Eftersnack-V75 Eskilstuna 10/11

Publicerat: 11 Nov, 17:34

Björn Goop hade stor uppvisning denna lördag och satte tonen direkt genom att sätta dit favoriten Rajah Silvio i V75-1. Trots femtespår på tillägg fick han en pangstart, lyckades snyggt parera en galopperade Regent D’inverne och kunde sedan köra till spets 1500 från mål. Det blev sedan helt odramatiskt och Rajah vann lätt via 13,8/1000. Det var många galopper inledningsvis och ganska bleka prestationer överlag - bäst intryck var det på Macelleria som satt fast med gott om krafter över mål.

Vi trodde hårt på favoriten Maintainability i V75, hon kom i väg helt okej från start men galopperade tyvärr oprovocerad i första sväng. I stället blev det Kabanoss först över linjen. Sandra körde snyggt och segern blev säker före en rappt spurtande Mr Perfect samt Blue Star Champion.

Nadal Broline avslutade 10,2/1000 först i tredjespår, men fick sträcka vapen mot Zenit Brick som Björn körde ett perfekt lopp med. Björn visade återigen vilken ruggig finish-kusk han är - sparade huvan till 150 från mål, ryckte tussarna 100 kvar och kunde snyggt kontra ut Nadal sista biten. Milligan’s School visade återigen dålig form (galopperade som slagen) och Makethemark var blek från ledningen.

Gun Palema blev omgångens stora ”skrik” och hon höll också för trycket. Micke J prickade starten bra, körde resolut mot ledningen efter första sväng och fick överta. Hon vann sedan säkert före en duktig Chapter Review som blev tvåa. Favoriten Topspin var vi tveksamma till på förhand och det visade sig också rätt. Hon slutade oplacerad trots en bra resa och tveksamt om allt stod rätt till med henne?

Spets och slut var även receptet i V75-5, Bo C. kördes tidigt till ledningen och kunde sedan hålla undan knappt men säkert före Ramon Dekkers som fick ett perfekt lopp på innerspår. Bakom? Favoriten Logo Light var blek från dödens och den var inte många som imponerade i övrigt heller.

Hawk Cliff vann trots att han fick göra jobbet först i tredjespår sista varvet. Björn körde återigen helt perfekt och insatsen var femstjärnig av både häst och kusk. Favoriten Esprit Sisu höll bra från dödens, Stonewashd Diamant värmde bra och hade lite sparat i mål. Doctor Doxey Zenz öppnade vasst och tog enkelt ledningen, men gjorde en blek figur och blev inte bättre än femma.

Speedy Foxy Vicane kunde enkelt nå ledning efter att favoriten Don’t Mind Me galopperat från start. Kim valde sedan att släppa spets till Disco Volante som såklart borde vunnit loppet med 14,2 på varvet. I stället blev det just Speedy Foxy Vicane som sköt till sylvasst när luckan kom 100 kvar och hon inkasserade därmed sin andra raka seger på V75. Stora plus även till Dear Friend som höll starkt till en andraplats via 09/600 först i tredjespår.

Spela nästa gång: Macelleria (V75-1) och Vic De Luxe (V75-7).

Eftersnack V75 Romme 3 november

Publicerat: 04 Nov, 08:21

Ibland är man grymt glad för + 20.497 kr på DD, andra gånger känns det ändå surt. Vi är inne på att det är det senare efter V75 på Romme då vi hade satt det reducerade systemet om Global Unprotected tagit sig förbi Radagast i V75-5.

Nu blev det en sexa och 45 femmor på det systemet och ett netto på 12.935 kr.

Favoritseger i inledningen då Xanthis Brazil höll ordning på benen från start, Nicklas Westerholm placerade honom utvändigt ledaren på första långsidan och efter 12/700 plockade han enkelt ner ledande Arras Cando som var duktig som tvåa. Plus även till B.B.S.Janneau som såg segerfarlig ut i sista sväng men tappade lite sista biten från rygg ledaren och visade 13,5/700. Övriga var mil efter och tveksamma.

Favoritfall
Favoritfall blev det istället i V75-2 då Roheryn var starkast efter ett lopp i andra ut och attack 750 kvar. Hon kom ner utvändigt ledaren 500 kvar och ”satte kniven” i ledaren runt slutsvängen. På upploppet stegade hon undan och vann lätt före mycket vasst avslutande stallkamraten Hawk Cliff som gick i bike för första gången. En dubbel till Nurmos alltså där Jorma Kontio körde vinnaren. Storfavoriten Ural hängde i tredje, kom ner i tredje ut efter 500 och fick rygg på vinnaren på sista långsidan. Han travade tveksamt och var slagen i sista sväng så det blev ett tungt fall. I skymundan avslutade Sign Me Up Too vasst efter en strulig inledning och ett lopp i kön.

Vår bästa V75-spik, Heavy Sound, fick en beskedlig uppgift i V75-3, han var bra med från start och blev släppt till ledningen efter drygt 500 meter. Det var jämnt 11-tempo på loppet och sedan gled han obesvärat undan med huvan kvar. Finsktränade Attack Diablo öppnade vasst, släppte och fick tredje in. Luckan kom på upploppet och han var bäst av övriga.

Snyggt av häst och kusk
Det blev skräll i kallblodsloppet, V75-4 där Sippson vann efter en bra prestation och en vaken styrning av Ulf Eriksson. Han laddade från start, hittade tredje ut, attackerade 1100 kvar, kom ner utvändigt ledaren 850 kvar, tog över 250 kvar och vann säkert till 53 gånger pengarna. Vi trodde på Feseth Yr då vi hade räknat på det och var inne på att tilläggshästarna skulle få svårt att hinna ikapp. Beräkningen stämde men Feseth Yr underpresterade och galopperade som slagen 200 kvar. Istället hade troligen Optandsfröken vunnit om Magnus A Djuse hade lämnat rygg ledaren på sista långsidan och tagit andra ut. Nu satt han kvar och man fick aldrig chansen. Magnus Djuse var insiktsfull och i en intervju direkt efter loppet tog han på sig sitt misstag, sånt är ändå stort och han får nya chanser för han är en riktigt lovande driver.

Kallduschen rent spelmässigt för vår del kom i V75-5 där vi trodde mest på Global Unprotected. Han satt i åttonde ut i rygg på Radagast och blev fint framdragen. Det kändes 200 kvar som om han skulle vinna lätt men Radagast gjorde ett topplopp trots uppehåll och höll Magnus Jakobssons häst ifrån sig. Båda hästarna bröt lite på upploppet och de krokade ihop 100 kvar men känslan är att det inte påverkade resultatet, Global Unprotected fick chansen att hinna fram. Visitor gick åter strålande från nionde ut som knappt slagen trea.

Repade nytt mod
I V75-6 repade vi nytt mod då vårt drag Speedy Foxy Vicane satte nosen först för Kim Eriksson efter 10,3 sista varvet i tredjespår från fjärde ut. Chief Orlando blev släppt till spets och en het Vic de Luxe anslöt på utsidan. Erik Sting attackerade 950 kvar med Vicane i rygg. In på upploppet fick Knifetown Winner luckan och i det läget såg det ut att stå mellan honom och ledaren då det syntes att Erik Sting inte skulle räcka fram. Istället avslutade Speedy Foxy Vicane strålande och då hjulen hakade ihop på tätparet, Björn Goop dömd för att ej hållit rakt spår på upploppet, hann hon fram.

Triumfmarsch för Piraten
V75-finalen blev en triumfmarsch för On Track Piraten och Rikard N Skoglund. Från sjunde ut attackerade han redan 1400 kvar, det blev många ryggar ut på slutrundan men Rikard styrde på i fjärde 600 kvar och det blev vinstdraget. De tre täthästarna Corroded, Antonio Trot och It’s Showtime Zaz stannade nämligen på några steg och alla bakom fastnade medan ”Piratnen” svepte till spets och kunde defilera hem seger efter 10,0 sista 700. Skrällen Scarlets Mirakel gick strålande som tvåa.

Totalt sett blev det en hygglig lördag för oss men rejält plus på DD och plus även på hela V75-materialet. Sju vinnare lyckads pricka in den svåra raden och de är verkligen värda utdelningen på 9.5 miljoner kronor. Vid nästa V75-omgång på Sundbyholm på lördag ska superpotten delas ut och vi längtar redan efter startlistorna.

Tummen upp
+++ On Track Piraten
är i alla fall häftig, vilken karriär han haft och framgångarna bara fortsätter.

++ Speedy Foxy Vicane är riktigt vass då hon är i ordning.

+ Roheryn är en annan dam som verkligen imponerar.

Tummen ner
Ura
l var långt ifrån lika fin som i Örebro och Highland Park var en stor besvikelse från spets.

Lira nästa gång
Caid Grif
kördes inte en meter, han har fått två fina preparé efter vila. Dartagnan Sisu backades ner i kön och satt åter fast med krafter kvar. Han måste få utdelning snart. Mer uppenbar är Visitor som fortsatt är kvar i klass 1 och han radar upp starka insatser.

Eftersnack-V75 Jägersro 27/10

Publicerat: 28 Oct, 15:09

V75-1 till favoriten Dear Friend som öppnade snabbt till ledningen, 06,9 första 500, och höll övriga stången upploppet ner. Johan Untersteiner och hans personal har gjort ett fint jobb med hästen som har utvecklats snyggt. ”Det är en fantastisk häst, en riktig racermaskin att köra”, kommenterade Johan till Matteus på TV4 efter loppet och meddelade att hästen siktas mot Frankrike i vinter.

Vi hade skrällfeeling för Västerbo Exact som öppnade snabbt, kom ner i rygg på ledaren (tyvärr får vi väl säga då vi gärna hade sett att hästen fått chansen) och satt fast med rubbet sparat i smällfin stil. Stepping Spaceboy höll bra sedan Söderkvist valt bort tredje in för dödens. Disco Volante avslutade 08,8/800 från kön. Vinner om spetsläge nästa gång.  

Cobbys Olifant vann V75-2 efter starka sista 700 från andra ut. Käckt intryck på hästen över mål, men loppet blev billigt där favoriten Nolimitjimmit tappade travet i ledningen. Vårt ”tokdrag” Esteban S.T. avslutade fullt okey som tvåa från fjärde utvändigt så det draget behöver vi inte skämmas över. Panamera gick starkt efter galopp och kan säkert bli en ”surrhäst” nästa gång, men jag höjer ett varningens finger, hästen vinner sällan och att han sprang snabbt efter galopp är inget jag vill blåsa upp.

Vår spik i V75-3, Vincent As, var ensam på banan. Jepson körde resolut till 1700 kvar, övertog från Grandfather Bill och stack undan lätt över upploppet. Kolla intrycket in i svängen efter mål, han ser inte trött ut precis… Trött blev däremot Goops häst som knappast var frisk för dagen.

Happy Steel vann lärlingsloppet för Klas Olsson som attackerade 1400 kvar, fick svar om dödens av en hetsig Red River Broline men hade tur som kom ner bakom i andra ut, kunde vänta med attacken och avgjorde lätt över upploppet före ledande Navy Blue som kämpade på bra i spets.

Våldsam körning i V75-5 där Can Lane svarade ut Norton Commander, men Conrad Lugauer fortsatte att köra, tryckte sig till spets i en 05-öppning första 500, men det kostade givetvis. Vinnande Heart Of Steel gynnades av tempot, men behövde inte be om ursäkt då han vann lekande lätt på 10,4.

Dött lopp i V75-6 där både Esprit Sisu och Global Trust gjorde starka insatser. Bandit Brick kördes vaket till ledningen från bakspår av Steen Juul, men gav sig väl enkelt mot den vinnande duon.

Uppvisning av Propulsion i avslutningen, han släpptes programenligt till spets av Cyber Lane och såg bländande fin ut då han spänstade undan till seger. Därmed blev det en favoritparad på V75 och jackpotpengar till nästa lördag.

Eftersnack V75 Örebro 20/10

Publicerat: 21 Oct, 09:21

Nära sju rätt på rank och spel för vår del men spiken Nadal Broline hann inte på ledande Antonio Tabac trots en rykande avslutning. På slutspelet valde vi att spika Rocky Tilly efter bra värmning i bike men till loppet var det vanlig vagn och det roliga tog slut med galopp redan i första sväng. 

Vi tar det från början.. Ricke inledde med att spåra runt om i Klass II för Kihlström och amatörtränaren Markus Hamberg. Prinsen One gick bra som tvåa, var chanslös på att hålla upp ledningen men Oskar hittade vaket ut i andraspår tidigt. 

Favoriten Valetta spårade runt om och fick bestämma i V75-2 som var Calle Lindbloms lopp för ston, Calle som för övriga gör comeback på torsdag när han svingar sig upp bakom tre hästar i Örebro. Quite Nice var tvåa i loppet och skrällen Cheeky Schack spurtade bra invändigt. 

Gulddivisionen i V75-3 och sagan om Antonio Tabac får nya kapitel hela tiden. Den här gången var det debut i guld men det brydde sig inte ”Grållen” det minsta om, han susade till ledningen, Kylin Blom svarade sedan ut Love Matters och man höll övriga stången hela vägen in. Vi spikade som nämnt Nadal Broline som ofta dras med dåliga lägen, så även den här gången. Han spurtade sylvasst och plockade många längder över upploppet men kom inte närmre än huvud och hals. Oskar Kylin Blom berättade efter loppet att Antonio Tabac redan blivit inbjuden till Prijs Der Giganten i Holland och att man nu siktar dit. 

Tvååringsloppet Svampen i V75-4 och det blev seger för Svante Båth tränade Global Adventure efter att Adielsson tagit dödens inför slutvarvet på ledande Ultion Face. Favoriten Belker styrdes på av Torbjörn Jansson på bortre lång och gick bra till andrapriset. Örjan valde att sitta kvar med Bythebook och det såg ut att finnas rätt så bra med krafter sparade där. 

Bronsdivisionen i V75-5 och det blev kross av Susanne Richters Ural tillsammans med Örjan Kihlström. Det var barfota runt om och bike den här gången vilket såg ut att fungera fint och det blev överlägset från dödens. Southwind Hydro var en skräll som vi vurmade lite för och valde att plocka med på slutspelet, han fick bra lopp i rygg på favoriten och var den som gick klart bäst bakom. 

Mera Richter i V75-6 som var Silverdivisionen den här gången genom M.T. Joinville. Det var dödens som gällde även här. Jorma körde i precis rätt tempo för att vinna med den här segstarka hästen och bjöd inte in till någon speedkörning. Bakom gick Erik Sting bra, Isor Håleryd visade att han är påväg tillbaka och Zoko Lane sköt till bra efter en invändig resa. Sobel Conway ledde loppet länge men blev stum sista hundra. Trinity Lux värmde superbra och vi valde att skrällspela med honom på DD, han var dock riktigt blek från rygg ledaren och knappast kurant. 

Klass I försöket avslutade omgången i V75-7. Lexington Hall spårade runt om med goggles på vilket gjorde att Jorma Kontio tog sin andra V75-seger för dagen. Harvey höll bra efter att Johan tagit dödens, Global Unprotected strulade det en del för men han avslutade bra i skymundan och Visitor hade en del sparat i mål. 

Ett gäng att ta med sig i nästagångsboken: Cheeky Schack, Nadal Broline, Bythebook, Southwind Hydro, Isor Håleryd, Zoko Lane och Visitor. 

Avslutar med att återigen lyfta på hatten för Oskar Kylin Blom och Antonio Tabac. Vilket förvandlingsnummer!

/Dennis Palmqvist

Eftersnack SM på Åby 13/10

Publicerat: 14 Oct, 11:02

SM avgjordes på Åbytravet och vi fick se många glada vinnare denna eftermiddag. I Svenskt Mästerskap var åter världsstjärnan Readly Express en vinnare. Björn Goop körde honom i tidigt skede till spets, Christoffer Eriksson valde välvilligt att släppa med Cyber Lane. Given taktik när tävlingarna gick på Åby och det är inte roligt att ta emot ett monster… I guldvagn sprang Readly 1.10 sista varvet och var inte det minsta pressad över mål, Goop meddelade efteråt att detta är den bäst häst han kört i lopp!

Favoriten släppt till spets var scenariot även i Sto-SM och när Cash Crowe får springa fritt i tät och hon smått omöjlig att besegra. Stefan Persson synade lampan med fina Darling Mearas, men hon blev trött på kuppen och slutade fyra från dödens. Erik Adielsson körde med insidan bakom Dear Friend som slutade tvåa från hålet. In Toto Sund avslutade 1.08,5 sista 400 meterna och gick med fin spänst över mål, hon tog många längder på Darling Mearas sista 200, Redéns häst blir väldigt intressant i nästa start…

 

Fina kuskinsatser!

I Lärlings-SM vann Åke Lindbloms (fortsätter visa stallform) Athos Race med Micke Lindblom. Hästen tog hand om ledningen, men var svettig och lite stressad denna dag, så det gick 1.13,2 första varvet i täten. Micke fick visa sina körhänder sista biten då travet inte flöt som bäst, sexåringen vann säkert. Från detta lopp tar vi med oss Alvena Uni (smart körd av Mats E Djuse) och Wingait Erik, bägge avslutade 1.11 sista halvvarvet på ett positivt vis.

Mats E Djuse körde ett bra lopp även i Ungdoms-SM, han gav Berghtränade Hakon Von Haithabu en ryggresa till upploppsdags. I ett överpacat lopp hade hästen inga problem att stega undan på ett snyggt vis före vårt drag Ramon Dekkers.

Amatör-SM blev ett sömnpiller, Malin Viklund fick trolla bort loppet i spets med Pihlströms Mellby Entre, första varvet öppnades efter beskedliga 1.17,5. Elisabeth Lundholm körde vaket fram till dödens med Everest Sisu då det gick som lugnast, kom tvåa tack vare den manövern.

 

 

Obesegrad i monté!

Order To Fly har höjt sig i monté, Per Lennartssons fux gjorde sin tredje start i disciplinen och är alltjämt obesegrad med Jenni H Åsberg på ryggen. Jenni red en iskall ritt med vår spik, 750 kvar satt hon fortsatt kvar på innerspår. Hon litade på fuxen som svarade bra då tussarna rycktes, han travade 1.09,5 sista halvvarvet och hade avväpnat favoriten Julio De Luxe som fick en fin resa i god tid innan mållinjen.

I V75-inledningen visade även Örjan Kihlström kyla som sparade extra växeln bakom Xanthis Coktail till 100 kvar, hästen kontrade och vann knappt före favoriten och surrhästen Velvet Gio.

Det blev jackpot på femmorna, vi fick inte sju rätt trots att spikarna Order To Fly och Readly Express infriade våra förväntningar, så detta var ingen dag att skryta över..

 

+++ Readly Express underbart att se honom som en vinnare igen, det räcker så!

 

++ Order To Fly vilken avslutning och vilken iskall ritt av Åsberg! Hästen har höjt sig flera klasser i monté.

 

+ Micke Lindblom stöttade välbehövligt Athos Race och Mats E Djuse, körde bra med både Alvena Uni och Hakon Von Haithabu och ska ha beröm för sina styrningar!

 

- Kindy Cane värmde bra, men såg inte bra ut i provstarten och henne skulle man nog valt att inte starta med…

 

Lira nästa gång: In Toto Sund som sprang 1.08,5 sista 400 meterna lekande lätt.  

