bäst i V75-5 och imponerade stort vid seger från dödens, men Peter Ingves får skicka en tacksamhetens tanke till Ken Ecce som hade favoriten ”i säcken” runt första sväng, men valde att ta upp sin häst, släppa ut Ingves och gå ner på innerspår. Utan den manövern hade troligen favoriten aldrig fått se dagens ljus. Små marginaler var det… Vi som hade gått emot favoriten på strulrisken slet vårt hår, men Ecce, som körde en av fältets minst betrodda hästar ville bara ner på innerspår för att ge sin häst bäst möjliga chans till att tjäna pengar. Plus till måldomarnämnden som hörde Ecce efter loppet. Twigs Briard var blek i spets. Erik Sting hade jag 1.12 sista varvet på i spåren, med fjärdespår från 400 och in. Det blev för honom när 90-oddsaren Jordan Lee G.L., efter en kort startgalopp, gick före i tredjespår varvet kvar och bara var i vägen.

Hankypanky Frances var vår idé i Golden Weddings lopp och hon avgjorde knappt men säkert från andra ut före en tapper Hope And Dreams. Min första känsla var att hon borde ha avgjort enklare, men hon sprang trots allt 13 blankt och det är troligen så att hon är ännu bättre över 2140. Örjan körde passivt med Indoor Voices då han väntade med att attackera till 400 kvar. Som det såg ut från sidan är Dalborg ute ett halvt spår med Simb Senta från 650-400 kvar och att Örjan därmed inte kan köra rakt fram i tredjespår i det läget. Ska Örjan gå måste han troligen göra det redan 800 kvar och han gör då bedömningen att Indoor Voices inte tål gå så långt i spåren utan rygg. Nu närmar hon sig tätparet sista 150, men det slår inga gnistor om henne. Om hon får lägga speeden redan 800 kvar, alternativt går på i fjärde 600 kvar, så vinner hon troligen inte loppet ändå, det är min känsla. Dalborg hade chansen att ta tredje invändigt med Simb Senta, men valde bort det alternativet och trodde uppenbarligen mer på 40-oddsaren än vad spelarna gjorde...

Omgångens enda skräll kom i epilogen där Vic de Luxe toppspurtade till seger via i underkant 1.10 sista 700. Inget ont om Söderholm som har vunnit V75 med hästen, men visst kändes det som att Mika Forss gav ytterligare en dimension. Mika körde snyggt, sparade meter i kurvorna genom att köra på innerspår och hästen var riktigt bra. Favoriten Qahar Q.C. gör det bra i dödens som knappt slagen och hade kunnat springa ett halvvarv till i samma tempo som det såg ut, men han är lite för ospeedig på 2140. Sambuca Knight borde ha hållit undan i spets för att få fullt godkänt.

Toppen:

Olle Rols är en riktigt bra Ready Cash-son som bara var bäst.

Björn Goop tog en trippel på V75 och svarade för vassa styrningar. Ready Ribb och Zenit Brick var jättefina även om båda fick hjälp med högt tempo på täthästarna.

Floppen:

Slide So Easy var det inget drag i (behövde loppet eller är det så enkelt att han måste gå barfota för att räcka i dessa sällskap?) och Flemming har fortsatt svårt att få till styrningarna på V75. ”Släpade” i andra ut på sedvanlig Flemming-manér och fick böter för att han körde i halvspår på baksidan.

Twigs Briard var ett ”stallskrik” som vek ner sig i ledningen. Det gjorde även Barbara L.Hanover och Reijos hästar söker fortsatt efter formen.

Spela nästa gång:

Visst, springa snabbt efter galopp är inget att skriva hem om, men Justice Ås (V75-1) såg grymt fin ut ”hela dagen”. Sweden Cup-vinnare sista helgen i maj?

Olympic Kronos (V75-3) hängde med positivt i Guld. En vinnare i lämpligt montélopp nästa gång?

Uptothe Chapel (V75-5) såg fin ut i loppet och gick bra i skymundan efter att ha blivit hängande från start. Detta var ”under radarn” och han är värd att se upp med framöver.

(foto Lars Jakobsson, Kanal75)

/ Andreas Henriksson

Eftersnack V75 Åby

Publicerat: 04 Feb, 14:51

Vi tar det från början - Tudor Kronos infriade favoritskapet i V75-1 och vann enkelt via 12,8/1000, öppnade vasst till spets och sträckte snyggt på sig när Frisco Flame närmade sig sista biten. En riktig vinnartyp som ser bättre och bättre ut för varje start som går. Iago Zon fick visserligen göra grovjobbet sista 700 i tredjespår men såg inte som bäst ut för och full väg är inte riktigt Raja Mirci-sonens melodi. 

Både Sauron Pil (direkt bakom bilen) och Ronzon Face (första sväng) gjorde bort sig men galopp och istället kunde Peter G Norman ta en efterlängtad V75-seger med Castleman som vann trots grovjobb sista 700. Även Yankee Boy felade kort från start, men stod för en stark upphämtning och såg finfin ut med norsken oryckt över mål. Värmningen var dessutom väldigt bra på honom och han blir såklart att räkna med i nästa lopp. 

Sömnpiller i V75-3 - omgångens största favorit Zenit Brick kunde tidigt köras till spets och vann därefter enkelt (12,7/1000) med huvan kvar. Det blev en perfekt genomkörare inför finalerna på Solvalla nu på lördag och vi lämnar loppet där, gulddivisionen på vintern… 

Bara ston i V75-4 och positivt att Valborg Marje höll sig på benen trots ett bökigt femtespår, men hon var blek i loppet och var aldrig med chans på segern. Iris Palema var istället bara bäst från dödens och vann enkelt. Där bakom då? Nej, det fanns inte mycket att ta med sig och loppet var i ärlighetens namn riktigt dåligt, tyvärr. 

Adielsson tog det piano inledningsvis med Southwind Feji och då Well Done La Marc öppnade sämre än förväntat låg vägen till spets öppen. Hedbergs stjärna tävlar i en klass försig just nu och hon hade vunnit från dödens om så hade krävts.

Äntligen Master Crowe! Det har varit mycket stolpe ut för Puros åttaåring på slutet men äntligen fick han korsa linjen först. Då Barkevious Mingo galopperade stod det spets i programmet, men Digital Archive öppnade sylvasst från spår åtta via 09,5 f 500 och tog en längd på favoriten. Archive var kall 600 kvar och det såg återigen ut att bli fel för Conway Hall-sonen, men Ingves hittade ut 400 kvar och sedan visade Master Crowe vilken grym vinnarskalle han har. Plus även till Heartbreaker V.S. som gjorde ett starkt lopp i dödens som tvåa.

”Sista strecket till Demolition Man F som höll bra efter tuff resa senast, nu får han återigen PU bakom sig och då lär det även bli ”bike” som vid segern i raden, kul skräll!” Ja, så skrev i Rank & Analys och efter fin värmning spelade vi även med honom på Slutspelet-DD. Tyvärr för vår del blev det dött lopp och fina 91 gånger såsen blev istället 45. Oavsett blev det en positiv avslutning för vår del på en annars ganska ljummen V75-omgång.. 

Nu ser vi istället fram emot jackpot på V86 samt finaler på Solvalla på lördag, ”jacke” även där! 

Eftersnack V75 Kalmar

Publicerat: 27 Jan, 19:32


V75 på Kalmar på lördagen var inte mycket att skriva hem om för vår del. Det blev ganska favoritbetonat och vi får trösta oss med att det blir jackpot även nästa lördag på Åby.


Inledningen var inte bra för vår del då vi var inne på att Master Crowe skulle hålla upp ledningen, det lyckades inte då Augustus F. var snabbare första biten och tog ledningen. Joakim Lövgren körde vaket fram utvändigt ledaren efter 700 meter. Sedan hade Jairo tidigt grepp på loppet och då Lövgren drog ner norsken gled Jairo enkelt förbi och vann lätt före Augustus F. samt sylvasst avslutande Trinity Lux. Master Crowe hade massor sparat och blev generad till galopp kort före mål som fastlåst.

Sevärt lopp
V75-2 blev ett minst sagt sevärt lopp med körning mest hela vägen. Till slut var det Wingait Erik som drog längsta strået för Henriette Larsen. Wingait inledde i vida spår innan han kom fram utvändigt ledaren efter 700. Han blev avlöst dryga varvet kvar och sökte sig utåt igen 250 kvar, det blev lucka mellan hästar på upploppet och han kunde avgöra säkert före värmningsvinnaren Uddens Intro som såg ut att han loppet i sin hand hela sista halvvarvet. Fidagu U.R. fick ett stentufft lopp och höll starkt som femma medan Uappa di Azzurra fick krafter kvar efter en ganska tuff inledning.