 

 

 

 

Eftersnack V75 Skellefteå 6 oktober

Publicerat: 07 Oct, 10:03

Det blev favoritbetonat på V75 från Skellefteå på lördagen. 904 kronor blev utdelningen på sju rätt och det blev åter jackpot på femmorna.

Very Kronos skötte sig i inledningen och då visade han sin skyhöga kapacitet. Han togs lugnt första biten men var ändå med bra och placerades tidigt utvändigt ledande Cab Hornline. Efter 13,7 första varvet satte Erik stenhård press på ledaren på sista långsidan och redan in i svängen var denne slagen. Sedan var det inga större problem för Very Kronos att lunka undan och han övertygade. Bakom gick duon Höwings Star och Vic de Luxe riktigt bra som tvåa och fyra.

Fin värmning
Dagens så långt bästa V75-värmning, Corroded infriade med råge de förväntningarna. Han tvingades gå utvändigt utan rygg i ganska högt tempo men redan då Per Lennartsson smög ner i rygg ledaren i sista sväng syntes det vem som skulle vinna. Över upploppet klev Corroded förbi utan att huvan rycktes. Denver Brodde smögs med snyggt och blev tvåa medan Antonio America i våra ögon höll positivt efter att han blivit het i ledningen. Däremot såg Global Undecided bedrövlig ut även om han tog sig runt och den är inte enkel.

Lome Brage vann helt odramatiskt i V75-3. Som väntat dök han till spets och sedan ägnade sig konkurrenterna mest åt galopp. Lome Brage är otroligt effektiv och fartfylld, han är skön att skåda. Ingbest blev tvåa på väldigt stort avstånd.

Åter till spets
Roheryn öppnade åter bra i voltstart och kom iväg bäst av tilläggshästarna. Ulf Ohlsson körde till på första långsidan och Roheryn fick ta över ledningen. Per Lennartsson ville göra match av det och gick fram utvändigt ledaren varvet kvar med Fame Boko. Han satte även press på ledaren men Fame Boko var slagen 250 kvar och Roheryn gled snyggt undan.

Ulf Ohlsson vann även V75-5, nu med Major Vici som höll spets ganska säkert sedan Pinewood Man galopperat. Väl i ledning var det ganska odramatiskt även om Prinsen One höll bra från utvändigt ledaren som trea. M.T.Machiavelli gick bra om tvåa sedan han kryssat sig fram sista halvvarvet från fjärde in medan betrodda New Joker hade visserligen en kort galopp i början men var ändå tämligen geistlöst.

Märkligt lopp
V75-6 blev ett märkligt lopp där Sir Henry P.Hill, som vi trodde stenhårt på, galopperade kort efter 200 meter men ändå satt i spets efter 500. Rikard N Skoglund drog upp farten 1400 kvar och lämnade konkurrenterna men Sir Henry P.Hill var trött 500 kvar och en mumsbit för guldduon On Track Piraten och Digital Ink över upploppet. Det såg otroligt mörkt ut för dessa båda varvet kvar då de satt i kön med 60 meter fram till ledaren. Men på några få steg på sista långsidan rundade de fältet med Digital Ink först och Piraten i rygg. Erik Adielsson kunde vänta med att sätta in stöten till 200 kvar och On Track Piragen vann med norsken oryckt efter 12,0 sista varvet och därmed passerade han Callit som segerrikaste varmblodet på V75. Digital Ink var bra, Antonio Trot har inte samma form som i somras och det var en svårbedömd insats av Sir Henry P.Hill. Övriga var mycket stort slagna. Favoriten Mr Golden Quick kördes passivt i sjunde in och var knappast tom i mål.

Dagens prestation kom så i V75-7 där Milliondollarrhyme helt enkelt bara var bäst, rundade fältet på sista långsidan från tredje ut och Fredrik B Larssons stjärna var helt överlägsen efter 10,0 sista varvet. Det tände till i inledningen då Doctor Doxey Zenz blev av med ledningen och Mathias Andersson blev väldigt ivrig att komma ut och störde två konkurrenter. Sedan kom Doctor Doxey Zenz till spets, fick dämpa men var chanslös mot vinnaren. Ändå var han godkänd i comebacken som trea.

Även om vi satte sjuan på det reducerade systemet blev det tungt för vår del på V75. Det vi kan ta med oss var rejäla plusvärmningar på både Corroded och Milliondollarrhyme. Den sistnämnde utnyttjade vi på Slutspelet-DD där vi hade 300 på rätt komb med nettot 7.288 kr på det förslaget.

Toppen
+++ Milliondollarrhyme är tveklöst tillbaka i samma slag som i vintras. Han gick 10,0 sista varvet med krafter kvar.

+ Very Kronos såg inte speciellt pressad ut då han vann lätt trots en tung resa utvändigt ledaren. En mycket spännande häst rent kapacitetsmässigt.

+ Corroded såg väldigt bra ut och vann med gott om krafter kvar från utvändigt ledaren.


Floppen
Rejäl klassblandning och många chanslösa hästar är det bestående intrycket. Global Undecided fick visserligen pengar men såg väldigt tråkig ut för dagen. Mr Golden Quick gjorde ingenting den här dagen och var alltid aktuell som betrodd.

Lira nästa gång
Vic de Luxe vinner i vanlig konkurrens i nästa start och kan nog även vinna i silver i höst/vinter. Cemonroc de Coeur fick aldrig chansen och såg bra ut.
P-A Johansson

Eftersnack V75 Solvalla 29/9 samt Kriteriet & Oaks.

Publicerat: 30 Sep, 18:47

Laskari höll för favorittrycket i V75-1 och vann säkert via 10,2/1000 från ledningen. Han fick visserligen en dryg inledningen på loppet med tredjespår genom första sväng, men med 14,2 på varvet så vann han trots allt pliktskyldigt. Örjan körde passivt med Ural från start, han hade chansen att gå före Jorma och testa för ledningen, men valde i stället att gå ner i andra utvändigt vilket blev loppavgörande. Vi måste plussa för Esprit Sisu som höll starkt till en tredjeplats via 08,8/600 först i tredjespår.

Odramatiskt i V75-2 när Who’s Who smidigt släpptes till spets, fick varva på 13,4 och vann sedan väldigt enkelt via 10,5 sista varvet. Vi dubblade vårt system med Short In Cash som tävlade barfota runt om för första gången - han kunde inte utmana Pasis stjärna från dödens men höll fullt godkänt till en tredjeplats. Mellby Free ser inte mycket ut för världen, men hon hängde enkelt med som tvåa i mål från rygg ledaren. Hon är riktigt bra!

”..Det är givetvis inte bra med två raka galopper och många spelare väljer kommer därför att gardera honom den här gången. Vi väljer att vända på det och se värdet i Villiam den här gången då han endast är knapp favorit, inget ont om Chianti men att han ska vara snudd på jämnspelad med Villiam kan vi inte köpa. Timo har haft en dryg månad på sig att få ordning på honom och vi kan inte tänka oss att han tar ut sin guldklimp igen om han inte är nöjd med hästen. Spår tre passar bättre än ett stressigt innerspår och han trivs bäst hemma på Solvalla, vi minns givetvis Kriteriesegern på 12 blankt i höstas. Han är dryg att ta en längd på, han är vass på att svara häst med sin fina inställning och vi tror på spets och slut. Spik!”. Ja, så löd vår analys i V75-3 och det var en chansning som tyvärr inte gick hem.. Villiam kunde aldrig vara med från start och såg tyvärr heller aldrig bra ut i loppet. Det är såklart något som inte står rätt till med honom och det smärtar verkligen att se en sådan fin häst i nuvarande skick. Vann gjorde i stället Chianti som enkelt kunde dirigera hem seger från ledningen och bakom såg Vamp Kronos bra ut med sparat i mål.

Ruggig prestation av Emilie Zola Sisu (V75-4) som dök till spets, öppnade första halvvarvet på 07,0 och blev sedan alldeles för vass i ledningen (första 1500 på 10,4). Det var givetvis hela lördagens stora utropstecken och där bakom visade Harvey, All Star och Rocky Tilly fortsatt fin form. Favoriten Rajah Silvio skrynklade ihop helt från rygg ledaren och där kan allt knappast stått rätt till.

Det löste sig perfekt för tempostarka Mr Golden Quick (V75-5) som fick det perfekt kört i högt tempo i tredje invändigt och med lucka 250 kvar hade han inga problem att spurta till säker seger. Knifetown Winner och Raja Ribb hade båda lite krafter kvar i mål som tvåa respektive trea, den sistnämnda var dock inte körbar sista biten.

”Vår idé är 9 Vischio Holz som vi har förhoppningar om att få till spets. Han har egentligen bara gjort bra lopp sedan flytten till Magnus. Han avslutade i 10-tempo sista 800 vid segern i debuten på svensk mark, vann gången efter från ett svårt läge på "Vaggan" och han hade inga problem att spetsa hem segern på V75 7/7, trots att han inte var som bäst för dagen. Näst senast på Åby var han tapper som tvåa från dödens via 12/1000, han var inte tom i mål utan blev bara slagen av en snabbare häst som fått loppet i draget. Galoppen senast berodde enligt Anders på att han blev rädd när kusken på spetshästen skrek på sin och det gick snabbt i det läget (08,4 mellan 8-400 kvar). Det var förmodligen segern som rök för det såg ut att finns ton kvar i linorna. Vi snackade med Magnus tidigare i veckan och han lät minst sagt nöjd med sin italienare och galoppen senast oroade inte. Hur ska han vinna då? Jo, om vi läser loppet rätt så sitter "Guldtanden" i spets efter en bit med 7 Athos Race och efter givande snack med Åke är definitivt känslan att han släpper om "Calle" kör offensivt. Jepson är med på noterna, han vet om hur Åke resonerar och tyckte definitivt att upplägget kändes spännande. Vischio i spets tror vi blir svårslagen och som icke-favorit vill vi ta betalt - utgång och spik på DD!”. Scenariot stämde perfekt och det var en bra vinnare för vår del, men tyvärr fick vi inget betalt på honom då Antonio Tabac avslutade med seger i epilogen. Vi tyckte Oskars förvandlingsnummer var aningen överspelad då vi spelade på att Jepson skulle få bestämma en bit i spets med Handsome Brad.. Surt!

Inga spelframgångar på lördagen, utan de kom i stället på söndagen där vi toalt plussade 48.146 kronor. Vi trodde stenhårt på Conrads Rödluva som latjade hem Oaks via 09,6/600 först i tredjspår framför en duktig Staro Miami som höll starkt från i ledningen. Kriteriet tog Inti Boko hem efter en vass avlstuning med Takter som körde ett perfekt lopp. Vi varnde för honom som lite spelad (rankad tvåa) och när Under The Counter (rankad tvåa) avlslutade omgågen så fick vi in dubbeln till smaskiga 240 ggr pengarna. 

Hektisk travhelg med toppsport rakt igenom är avslutad och vi går som vanligt igenom loppen mer utförligt i måndagens "podd" som släpps strax efter lunch!

Eftersnack V75 Färjestad 22/9

Publicerat: 23 Sep, 08:39

Goop dominant på hemmaplan!

Två segrar var för hemmakuskarna Björn Goop och Carl Johan Jepson då Färjestad körde sitt traditionsenliga Unionstrav. Björn tog alltså två segrar på V75-spelet och hade även tre andraplatser, med mindre betrodda hästar och körde som en gud denna lördag, läckert att skåda!

 

V75-inledningen slutade som väntat med Handsome Brad från spets, Jepson svarade lätt ut Angle Of Attack i spetsstriden och fick sedan husera som han ville i täten. Segern blev lätt och Ulf Stenströmer var belåten efteråt. Uffe hade även en vinnare i ett ramlopp, där Smokey Herman också vann från spets.

Trots två omstarter i V75-avslutningen höll Calle Visitor lugn och relativt smärtfritt spetsade han med Richters travare trots spår fem. Via 1.14,8 sista varvet blev segern knapp före skrällen Global Skipper. Starkt av Visitor att vinna över tre kilometer mot äldre hästar, Susanne Richter är en underskattad tränare som fortsätter att skörda framgångar på rikstoton. Hennes hästar är alltid vältränade och går hela vägen in i mål!

 

Goop outstanding!

Björns bästa segerchans i omgången hade han med Grandfather Bill och det blev seger med honom, men inte från spets som nog var BG:s taktik. Han fick svar i spetskörningen av Gundersen bakom Faust Boko. Det blev körning i detta stayerlopp, då Ricke blev varm i dödens. Då denne tröttnade reagerade Goop blixtsnabbt och tog sig loss, det var nära att attackerande Claude Debussy kommit ner i dödens, då hade vi nog sett en annan vinnare av detta race. Björn höll igång Grandfather Bill förtjänstfullt som vann knappt före skrällen Eraja Jaam som avslutade vasst efter en smygare.

Bakom Waikiki Silvio svarade Goop för en suverän styrning, då etablerade kuskar som Untersteiner, Kontio och Jepson alla prompt ville köra i andraspår, så valde Goop reptilsnabbt att kasta ner hästen på innerspår och han fick till slut vinnarhålet bakom Rapide Frecel trots spår tio bakom bilen. Luckan kom 400 kvar och hemmahästen avslutade snabbt, men det gjorde också Wild Love från tredje in, där blev det dock galopp kort innan mål (hade dock inte besegrat vinnaren). Kuskseger av stora mått och att ta med sig från detta lopp måste vara att det inte är helt iskallt att köra på innerspår som vissa verkar tycka…

Björn var tvåa i Guld med I Love Paris samma som typ av upplägg som Waikiki Silvio, stoet flög lågt till slut och avslutade 1.09 sista 300 meterna. Mamasan fick max från hålet och Ragazzo Da Sopra likaså bakom omöjlige Handsome Brad.

 

Guld blev ett sömnpiller!

Överraskande lätt fick Kihlström täten med Love Matters i Guld, han fick husera som han ville i täten och Lövgren ville givetvis inte mata på i dödens med Racing Mange som gjorde Gulddebut. Love Matters vann busenkelt med denna seger sa egentligen ingenting. Här underpresterade Beau Mec, Dante Boko och Going For Gold Zaz rejält.

Den största favoriten i omgången Global Trust gjorde årets andra start. Jorma Kontio kunde tidigt överta spets från Mamasan och sedan var det lugna gatan i täten för finländaren. Global Trust travade 1.11,5 sista varvet och vann hur lätt som helst och såg läcker ut. Här avslutade Monfalcone rappt (1.09,5 sista 400) som fyra och ska passas framöver. Dom Perignon fick ett ”självförtroendelopp” och behövde knappt duschas efteråt.

Det blev skräll i kallblodsloppet, där Myhreng Jerker visade sig vara starkast från dödens. Spets tog som väntat Lome Brage, men över medeldistans valde Adielsson att släppa till stallkompisen Tekno Odin. Då denne stannade dryga halvvarvet från mål blev Lome Brage dragen bakåt, men som han gick när han fick fritt… Vi hade 1.20 sista 400 på honom med en hel del sparat som trea, med minsta klaff i detta lopp vinner han plättlätt. Favoriten på spelet Kleppe Slauren kastades loss på långsidan och gick en rejäl repa, han såg klar ut upploppet men visade inte den bästa moralen sista biten. Nioåringen blev utkontrad av dödenskrigande skrällen Myhreng Jerker som vann på foto.

 

 

Vi hade ingen lyckad dag spelmässigt trots att vi spikade Handsome Brad på allt, många lopp höll låg klass denna eftermiddag och det var rejäl spridning över mål i flera race. Inte svårt för de som skulle skriva travfakta, men allt för många svarade för bleka prestationer denna dag och det var inte roligt att se.

 

+++ Björn Goop, löjligt överlägsen denna dag på hemmaplan. Två segrar och tre andrapris, vilka styrningar med Grandfather Bill, I Love Paris och Waikiki Silvio. Hög klass på allt BG gjorde denna dag…

 

++ Moralen som Myhreng Jerker visade måste vi bara lyfta på hatten för. Inte många kallblod bjuder strid hela vägen hem och vill vinna som han gjorde. Inställningen till sitt jobb avgjorde till hans fördel.

 

+ Global Trust skulle bara vinna när han fick täten, men hästen såg läcker ut när han dansade undan sista biten. Hoppas han får vara fräsch då finns mycket att hämta.

 

 

- Många hästar underpresterade och det var glest mellan djuren i flera V75-lopp. Inte roligt att se och man kan inte skylla på banan för den höll bra standard.

 

 

Lira nästa gång: Förutom de uppenbara Lome Brage och I Love Paris som flög lågt, väljer vi att lyfta fram Monfalcone som åter var positiv efter en sämre insats på Jägers!  

 

Eftersnack V75 Hagmyren och Östersund 15-16/9

Publicerat: 16 Sep, 21:34

Spelmässigt var det söndagen som var mest lyckad för oss. Riktigt bra lunchtips och totalt 38 rätta system gav ett netto på över 17.000 kronor. Sedan värmde Propulsion och Under The Counter båda riktigt vasst inför DD och Slutspelet ordnade gröna siffror även där. Slutspelet var kvar inför V75-7 och det hade blivit en bit över 20.000 med Romance Amok som tyvärr hamnade långt bak i kön och gjorde sedan bort sig med galopp. 

Inga stora överraskningar på Hagmyren och dom som lyckades få sju rätt belönades med drygt 3.000 kronor. 

Kaj Widell styrde Thomas Lönns Hungarian Hotwax till seger i klass II försöket, Thomas första V75 seger för i år och den här hästen är klart bra för klassen. You To Neat gick bra som tvåa men blev diskad för en snäv situation på bortre långsidan där Svedberg körde med för små marginaler mot Rikard N Skoglund och Prinsen One, en diskning som kändes helt korrekt. 

Elliann trodde vi mycket på och hon var bäst i V75-2 tillsammans med Sofia Frilén som var ett stolopp över lång distans. Linda’s Girl var mycket betrodd men galopperade direkt och hon har inte riktigt fått till det på slutet. 

Susanne Richters Ural visades upp i riktigt bra skick i Klass I försöket, han var helt överlägsen och kom hem på för klassen riktigt fina 11,1/1640a tillsammans med Örjan Kihlström. Emerald Boko var tvåa för Jenny A Björk men sprang och bröt en del över upploppet. Yankee Boy var det mycket skrik på och även vi trodde på honom, men Kim var inte alls nöjd med hur han travade och han gjorde en slät figur. 

Kihlström igen i kallblodsloppet som han vann tillsammans med Hövding Jaros. Myllkärrs Sune tvåa men han får inte riktigt aktionen att flyta och har fortsatt inte vunnit lopp sedan juni 2016. 

I Silverdivisionen dök han upp igen, en av sommarens stora följetonger. Den förvandlade grållen Antonio Tabac som i Oskar Kylin Bloms vård haft en häftig utveckling. Nu tog han tredje raka V75 segern och fortsätter han vara såhär fin så har han inga problem att hävda sig i guld. Han fick inget gratis den här gången heller, svar om ledningen av Västerbo Grosbois och sedan först i tredje 800 kvar, det rörde dock inte grållen i ryggen som gick undan på 11,7/2140a. Grymt tränarjobb av Kylin Blom och vi lyfter på den berömda hatten. 