I V75-3 höll den gigantiska favoriten Västerboonthenews för trycket även om det satt ganska hårt åt. Han såg lite mer stressad ut upp bakom bilen men spetsade utan problem. Sedan drog Johnny Takter ner tempot helt. Det utnyttjade Kevin Oscarsson och blåste till spets 1100 kvar då Johnny inte var med på noterna. Kevin testade sedan att dra sönder favoriten med B.B.S.Sugarlight  och Västerboonthenews hade lite aktionsproblem på sista långsidan. Han sög sig dock ikapp i sista sväng och avgjorde med norsken sparat efter underkant 08 sista 800. Västerboonthenews är fortsatt mycket bra men hyllningarna denna gång får Kevin Oscarsson för sin styrning.

Programenligt
I V75-4 blev det, tyvärr, som man kunde tänka sig. Saliga blåste till spets och favoriten Prima Italia höll sig på benen och Veijo Heiskanen kunde köra till ledningen på första långsidan. Sedan körde Veijo mest på hästen i rygg ledaren och Prima Italia vann säkert efter 14,3 sista varvet. Bakom spurtade Othala positivt, Diora Sound kördes passivt på sista långsidan men avslutade vasst vid fritt och hade nog vunnit om man attackerat 600 kvar? Miss Prelong blev över från start och fick backas sist, hon svarade sedan för en bra slutrunda som femma.

I V75-5 spetsade Waffle programenligt och lika programenligt var det Minnestads Ecuador som var först framme och fick ta över. Därifrån är ju hästen obesegrad men han var vaccinerad efter V75-segern i Örebro så formen var lite dunkel. Minnestads Ecuador rätade dock ut alla frågetecken, precis som vanligt bet han ifrån sig mycket bra från ledningen och höll Fairplay Pellini ifrån sig hela vägen in i mål. Fairplay gick på först i tredje 1100 kvar och var nära i mål, han var riktigt bra medan Moliere var slagen på sista långsidan och var en besvikelse.

Konstigt lopp
V75-6 blev ett konstigt lopp där ingen var riktigt bra. Ingen skugga dock för Legoholm Zon som vann fjärde raka segern, denna gång från rygg ledaren. Luckan kom då utvändigt Daydream Rapida galopperade 250 kvar och Hans Crebas flyttade på sig. Legoholm Zon plockade ganska enkelt ner Friend of Nature och höll även undan för bra avslutande Staro Ivy League. Hank von Håleryd kom pyrt på det men visade inget extra medan Iago Zon fick chansen för sent och såg bra ut.

Sting i vinnaren
I V75-7 var Erik Sting bara bäst. Han kördes avvaktande första 500 innan han klev ut utvändigt ledande Global Science. Denne fick öppna tufft och var slagen 250 kvar, Erik Sting kunde kliva undan med krafter kvar och den här är riktigt bra. Twigs Briard och Velvet Gio gick bra som tvåa och trea medan Mellby Fire inte fick det att stämma runt sista kurvan. Snackisen i loppet var annars Jens Simonis försök att komma ner i rygg ledaren efter 450, det var bara det att Zorn Brick redan satt där och den blev störd till galopp.


Toppen
+++ Jairo är ruggigt bra och fick åter utdelning på formen då han vann från utvändigt ledaren.

++Erik Sting vann också den tunga vägen sista varvet och där såg det ut att finnas kräm kvar.

+ Västerboonthenews finner på 11,1 trots långsamma första 500 och han hade norsken sparat men travet var inte lika bra som senast.

Floppen
Giggs Boko fungerade sämre än vi hade väntat oss och var inte bra. Saliga fick det ganska serverat och borde ha varit tvåa. Hank von Håleryd var en annan besvikelse.

Lira nästa gång
Fidagu U.R. var riktigt bra. Med spetsläge på Jägers är han en vinnare nästa gång. Diora Sound är stekhet nästa gång, speciellt om hon startar i monté och Iago Zon är aktuell i ett sprinterlopp.

Bilder: Malin Albinsson, Kanal 75

Eftersnack V75 Romme 20/1

Publicerat: 24 Jan, 08:49

Vi har hyllat Nicklas Westerholm tidigare och det är bara att fortsätta.. Man kan lugnt säga att han hade show på hemmabanan den här lördagen när både Nakoda Goj och It’s Showtime Zaz vann sina V75-lopp efter riktigt starka prestationer. Känslan är att det inte dröjer så länge innan Westerholm slår sig in bland topp-tio tränarna i landet och han är påväg att göra en Johan Untersteiner och även han ser ut att klara det utan särskild växtvärk!

 

Nära ögat och surt att inte få betalt på cobran!

På lunchen hade vi ett bra drag i Cobra Launcher som bara var bäst för John Byström och det var surt med galoppen på spiken Bear Seat då det reducerade förslaget ger ruskigt bra betalt om hon vinner. 

 

Piraten tillbaks i vinnarcirkeln när Husse själv satt i vagnen.

 

On Track Piraten har länge sökt efter formen och nu ville Hans R Strömberg köra själv för att se vart hästen stod och känslan var att man inte hade så stora segerförhoppningar inför Super Lights lopp som dagens gulddivisionen hette, men avslutningen var av bästa märke och det blev till slut långt ner till tvåan Indoor Voices som höll bra. Härligt att se Piraten i så fint slag igen! 

 

14:e segern i 16:e starten för Southwind Feji.. Hua vilken tanks!!

 

Micke J och Soutwind Feji fick lite märkligt svar av Västerbo Realworld och tvingades göra jobbet utvändigt men vad gjorde det, hon var bara bäst och vann på en för årstiden mycket bra segertid! Micke som är rutinerad sa i veckan att det kan vara den bästa hästen han kört, det säger en del och visst är känslan att hon kan växa in bland de bästa stona. Här har Pär Hedberg en riktig guldklimp!

 

Nicklas dubbelvinnare och hästarna ser grymma ut!

 

Som nämnt i inledningen av den här texten tog Nicklas Westerholm en dubbel den här lördagen på hemmaplan och det inleddes med Nakoda Goj som trots ganska tuff körning vann enkelt från ledningen och han kvastade hela vägen in i målet, knappast slutsålt alltså. Tvåan Island Life värmde riktigt bra men fick ett för tufft lopp och han höll tappert. Andra vinnaren It’s Showtime Zaz satte han sig lugn med i tredje ut under den inledande körning, tog dödens inför slutvarvet och via 11,6/1000 klev han förbi Jaques Noir utan större problem och även här såg det ut att finnas sparat, Nicklas kunde också räkna hem ett andrapris med Persos Smokie på V75 och vi lyfter på hatten för ett grymt tränarjobb!

 

Favoriten rann undan i avlsutningen.

 

National Prince kom till ledningen i V75-7 som var Bronsdivisionen utan att det krävdes någon direkt körning och han höll undan pliktskyldigt för Erik Adielsson. 

 

Divine är under rejäl utveckling.

 

Divine har gjort det riktigt bra på slutet och vi trodde mycket på henne under veckan och valde att spela utgång med henne, hon gav ett lite trist intryck i värmningen, men inställningen på henne är allt annat än trist och hon sluggade sig förbi i sista stegen på ett mycket bra sätt! Kai P Jussila har kört med den äran tidigare men fick stå vid sidan idag då han inte hade kört tillräckligt med lopp senaste fem åren för att få köra på V75, vikarien Erik Adielsson löste dock biffen och gav henne ett bra lopp, härlig segerglädje från Kai och tränaren Anna Österberg efter loppet!

 

Alfie bäst bland kallbloden.

 

Hon fick perfekt lucka från rygg ledaren och kunde till slut fånga in ledande Mofaksan i god tid innan linjen och Lars-Erik kunde kosta på sig en rejäl segergest. Klart positiv spurt av Mino som Emilia Leo fick rejäl snurr på och han måste passas nästa gång!

Eftersnack Jägersro 13/1

Publicerat: 14 Jan, 10:29

I V75-inledningen straffade fyra betrodda hästar bort sig med startgalopp. Favoriten Olle Rols var också nära att fela, men i formkusken Peter Ingves trygga händer kom Olle på bättre tankar. Oväntat, enkelt kom femåringen lätt till ledningen och 1 450 meter från mål fick han starke Platon Face utvändigt om sig. Peter valde ett jämnt hårt tryck hela sista varvet och via 1.13.3 sista rundan tog formhästen fjärde raka segern hur lätt som helst. I detta lopp fick alla chansen, bäst bakom vinnaren gick Count Response som femma efter galopp.

- Olle har ett hjärta av guld, vi hade lättat honom en aning i dag och han blev lite rullig. Han vann med krafter kvar och jag är imponerad både av hästen och Rånlunds tränarjobb, sade Peter Ingves efter segern.