I Gulddivisionen trodde vi att Volstead skulle plocka ner Charrua Forlan från dödens och det såg också ut så 300 meter från mål. Sundbergs stjärna sträckte dock på sig och Volstead hade kanske lagt lite krafter på att pulla under vägen och blev stum den sista biten. Hur som helst har Charrua haft en toppensäsong och Heavy Sound avslutade vasst till andrapriset tillsammans med sin ständige följeslagare Kenneth Haugstad. 

Volocity De Vie spurtade bäst i avslutningen som var Bronsdivisionen. Moraliska vinnaren var dock Raja Ribb som höll storstilat i ledningen efter att fått elakt tryck av Jörgen Westholm och Flash Hammering som inte ville ge sig i startrusningen och efter det Tesio på utsidan som också ville ha bra tempo. Tränaren Kristofer Jansson var inne på att det var Raja Ribbs bästa insats i karriären och vi kan bara hålla med. 

Till söndagen: 

Örjan Kihlström hade en bra lördag och det blev inte sämre under söndagen när han vann inte mindre än tre V75 lopp och på vilket härligt sätt han vann Mastersfinalen tillsammans med Propulsion. Dödens hela vägen med Readly Express i tredjespår i 1400 meter efter ett lite märkligt taktikval av Björn Goop som gick i det läget. Propulsion klev undan på sitt karaktäristiska vis och visade vilken undantagshäst han är. Det visade även Readly Express som var trea trots att det blev helt omöjligt kört för hans del. Milligans School har formen på topp och avslutade bra som tvåa efter ett bra lopp medan Cyber Lane borde kunnat lite mera ifrån ledningen. Redéns springare fyllde här på sitt redan feta bankkonto med ytterligare två miljoner. 
Övrigt från söndagen kan noteras att Rikard N Skoglund tog en V75 dubbel, först med Fender som var bra i biken och fick utdelning på sin form. Sedan avslutade han omgången med en vass spurt tillsammans med Under The Counter som nu fick vinna i sin nya regi hos Joakim Elfving.

Stoeliten som inledde omgången hade tyvärr bara lockat sex hästar varav en blev struken så bara fem till start. Det blev lite av ett sömnpiller men bra intryck på In Toto Sund som dansade undan med ett bra slutvarv efter att Örjan fått bestämma som han ville i täten. 

Helgens bästa:
Propulsion - Världens bästa häst just nu?
Readly Express - Tredjespår i 1400 meter mot några av världens bästa hästar och ändå stå hem, det var en insats lik Nuncios första Elitlopp. 
Antonio Tabac - Herregud vilken förvandling!
Ural - Mycket bra för klassen!
Raja Ribb - Snacka om moralisk!

Helgens sämsta:
Yankee Boy - var mycket betrodd efter fina lopp tidigare och en galopp i derbykval senast. Fick det dock inte alls att stämma och sågs aldrig med chans. Lär få besöka farbror doktorn nu och återkomma med laddade batterier.

Eftersnack V75 Bjerke 9 september

Publicerat: 10 Sep, 06:52

Det blev svensk dominans i de norska årgångsloppen på Bjeke på söndagen. Jan-Olov Persson-tränade bröderna Eld Rask och Tekno Eld vann Kriteriet och Derbyt för kallblod, båda med Ulf Ohlsson vagnen. Marcus Lindgren-tränade Stoletheshow skrällde i Kriteriet för varmblod.

Eld Rask vann även det norska Kriteriet utan att vara som bäst. Han tappade massor felfri från start men jobbade sig ikapp och attackerade 1300 kvar, han kom ner utvändigt ledaren 700 kvar och kämpade ner den. Eld Rask travade inte perfekt och hade inte sin bästa dag men det är en riktigt bra häst som var väldigt väl understödd av Ulf Ohlsson. Överbetyg även till tvåan Rappstjernen som tvingades till en väldigt tuff öppning av Perssons andrahäst B.W.Prinsen.

I Derbyt för kallbloden tog Tekno Eld revansch från det svenska Derbyt. Han kördes påpassligt till spets i första sväng och väl i ledningen såg han ut att vara i en klass för sig. Han såg ruggigt bra ut för dagen och den långa distansen var ett plus för honom.

Stoletheshow hittade tredje ut från bakspår efter en snygg start av Erlend Remnesvik. Storfavoriten Catherine’s Chevy galopperade kort från start, hittade ut till utvändigt ledaren och gjorde ett topplopp. Han fick dock i sista stegen ge sig för Lindgrens häst som attackerade 700 kvar och såg morsk ut i spåren hela vägen in i mål.

Två storsegrar till Gundersen
Giveintgasandgo svek från spets och var blek, formhästen Photo Lavec avgjorde med väldigt knapp marginal. Kusklöftet Magnus Teien Gundersen vann norska Derbyt med Gretzky B.R. från spets även om det för ett ögonblick 150 kvar såg ut som om Magnus dragit undan för tidigt och fått en stum häst.

Utanför V75 vann återigen Hillary B.R. (Magnus Tein Gundersen) i Kriteriet för ston. Detta var sjunde raka och hon är obesegrad. Nu tar man sikte på Breeders´ Crown i Sverige, det blir väldigt spännande för hon är riktigt bra.

Eftersnack V75 Solänget 8 september

Publicerat: 09 Sep, 07:54

Det var Ulf Ohlssons dag, men inte vår, då V75 avgjordes på Solänget. Ohlsson vann tre V75-segrar och totalt sett bjöds det på spännande och underhållande travlopp.

Inledningsvis körde Ohlsson smart första halvvarvet med Esprit Sisu. Efter en bra start hittades andra ut och då Mr Dream Coktail tog över täten efter 500 var Ohlsson påpassligt med, svarade ut Donners Am och kunde köra till ledningen efter 700. Väl i ledning bedömde han tempot rätt, höll fast Mr Dream Coktail in på upploppet och Esprit Sisu vann säkert efter en bra prestation.

Trots ovana vid voltstart och jänkarvagn från spår 7 blixtöppnade Roheryn till spets i V75-2, fick träna i en omstart, väl i ledningen såg hon riktigt läcker ut hela vägen, vann utan att förta sig efter 12,7 sista varvet. Nu var hon lika fin som vid segern på Axevalla. Vi tyckte att hon var lite sämre senast på Valla men nu var det full form igen, kanske att hon tände om på kuskbytet? Vi spikade Indoor Voices på Rankt & Spel. Örjan Kihlström körde rätt som gick fram utvändigt ledaren efter 700 meter men Indoor fick aldrig fatt i ledaren och hon fick även släppa andraplatsen till Fame Boko som satt fast i rygg ledaren. Indoor var inte lika vass som senast på Valla. Bella On Tour avslutade bra, Ellieann höll starkt och Under the Counter såg ut att ha massor sparat.

Norman skrällde
I V75-3 var Vincent Chase riktigt taggad och blåste till spets. Snyggt av Kevin Oscarsson att köra sin häst och inte släppa till pappa Jim med Roofparty. Favoriten Emile Zola Sisu fick andra sedan tredje ut. Han styrdes på då det stöttes bakifrån varvet kvar och kom ner utvändigt ledaren 700 kvar. På Örjan Kihlströms-viset knäppe Emile Zola Sisu ledaren mitt på upploppet men kunde inte stå emot All Star som gått med i tredjespår sista varvet, attackerade själv runt sista sväng och var riktigt bra för Peter G Norman. Hästen har utvecklats under vila tidigare i år.

I kallblodsloppet fick vi se en rolig duell mellan ledande Finseth Yr, Guli Tor som attackerade från andra ut 650 kvar och Kaksen som gick väldigt starka sista 700 i spåren från fjärde ut. Det var också Kaksen som drog det längsta strået via 21 sista 800. Han har verkligen hittat stilen igen sedan han återkommit till Reidun Böhns regi. Guli Tor gjorde det bra som tvåa och favoriten Finseth yr får också godkänt. Sparade krafter bakom dessa såg både Vertigo Knekten och Lukas Rauen ut att ha.

Ohlsson räddade Disco
I V75-5 pressade sig Disco Volante till spets efter 200 meter för Ulf Ohlsson trots att John Östman gjorde vad han kunde för att svara med Fantoccini. Disco Volante såg bra ut i ledningen fram till sista sväng där han tappade travet helt och utan Ohlssons hjälp hade han inte gått felfritt i det läget. Han hittade dock stilen igen och vann väldigt enkelt före Erik Sting som svarade för en bra slutrunda, Cab Hornline var tapper från utvändigt ledaren och Tobacco såg ut att ha mycket sparat över mål i andra ut.

Svaret var Dreamokko
Duellen mellan Diamanten och Makethemark slutade i seger för Dreamokko och Peter Ingves. Diamanten tog programenligt ledningen men efter 500 meter fick han en vilt tryckande Jan Norberg utvändigt om sig med Muscle Hustle. Dreamokko fick en bra position i andra, tredje ut medan Makethemark fick backas ner i kön. Vi hade 11/700 mellan 1500 och 800 kvar då Muscle Hustle pressade som tuffast. Ulf Ohlsson kastade loss Makethemark 650 kvar och rundade konkurrenterna i fjärdespår 500 kvar medan Ingves satt kvar med Dreamokko. Makethemark koppade greppet på ledaren och pressade hårt runt slutsvängen. Tätduon blev stumma in på upploppet men de kämpade. De kunde dock inte stå emot Dreammoko som attackerade för fullt 250 kvar och hann fram kort före mål. Ett rafflande och spännande lopp. Diamanten får godkänt för sin insats, möjligt att han skulle ha vunnit för att få toppbetyg? Makethemark visade inget formtapp, han var riktigt bra liksom Dreamokko. Även om Muscle Hustle höll urtappert måste Jan Norbergs styrning ifrågasättas.

I V75-7 flög Comewithaflash till spets och drog undan i hetsig stil. Bakom kunde favoriten Sign Me Upp Too smyga med. Emilia Leo lyfte ut sin häst i sista sväng och avgjorde säkert mot ledaren och höll undan för vasst spurtande Dreamboy As. Även Celebrity Lane gjorde ett bra lopp som trea. Sign Me Up Too vann utan att vara helt på topp efter sitt korta uppehåll och han visade än en gång vilken utveckling han genomgått i Emilias regi. Vi trodde på Wasa Warrior men han fick det inte alls att stämma.

Det blev ingen utdelning alls på för vår del då spikarna Indoor Voices och Diamanten var nära en ändå inte. Nya tag på Bjerke idag.

Toppen
+++ Ulf Ohlsson
som svarade för riktigt snygga styrningar vid sina tre segrar.

++ Kaksens sista 700 i spåren imponerande.

+ Dreamokko blev hjälpt av tempot men han plockar 15-20 meter på Diamanten och Makethemark över upplpppet.

Floppen
Det måste ha varit tungt för Johan Wiman att åka från Gotland till Solänget och få startgalopp med Henning Lixarve. Örjan Kihlström hade ingen superdag på jobben fick svar och blev hängande i spåren med både Quality Tilly och Zenit Brick. Roofparty var en snackhäst i omgången men han fick inte chansen sedan man suttit kvar i andra ut.

Lira nästa gång
Vi har nämnt några i texten men en som vi nämner lite extra är Under the Counter.

 

P-A Johansson, Travtjänsten

Eftersnack-V75 Jägersro 2/9

Publicerat: 02 Sep, 17:18

I V75-1 gjorde Platon Face bort sig med startgalopp. Han fick gå rejält efter galoppen (1.10 ett varv mellan 1900-900 kvar och landade på 11,3/1900), men blev förklarligt trött till slut. Segern till Racing Mange som vann plättlätt och var dunderfin med oryckt norskt och tussarna kvar – snacka om toppintryck! Racing Mange har tidigare behövt snälla lopp för att räcka till, men dessa snälla upplägg har också byggt hästen som har tagit ett kliv till i utvecklingen i år och blivit tuffare mentalt, numera tål han även att gå utvändigt.

Nolimitjimmit är en fin fux som går framåt för varje lopp, Love You:are som han är, och han gav ett riktigt fint intryck vid enkel spetsseger i V75-2 med oryckta tussar. Han är både snabb och stark och duger även på lördagar framöver.

Derbystoet till Run Chica Run som höll undan säkert från ledningen. Peter Untersteiner hade kvalat in fem (!) hästar till finalen och tog en dubbelseger då duktiga medhängaren Europhile Am hakade på till andrapriset från ”hålet” – bara att lyfta på kepsen för PU och hans personal! Vamp Kronos kördes fram utvändigt inför slutvarvet men var tidigt slagen och Mily orkade inte efter att ha dragit tåget i tredjespår sista 700. Carl Johan Jepson valde bort ryggen på Mily för tredje in kort efter start med Maharani de Baroda som satt fast över mål och såg tankad ut. Mellby Free spurtade våldsamt i vida spår som trea och gjorde, utan prut, loppets bästa prestation. Dibaba galopperade inte oväntat bort sig.

Wild Love var bara bäst i V75-4 och klev runt dem i spåren sista 1200 i 1.10-tempo. Love You-dottern blir bara bättre och bättre och är häftig att skåda när hon tävlar barfota runt om, intrycket runt sista sväng när hon borrar ner sig i banan var riktigt fränt! Starkt slutvarv av Absolut Gehör som blev störd dryga varvet från mål.

Linda Pulkkinen vann Bertmarks med sin La Diva Rossi från ledningen efter tufft tempo hela vägen, ett snyggt tränarjobb och härlig segerglädje i vinnarcirkeln! Vi ville ha Allaway G.T. som såg lavad ut, men kusken valde att aldrig delta och fick galopp efter störning på upploppet.

Utklassningsseger i Derbyt där Who´s Who vände ut och in på motståndet på baksidan och försvann undan till överlägsen seger på 1.12 blankt, nytt världsrekord och det var med gott om luft under vingarna! Tränare Pasi Aikio hade satt hästen i toppskick och det var en rörd tränare som intervjuades efter loppet - vi gläds givetvis med Pasi som haft sina tvivlare sedan han tog över verksamheten på Menhammar efter Stefan Hultman, men som nu fick ta en storseger – välförtjänt! Andraplatsen till Chianti efter en vaken styrning av Björn Goop.

Carabinieri fick ett fint lopp i ryggar och när PU drog tussarna på upploppet lämnade han skuggande Monark Newmen över upploppet – läckert intryck när han länger på steget sista hundra, "Cara"!

Toppen:

Who´s Who givetvis! Även tränare Pasi Aikio och skötare Jennie Ek ska ha guldstjärna.

Floppen:

Jorma Kontios styrning i V75-4 med 74-oddsaren Rosa Parks där han har chansen att ta tredje invändigt men väljer ett lopp i andraspår. Visst, det är lätt som staketkusk att såga med facit i hand då hästen stannar redan 1100 kvar, men det var ett märkligt taktikval med en så lågt rankad häst.

Bravo Navarone (V75-7) skuffade från ledningen. Adrian hade problem att få tag i rycksnöret 200 kvar, men det var tomt i tanken på ett par steg och han slocknade helt. Knappast kurant för dagen.

Spela nästa gång:

Veroni (V75-3) såg bra ut i skymundan och duger i ett vanligt stolopp nästa gång.

Spelmässigt blev det en favoritbetonad omgång och vi fick inget med då vi gick hårt på Bravo Navarone.

/ Andreas Henriksson

Eftersnack-V75 Jägersro 1/9

Publicerat: 01 Sep, 19:18

Stall Goop fortsätter att skörda framgångar på travbanorna och vann de två inledande avdelningarna. I V75-1 var det äntligen dags för Mamasan att få vinna lopp igen. Via en vass långsida och smart kört av Björn runt sista sväng där han plockar upp hästen och sparar lite på krafterna, avgjorde hon knappt men säkert mot ledande Chapter N.Deo, som borde ha hållit undan för att få fullt godkänt. Favoriten Julia Pellini fick lägga en 10-speed i 600 meter mellan 1300-700 kvar för att ta sig framåt då Callmeawinner svarade dödens, men pallade inte det och kastade in handduken i god tid. Även Callmeawinner var stort slagen efter det offensiva upplägget. Quiz Töll gör ett starkt slutvarv, men kom aldrig riktigt in i matchen. Gun Palema galopperade dubbelt, men visade fin fart mellan galopperna och hade troligen blivit segerfarlig felfri, men hon är svår i svängarna.

Långstegade Rajah Silvio har hittat en växel till med jänkarvagn och spetsvann V75-2 på 11,8. Han såg lite seg ut under vägen, men när Björn drog huvan fick han ett bra svar och segern blev enkel i ett lopp där Silent Hill galopperade från start och Spartak Face felade i spetsstriden i första sväng (denne galopperade även in på upploppet). Starforlife Palema gick starkt som tvåa och Cobbys Olifant höll duktigt från dödens som trea. Fighting Gehör provades i bike för första gången och såg segerfarlig ut runt sista sväng, men galopperade bort ett andrapris på upploppet.

Dante Boko spetsvann Guldloppet på 10,6 efter ett taktiklopp med en snabb avslutning, men det var tvåan Cyber Lane som stal rubrikerna för hua, vilken avslutning av ”Jontes” stjärna som flög fram i tredjespår via 08/700 med 07-fart sista 500 och detta med skorna på, vilken häst! Love Matters höll bra i dödens som trea.

Vincent As var starkast i ett galoppfyllt V75-4. Jepson körde smart fram i dödens inför slutrundan, hästen hade tidigt kopplat grepp på ledande Aperfectdream (som borde ha vunnit) och avgjorde enkelt med fin spänst i steget. Det var klent bakom, men Waikiki Silvio långspurtade bra som tvåa.

Den holländska gästen Gustafson vann från ledningen i V75-5 där han snyggt svarade Heart Of Steel som höll bra utvändigt om ledaren. Skön, effektiv stil på vinnaren och som vanligt åkte Ebbinge och Engwerda över till Sverige med torrt på fötterna – imponerande!

Toddler lyckades ta sig till ledningen i första sväng i V75-6 då Lövgren inte var intresserad av att svara, utmanades av Comanche Moon (från rygg ledaren) på upploppet, men Toddler visade bäst löpskalle av dessa två och höll undan till knapp seger. Vår spik Velvet Gio avslutade 10,3/700 som förstahäst i tredjespår vilket är svårt att klaga på, men han agerade lite trögt och vi hade förväntat oss mer.

Mack Dragan tog en längd på Stepping Spaceboy trots norskt huvudlag och då såg det bra ut för favoriten, men han fick en pigg Urban Kronos utvändigt som höll uppe tempot och Mack Dragan gav sig till slut. Segern till Antonio Tabac som tog andra raka V75-segern och på sättet han gör det! Med oryckt norsk och tussarna kvar i öronen åkte han bara runt dem och vann lekande lätt på 11,7 – vilken saga och det är bara att åter lyfta på kepsen för Oskar Kylin Blom och kretsen kring hästen.

Toppen:

Antonio Tabac (V75-7) ser ruskigt bra ut och imponerade stort på nytt.

Floppen:

Aperfectdream (V75-4) kunde ganska smidigt köra sig till ledningen, men saknade rätta spänsten för dagen och gav sig för enkelt.

Spela nästa gång:

Cobbys Olifant (V75-2) höll tappert. Cyber Lane (V75-3) givetvis.

Vi hade en dålig dag på jobbet. Våra spikar Vinci Power (startgalopp) och Velvet Gio (fyra) var aldrig med chans. Bara att kavla upp ärmarna och ta snabb revansch imorgon då vi har V75 med Derbyt!

/ Andreas Henriksson

Eftersnack V75 Bergsåker 25/8

Publicerat: 26 Aug, 11:31

Laskari hade uppvisning i V75-1 och vann på 10,1 (!), wow! Han blev hängandes första 500 i tredjespår, forcerades till spets varvet från mål och vann trots 09,3 f 1000 med krafter kvar. Det här var något alldeles extra! Bakom visade Kövras So Far och Radagast fortsatt fin form.

Gunnar Melander lämnade inget åt slumpen, han laddade framåt direkt med Månprinsen A.M. (V75-2) och då var det såklart inte aktuellt att svara ledningen, som det var snack om på förhand med Odin Tabac. Han vann sedan lätt via 21,6/1000 utan på något sätt vara hotad av Odin som var klar tvåa i mål. Flex hängde med bra som trea, men allra bäst såg duon Järvsö Blomster (första gången barfota runt om) och Granetta ut bakom.

Robert Bergh vill nog helst glömma V75-3.. Startgalopp på Digital Archvie och kort där efter felade även Nobel Amok som Bergh körde själv. Som om inte det var nog så blev det även galopp på Mellby Drake (spetsa enkelt), vilket i sin tur bäddade för Västerbo Grosbois som sedan överlät ledningen till Handsome Brad. Stenströmers femåring höll sedan hela vägen in i mål, men det blev hårt mot vår ”poddvinnare” Moni Viking som gjorde ett kanonlopp utvändigt ledaren. Favoriten M.T. Joinville tappade farten i sista sväng när Test Drive tröttna, men kom tillbaka bra som trea.

Tyvärr blev ett gäng omstarter i Lars Lindbergs Minne (V75-4), men väl i den giltiga blev det Dear Friend till ledningen och hon vann sedan säkert. Uraia trodde vi mycket på och Haapio körde smart fram i dödens varvet kvar, men hon var inte sig lik och var tidigt slagen. Det ska dock sägas att prestationerna är svåra att värdera med tanke på hur lång tid det tog att komma i väg.

”Robban” var påtagligt upp på Logo Light inför V75-5 och det hade han minst sagt fog för. Han skickade honom till ledningen från spår åtta och vann sedan knappt men säkert för favoriten O’man Flax som höll berömvärt utvändigt om vinnaren.

Westerholm körde ett perfekt lopp med Knifetown Winner, släppte ledningen till favoriten Tesio 1800 från mål och avgjorde sedan enkelt när luckan kom 150 kvar. Tesio fick inte aktionen att stämma (galopperade även i provstarten) och han är sårbar när loppen avgörs på speed. Spela nästa gång gör vi på Dreamboy As som sköt till sylvasst som tvåa från tredje invändigt. Han tävlade för första gången med norskt huvudlag på svensk mark och svarade riktigt bra på det.

Skräll i Sundsval Open Trot sedan Readly Express inte haft sin bästa dag. Milligan’s School följde upp sin fina insats i Jubileumspokalen och avgjorde enkelt efter en smörresa i rygg på Pastore Bob. Sorbet hade krafter kvar som tvåa liksom både Nadal Broline och Dreammoko.

Toppen:

Såklart Laskari, 10,1 åkandes och han tävlar alltså bara i Klass I. Vart ska detta sluta?

Floppen:

Readly Express, fick visserligen tuffa sista 700, men han var aldrig med chans och missade pallen för första sången i sin 28:e start.

Spela nästa gång:

Järvsö Blomster, Granetta och Dreamboy As.

Eftersnack V75 Gävle 18/8 med E3-finaler!

Publicerat: 18 Aug, 23:30

Blåblodiga Betting Gangster (Going Kronos-Viola Silas) tog hem hingstupplagan efter en sylvass avslutning och han har höjt sig extremt på barfotabalans. Stonas uppgörelse blev en stökig och galoppfylld historia som slutade med att skrällen No Matter vann enkelt från ledningen och Svante Båth befäste sin plats som E3 kung. Ingen lycka på liret för oss den här lördagen men desto bättre gick det under fredagen då vi gjorde ett totalt netto på över 70.000 på V64 och DD! 

V75-1 var bronsdivisionen och Mr Golden Quick var favorit från ett för honom besvärligt innerspår. Örjan Kihlström fick hoppa in som kusk med kort varsel och man kan säga att han hade all tur i världen när det löste sig och han kom ut från innerspåret. Då hade hästen som vanligt en vass spurt och han fortsätter klättra genom klasserna. 

V75-2 var redan nämnda E3-final för hingstar och valacker. Devil Sound värmde grymt bra och Zackrisson var av förståeliga skäl optimistisk. Han fick köra ungefär som han ville i ledningen men in på upploppet var det tomt i tanken och det var istället härlige Betting Gangster som spurtade bäst. Jerry Riordan tränar och Carl Johan Jepson tog här sin första storloppsseger, välförtjänt. Jaguar Dream gjorde ett mycket bra lopp som tvåa från utvändigt om ledaren och Baritone Artist följde upp en riktigt bra värmning med en bra avslutning till tredjepriset. 

Guldivisionen över lång distans i V75-3 där Volstead till slut blev favorit. Kihlström glömde att åka och sätta dit huvudstången efter provstarten, vilket han gjort tidigare och då som nu blev det seger så det återstår att se om Volstead slipper huvudstången för gott nu. Mindyourvalue W.F. var heroisk efter att blivit hängande i tredje efter att Fredrik Persson tagit sig ut lite snävt i andraspår med Monark Newmen som inte alls var sig lik, var tidigt trött och kom till slut sist i mål. Speed Delicious gjorde comeback efter lång frånvaro och gjorde ett bra lopp som tvåa. 

Mer Örjan Kihlström i V75-4 som var ett försök i klass II, han satte dit Dornoch Am åt Christoffer Eriksson och tog därmed sin tredje V75 seger för dagen. Vi som många andra valde att spika Hugo Gustivar Boko men han var för pigg och trots full stöttning från Jorma så blev det galopp direkt ur volten. Aliss Wadd tvåa för Tomas Pettersson och Kapish G.L. spurtade bra till tredjepriset. 

Klass I i V75-5 och Exclamation Mark kan verkligen lägga iväg den första biten och hittade till täten per omgående. I sista sväng såg det ut som att han skulle åka dit mot skrällen Arctic Lover men Ohlsson är rutinerad och han sparade extraväxeln in i det sista och när tussarna rycktes blev segern till slut enkel. Favoriten Ural blev avhängd från rygg ledaren och var inte som bäst.

E3 för ston i V75-6 och som vi nämnt så blev det seger för No Matter som fick bestämma precis som hon ville i täten tillsammans med Erik Adielsson och stack undan enkelt till slut. Strulig inledning där Indiana Boko galopperade först vilket gjorde att favoriten Zara Kronos helt släppte grejorna och galopperade även hon. Svante Båth befäste sin plats som E3-kung och tog här sin 13:e E3-seger. 

Silverdivisionen avslutade omgången i V75-7 och här blev det en bejublad hemmaseger sedan Antonio Tabac bara varit bäst från utvändigt ledaren tillsammans med sin kusk och tränare Oskar Kylin Blom. Oskar har gjort ett fantastiskt jobb med Antonio och verkligen fått honom att tända till. Vi lyfter på hatten för ett snyggt tränararbete! 

Lira nästa gång: Kapish G.L. spurtade vasst efter en invändig resa. Baritone Artist avslutade bra och det borde snart vara dags för honom att avlägga maiden. 

Eftersnack-V75 Åby 11/8

Publicerat: 11 Aug, 23:32

Wow! Vilket upplopp vi fick se mellan Propulsion och Readly Express i Åby Stora Pris. "Proppen" smög med i rygg, exploderade över upploppet och vann på uppförstorat målfoto mot Readly som stred tappert i ledningen. Två topphästar som gav allt för att vinna och jag fick gåshud över upploppet, det har inte hänt sedan Double Exposure vann under Elitloppshelgen - häftigt och vilken drömstart på det nya ÅSP-konceptet för Åby!

Alcoy genrepade inför Derbykvalen med låga rapporter i ryggen. Han visade dock ingen ringrost utan avgjorde snyggt via en avslutande 11-runda. Det är inte första gången hästar som tävlat i "grodätarland" skördar när de är åter på svensk mark, men för oss var det en svårfunnen vinnare. Fint att hans tidigare skötare åter fått honom som passhäst, det hördes på henne att hon har saknat Alcoy sedan han såldes och lämnade stallet förra hösten. Vi spikade Perfect Spirit men där valde Örjan ett passivt upplägg sedan Erik påpassligt tagit sig förbi honom från start och kört till ledningen med Giveitgasandgo. Spetshästen blev lite vass och kastade in handduken i sista sväng, Lucifer Lane kunde ingenting från rygg ledaren (det kändes som att open stretch-spåren var som att springa in i en vägg den här lördagen!) och Perfect Spirit fick luckan för sent, men såg riktigt bra ut, han travade bättre än i SprinterMästaren och var okörd i mål. 

Dagens Värmningsvinnare:

V75-1: 4 DOCTOR DOXEY ZENZ (11%)

"Såg lika bra ut som Propulsion när jag såg den värma för första gången på Färjestad", tyckte vår värmningsman. Sjönk ner i banan och bara ökade och ökade när Mathias begärde lite, bara 19/400 men full fart genom mål, trippla plus och bara måste vi betala för efter värmningen!

Vi fick en bra start på Slutspelet-V75 där vi plussade kraftigt för Doctor Doxey Zenz (11%). Mathias Andersson körde med insidan av huvudet och hästen tackade för det genom att spurta förbi en tapper Vischio Holz. 

10 ADIAGO TROT (1%) var bra vid spetsvinst i förösket med barfotabalans. Han är missgynnad av läget men har en bra startrygg och trots hård konkurrens så är han på tok för lite streckad. 

Ja, så skrev vi i analysen om Adiago Trot och det var en skön 1%-are som vi hade på den övre halvan av ranken. Första Lennartsson gillas och Per gav hästen ett perfekt lopp. B.B.S.Jhonny avslutade bra som målfotoslagen efter en smygresa, men i övrigt var det en ganska tunn soppa för att vara en V75-final. 

Ryssebo La Reine var bara bäst i stoloppet när hon rundade allt från jumboposition. Barfota fram slog väl ut och hennes styrka talade segerspråk på den kladdiga banan. Globalsatisfaction var också stark och rejäl vid seger i Silverfinalen då han fick lägga en speed för att nå dödens. Vass avslutning av Nobel Amok som tvåa, han vinner väl om han inte bryter ner på upploppet då Robert behöver korrigera honom? Victory Kåsgård körde Flemming till ledningen med och sedan bara studsade hästen undan över upploppet. Övertygande intryck, speciellt med tanke på hur spetshästarna inom V75 hade presterat tidigare under dagen...

Toppen:

Upploppet i Åby Stora Pris där Propulsion plockar ner Readly Express i en virvlande avslutning. Vilka hästar!

Botten:

Cobourg Hanover, Mellby Fantom, Giveitgasandgo, Vera Spiro och Don't Mind Me gav sig samtliga för enkelt från ledningen. 

Spela nästa gång:

Yankee Boy såg bra ut som fastlåst. Cheerful Rivner kördes snällt och hade sparat i mål - jag gillar henne! 

/ Andreas Henriksson

Foto: Malin Albinsson. TR Bild

Eftersnack V75 Rättvik 4/8

Publicerat: 05 Aug, 12:41

Värde en seger..

Linus Boy fick äntligen utdelning på sin fina form och avgjorde V75-1 säkert via 09,6/800. Favoriten M.T.Joinville körde Jorma helt rätt med - synade dödens varvet kvar och möjligt att vi har hårda krav på honom, men visst borde han vunnit loppet med tanke på hur det blev kört? Vi spikade Erik Sting i hopp att få honom till ledningen efter första sväng, men det scenariot var aldrig nära att slå in och vi fick surt kliva av tåget direkt. Prestationen gick dock inte att klaga på, han fick dra fram Linus Boy sista 800 och det gick i 09-tempo mellan 800-400 kvar så att han blev lite trött sista biten är inte mycket att säga om. Bakom var det ganska så blekt, Moni To Spare fick visserligen en dryg första sväng men var trött tidigt och har långt kvar till formen.

Säkert från spets..

Ohlsson tillsammans med Exclamation Mark avgjorde loppet från start när de lyckades hålla ut Eldorado B. och segern blev sedan säker från spets. Han varvade upp sig under loppets gång och blev för vass, men det var som sagt ingen fara på taket. Det var många som visade bra form bakom - Kövras So Far, Tahiti Journey och Minnestads Ecudaro avslutade alla bra, men bäst intryck kanske det ändå var på Ontrack He’s Black som aldrig fick chansen från tredje invändigt. Urryckarna som satt i för första gången kom aldrig till användning. Vi trodde mest på Milliondollarrhyme som tävlade med norskt huvudlag för första gången. ”Fredde” körde fram i dödens 1500 från mål men Ready Cash-sonen var seg tidigt, norsken rycktes redan 700 kvar och han föll sedan tillbaka som oplacerad i mål. Tråkigt på en så fin häst.

Hemmaseger i Ego Boys Minne..

”Vi både hoppas och tror att HOS kör offensivt med 7 Charrua Forlan (10%) och då är vi inte alls övertygade att favoriten håller hela vägen. Vi tippar faktiskt Charrua som utvecklats och blivit tuffare i år. Han har i princip bara gjort bra lopp hela året och senast var han återigen riktigt bra som tvåa efter att han blivit hängandes första 500 i 07-tempo. Att han inte övertygade näst senast på Lindesberg tror vi enbart berodde på att HOS körde mot Pastore Bob som satt i rygg och Charrua trivs mycket bättre i jämnt och hårt tempo hela vägen. Ett sådant upplägg bör det bli nu, han har tidigare visat att dödens inte bekommer honom och vi blir faktiskt inte förvånade om han plockar ned favoriten.”  Vi fick rätt i scenariot och HOS’s krigare gjorde återigen ett urtappert lopp, men han fick ge sig mot hemmahästen Cool Keeper som Witasp kört perfekt med. Snacket innan var om LW skulle svara spets med Cool Keeper, något som han själv under dagen sa att han ville göra, men med facit i hand blev det helt rätt med släpp till favoriten och lucka på upploppet. Besvikelserna var Queer Fish som var seg tidigt och Caid Griff som återigen föll över i passgång över upploppet (blev diskad den här gången). Positiv var Unique Juni som trots galopp 1200 kvar lyckades hämta igen och slutade tvåa i mål. Hon är verkligen på gång!

Nu var det dags..

Äntligen var det dags för Eldvin som fick vinna på V75 i sitt 27e-försök. Spets och slut var receptet och han höll undan säkert för Art Nökkve som var duktig från dödens. Favoriten Ådne Odin galopperade kort efter start, men kom tillbaka start och slutade trots galoppen trea. Han har fortsatt väldigt fin form.

Bara bäst..

Highspirit imponerade stort i V75-5 och vann på 10,7 från dödens, vilket prestation! Vi valde att spika emot honom som klar favorit då vi inte trodde han skulle ta sig förbi Knifetown Winner från start, vilket han heller inte lyckades med och öppningen kostade häftiga 07,7 första 500. Det blev perfekt åt vår spik Man At Work som gissningsvis hade vunnit loppet utan galoppen i sista sväng. Han svepte fältet i 07-tempo på baksidan men när galoppen kom 400 kvar fanns det ingen som kunde utmana Troels stjärna. Oceanic Clearence, Baron D’inverne och Brothers In Am satt alla fast med sparat bakom och visade form.

Fixade jackpot..

Två jätteskrällar avslutade omgången - Allowable (0,56%) och Raja Ribb (1,28%) hade båda knallform och kunde trots svåra utgångslägen vinna säkert. Det gjorde att ingen lyckades lösa pusslet och vi får i stället se fram emot en fin jackpot nu på lördag med finaler på Åby!

Spela näst gång: 

Ontrack He's Black (V75-2). 

Eftersnack V75 Bollnäs 28/7

Publicerat: 29 Jul, 10:17

Örjan, Örjan och Örjan!

Denna lördag i Bollnäs var Örjan Kihlström sådär överlägsen som bara han kan vara. När gubben i lådan summerade sina V75-uppsittningar blev facit tre segrar, en andraplats, ett tredjepris, en fjärdeplats och en sjätteplacering. Snacka om dominant!

 

Örjan var aktiv i Guld och körde Daniel Redéns Canari Match till spets, trots att tempot var högt hela vägen vann sexåringen säkert före Nappa Scar. Hästen vann på 1.10.5 auto över kort distans och var fin, framförallt kämpade han hela vägen hem.

I kallblodsloppet satt Kihlström tidigt i dödens med Jan-Olov Perssons B.W.Sture, tidigt hade Örjan grepp kopplat på ledande Klack Vilja. Hästen vann retfullt enkelt via 1.25,2 sista varvet och hade mkt sparat.

Västerbo Pokerface vara alla experters vinnare denna lördag och Jorma Kontio sände tidigt fram fyraåringen till dödens. Innan Jorma sände fram körde Örjan också med hemmahästen B.B.S.Jhonny för att växla till sig andra par utvändigt. Ett drag som skulle visa sig bli vinstgivande. Västerbo Pokerface hade mosat ledande Harvey sönder och samman in på upploppet, men då B.B.S.Jhonny vreds ut till attack hade surrhästen inget svar. Det gick 1.13 sista varvet och både B.B.S.Jhonny och Pokerface ska ha stora plus för sina insatser, det var första gången Kihlström körde Stefan Arvidssons häst och vilken styrning han signerade!

 

Spiken levererade!

Millie Millionaire spikade vi på allt och Ulf Ohlsson visste vad som gällde. Han var ute i andraspår på kör och sände tidigt fram med Brage Hansens häst. Då ledande Selma Töll galopperade 900 kvar kom stoet smärtfritt till spets. Chapter Review (Kihlström) bjöd dock strid och Millie fick sträcka på sig och vann knappt efter 1.13,6 sista varvet. Detta var andra starten på svensk mark för Redéns Chapter Review, hon har en mkt spännande framtid för sig denna fyraåring…

I V75-inledningen fick vi se en övertygande vinnare i kapable Doctor Doxey Zenz som vann trots dödens. Hästen hade levt rövare på transporten sa tränaren och kusken Mattias Andersson. Femåringen såg lite seg ut 400 kvar, men som han gick undan för drivning, han imponerade stort… Han hade Eelis sparat och bra avslutade Esprit Sisu som travade bättre än förra veckan på Axevalla.

 

Trivs med Magnus!

Magnus Jakobsson var tydlig med att han ville köra Masterglide i spets, han skulle inte släppa till favoriten Västerbo Grosbois. Peter Untersteiners häst svarade lätt ut favoriten, som felade kort efter start. Magnus fick styra som han ville där framme och på stumma ben gick femåringen undan och vann till ett överodds. Bakom honom hade Barbara L.Hanover sparat och framförallt Fame Boko som fungerade bra i bike. Det var andra gången Magnus körde Masterglide, han är obesegrad bakom honom.

I V75-avslutningen släppte Oskar Kylin Blom ledningen med Antonio Tabac till urstarke Sir Q.C. i och med det var loppet över. Femåringen gick undan säkert, Antonio avslutade rappt sista biten som tvåa. Överbetyg till starke Linus Boy som vandrade i tredjespår sista varvet, han slutade trea.