Global Unlimited var hängandes i spåren första 600 meterna och fick bara vila i andraspår i 350 meter. Trots det tog fyraåringen hur enkelt som helst ner favoriten Erwin till slut, Kim Moberg satt åkandes hela vägen hem och via 1.11 sista 700 meterna vann S.J´s Caviar-avkomman på ett retfullt enkelt vis. Bike gav effekt och Kim är obesegrad ihop med hästen, de två gånger hon kört honom.

 

Örjan dubbelsegrare!

Guld blev ett sömnpiller som väntat, favoriten Västerboonthenews följde bilen och Kim Eriksson pressade inte Oasis Bi maximalt. Första varvet gick efter långsamma 1.14,6, givetvis hade Brindeborgs travare inga problem att sticka undan sista biten och vinna hur lätt som helst via 1.09 sista halvvarvet. Oasis Bi var så bra som man kunde räkna med i comebacken med skor, men hästen såg inte helt trimmad ut inför denna uppgift, lite rund om magen var han allt.

Örjan Kihlström och Peter Untersteiner visade hur man prickar från springspår bakom Dorinda och Julia Af Solnäs. Örjan kom smärtfritt till spets med Dorinda och PU fick andra par utvändigt trots tillägg med Julia. Vaket sände Untersteiner fram med sin märr varvet från mål, då trodde man att hon skulle vinna på hårdhet. Donato Hanover-avkomman som tränas av Daniel Redén travade sista varvet efter 1.13,5 och imponerade stort när hon stegade undan hur lätt som helst över upploppet. Kihlström blev dagens enda dubbelsegrare bland kuskarna.

I ett galoppfyllt lopp fick Peter omgående revansch med Kash Brodda som han tidigt forcerade till spets med. Stoet travade 1.13,6 sista varvet och vann med mycket sparat, hon är läcker för tillfället och hade norsken oryckt.

 

Burman har ruskig stallform!

Dagens bästa prestation var ”himmahästen” Augustus F. som med Stefan Söderkvist vann från ledningen på 1.10,9 auto över kort distans, jag ni läste rätt. Helena Burman har ruskig form på sitt stall för dagen, 31 i segerprocent. Banan var i toppskick denna eftermiddag, känns larvigt med skotvång när banan såg ut som den gjorde denna tävlingsdag. Jägers har ofta en bra bana, så beröm ska banpersonalen ha!

I sista fullbordade Qahar Q.C. sitt staket. Hästen har stabiliserat sig och travar enormt mycket bättre än för ett halvår sedan. Ulf Ohlsson passar utmärkt bakom hårdingen och satt åkandes upploppet ner.

Vi fick sex rätt både på Rank och spel och Slutspelet, knappt godkänt är betyget, men det gör inte så mycket då utdelningen inte sköt i höjden. Jackpot till Romme, det gillar vi!

 

+++ Augustus F vann från ledningen på en topptid, maffigt intryck på honom!

 

++ Qahar Q.C som tog femte raka segern, travet flyter näst intill klockrent för honom, stora plus ska Cattis och Tarzan ha för tränarjobbet med hårdingen!

 

+ Global Unlimited travade stor del av loppet i tredjespår, trots det vann hästen lekande lätt via 1.11 sista 700. I honom har Båth en väldigt fin talang!

 

 

- Ska Nancy America ha för sitt agerade, hon höll på att sparka ur Flemming från vagnen. Tur att allting gick bra hur som helst. Det lär dröja innan Jensen testar bike igen!

 

- Västerbo Exact var bara seg och underpresterade rejält.

 

 

Lira nästa gång:

Ronzon Face såg fin ut efter sin galopp och hade mycket sparat, denne följer vi noga framöver!

Clemenza Am fick ett tufft lopp i minicomebacken och slutade trea på ett tappert vis, honom tar vi med oss.

Jairos avslutning var enorm, men den såg ALLA!

Chelsea Boko fin i kvalet

Publicerat: 10 Jan, 12:49

Chelsea Boko i volten inför sitt kvallopp.

Jag hade 1.12,7 sista varvet på Chelsea Boko i kvalloppet, det var på en lös bana och för att vara Chelsea Boko såg han bra (och startklar) ut. 

I övrigt från gårdagen såg jag Ulrika Wällstedts duo Fonda Boko och Swimming Pool gå snabbjobb innan tävlingarna. Fonda såg bra ut (som vanligt), men Swimming var lite tung i stilen och behövde säkert det snabbjobbet. 