 

Vi fick sex rätt på Rank och Spel åkte på favoriten Canari Match, vi trodde Per Lennartsson skulle köra i spets med Nappa Scar som tävlade i bike. Vi räddade upp dagen med en snygg DD, vi hade 200 kronor på komben Masterglide – Sir Q.C.

 

 

+++ Örjan Kihlström som hade stuga denna lördag, styrningen med B.B.S.Jhonny var oerhört läcker!

++ Doctor Doxey Zenz vann på 1.13,7 från dödens, trots att han levt rövare på transporten.

+ Canari Match som stegade undan på ett fint vis och gav inte skuggande Nappa Scar chansen att utmana. 

 

- Sobel Conway fick en fin resa, men var väldigt blek!

 

Lira nästa gång: Eelis och Fame Boko, de gick i mål tämligen obrukade.

Eftersnack V75 21 juli

Publicerat: 22 Jul, 08:57Som vanligt spännande lopp på Axevalla och det blev en väldigt svår V75-omgång. Vi var helt kalla och hade helt enkelt svaga tips rakt igenom. På sju rätt blev utdelningen 2.1 miljoner kronor och Platon Faces prestation i V75-7 var mäktig.


Det blev en del dramatik inför första avdelningen då Bålsta Palema värmde tveksamt och blev struken. Vi var inne på att Bålsta såg dålig ut senast på Solvalla och trodde inte så mycket på honom. Istället spikade vi Araw Hoss och hans chanser steg ju i och med strykningen av spetsfavoriten. Han värmde bra men det var även en spännande med Victory Kåsgård där det syntes att Flemming Jensen skulle ladda för ledningen.

Vi borde därmed tänkt om och garderat Araw på Slutspelet. Victory Kåsgård blåste förbi favoriten in i första sväng. Sedan körde Flemming i ett tufft tempo och Victory Kåsgård vann hur lätt som helst från spets medan Araw blev tvåa från utsidan och Sambuca Knight avslutade vasst från tredje ut.

Dags för Rafiki
I V75-2 var det äntligen dags för Rafiki Fri och Anna Isabelle Karlsson. Det blev en resa i femte ut i ganska bra tempo. Han fick fin draghjälp av Great King Wine till upploppsdags och sedan spelade Anna ut Rafikis vassa speed. Han avgjorde till lätt vinst trots en rejäl störning då Västerbochequelight bröt ut rejält på upploppet. Rafiki var ett tidigt streck för oss men vi tippade Rushmore Face som inte imponerade.


I den tredje avdelningen kom betrodde Karl Sjöhammar till spets, Harvey gick ner i rygg och det gick långsamt. Björn Goop attackerade från fjärde ut 900 kvar med Waikki Silvio, kom ner utvändigt ledaren 400 kvar. Karl Sjöhammar såg seg ut redan 200 kvar, bröt ut sista i biten och fick ge sig knappt mot Waikki Silvio som svarade för en stark slutrunda via 11,2/1000. Mellby Fantom var klart bra som trea medan Harvey hade allt sparat.

Hemmajubel
I V75-4 blev det hemmajubel då Pär Hedbergs Southwind Feji städade av allt från kön via fjärde, femtespår i sista sväng. Det var ett spännande lopp där Wim Paal körde i spets med Una Blessed, Under the Counter och Unique Juni kördes offensivt men det blev för tufft. Dealwithakiss var knallbra efter en tung resa och Lesperanza såg ”klar” ut då hon galopperade utvändigt ledaren 450 kvar. Southwind Feji har inte gett rätta formintrycket senaste månaderna men nu var hon riktigt fin och avslutade 10,9 sista varvet. I skymundan var det bra avslutning av Bahama Mama Ås.


Roheryn svarade för en grym insats så hon vann V75-5 efter vida spår första 400 och ett tufft lopp utvändigt ledaren. Hon stack undan 200 kvar och vann säkert även om hon slappnade av. Vi var helt inne på Esprit Sisu men han galopperade knappa 300 kvar då han var på väg att utmana vinnaren, han var inte helt slagen i det läget men han fick aldrig aktionen att stämma. Yankee Boy avslutade bäst av alla som tvåa via 10/800.

Starkt av Zoko
I V75-6 och DD-1 kom en jättesmäll genom Zoko Lane och Thomas Uhrberg som gick på från tredje ut 600 kvar, matade på i tredje utan rygg hela vägen. Kopplade greppet på Trinity Lux som slank loss från rygg ledaren 350 kvar och kunde sedan hålla huvudet först. Nobel Amok kom till ledningen och gick felfritt runt slutsvängen och höll starkt men fick ge sig knappt. Linus Boy kördes fram utvändigt ledaren efter 700 men tappade travet i sista sväng och galopperade.

Platon ensam på plan
I avslutningen var Platon Face bra med från start, kom ner utvändigt ledaren efter 400 meter och fick ta över ledningen efter 650 meter. Väl i ledningen drog Adrian Kolgjini i bra tempo och konkurrenterna valde att inte haka på. Det visade sig helt galet för Platon bara ångande undan och var helt överlägsen efter 11,2 sista varvet. Call Me Keeper gick utvändigt utan rygg och höll tappert till andraplatsen medan Anna Mix fick chansen sent och avslutade vasst.

En svår omgång och där nio system hittade alla sju vinnarna och vi var som nämnts i ingressen inte i närheten. Vi tar nya tag med V75 i dag söndag.

Toppen
+++ Platon Face
har utvecklats enormt och var riktigt bra.
++ Roheryn fick en stentuff öppning och vann från dödens, imponerande.
+ Victory Kåsgård såg helt oslagbar ut i ledning.

Floppen
Karl Sjöhammar
borde ha vunnit efter 15,5 första 500 och 16 första varvet i spets. On Track Piraten blev oväntat trött till slut, fick visserligen göra sitt eget lopp men han sprang på innerspår hela vägen.

Lira nästa gång
Det finns många men vi nämner Mellby Fantom och Bahama Mama Ås.

P-A Johansson
Bilder från Kanal 75 tagna av Malin Albinsson TR Bild.

Etersnack V75 Årjäng 14/7

Publicerat: 15 Jul, 01:09

Miljonutdelning på V75 den här lördagen när Årjängs Stora Sprinterlopp avgjordes. Ville Karhulahti gjorde fin reklam för sig inför sin kommande proffssatsning när han satte dit skrällen Han Herred åt sin arbetsgivare Stig H.

Vi tar det från början och omgången inleddes med att Pasi Aikio tränade Uppohoppa spårade runt om för Örjan Kihlström i Bronsdivisionen. Det blev fel för båda Timo Nurmos hästar och istället var det hemmahästen Monfalcone som tog hand om andrapriset. På slutspelet valde vi att spika Dreamboy As som såg riktigt läcker ut inför. Man plockade dessutom framskorna och hängde på en bike. BG tvingades styra på i fjärdespår för tidigt då Extra Fudge var i vägen i tredje och det blev lite stumma ben till slut, men höll bra till tredjepriset. 

Herrar Dahlén och Jepson rider fortsatt på framgångsvågen och deras samarbete flyter på grymt bra just nu. Cavidendron tog hem V75-2 som var ett stolopp före bra avslutande jätteskrällen Xanthis Amazing. Happy Steel var besvärlig att volta med och ville inte alls vända höger. Lyckades ta sig iväg med ledhjälp men kunde inte hålla ut Mellby Euphoria. Fick sedan aldrig fritt och hade krafter kvar. 

Dubbelcupens final till Granetta och Jimmy Jonsson. Kallblodslegenden och Jimmys pappa Alf Jonsson tränar och Jimmy var rörd efteråt. ”Detta är det största jag vunnit, sa han.” Mofaksan gick en bra avslutning som tvåa och Ängspilen måste man ta med sig till nästa gång. Vass avslutning efter inledande markförlust.

Bear Hope vann klass II försöket och efter att Björn löst bekymret med spår åtta i voltstart så blev det ganska enkelt till slut. Tindra Star har verkligen lyft sig med Benzon och biken på slutet och gick bra som tvåa.

I klass I försöket hade norska Zelov den bästa spurten för Åsbjörn Tengsareid. Det var lite surr om den här från norskt håll men han stannade på 3 %. Ännu mindre spelad var vinnaren i V75-6 Han Herred. Han är blank, fin och alltid härlig att se på men att han skulle vinna V75 på fina 11,6 över full väg var inte helt enkelt att räkna ut. Ville hittade rygg på Baron Gift och när sedan luckan uppenbarade sig in på upploppet så klev Stig H:s häst förbi den sista biten. Ville drar igång som egen protfstränare den 1/8 och här gjorde han fin reklam för sig. Baron Gift fick tryck en bit av en för hetsig Super Star Reaf och höll bra till andrapriset. 

Omgången avslutades med Årjängs Stora och Propuision kunde programenligt ta hem en ny storloppsseger. Intrycket på honom var grymt, norsken var oryckt då han kom hem på nya löpningsrekordet 09,2/1640a. Ulf Ohlsson gjorde allt rätt bakom Nadal Broline för att kunna vinna loppet. Nadal var tillbaka i toppslag nu och tog välförtjänt hem andrapriset bakom Redéns ”monster”! Dante Boko trea och vi nämner att både Donatomite och In Vain Sund travade under 1.10 men blev ändå utan pengar.. Hårda bud.

Lira nästa gång: Ängspilen och Happy Steel.

Eftersnack-V75 Halmstad 7/7

Publicerat: 09 Jul, 12:37

En trevlig helg i Halmstad är över. Fint väder och högklassig travsport där Perfect Spirit (Foto: Lars Jakobsson / TR Bild) vann huvudloppet, väl understödd av Örjan Kihlström. Vi skickar ett grattis till kretsen kring hästen och delar även ut guldstjärnor till Lucifer Lane (smarta styrningar av Johan A Nilsson) och Super War Horse. I stodivisionen vann Vamp Kronos efter att ha blivit släppt till ledningen. Hon är häftig, "Vampen", och Jerry Riordan tog en ny stor seger, imponerande. 

Från torsdagen tar vi även med oss vrålläckra Double Exposure som blev lite vass efter laddning från start, men ändå gled undan enkelt utan att plågas. Ambon Degato hade Johan Untersteiner satt i toppskick och med barfota runt om och bike var hon bara bäst efter en snygg styrning. En skön DD för våra kunder! Johan vet när det är läge att dra växlar på utrustningen, något han själv lägger ut texten kring i vårt Facebook-reportage från Drömgården. In på Facebook och kika på det om ni inte redan har gjort det.

På lördagen tog Magnus Dahlén två V75-segrar, samt ett andrapris. Vischio Holz vann från ledningen via 1.12 sista varvet och Julia Pellini övertog varvet kvar och höll undan säkert via 1.13,7/1500, smart körd av Oskar J Andersson

Adiago Trot hade vi bra info på från Marcus Lindgren och han såg löpsugen och fin ut vid spetsseger på 1.11,7. Barfota runt om och första bike slog väl ut, första bike på hästar med spetsläge är något vi gillar. 

Art On Line skrällvann Guld efter en smygresa där favoriterna svek. Te Quiero Grif avgjorde snyggt från rygg ledaren med oryckt norsk och Globalsatisfaction fick ätnligen vinna på V75 via en tung 1.09-avslutning sista 700 i tredjespår. 

Från helgen nämner vi även Diamantens storseger i Jarlsberg, det var ett riktigt bra intryck på honom. 

Nu laddar vi för en ny vecka - vi bjuder på ett par V86-drag i veckans podcast, den kan du lyssna på här.

Eftersnack V75 Färjestad

Publicerat: 01 Jul, 08:02


En vass spik, fina prestationer och två lovande E3-vinnare kan man kort sammanfatta lördagens V75-finalomgång från Färjestad.

Om vi tar det från början. Don’t Mind Me tog programenligt hand om ledningen och fick köra ganska lugnt med 11,7 första 500 och 13 första varvet i V75-1. När Qahar Q.C. galopperade 1150 kvar attackerade Carl Johan Jepson vaket med favoriten Erik Sting och varvet kvar placerade han denne utvändigt om ledaren. Erik Sting var dock inte som bäst utan var slagen i sista sväng. Istället utmanade Racing Mange ledaren tufft efter en mycket stark avslutning men då Örjan Kihlström drog huvan 75 kvar på Don´t Mind Me svarade han snyggt och vann lätt efter 09,5 sista varvet. Plus även till Ante Lisell som snyggt ryggade Don´t Mind Me, på så vis fick rygg ledaren och maxplacering som trea med Super Zantos.


Häftigt lopp

E3-finalen för stona blev ett häftigt lopp med bra fart hela vägen. Tyvärr galopperade Aleppo Pine kort efter start, det stämde inte för henne utan skor, efter 250 meter galopperade även Twyla Face. Ledningen tog Flash Am men det blev en stenhård öppning mot Luce Axe. Fragolini Am kördes fram utvändigt ledaren efter 600 och sedan kom Racing Brodda. Varvet gick 11,5 och i den vevan galopperade Staro Miami. Djuse pressade upp farten på sista långsidan samtidigt som Zara Kronos attackerade från tredje ut. Zara Kronos bröt lite in i sista sväng och kunde smyga ner ett halvspår i svängen vilket var nyttigt. In på upploppet styrde Joakim Lövgren på igen och Zara Kronos avgjorde snyggt. Flash Am höll ruggigt bra från spets och i rygg på Zara Kronos smög Daze hela vägen, hon såg farlig ut in på upploppet men kom inte förbi. No Matter fick inte fritt vilket inte heller Luce Axe fick men vassaste intrycket gav Staro Miami, som hon gick efter galopp och hon satt dessutom fast över mål.


Taktiken klar för sig

Kenneth Haugstad berättade för oss att han skulle gå fram tidigt med Heavy Sound i V75-3 och köra stenhårt mot storfavoriten Cyber Lane runt sista sväng. Han var inne på att han skulle ha vettig chans att slå storfavoriten. Vi dubblade på Rank och spel och spelade ännu tuffare på Slutspelet med spik på Heavy Sound som via 07,5/800 hade greppet på Cyber Lane i sista sväng och höll även undan med nos mot stallkamraten Sorbet som släppte dödens till stallkamraten. En riktigt häftig vinnare för vår del.

I V75-5 blåste Sign Me Up Too till spets och efter en snabb öppning kunde Emilia Leo dämpa farten något och varvade på 13,9. Då hade Breidabliks Cognac vaket körts fram utvändigt ledaren och Milliondollarrhyme satt fint placerad i tredje ut. Han attackerade 700 kvar och Cognac såg stark ut in i sista sväng men ingen hade någon chans att utmana Sign Me Up To som bara gled undan och han var återigen ruggigt bra. Favoriten Global Unprotected fick det inte att stämma från start, hittade fjärde ut men fick det inte att stämma och galopperade på sista långsidan. Hatten av till Emilia Leo och Oskar Kylin Blom som utvecklat Sing Me Up Too väldigt snyggt.

Andra raka
Mr Golden Quick vann andra raka V75-segern efter ännu en sylvass avslutning. Han backades ner i sjätte in, gick ut i andraspår 1150 kvar, attackerade direkt och fick ryggar. Santtu Raitala blåste på i vida spår i sista sväng och efter ett urvasst upplopp vann han lätt. Vi hade 10,4 sista varvet på honom. Minnestads El Paso var med bra från start innan Rebecca Dahlén hittade andra sedan tredje ut. El Paso attackerade snabbt 900 kvar och trots att norsken inte drogs kopplade han grepp 250 kvar. Lite snöpligt för kretsen kring hästen att han inte fick vinna efter den prestationen. Vi satt kvar på Slutspelet-V75 med Young da Vici spik. Vi trodde väldigt mycket på honom men då han skulle korrigeras lite efter 100 meter blev det galopp så var det gonatt den här dagen.


I V75-6 blev det kört som förmodat. Ebony Boko spetsade och släppte till Urban Kronos. Örjan Kihström valde sedan att ta emot, först Dice Man och sedan Toddler. Ragazzo da Sopra kördes fram utvändigt ledaren 1300 kvar medan Mack Dragan var på vingel i kön. Urban stred bra i spets och vann säkert via 09/800 före Ragazzo medan Mack Dragan svarade för en grym sista långsida och fullföljde starkt som trea. Vi hade 07,8 sista 800 på honom.

Stor show
Den avslutande E3-finalen blev en ren show av Attraversiamo. Stallkamraten Global Withdrawl var sylvass ut och spetsade. Global Welcome gled sakta fram utvändigt med Attraversiamo i andra ut. Erik Adielsson flyttade vaket fram sina positioner då han attackerade 1250 kvar och kom snabbt fram på utsidan. I slutsvängen var greppet kopplat på ledaren och över upploppet stegade Attraversiamo undan i överlägsen, han glänste enormt. Flight Dynamics, That’s Art och Even Cool Boy avslutade alla tre bra från kön, den sistnämnde gjorde det dessutom i spåren medan Hitman River åter travade uselt och denna gång fick han startförbud.I och med Attraversiamos seger tog tränaren Svante Båth sin 2 000:e tränarseger, rätt lopp oich snyggt jobbat!

Ganska bra rank men inga inslag att tala om blev det för vår del, närmast var Slutspelet-V75 där det blev sex rätt.

Nästa vecka körs tre V75-omgångar, Halmstad torsdag och lördag samt Jarlsbergs söndag.

Toppen
+++ Heavy Sound är verkligen häftig, vilken speed han har.

++ Attraversiamo såg ut att leka med konkurrenterna i E3-finalen.

+ Zara Kronos blev visserligen hjälpt av tempot men hon var stark i spåren sista 700.

Floppen
Erik Sting var långt ifrån sitt rätta jag, Cargo Door var lika anonym i kön som han var näst senast på Mantorp, Great King Wine stannade efter ett varv och både D.D.’s Perseverance och Dice Man var riktigt bleka. Dessutom var ju Young da Vicis galopp en riktig flopp för vår del.

Lira nästa gång
Staro Miami givetvis och så kommer vi fortsätta att jaga Even’s Cool Boy.
P-A Johansson
Bilder från Kanal 75 tagna av Lars Jakobsson TR Bild

Eftersnack Kalmar 24/6

Publicerat: 25 Jun, 08:17

Det kom en rejäl regnskur efter V4-3 och banan blev blöt och kladdig på ytan. Många hästar underpresterade rejält och man ska nog ta prestationerna denna tävlingsdag med en nypa salt.

Stefan Persson tog en V75-dubbel med Tim Frontline som han hyllade duktigt hela veckan och egentränade mercan Darling Mearas. Stefan tränar också Bonnies Celebrity som framgångsrika Tova Bengtsson vann montéloppet med, så denna dag lär Halmstadstränaren komma ihåg länge…

 

Vi trodde hårt på Darling Mearas som gjorde årets tredje start, vi räknade med att hon skulle vinna trots dödens och så rätt vi hade! Stoet fungerade bra i bike och barfota runt om slog väl ut, hon hade tidigt grepp på spetsälskande hemmahästen Ultra Bright. Via 1.11,4 sista varvet blev segern säker före smygkörda In Toto Sund. Vi spikade Darling Mearas på både Rank och Spel och Slutspelet!

Stefan trodde hårt på Tim Frontline hela veckan och sexåringen blev något av surrhäst i omgången. Efter en rörig start, men många galopper (inte perfekt ledd volt av Björn Goop) så hittade Persson andra ut trots bakspår. Han kunde vänta med attacken till ingången till upploppet och hästen avgjorde lekande lätt och Stefan hade fog för sin optimism. Global Undecided tappade mycket på en startgalopp, men travade 1.12,7 sista varvet i smeten och spurtade in som trea. Med tre lopp i kroppen ska den passas noga i nästa start…

 

 

Den segern betydde lite extra!

I guld körde de 1.06,2 första 500 på den krävande banan, inte speciellt begåvat. Örjan Kihlström bakom Volstead fick dra tåget och Johan Untersteiner tassade med där bakom med rejäle Day Or Night In. Hästen har inte fungerat på sistone, men när Johan lät honom spela ut sin speed över upploppet avgjorde han retfullt enkelt. Johan gjorde en spontan segergest, lita på att denna seger var speciell för Untersteiner junior!

Pappa Peter vann V75-inledningen med egentränade Springover som oväntat kunde hålla ut Stepping Spaceboy och forceras till spets. Hästen travade 1.11,5 sista varvet och vann säkert och fick äntligen utdelning på sin fina form. Här svarade Globalsatisfaction för en bra sistarunda, travade 1.10,2 och Ohlsson körde ett ruskigt vackert lopp. Hästen slutade tvåa och lär vara en vinnare inom kort!

 

 

Bra inställning!

Thomas Uhrberg var väldigt påställd på förhand bakom Gento trots spår tolv över kort distans. Thomas fick den rygg han ville ha (Roheryn) och fick ut Jorma 850 meter från mål. Hästen har väldigt bra inställning till sitt jobb och vill verkligen vara först, han travade 1.11,4 sista rundan och vann lätt före en duktig Winner´s Wine som fick ett tungt lopp trots spår ett.

Platon Face följde upp segern i Harpers med ytterligare en triumf. Adrian Kolgjini agerade omgående i detta lopp över tre kilometer, Jorma tänkte likadant med Antonio Trot. 1 800 meter från mål valde dock Kontio att släppa till Platon Face. Helt riktigt anser vi, då man alltid för chansen då man släpper till Kolgjini. Adrian körde 1.15,5 första 2 000 meterna för att sedan dra hårt hela sista varvet. Runt slutkurvan såg Antonio Trot segerfarlig ut, men Platon Face var tuffast och vann säkert via 1.13,9 sista varvet. Trea slutade underskattade Inertial.

 

 

Tredje raka!

I V75-avslutningen hittade Jörgen Westholm andra par utvändigt med egentränade Flash Hammering, hästen fick göra jobbet på egen hand i spåren men var bara bäst och vann lätt. Detta var tredje raka segern för ”köttbullen” som fortsätter att imponera.

Vi fick in Slutspelet men tyvärr uteblev skrällarna, vi är dock nöjda över uträkningen med Darling Mearas, alltid skönt med dödenskross…

Listorna till Färjestad har kommit och vilka finaler det blev, hög sportslig kvalité rakt igenom!

 

 

+++ Darling Mearas tog lätt ner Ultra Bright trots dödens, hon var läcker barfota och i bike!

 

++ Gento som vi verkligen gillar inställningen hos. Inte många hästar som vinner V75 från spår tolv över kort distans som enkelt! 

 

+ Stefan Persson som tipster, han gav tidigt i veckan ut Tim Frontline. Då var hästen inte hårt betrodd, så rätt Stefan hade… Hästen vann busenkelt och Persson visade att han inte bara kan träna häst.

 

- Mulligan var väldigt klen från vinnarhålet. Hon var tidigt slagen och en stor besvikelse.

 

 

Lira nästa gång: Global Undecided travade 1.12,7 sista varvet i spåren efter en rejäl startbrasa. Tre lopp i kroppen, han vinner när som helst!

Eftersnack V75 Boden

Publicerat: 17 Jun, 16:18

Storfavoriten Very Kronos skötte sig utan problem upp till bilen och öppnade även snabbt, men precis som i fjol vid två tillfällen (Skellefteå 24/6 och Umåker 1/9) tappade han fokus i första sväng och rullade över i galopp. Positivt är att han börjar se mer harmonisk ut bakom vingen, men det finns bevisligen fortsatt saker att jobba på.. Vann gjorde i stället Mr Golden Quick som inte ville vara sämre än syrran (Miss Golden Quick vann V4-2) via 10,6/800 först i tredjespår. Han såg ruggit stark ut genom sista sväng och segern blev också väldigt enkel.

Fame Boko var bara bäst i V75-2. Lennartsson körde vaket 1200 kvar när tåget gick och Virgill Boko-dottern hade sedan inga problem att plocka ner Mellby Fashion sista biten. Vi trodde mycket på Super Ariel på förhand och än mer efter att hon såg klart bäst ut i värmningen, men trots en tredjeplats var det aldrig något riktigt drag i henne och hon såg aldrig ut som någon vinnare under loppets gång. 

Cargo Door var tillbaka som en vinnare efter en blekare insats gången före på Mantorp. Örjan valde dödens i stället för fjärde invändigt två varv från mål och via 12,3 sista rundan höll han snyggt undan för Milliondollarrhyme som var klar tvåa i mål. Dessa två höjde sig markant och där bakom var det inte mycket att skriva hem om..

Snackisen i V75-4 var huruvida Ove A gick ner snävt mot favoriten Fender och Rikard N Skoglund i första sväng. Känslan både precis när incidenten skedde och även efter repriserna var att det inte gick helt regelrätt till. Bortsett från det var Pave Faks väldigt fin och så även Fender som svarade för en stark upphämtning efter galoppen.

Urstarke Qahar Q.C. levde upp till våra förväntningar och vann V75-5 och snacka om kuskprestation av Ohlsson! Att han lyckas hålla ute Kim genom sista sväng blev såklart helt loppavgörande och det där var minst sagt körkonst på högsta nivå. Angle Of Attack hade liksom övriga Bergh-hästar inte sin bästa dag och stapplade in som näst sist i mål. 

Dice Man gynnades av den tuffa körningen från start i DD-1, men han behöver knappast be om ursäkt för segern efter att ha fått göra jobbet utvändigt om Ebony Boko under slutrundan. Snyggt av Goop som vet att han är chanslös med ett lopp från kön, väljer att skicka i rygg på National Prince från start och ger Dice Man chansen att vinna loppet då han är klart bästa utan ryggar. Just National Prince blev kvar med krafter i rygg på Ebony boko och visst hade en ”lugn dödens” varit ett bättre alternativ? Vi nämner också Man At Work som öppnade sylvasst, men rullade över i galopp in i första sväng. Han såg riktigt häftig ut i biken och han blir spännande att följa framöver i Nurmos regi.

Propulsion vann Norrbottens Stora Pris för tredje året i rad. Efter 14,0 på varvet var Örjan tvungen att skicka framåt och det blev rejäl körning 1000 från mål då ”Uffe” inte villa släppa ner ”Proppen” framför sig. Trots den tuffa körningen ska såklart Nadal Broline hållit mycket bättre och tveksamt om allt stod rätt till där. Bakom var Makethemark positivt som tvåa.

 

 

Eftersnack V75 Östersund och Bjerke 9-10/6.

Publicerat: 10 Jun, 23:31

Jämtlands Stora Pris och Oslo Grand Prix kördes den här helgen och snacka om att det var imponerande vinnare vi fick se i dom båda loppen, Readly Express var förkrossande bra trots lång frånvaro från tävlingsbanan och det var läckert att se när Jorma tryckte på gasen, fin segertid 10-blankt över full väg. Alla svenskar kan efter den comebacken drömma om en ny härlig vinter i Paris och förhoppningsvis deltagande i nästa års Elitlopp. 
I Oslo fick vi se en uppvisning av vår tipsetta tillika lotteriavinnaren Urlo Dei Venti. Han fick bestämma första varvet i tät då det inte fanns nån som ville sätta upp tempot sedan favoriten Twister Bi straffat ut sig med galopp direkt i starten. Sen började showen för intrycket sista halvvarvet var ruskigt bra, han har sånt driv i steget och en fantastisk teknik. Sista 500 avverkades runt 07,5 och den här hästen lära höra talas om sig i världseliten ett tag framöver. 

I det här eftersnacket får dock dom här båda loppen stå lite åt sidan då det för mig som skriver dom här raderna hände nåt alldeles extra den här helgen. Min egentränade Minnestads El Paso vann nämligen V75-1 på Östersund och det var dessutom överlägset på nya svenska rekordet 11,9  över full väg i voltstart. Han spurtade vasst på Solvalla under Elitloppshelgen och visst fanns förväntningarna om att nu kan det vara hans tur att vinna på V75 men han överträffade dom förväntningarna med råge. Han har varit en bra häst hela tiden men har verkligen hittat nya växlar på slutet när vi kunnat rycka skorna på honom. Det var både min, hästens och Rebeccas (som segertårarna sprutade på) första V75-seger. Häftig upplevelse och nu ser vi med spänd förväntan fram emot finalerna på Färjestad. 

Det var det unga gardets dag på Östersund då det utöver vår seger blev en seger för Oscar Berglund som tränare och TVÅ kusksegrar, varav en med egentränade Sign Me Up Too och den andra med nämnde Berglunds Hope And Dreams. Emilia hade heller aldrig vunnit V75 innan den här dagen så snacka om proppen ur på den fronten. Härlig segerglädje fick vi också se från hennes sambo Oskar Kylin Blom som inte kunde hålla tårarna tillbaka vid Sign Me Up Toos seger. Man kan lugnt säga att trav berör. 

I övrigt fortsatte Alessandro Gocciadoro eller bålgetingen som någon gett honom som smeknamn, att skörda framgångar. Hans Volnik Du Kras var lika grym som på Solvalla och han ser ut att kunna springa precis hur långt och fort som helst. Klassklättrare.

Banan var för övrigt grymt snabb den här dagen då Timo Nurmos häst Erik Sting kom hem på 09,9 med huvan kvar och med låg puls efteråt, banrekord för hans del. I kallblodsloppet slog JOPs B.W.Sture till med nytt svensk rekord när han vann på 23,1 full väg i voltstart.

I Oslo fick vi utöver Urlo Dei Venti se Firewire vinna stoeliten med Kaj Widell i vagnen, snyggt jobb av Rigmor Jakobsson som tränar. Giveitgasandgo vann lätt igen från täten på under 10 med sparade krafter och här har Hamre en framtida storloppshäst. Antti Tupamäki var jublande glad efter Polaras seger i kallblodsloppet och den segergesten höll på i ett par hundra meter som det kändes. Generaal Bianco bjöd återigen på sin patenterade spurt och formkusken Marc Elias satte dit en mycket bra Toddler i Bronsdivisionen. Först ut i omgången var Tuxedo Bi som bara var bäst i det inledande stayerloppet. Där svek Jugador som annars värmde väldigt bra.

/Dennis Palmqvist

Eftersnack V75 Mantorp 2/6

Publicerat: 03 Jun, 09:33

Örjan Kihlström överlägsen, solen visade upp sig från sin bästa sida och vi var nära stora pengar som kan man summera denna trevliga tävlingsdag på Mantorp.

 

Örjan Kihlström vann tre V75-lopp och även dagens huvudlöpning Ina Scots Ära med Tarzans Zack´s Zoomer. Örjan var resolut och även om Christoffer Eriksson visade att han ville köra i spets med Calle Crown gav sig inte Örjan. Det kostade 09,8 första halvvarvet och 12,5 på varvet för att få komma till spets. Trots den hårda öppningen var det dessa hästar som stred om segern, Calle Crown spurtade rappt men med ett huvuds marginal vann Zack´s Zoomer via 1.12,1 sista varvet.

Roger Walmann hade två hästar till start på V75 denna lördag och vann med bägge, norrmannen har bra snurr på sitt stall för dagen. Man testade första bike bakom Dom Perignon som stod bra inne i loppet och var värd en seger. Det blev som väntat tuff körning i detta sprinterlopp vilket gynnade fyraåringen, Örjan lät hästen spela ut sin speed i fjärdespår sista 450 meterna och retfullt enkelt vann han via 1.13 sista varvet. Vi spikade hästen på Slutspelet och hade honom även som utgång på Rank och Spel så detta var en bra vinnare för oss.

Även Rogers andre vinnare fine Urban Kronos profiterade på det höga tempot i täten. Kihlström hittade som vanligt andra par utvändigt och Urban Kronos fick det kört i halsen och vann lätt före Mack Dragan. Surt för oss i V75-avslutningen att vi inte fick Bålsta Palema till spets. Vi satt kvar med honom som spik på två system. Han var snabbast från start med kupor och bike, tyvärr valde Veijo Heiskanen att ladda med dåligt travade Puccy Italia, därför kunde Demolition Man hålla upp spets. Små marginaler, Bålsta var grym som trea från dödens om han fått spets kan väl alla räkna ut utgången av loppet…

 

 

 

Örjan fick ge sig!

Det kunde ha blivit mer Kihlström i Guld där han valde att köra i spets med On Track Piraten. Duon fick Anna Mix manglandes utvändigt, Kim Eriksson valde ett stenhårt tempo och enbart köra på styrka med henne. 1.12,5 första 2 000 meterna hissades upp och då trodde undertecknad att Order To Fly skulle vinna från andra par utvändigt. Men istället visade sig Milligan´s School ha bäst spurtkrut, hästen kördes invändigt och fick fritt knappa halvvarvet från mål, via 10,4 sista halvvarvet spurtade han rappt och i god tid innan mållinjen slog han klorna i en moralisk Piraten. Ulf Eriksson bjöd till och med på segergest, vi hade hästen rankad trea och sträcker på oss lite extra för det!

När Örjan fick öppna 17,4 i täten i V75-inledningen med Mrs Lindy trodde nog många på ”gubben i lådan”.  Kevin Oscarsson som kört startbrasa med Wild Love sände vaket fram hästen till dödens och landade där knappa varvet från mål. Det draget skulle visa sig bli loppavgörande, hästen var starkare än Mrs Lindy och barfota för första gången gav häftig effekt. Tränaren Bengt Simberg gjorde debut på den stora scenen V75, det slutade med seger direkt, överlägset!

 

 

Äntligen utdelning!

Baron Gift har sett lysande ut en längre tid och spurtade enormt bra på Valla förra lördagen. Rickard Svanstedt fick inledningsvis dödens med femåringen utvändigt om Broadway Appolo, men blev frälst från den positionen då Lövgren kom med Racing Mange. Rickard valde att sitta kvar då attackerna kom på långsidan, ett klokt val skulle det visa sig. Duon fick fritt in på upploppet och avgjorde lätt och fick sin efterlängtade och välförtjänta seger, snygg tipsetta av oss! Hur bra var då inte Racing Mange när han travade 10,2 sista varvet i dödens, den prestationen var svettig i värmen…

Vi har sparat det bästa till sist, Breidabliks Cognac! Lugauers stall går som tåget, han vann innan V75 med obesegrade Hitman River från ledningen. Breidabliks Cognac stressade upp sig under Elitloppshelgen och galopperade, men vilken revansch han tog denna lördag… Connie satt i andra par utvändigt, men sände kaxigt fram utvändigt om Ludde med Racing Ribb. Hästen såg klar ut hela loppet och intrycket på hästen över upploppet var enormt läckert. Han joggade 1.12,9 sista varvet och hade väldigt mycket sparat, den här har lätta pengar att tjäna framöver som han såg ut. Härlig individ som vi blev förälskade i…

 

Bra rank, synd på Bålsta Palema. Härlig sport och ett sådant underbart väder, då är det överlägset med travsport på plats. Mycket folk och arrangemanget flöt på klanderfritt.

 

+++ Örjan Kihlström, han körde i alla V75-lopp. Tre segrar, två andraplatser och ett fjärdepris. Dessutom vann han med Vedalia utanför, där var det 100 lax till vinnaren. Örjan har vaknat lagom till sommaren och kör med härlig pondus för dagen, tänker på styrningarna med On Track Piraten och Zack´s Zoomer.

 

++ Breidabliks Cognac sättet han avgjorde på imponerade kolossalt! Vilken sköning detta är…

 

+ Roger Walmann som hade två hästar till start denna eftermiddag, bägge visade han upp i grym författning!

 

Floppen

Stefan Söderkvist som vi normalt håller högt, men han missade med både Bullyoung och Tasteofchocolatier med uppkörningen till start. Bägge tränas av Bergh som säkert hade lätt för att hålla sig för skratt…

 

Lira nästa gång

Racing Mange som var grym från dödens, vilken utveckling hästen haft i år!

 

/ Mårten Eriksson

Eftersnack Elitloppshelgen

Publicerat: 27 May, 17:01

Alessandro Gocciadoro var helgens dominant och han inledde Elitloppshelgen (som sig bör!) med show när Zidane Grif dundrade runt på 12,6 full väg. 

Nicklas Westerholm hade ställt i ordning till den här helgen och tog en dubbelseger på fredagen, treårige My Tambourine Man är ett löfte.

Elvaårige Arazi Boko visade att gammal är äldst när han vann Sweden Cup. Love Matters såg smällfin ut, men galopperade i ledningen i första sväng. Han hade norskt huvudlag på sig i finalen och hade knappast förlorat från ledningen - nästa gång!

Disco Volante straffade ut sig med galopp vid uppkörningen till bilen och då låg vägen för seger öppen för Magic Gwin som, i amerikansk sulky för första gången, bombade hem loppet på 11,1 full väg! Det var med krafter sparade och oryckta tussar - en topphäst! 

Gina Schermer tog andra raka V75-segern och gjorde det på rejält vis. Output Pressure gick starkt efter galopp som tvåa utan att han fick aktionen att flyta perfekt. Voyage d'  Amour gick som ett skott efter galopp, en av flera som galopperade från innerspår den här helgen.

Häftig duell i Stoeliten där Double Exposure plockade ner ledande Peace Of Mind utvändigt på 09,6 och gav undertecknad gåshud - vilken merca hon är!

Tipset till 12 RITA C.D. (4%) som är riktigt spännande spelmässigt. Hon har visat mycket bra form varje gång på slutet och mötte tuffa hästar i kulltoppen senast. Visst måste det klaffa med loppet men har hon flyt är är hon absolut bra nog att vinna och hon är väldigt lite spelad.

Ja, så skrev vi om Rita C.D. (som vi även snackade upp på Facebook) och det var en skön vinnare. Coktail Fortuna släpptes till spets och höll undan till seger före en starkt avslutande Bryssel. Passa Baron Gift nästa gång - vass avslutning i skymundan. 

Volnik du Kras var grym i Klass I-finalen som vanns på 11,3 full väg. Trots att Gocciadoro körde ett dåligt lopp där han lade flera speeder under vägen, och trots att hästen var trött och ytterst nära galopp på upploppet (domarna kollade länge på det men valde korrekt att fria), höll han sig i trav och sträckte på sig mot Atupem. En ruggig prestation!

Platon Face vann Harpers trots (eller tack vare?) galopp på vägen. En imponerande insats och snyggt inmatchad av "Ludde". 

Be Mine de Houelle drog undan i stor ledning i montéloppet och kom hem på nytt världsrekord, 09,8. Franska uppvisningar i Montéeliten gillas skarpt och detta var en av helgens absoluta höjdpunkter!