V86 med jackpot ikväll och omgången ser rolig ut - vi släpper tipsen kl 15. Spelkassa gör vi på Todays Victory (lopp 3, S) som är speciell i stilen, men har bra fart. Fick inte chansen från "hålet" näst senast men sköt till rejält i svängen efter mål. Får vi 4 gånger?

/ Andreas Henriksson

Eftersnack-V75 Bergsåker 6/1

Publicerat: 06 Jan, 19:30

Bergsåker bjöd på en fast och hård bana, klart och tydligt vad gällde förutsättningarna - det gillar vi spelare!

V75-1 till Evin Boko där vassa Mika Forss körde snyggt som lät Bergh gå före med Geisha Sund. Evin Boko hade lite problem runt sista sväng, men över upploppet gick hon starkt och fångade in Geisha. ”Det är 2600 vintertid och jag ville inte gå på i spåren för tidigt”, kommenterade Forss. Geisha Sund gick en stark baksida (1.11/700 mellan 1000-300 kvar) och höll bra via 13/1000. ”Jag körde för tidigt”, kommenterade Bergh självkritiskt efter loppet – uppfriskande! Evin Boko var med på tre streck på Slutspelet och en bra start för oss.

Weekend Fun värmde strålande och var ruskigt bra i loppet då han bara bombade runt dem i tredjespår via 12,6/1000 – svaret Rikard N Skoglund får på huvan i sista sväng, hua! ”Han exploderade”, kommenterade vinnarkusken. En bra vinnare för oss som vi använde som utgångshäst på Slutspelet efter den fina värmningen.

Digital Ink spetsvann Guld och är fortsatt obesegrad i ledningen. Han bröt ut på upploppet både varvet kvar och över målrakan, men Bergh lyckades hålla inne Indoor Voices som letade luckan bakom och ”Inken” höll undan före en grymt tapper Zenit Brick som blev hängandes i tredjespår första varvet innan han nådde dödens. Med facit i hand skulle Mika ha kört framåt direkt för då hinner inte Jepson gå före och Zenit kommer då smidigare fram i dödens, men han kanske inte vinner ändå? Vi låste loppet på dessa två på Slutspelet.

Flera omstarter i nordisloppet där bl.a. fotstödet i Eldvins sulky lossnade och starten blev fördröjd då man fick åka in i stallet och byta bike på Eldvin. Vi rankade upp Tand Tuff (4,60%) som tipsetta på Slutspelet-V75 med följande motivering: ”Har vi pratat med Jan Ove Olsen om och det låter ruggigt bra på den här, vår "Norrlandsman" gick igång rejält efter stallbacksrundan, pass upp!”. Han avgjorde enkelt från rygg ledaren och det var en skön vinnare (som vi även varnade för på Twitter)! Som ni vet har vi alltid en man på plats på V75-banan för att kolla värmningar samt senaste nytt och stallbacksrundan bar frukt!

Angle Of Attack vann planenligt V75-5 från ledningen och vi satt därmed kvar med 10x8 på Slutspelet inför avslutningen med ett värde på knappa fyra lax - en bra position!

Fin vinnare för oss i V75-6 där 5%-aren Vic de Luxe avgjorde på rejält vis i ett lopp där täthästarna körde för snabbt första varvet. ”Stark och snabb häst”, berömde segerkusken Krille Söderholm. Vinnaren låg som tvåa i vår rank med motiveringen: ”Vann enkelt från spets mot Eva I.H. senast som vår idé. Svårt läge nu men formen är på topp och han visade även att han fungerar bra bakifrån vid seger för tre starter sedan.”. Favoriten Persos Smokie hade inte en tanke på att gå iväg felfritt från start. 

Galoppfyllt V75-7 där Erik Sting studsade direkt och Jaques Noir rullade över in i första sväng. Som vanligt filmades starten framifrån på TV - vi har sagt det förr och jag säger det igen, man får noll feeling för hur hästarna öppnar när starten filmas på det här viset. Segern till Zorro Swing som spurtade stakrt till seger till vår stora glädje. Hur hästarna gick bakom? Jag vet faktiskt inte - jag hade fullt upp med att vråla in vinnaren och lämnar det till mina kollegor P-A och Jacob som går igenom omgången mer i "podden" som släpps på måndag efter lunch. 

Toppen:

Weekend Fun (V75-2) är en häftig häst! Tränare Wikberg har en ny stjärna och jag hoppas att duktiga Rikard N Skoglund får fortsatt förtroende framöver, det är ett samspelt ekipage.