Elitkampen blev tyvärr ett sömnpiller där Lome Brage fick bluffa hem loppet från spets. Global Withdrawl testades i "bike" i värmningen och intrycket när Svante körde till i stallbackssvängen var mäktigt. Hästen tog några galoppsteg i startrusningen, men ställde sig (imponerande av en orutinerad treåring i den höga farten!) och vann loppet från dödens i en visslande avslutning - häftigt! Vi spikade honom på Slutspelet och satte sjuan. Läckert intryck även på Catherine's Chevy som fastlåst.

Skandalscener inför första försöket i Elitloppet med omstarter och strul (vi går igenom det mer i "podden" som släpps efter lunch). Bold Eagle klarade inte av detta och galopperade i första sväng och även Maori Time galopperade. Segern till Lionel som bara var bäst och roligt för Göran Antonsen som både äger och kör själv. 

Ringostarr Treb vann sitt försök från ledningen och var sedan bara bäst i finalen - en välförtjänt vinnare av årets Elitloppet! 

Timo Nurmos hade ställt i ordning Extra Fudge och Jorma gjorde det han är bäst på - körde till ledningen och höll hästen motiverad över upploppet.

Virginia Grif vann Fyraåringseliten för ston och Giveitgasandgo var jättefin och vann Fyraåringseliten på 9,5 före en starkt avslutande King On The Hill

En rolig duell avslutade helgen där Versus As var riktigt tapper då han plockade ner ledande Born Unicorn kort före mål. 

/ Andreas Henriksson

Eftersnack V75 Gävle

Publicerat: 20 May, 09:45


Det bjöds på fartfest i Gävle och bland flera fina prestationer stal Heavy Sound showen då han vann Prins Daniels lopp.


Gizmo de Velluwe inledde annars det hela. Han var först framme hos ledande Pacific W.F. och fick programenligt ta över ledningen. Det blev sedan ganska tuff körning från 1400 kvar oh Hobby de l’Iton anslöt på utsidan. Denne var slagen 500 kvar, då utmanade It’s Showtime Zaz men Gizmo avfärdade allt och fick några längder in på upploppet. Inte så konstigt blev han stum 100 kvar men han sträckte snyggt på sig då Dom Perignon kom fort långt ut i banan. Av övriga gick Jaanus Tooma i mål med lite krafter kvar efter ett invändigt smyglopp.
Vi garderade matematiskt på Rank & Spel men spikade Rigel Face på Slutspelet då det var barfota runt om och bike på honom men Ulf Ohlsson valde att sitta kvar i tredje in efter 900 meter och Rigel galopperade 1400 kvar. En chansning från vår sida som inte gick hem.

Stark slutrunda
I V75-2 blev de ruggigt hård körning då Nicklas Westerholm verkligen tryckte av allt som gick från start med Tanya Gel, Paw Mahony ville givetvis inte släppa ledningen då han hittade dit med vår spik Valborg Marje. Nicklas körde för hårt och för länge enligt vårt sätt att se det och det blev 07 första 500. En som det passade perfekt var Bula Bula Am som dessutom inte hade så långt fram inför slutrundan där hon satt i sjätte ut Örjan Kihlström började röra på sig 700 kvar, fick visserligen en dålig rygg i sista sväng men vann ändå lätt efter runt 11,5 sista varvet. Valborg Marje blev dessutom het i ledningen och svarade för en mycket stark prestation som trea. Även Divine var duktig som tvåa, hon var i alla med i körningen första biten. Favoriten Swish Lane sladdade i kön och gjorde bort sig på slutvarvet. Hon såg inte bra ut.


Storfavoriten Global Unprotected vann V75-3 från ledningen och ”Mognus” läckerbit blev synad. Han öppnade rappt och fick sedan inte vara ifred i ledningen, han varvade på 13,0. 300 kvar ryckte Magnus och gav Cargo Door chansen, den hade säkert uppenbarat sig ändå då Milliondollarrhyme utvändigt var trött. Cargo Door tog några galoppsteg i samband med att han skulle attackera. Då Global Unprotected blev ensam slappnade han av och 75 kvar närmade sig Cargo Door, som ställde sig snabbt, hastigt och såg ut som en vinnare. Global Unprotected hade dock ork och sinnesnärvaro nog att tända om, sträcka på sig och vinna säkert. Omöjligt att säga men känslan är att han vunnit även om Jormas häst inte tappat rytmen 200 kvar för då hade han haft någon att tävla med hela upploppet. En läcker häst är det hur som helst och han avslutade 10 sista 800. Bakom gick Tzatziki bra till slut och Quality Tilly höll tappert efter ett tungt lopp.

I V75-4 tog sig Jan Roar Mjölneröd ut direkt från sitt åttondespår och körde till ledningen efter 900 meter med Nordby Fröy. Norsken såg sedan överlägsen ut hela vägen och vann väldigt lätt i bra stil. Bakom var Bonaldo positiv, Järvsö Jomar gick 23,8 sista varvet efter galopp med lite sparat och Joel Klipp hade också krafter kvar i mål och såg fin ut.

Spets och slut
Angle of Attack blåste till ledning i V75-5 och blev inte hotat första halvvarvet. Möjliget att M.T.Insider hade tagit emot honom om Olle Alsén hade velat, Olle körde nämligen smart från start, ryggade Angle och dök ner först på innerspår. Han hade Insiders framben där då Angle of Attack skulle gå ner men valde rygg ledaren. Istället satte Kim Eriksson färg på loppet med Linus Boy. Han gick fram på utsidan efter 600 och höll tempot uppe. På sista långsidan attackerade Baron Gift som fullföljde bra med 08,5 sista 800 men var chanslös att utmana ledaren som vann med en säker halv längd före en tapper Linus Boy.

Vilket intryck!
I V75-6 kom så dagens häftigaste prestation. Då Kenneth Haugstad kastade loss med Heavy Sound från tredje ut 650 kvar och han fullständigt blåste förbi konkurrenterna som ett tåg kör förbi en cyklist rös man verkligen. Väl i ledning slappande Heavy Sound av en aning men han avslutade 07,5 sista 800 så så farlig var det inte. Det blir troligen inget Elitlopp för Heavy Sounds del vilket är synd för loppet men jäklar vilken nytändning han fått i Daniel Redéns regi.
Bakom gjorde även Twister Bi ett topplopp. Han strulade ju innan, var nära att gå omkull och det blev materialfel. Från start galopperade han kort men avslutningen var sylvass och han ser ut att gå mot en ny vass säsong. Och hur bra såg inte Love Matters ut efter sin omöjliga inledning?


Lätt från dödens

I V75-finalen gick till storfavoriten Disco Volante som enkelt vann från utvändigt ledaren med tussarna kvar. Loppet blev ganska tunt och det räckte med 09,5 sista 800 för att hänga av konkurrenterna för Tarzans klassklättrare som är väldigt harmonisk och fin för dagen. Efter ett mycket fint intryck i värmningen trodde vi hårt på Track Angle men det hoppet släcktes direkt då han startgalopperade.

Vi fick med oss en liten slant på DD, annars var det ingen höjdardag för vår del. Utdelningen stannade vid en dryg lax och det blev jackpot på femmorna. ATG räknar med att det ska vara 48 miljoner kronor i sjurättspotten på Elitloppslördagen.

Toppen
+++ Heavy Sound såg ruggig ut och var otroligt bra.
++ Global Unprotected blev synad och gav svar på tal.
+ Bula Bula Am hade en tuff uppgift men fixade det efter hårdkörning i täten.

Floppen
Nicklas Westerholm testade lite för hårt och lite för länge för spets med comebackande Tanya Gel, det var ingen lyckad styrning. Juvels Boy hade visserligen varit ifrån men han var ändå en besvikelse i ny regi. Get a Winner ser inte speciellt formstark ut för dagen och tappade från andra ut.

Lira nästa gång
Kallblodsduon Järvsö Jomar och Joel Klipp är de som följs med störst intressa framöver.
P-A Johansson
Bilder: Från Kanal 75 tagna av Micke Gustavsson TR-bild

 

Eftersnack V75 Åby 12/5

Publicerat: 13 May, 21:19

Storfavoriten och mycket läckra Dibaba höll för favorittrycket och vann på snabba 11,4 i Drottning Silvias. Det blev en ruggig fartfest efter att Goop hakat på en jänkarvagn och ”stängt in” Feed Your Head som blåste till spets från spår åtta med 06,1 (!) första 500 och vrålsnabba 08,5 på varvet. Ändringarna blev såklart ”lite för bra” och det var till slut bara Global Upper Style som kunde hota Dibaba om segern. Där bakom måste vi nämna Tropicana Ås som hängde med Goops i den snabba öppningen, Ingves valde sedan märkligt att sitta kvar 700 kvar när Feed Your Head krokna och hon såg sedan fin ut med sparat i mål. Det hade varit spännande att se slutresultatet med en mer vaken styrning..

V75-2 ser spelarna som omgångens svåraste lopp, favoriten är på runt 20 procent och fem hästar är spelade på över tio procent. Vi har dock omgångens bästa drag här och spikar 1 Machiavelli. Vi tycker hästen visade bra kapacitet redan på Halmstad förra sommaren då han spetsade, släppte och fastnade. Sedan gick han med full fart över mål mot bra hästar. I V75 i vintras travade han inte perfekt i Halmstad men var nära i mål. Han var bättre i finalen där han gjorde ett mycket bra lopp som trea. I Skive senast kördes han passivt och skulle ha lopp i kroppen. Han mötte några av de bästa 5-åringarna i den danska kullen och gick bra som fyra. Vi hade runt 11,5 sista varvet som mäter 950 meter i Skive. Det lät väldigt bra då vi kollade med Kent Friborg och det blir barfota runt om som senast. Hästen är snabb ut, han kan spetsa men måste han släppa är antingen 2 Porthos Race eller 6 R.K.King bra ryggar, båda lär testa i spets om de kommer dit. Då får Machiavelli rygg ledaren och han får chansen på open strecht. Vi har haft härlig feeling för 5-åringen hela veckan och för att få stuns i en annars ganska favoritbetonad omgång väljer vi att spika!

Ja, så skrev vi i analysen till V75-2 och snacka om att få rätt! Machiavelli spetsade och släppte till Porthos Race och avgjorde sedan säkert kort före mål via 11,1 sista varvet - skön spik till 13%!

Nadal Broline var bara bäst i Algot Scotts Minne och plockade säkert ner Giveitgasandgo som hade fått en dryg inledningen till spets. Återstår att se om Reijo väljer att tacka ja till Elitloppet - Nadal har varit svår att hålla fräsch genom åren och två heat känns inte optimalt, men ”Uffe” hade aldrig känt honom finare i värmningen så någon omöjligt är det knappast. Där bakom var det ganska bleka insatser, Day Or Night In galopperade 750 kvar och övriga i loppet sågs aldrig med chans. Vi spikade Double Exposure på Slutspelet då hon värmde bättre än gången innan och det var läge att ”ta betalt” på henne, men Örjan valde tyvärr ett passivt upplägg och hon avslutade visslande via 07/400 utan att han körde på henne. Hon tävlade med öppet huvudlag, Redén hade aviserat can’t see back inför och möjligt att ”muffarna” åker på om två helger.

Lyon Grand Prix var på förhand ett väldigt spännande lopp, men tyvärr galopperade Muscle Hustle direkt bakom bilen och Diamaten kördes passivt, såg inte som bäst ut och var aldrig segerakutell. Tråkigt då de båda var aktuella för sista helgen i maj. Vann gjorde skrällen Handsome Brad och han behöver knappast be om ursäkt för segern. Han avgjorde enkelt från ryggen på Rajesh Face och vann på 11,7 - tangerat världsrekord med norsken oryckt, grym insats!

Coktail Fortuna släpptes till spets och stack undan mycket enkelt via 08,1/800, han var helt överlägsen. Vi valde att gardera honom i hopp om att Roger Malmqvist skulle svara spets med Dragster, vilket var hans uttalade taktik, men det såg inte ut att finnans en tanke på att svara när Bergh kom så pass tidigt.

Vi hade feeling för Explosive Merlot inför och när Magic Gwin värmde tveksamt i DD-1 valde vi att spika honom rakt av på Slutspelet-DD. Väl i loppet valde Bergh att syna dödens två varv från mål och Explosive Matter-sonen stod sedan för en femstjärnig insats när han plockade ned favoriten kort före mål. Widell intervjuades efter loppet tyckte att Magic blev lite för vass i spets, men sa även att han inte var lika bra som vid segern innan. Vi håller med.

Perfect Spirit dundrade runt på 11,1 i Kungapokalen och vilket intryck det var på honom! Grymt häftig häst som blir spännande att följa framöver. Enterprise var trea från ryggen på favoriten och Kevin körde snyggt med jätteskrällen Super War Horse som lyckades knipa andraplatsen trots spår tolv. Även Who’s Who var bra, han blev hängandes i 700 meter fram till dödens och höll bra som fyra.

Spela nästa gång:

Tropicana Ås: Krafter kvar trots stenhård öppning, hon utvecklas för varje lopp.

Double Exposure: 07/400 utan att Örjan körde henne. "Alla" såg henne och hon är såklart akutell i nästa start. 

Great King Wine: Hade en omöjlig uppgift från spår tolv, men han spurtade rappt och såg jättefin ut i skymundan med krafter kvar. 

Eftersnack V75 5 maj

Publicerat: 06 May, 10:17


Det bjöds på bra travport i vårvädret på Örebro på lördagen. Volstead var riktigt bra vid segern i guld och Just Wait and See var läcker då han vann Orebro Intn'l.


Inledningsvis kom Anna Mix bra på det direkt och Kim Erikson gjorde draget efter 400 meter och attackerade. Anna Mix blev också släppt till ledningen av In Toto Sund. Sedan dog Kim undan sista 700, gav In Toto Sund luckan men hon var utan chans att utmana men fin Anna Mix som börjar se riktigt formstark ut Årsdebuterande Darling Mearas avslutade rappt efter ett invändigt lopp.

V75-2 blev inte riktigt kört som vi hade tänkt oss, vi var inne på att Baron Gift skulle bli över från start och att Dartagnan Sisu skulle få ta över ledningen av Ready for More. Den ryggen ville dock inte Ulf Eriksson ha, han körde i spets med Ready for More och Dartagnan Sisu rullade över i galopp efter 350 meter. Istället kunde favoriten Michelangelo Ås glida till ledningen efter 700. Vårt drag, Springover, tvingades dra upp spurten 750 kvar, han gick väldigt bra hela vägen in i mål men fick inte slag på Michelanelo Ås som hade huvan sparad. Baron Gift sköt till vasst efter helt fritt 100 kvar, han är ett hett bud i nästa start från spetsläge.

Stark prestation


Volstsead
svarade för en mycket bra prestation i V75-3. Trots ett lopp utvändigt ledaren i stenhårt tempo hade han slagit ledande Shadow Woodland redan 350 kvar och höll tappert undan för Charurra Forlan som smugit i rygg. För första gången i år utrustades Volstead med ett helstängt huvudlag och då är han som en ny häst. Segertiden 10,0 skäms heller inte för sig.

Form och utveckling
I V75-4 van Output Pressure trots kort galopp i första sväng. Senast gick han barfota runt om, med helstängt huvudlag och jänkarvagn. Nu var det lite annat, skor bak, öppet huvudlag och vanlig vagn. Trots det kunde han vinna via 12,8 sista varvet och visade att i detta fall var det mer form och utveckling snarare än utrustningen som gjorde framgångarna. Annars hittade vårt drag Loke Survive till spets men han fick utstå tryck under vägen och stumnade. I rygg ledaren satt Livi Joy fast med mycket sparat och en bit ut hade även Tzatziki mycket sparat.

I V75-5 spikade vi favoriten National Prince då vi var inne på att han skulle spetsa och sedan rinna undan. Nu var han väldigt seg från start och chanslös på spets. Med dragna tussar och helstängt blåste Love Dancer till spets och slotope efter 400 till Whisky Akema men i situationen efter var han tvungen att släppa till Sambuca Knight som kom med en våldsam attack. Efter 700 meter anslöt Ragazzo da Sopra utvändigt ledaren. Denne kopplade också greppet i sista sväng medan Claes Svensson backade ut bakom och kunde attackera 200 kvar. Whisky Akema slog sig förbi en mycket tapper Ragazzo, National Prince får knappt godkänt som trea medan Fred Cobra satt fast med allt sparat.


I V75-6 gjorde Oskar J Andersson och Björn Goop upp efter 200 meter, Goop fick ta över ledningen med Glenn Boko men släppte välvilligt i nästa situation till Urgent Call och Andersson. Urgent Call, som var snyggt maxad till denna start, är en effektiv spetshäst som via tiondelarna över 10,0 sista 800 gick undan säkert och svarade för en fin prestation. Bakom noterar vi att Valborg Marje hade lite sparat från tredje in och hon såg dessutom väldigt taggad ut i värmningen.

Fina presationer av häst och kusk
V75-7 var storloppet Orebro Intn’l och det tog Håkan K Persson-tränade Just Wait and See hem segern imponerande stil efter en snygg styrning av Christoffer Eriksson. Via tredjespår tog han sig till ledningen efter 500 meter men släppte direkt då Tesio kom efter 750. Tesio drog i bra tempo och luckan kom för Just Wait and See 500 kvar, han avgjorde lätt då han lyftes ut och vann lätt före favoriten Call Me Keeper efter 11 sista 800. Örjan Kihlström körde ganska passivt med Call ME Keeper, det såg ut som om han riktade in sig på ryggen på Qahar Q.C. och attackerade för fullt 350 kvar. Call Me Keeper gick fort ut ur svängen men Örjan insåg snabbt att han inte skulle slå Just Wait and See så han brydde sig aldrig om att rycka huvan. En missbedömning med andra ord. Inget förringar Just Wait and Sees insats, han såg smällfin ut. I skymundan avslutade Rafiki Fri vasst via 11,5/600 från kön som sexa.

Utdelningen på V75 blev knappt 50 000 kr och det var ingen bra dag för vår del. Istället bryter vi ihop och kommer igen, på lördag avgörs V75 på Åby med finalerna i pokalloppen.

Toppen
+++ Volstead
var läcker från dödens.
++ Just Wait and See var verkligen iordningställd och vann storloppet smått överlägset.
+ Anna Mix var peppad och fin, visar fin form.

Floppen
Aramis Race
var en stor besvikelse och Sugar Daddy var också blek efter en fin insats.

Lira nästa gång
Vi bevakar Darlin Mearas och Valborg Marje med spänning framöver.
Text: P-A Johansson, bilder från Kanal 75 av Lars Jakobsson.

Eftersnack-V75 Åby 28/4

Publicerat: 29 Apr, 13:54

Hemma igen efter en trevlig helg på Åby med fina hästar och god stämning. Jag vill skicka ett stort tack till Veijo Heiskanen med personal som tog emot oss med öppna armar när vi besökte Balltorp innan tävlingarna igår - ett intressant och lärorikt besök. 

Favoritseger i V75-1 där Heartbreaker V.S. var starkast i Olympiastayern. Björn Goop körde fram i rätt läge och jobbade in hästen till seger före en bra avslutande Wasa Thunder. Även Rapide du Pommeau gör en fullt bra avslutning. Vi spelade med Heartbreaker V.S. som utgångshäst på Slutspelet då han värmde klart bäst i loppet.