Floppen:

Twinkle Kronos (V75-2) höll sig relativt lugn i spets och fick bestämma tempot. Klar och kall luft borde ha gynnat honom, men han vek ner sig alldeles för enkelt. Som vi skrev i analysen är nog ett rygglopp att föredra.

Spela nästa gång:

Toreador (V75-2) förlorade loppet efter strykning då han fick en iskall startrygg. Örjan valde klokt att ge upp loppet och körde invändigt och som han såg ut! Örjan hade ett ton i handen hela vägen, men det blev för mycket när han skulle ut i sista sväng. Vinner nästa gång!

Indoor Voices (V75-3) ser fortsatt smällfin ut. Vinner Guld med lucka och kommer tjäna fina pengar även i högsta klassen under vintern. 

Citat hämtade från TV-sädningen på TV12/TV4.

/ Andreas Henriksson. 

Eftersnack V75 31 december

Publicerat: 01 Jan, 11:14

Söndagens Grande Finale i Winter Burst avgjordes på Örebro där man bjöd på en bra banan trots att det såg knepigt ut vid inledningen av tävlingsdagen. Det blev väldigt svårt på V75, utdelningen stannade vid 16 919 000 kronor och vi hade ingen lyckad speldag.

Hemmahästen Porthos Race inledde som halvskräll. Han spetsade men släppte då Coktail Fortuna kom 1700 kvar. Det blev en perfekt rygg för de båda lämnade övriga i sista sväng och Porthos avgjorde enkelt efter attack 300 kvar medan Platon Face fastnade för länge på innerspår. Avslutningen var dock riktigt vass.

I V75-2 vann skrällen Transendence trots en resa utvändigt ledaren. Han plockade ner ledande Fritjof 250 kvar och kunde stå emot Vikens High Yields vassa slutstöt. Denne fick lite för dålig rygg i sista sväng för att hinna fram.

I V75-3 kunde favoriten Going Diablo inte vara med från start och galopperade också efter 200. Istället vann Firewire, första segern med skor runt om, från utvändigt ledaren. Hon tog över i sista sväng och höll säkert Jeepster ifrån sig. Vass spurt av Fashion Diva som verkligen har toppform.

Obesegrad i spets
Minnestads Ecuador
 öppnade bättre än förväntat och tog sig till ledningen efter 300 meter. Väl där är han obesegrad och han gick undan snyggt även denna gång. Harri K. strulade det för under slutvarvet men avslutningen var klart bra medan M.T.Mighty Winner var trevande från start och galopperade efter 100. Han kom sedan tillbaka bra mellan hästar på upploppet som trea.

Omgångens delikatess
I V75-5 kom så dagens delikatess signerad Carl Johan Jepson. Han hade bestämt sig att köra bakifrån med Mack Dragan men då Tudor Kronos satt fast i första sväng tog han chansen, satsade allt och blåste till ledning efter 500 meter. Han fick press av favoriten men Mack Dragan är inte lätt att slå utvändigt och segern blev lätt före positive Felix V.M.

Omgångens jättesmäll kom i V75-6 där Luna Nera Doc kördes avvaktande av Anders Eriksson medan det var tuffa strider i omgångar i täten. Luna Nera Doc satt i fjärde in. Luckan kom på sista långsidan och Luna Nera Doc avslutade vasst i vida spår fångade in Manstone’s Future på linjen. Efter en mycket snygg värmning trodde vi hårt på Vespertilio Jet som dock fick nöja sig med tredjeplatsen efter ett offensivt upplägg.

I avslutningen blev det seger för Friend of Nature som kördes till ledning efter 500 meter. Öppningen blev tuff men hästen var riktigt bra och höll undan knappt före duktigt spurtande Rafiki Fri medan vårt stora drag i omgången, Doctor Doxey Zenz fastnade i en iskall rygg.

Tummen upp
+++ Mack Dragan är riktigt bra och Jepsons styrning var mästerlig.

++ Transendence var mycket rejäl från utvändigt ledaren.

+ Firewire funkade bra med skor och var bra då hon vann från utvändigt ledaren.

Tummen ner
Espoir de Ginai var seg mest hela vägen och en klar besvikelse. I’ll Fixit hade vi tro på men han visade ingenting denna gång. Highland Park borde ha orkat lite bättre även om det gick riktigt fort på sista långsidan.

Lira nästa gång
Vespertilio Jet är den som lös starkast. Vikens High Yield är nog en bra vinnare i nästa start även om han säkert blir hårt betrodd och Pacific W.F. var positiv.

2018 års första V75-omgång avgörs på Bergsåker på lördag och vi laddar för det efter en mastig period med åtta V75-omgångar på nio dagar.

Eftersnack V75 30 december

Publicerat: 31 Dec, 07:16

Det började med 4-procentaren Legoholm Zon som från tredje ut fick sätta in stöten 700 kvar och bara klev runt fältet. Vi hade henne högt i ranken och varnade för henne som dagens skrällvärmning så det var en bra start för oss. Favoriten Ulriika highness kördes fram utvändigt ledaren 950 kvar men var tidigt slagen medan Sharp Dream hade en del aktionsproblem men sköt till bra som trea.

Tätt på linjen
V75-2 var jätteöppet på förhand där favoriten var spelad på 17 procent. Det var även väldigt tätt i mål också men längsta strået drog Yankee Sensation. Peter Ingves körde fram utvändigt ledaren 1400 kvar och i lite vansklig stil slog han sig förbi till knapp seger på upploppet. Machivelli blev hindrad av en dålig rygg i sista sväng, sedan avslutade han sylvasst som tvåa och han vinner med bättre flyt. Bouncing Ball O.O. fick fritt sent från tredje in, sköt till vasst och var inte stort slagen medan Sir Henry P.Hill tappade travet på upploppet i ledning, han tog över 1400 kvar.

Dante Boko hade stor uppvisning i V75-3. Han pressade sig till spets in i första sväng, drog i stenhårt tempo och vann lätt före Västerboonthenews som fick göra jobbet på utsidan. Spring Erom gjorde karriärens sista start, han räckte inte som femma men det var omöjligt att göra något i spåren med tanke på det tempo Lutfi Kogjini höll i spets. Dante var klar favorit men eftersom vi hade honom som klar spetsfavorit valde vi att spika och det visade sig helt rätt.

Ny uppvisning
I V75-4 blev det en ny uppvisning av Julia af Solnäs som öppnade både snabbt och stabilt. Peter Untersteiner placerade henne i fjärde ut och det var ganska bra körning. Stöten sattes in 650 kvar, hon blåste till ledning 450 kvar och vann överlägset. Hossiana Boko fick offra en del för att komma till ledningen höll duktigt som tvåa.

Storfavoriten Niky Flax kom ut perfekt direkt från från start och fick andra ut med Västerbo Exact i rygg. Niky Flax kunde glida, via andraspår, till ledning in i sista sväng men direkt fick han Västerbo Exact på utsidan och det syntes redan 300 kvar att Västerbo Exact var den bättre för dagen. Han stegade undan till väldigt lätt seger på upploppet medan Niky Flax stumnade och var sämre för dagen. Vi var inne på Västerbo Exact och hade den som ensam A-häst på förhand.

Lugnt för favoriten
I V75-6 var det lugnt för favoriten Justice Ås, han öppnade vasst och satt i spets direkt tämligen omgången. Väl i ledningen fick man strypa tempot samtidigt som enda hotet, sedan Augustus F. fått dödens och Master Crowe körts invändigt, Slide So Easy fick positionsbekymmer i sista sväng blev segern säker. Slide So Easy är riktigt fin och närmade sig massor över upploppet och den hade blivit giftig med bättre klaff. Samtidigt var nog inte Justice tom och såg ut att öka snyggt då han blev uppväckt sista biten. Justice spikades på allt och det är resultatet som räknas.

I V75-7 kom så den andra smällen i omgången då Uptothe Chapel bara blåste förbi konkurrenterna trots ganska lågt tempo i täten och ett lopp i fjärde ut. Uptothe Chapel såg verkligen taggad ut i sista sväng och upploppet mäktigt. På det reducerade systemet satt vi kvar med alla och Uptothe Chapel streckades på sju hästar på Slutspelet-V75 så vi satte två V75-systemet. Favoriten Rex Lane kom vaket till spets på första långsidan men var seg in på upploppet och tröttnade helt.

Toppen
+++ Dante Boko var verkligen läcker från spets.

++ Julia af Solnäs sista 700 var läckra.

+ Legoholm Zon svarade också för mäktiga sista 700.

Tummen ner
Niky Flax fick det serverat men var chanslös att svara Västerbo Exact och Rex Lane var inte speciellt bra.

Lira nästa gång
Machiavelli avslutade riktigt vasst och Amina Crystal fick ett jobbigt lopp och fullföljde bra.

Med senaste veckans vinster i ryggen är vi riktigt taggade inför söndagens V75-omgång på Örebro med jackpot.