På Slutspelet-V75 lyfte vi fram Gina Schermer som "Värmningsvinnare" och hon var rejäl när hon plockade ner Farmer Jack (som blev lite för vass i spets) från dödens sista varvet. Bag's Simoni (bilden) var med i öppningen, men blev ändå tvåa i mål, det var bra gjort.

I V75-3 meddelade Veijo Heiskanen i vår Facebook-sändning att Mr Lindy (bild nedan) skulle tävla med ett open eye-huvudlag och att han skulle skicka från start. Så blev det och Mr Lindy tog en längd på favoriten Master Crowe. Coktail Fortuna satt tidigt i ledningen och trots 07,7 första 500 var han ohotad på 10,4. Love You-sonen är tempostark och när han får tävla utan skor är han inte lätt att slå. Han tävlade i jänkarvagn senast, men hade då en tuff uppgift med bakspår, nu i spets på 1600 fick Bergh full effekt på "biken". Mr Lindy hakade på bra till andrapriset medan Master Crowe förklarligt tröttnade efter ett offensivt upplägg. Globalsatisfaction var chanslös att ta något från kön trots 09,6/700.

Johan Untersteiner stod fast vid sin uttalade taktik och körde Waffle i ledningen i V75-4. Det blev en våldsam öppning i 07-tempo mot utvändige Man Of Steel och Waffle kastade in handduken i tid. "Vi tycker dock inte det är någon stjärna och känslan är att han får det tufft om han ska köras i spets", skrev vi i analysen om Waffle och även om Johan förtjänar cred för att han stod fast vid sin taktik övervärderade han sin häst. Man Of Steel är minst sagt moralisk när han öppnar 09,7 första varvet och kommer i mål på 11,1 som trea. Florence Baldwin vann och behöver inte be om ursäkt för segern, men både Man Of Steel och Bandit Brick (stark spurt i vida spår) gör bättre prestationer än vinnaren, tycker jag.

Lovely Godivas Minne blev en duell under slutvarvet mellan ledande Ultra Bright och Double Exposure som anslöt utvändigt inför slutvarvet. Örjan såg segersäker ut runt sista sväng, men trots 10,5 sista varvet fick aldrig Double Exposure slag på Ultra Bright som sträckte snyggt på sig i ledningen. Vi låste på dessa två på Slutspelet och det var med facit i hand "ASSA-säkert". Guldstjärna till Unique Juni som står för en urstark långspurt i tredjespår. 

Magic Gwin trodde vi hårt på och loppet blev kört precis som i "karet" då han tidigt satt i ledningen och fick bestämma i lågt tempo. Via i underkant 1.10 sista varvet gav han aldrig konkurrenterna en chans att utmana och han går framåt för varje lopp efter en tung vinterträning. 

Ringostarr Treb imponerade stort i finalen av Olympiatravet som han vann på 1.10 blankt full väg! Han var så där kusligt bra som i debuten för Jerry Riordan och fick givetvis en "rosa biljett" efter loppet. "Vår spetsfavorit och vinnare, låter det stenbra på, varit mer "galen" än vanligt i hagen i veckan och verkar vara på tårna, spik!", ja så skrev vi i Slutspelet där vi kunde räkna in sju rätt med ett skönt netto på 59.720 kronor. Nu har vi vind i "V75-seglen" inför maj månad med flera spännande V75-omgångar - start i Örebro på lördag. 

Dagens betyg:

+++ Ringostarr Treb.

++ Man Of Steel.

+ Coktail Fortuna.

Floppen:

Spitcam Jubb skrällvarnade vi för, men han var bara dålig. 

Eelis travade bedrövligt och fick startförbud. Det fick även Caddie Lisieux

Southwind Feji blev avklädd från rygg ledaren och har tappat formen.

On Track Piraten var aldrig med chans och såg sämre ut än tidigare. 

Johan Untersteiner håller jag mycket högt, både som tränare och kusk, men han hade en tung helg på Åby. 31.300 kronor inkört på tio starter med en tredjeplacering som bäst som tränare, där båda hästarna i Kungapokalskvalen var stort slagna, var givetvis en stor missräkning.

Spela nästa gång:

Wir Ideal gjorde en stark upphämtning och såg bra ut genom mål. 

/ Andreas Henriksson

Eftersnack V75 Umåker 21 april

Publicerat: 22 Apr, 09:43

Svar på tal från Tarzan!

Många har sagt att Stefan ”Tarzan” Melander inte har någon stallform, under lördagen tog stallet tre V75-segrar och två andrapris. På sex uppsittningar denna lördag på Umåker körde stallet in 589 000 kronor, siffror vissa tränare är nöjda med under ett helt år. Vi lär inte höra talas om tveksam form på stallet från vissa håll gällande mannen från Enköping på ett tag.

Givetvis ska Tarzan hyllas som hade satt hästarna i ett underbart skick, men det vi minns bäst från denna lördag är Ulf Ohlssons körhänder. Att han kört många besvärliga kallblod under sin långa karriär fick han betalt för denna eftermiddag.

Diamanten lär få en rosa biljett!

Den första riktiga starten för Stig H Johansson gjorde numera femårige Diamanten. Via en kvick inledning där Erik Adielsson fångade upp Bergh med Muscle Hustle som synade sin förra häst, blev det fullkomlig stiltje en stund. Erik fick öppna första varvet efter löjliga 1.16,6. Adielsson körde precis som Stig H gjort många gånger i spets hårt sista 800 när han fått bestämma i täten. Diamanten travade 08,5 sista halvvarvet och vann på ett avstannande vis före Muscle Hustle och Makethemark. Diamanten lär inom kort få en inbjudan till Elitloppet något annat skulle förvåna mycket, en Stig H häst i det loppet är ju en speciell krydda helt klart.

- Det är en riktig motor i honom, han var lugn, fräsch och löpvillig i dag. Jag är supernöjd med honom, jag hade mycket kvar i hästen. Han slappnade av sista biten, detta är en topphäst helt enkelt och han hävdar sig i Elitloppet helt klart, sade Erik Adielsson.

 

 

Ohlssons trippel!

Ulf Ohlsson vann tre lopp som vi tidigare varit inne på. Stänkrädde Disco Volante fångade han i steget när hästen var oerhört nära att fela kort efter start. Det gick undan värre i täten, 09 första halvvarvet och 11,5 första tusen. Uffe hittade andra ut med snackhästen och via en ”Svanstedtare” på långsidan hade Ohlsson redan i sista sväng kontroll på loppet och ledande Västerbo Grosbois. Hästen travade 1.10,8 sista varvet och tävlar fortsatt med öppet huvudlag och järnskor, på honom finns många växlar kvar att dra.

Bakom oerhört starke Qahar Q.C. gjorde Ulf heller inga fel. Det gick fort i täten (07,8 första halvvarvet) så när bamsingen fått trava in sig sände svart kusk fram utvändigt om Angle Of Attack. Första gången barfota runt om slog väl ut och segern blev bekväm före Michelangelo Ås som gjorde loppet själv i tredjespår stor del av sista varvet. Bra avslutade också Mr Perfect i detta lopp, honom tar vi med oss.

I klass 2 försöket blev det dubbelseger till stall Melander. Total Recall slutade tvåa från ledningen och står verkligen på tur för en seger. Från dödens vann fine Digital Performer och ni har säkert redan listat ut vem som satt bakom honom. Hästen ska för övrigt ut redan på tisdag, Tarzan matchar likt Kari tydligen!

 

 

Detalj som avgjorde i Guld!

Vår spik och tydliga idé hela veckan var Cruzado Dela Noche som vi trodde bara skulle vara starkast i Guld och mata ner Digital Ink trots dödens. Dryga varvet från mål körde Ulf fram programenligt till en vass Digital Ink och vi satt nöjda. Tidigt hade Ohlsson kontroll på favoriten och mitt på upploppet såg det klart ut, men då Uffe skulle rycka tussarna från hästens öron för att få honom att svara ut Beau Mec fick han aldrig ur dem. Ohlsson sade efter loppet att han med garanti förlorar loppet på detta, surt för oss som hade satt det reducerade systemet och Slutspelet om Cruzado hade vunnit. Ingen skugga över Beau Mec han gjorde loppet på egen hand i spåren och visade att löpskallen finns kvar. Hästen var nära att galoppera i början av upploppet, Jepson stöttade skickligt i det skedet!

 

Månprinsen torskade!

Vi var inte övertygade om att Månprinsen skulle vinna och att han var dagens största favorit över kort distans tyckte vi var fel. Helt enligt plan kom kvicke Lome Brage till spets med Erik Adielsson, medan Gunnar Melander blev över i tredjespår. Det tog en stund innan jättelampan kom ner i dödens, Erik Adielsson kopierade styrningen med Diamanten och via 1.18 sista halvvarvet gav han aldrig Månprinsen chansen att kunna utmana. Läckert av Erik att hålla hästen på bettet och motiverad, men detta har han fått i sig sedan modersmjölken känns det som!

I ett galoppfyllt lopp kunde duktige Martin P Djuse slinka ut från tredje par invändigt på sista långsidan med Cameron Dream. Säkert fångade duon in vårt drag Il Diablo mitt på upploppet, men detta lopp höll ingen bra klass om vi ska vara snälla. Efter galopp såg Sir Henry P.Hill bra ut och honom tar vi med oss till kommande starter.

 

 

Vi fick sex rätt på reducerade systemet och Slutspelet och åkte alltså ut på Cruzado Dela Noche, synd att inte få chansen fullt ut. Det var inga stora slantar det handlade om så den smällen tål vi!

 

 

+++ Ulf Ohlssons körhänder, både bakom Disco Volante och Qahar Q.C. visade Uffe klass, så grymt vackert att se för oss travälskare!

 

++ Tarzan stall som hade sex uppsittningar denna eftermiddag. Tre segrar, två andraplatser och ett fjärdepris blev facit och en dryg halv miljon in på kontot!

 

+ Diamanten, segern sa egentligen inte så mycket, men vi fick det svar vi ville ha i årsdebuten. Nu ser alla fram emot en Stig H Johansson-tränad häst sista helgen i maj i Elitloppet, denna matchboll missar inte vår forne medarbetare Malmrot!

 

 

Lira nästa gång: Sir Henry P.Hill såg fin ut med sparat som sjua. Bilstart i nästa start då är vi sugna på honom

Eftersnack V75 14 april

Publicerat: 15 Apr, 10:20Det bjöds bra sport och fina prestationer på V75 på Jägersro på lördagen, vi hade bra drag men lyckades inte knyta till säcken riktigt utan hade fyra sexor på våra tre stora system. Uttagningen till Olympiatravet vanns av Day or Night In och Johan Unstersteiner efter en häftig slutrunda i spets.

Vi klev av på V75 direkt i första avdelningen där Fritjof vann från rygg ledaren tillsammans med Johan Untersteiner. Vi var inne på att det var torskläge för storfavoriten Harran Boko och streckade fyra hästar men tyvärr var inte Fritjof en av dem. Favoriten var trött från spets då han galopperade 300 kvar, då tog The Bucketlist F. över men Fritjof slank loss från ryggen och vann lätt efter 12,6 sista varvet. Fritjof är en fin häst som kommer duga bra i 4-åringsloppet i år. Han var även fint förberedd inför årsdebuten av tränaren Niklas Robertsson.

Av många bra prestationer den här eftermiddagen svarade Lesperanza av en. För Jan Hansen tog hon ledningen efter 200, fick press i omgångar men stack ändå undan till lätt seger. Det är en stor snygg Ready Cash-märr som trivs extra bra i ledningen. Milady Amok såg ut som en vinnare i rygg ledaren 500 kvar men då luckan kom 250 kvar var hon chanslös mot vinnaren. Av övriga var det bra fart över mål av Tour Knight som sexa.

En bra spik
Vi spikade Day or Night In på allt då vi räknade med att han hade bättre form än värsta hotet Dante Boko och att han hade vettig chans att vinna från utsidan. Nu slapp han det för han blixtstartade då Johan Untersteiner laddade järnet och det blev spets in i första sväng. Dante gick ut på utsidan varvet kvar och det blev en tuff duell. I sista sväng körde Kolgjini för fullt på sin häst medan Johan hade både tussarna och norsken oryckta. Då han tog norsken 250 kvar fick Day or Night In en dryg längd som han säkert höll in i mål efter underkant 08 sista 800. Dante Boko var riktigt bra som tvåa och han hade blivit svårtuggad i spets.


Stort löfte

V75-4 tog Lutfi Kolgjini revansch med Dontbreakthebank Ås. Han pressade sig till spets i första sväng, öppnade 08,5 första 500 men välvuxna Dontbreakthebank Ås stegade undan snyggt efter 11,5 sista 800. Detta var hästens sjätte start, han hade ett långt uppehåll efter de två första starterna förra året och det finns häftig utveckling i honom. Com Milton kom igenom bra till andra ut, kunde vänta med attacken till 250 kvar men var seg och entömd så han var chanslös att utmana vinnaren. Havbergs Viking gjorde ett mycket tappert lopp från utvändigt ledaren.

I V75-5 vann Super War Horse från rygg ledaren och de var en skolboksstyrning av Kevin Oscarsson. Han släppte spets utan strid till Aileron, smet snabb ut i andraspår då chansen gavs 275 kvar och motiverade hästen snyggt över upploppet till lätt vinst efter 11/800. Sobel Conway svarade för en mäktig sista långsidan, kopplade greppet på ledaren 300 kvar men kunde inte svara vinnaren. Aileron fick hård press från 1500 kvar i spets och höll bra. Det var ett fint intryck över mål på Friend of Nature i bit ner i fältet.

Häftig häst
I V75-6 fick vi se något av dagens prestation då Rajesh Face utklassade konkurrenterna trots tufft motstånd. Han galopperade kort efter 150 men Lutfi Kolgjini parerade snyggt och sedan tryckte han gasen i botten. Rajesh Face fick ta över efter 750 och fortsatte i bra tempo. Han ökade ytterligare runt sista sväng och gav inte Master Crowe en chans från rygg ledaren. Springover strulade det för i början och sedan avslutade han 09,0 sista 800 i spåren som trea. Olle Rols fick sin segerrad bruten men gjorde en bra insats som femma.


I avslutningen vann segermaskinen Bandit Brick lätt från ledningen. Precis som vi läste loppet fångade Waffle upp Run Ceasar Run från start släppte välvilligt då favoriten kom. Bandit Brick fick en rejäl tryckare av Urchin efter 800 meter men var ändå oslagbar i spets efter 13,4 sista varvet. Detta var ingen riktig test på 5-åringens kapacitet men det som är helt klart är att hästen är otroligt vacker. Bakom gick Earn N’Burn vasst som tvåa från fjärde in och lucka 300 kvar medan det blev fel för Cash Valley. Dansken såg dock mycket fin ut i biken.


Toppen
+++ Rajesh Face
besitter ruggig kapacitet och gjorde ett topplopp i årsdebuten.

++ Day or Night In imponerade också stort och blir mycket intressant i Olympiatravet om två veckor.

+ Dontbreakthebank Ås var läcker vid spetssegern där han vann lätt trots en tuff öppning.

Floppen
Harran Boko
hade slaka tömmar redan 600 kvar och var inte alls bra. För stressad innan och i loppet? Erik Adielssons attack mot ledningen med Urchin i V75-7 hade ingen täckning. 

Lira nästa gång
Flera hästar är nämnda i texten men lite extra nämns Tour Knight som troligen vinner nästan gång med spetsläge.
P-A Johansson
Bilder från Kanal 75 tagna av Lars Jakobsson.

Jackpot på V75!

Publicerat: 13 Apr, 05:40

Klockan är halv sex fredag morgon och jag arbetar för fullt med V75-omgången på Jägersro. Jackpot med 53 miljoner kronor till en ensam vinnare kittlar givetvis och ger oss spelare schyssta villkor. Visst, inte fulla fält och ett par favoriter som startar med bra chans sänker värdet i omgången något, men jag väljer att se möjligheterna, det finns några roliga drag och jag är helt inne på att spika en icke-favorit som jag känner starkt för. Återstår att se vad övriga på redaktionen har att säga om den idén på vårt V75-möte om några timmar...

Att leta spetsvinnare på Jägersro är som bekant sällan fel och spetsstriden i V75-4 kan bli loppavgörande. 3 LOVE NO LIMIT var sylvass ut 14/2 från spår 5 och spetsade lätt 17/9 från spår 3. Vi pratade med en optimistisk Veijo igår som meddelade följande:

- Hon var fin senast och har gått att träna precis som jag vill efter och hon håller fin form. Hon springer väldigt snett med huvudet i värmningen men det är ännu värre hemma i jobben. I loppen bryter hon lite med huvudet men tar inte töm så det går att köra på henne. Hon är väldigt snabb ut så det är bra spetschans. Sedan är känslan att hon kan springa en riktigt bra tid och jag tror att det kan räcka ganska långt. Inga ändringar utan hon går precis som senast, säger Veijo Heiskanen.

Vårkänslor i luften igår när fina Felicity Shagwell (bilden) och hemmastjärnan Lucifer Lane årsdebuterade på bästa vis på Örebro. Nu är det bara 14 "sov" (för att använda mina barns ord) kvar till Åbys kanonhelg med kval till pokalloppen och finalen i Olympiatravet. Hur många sov det är kvar till Elitloppet? Svar: 44. Nu kör vi, våren! 

/ Andreas Henriksson

Foto : MARTIN LANGELS/ALN

Eftersnack V75-Solvalla

Publicerat: 08 Apr, 21:33

Bara bäst.. 

Unique Juni avslutade sylvasst på Färjestad 30/3 och följde upp det formbeskedet genom att vinna säkert från dödens via 10,5 sista varvet, femstjärnig insats! Vi fick feeling för Unrestricted efter värmningarna, hon lyckades tyvärr inte svara In Toto Sund från start, men gjorde det bra som tvåa bakom. Indoor Voices tyckte vi såg lite segare ut än vanligt inför, Hagustad visade återigen att han inte tillhör de vassate kuskarna bakom bilen hon blev kvar med lite sparat i mål. 

Tredje raka.. 

Jorma körde ett bra lopp med Ile Saint Louis, hittade ut i andraspår efter första sväng, attackera 600 kvar och kunde enkelt plocka ner Keycard som var en besvikelse från ledningen. Bakom? Dealwithakiss värmde strålande, fick gå först i tredjespår sista varvet och hade kanske vunnit om hon inte tappat travet kort före mål? Fortsatt toppform på henne.

Värdig vinnare..

Uppvisning i Guld av Zenit Brick som verkligen var värd att få sätta nosen först igen. Kim valde att inte ladda från start, styrde 1200 kvar och hade lite flyt som kunde komma ner i andra utvändigt 600 kvar då Rocky Winner inte kunde hålla tätt bakom Queer Fish. Gick sedan enkelt förbi Queer Fish som även han gjorde ett topplopp från dödens! Värt att notera var att Zenit inte travade som bäst sista biten och hoppade även kort efter mål.

Lennartssons val avgjorde.. 

Gameover för övriga när favoriten släpptes till spets. Vi och många andra hade hoppats Lennartsson skulle svara med Titan Brodde, tyvärr blev det inte så och Sir Q.C. kunde vinna på 1.12,8. Bakom imponerade återigen Ragazzo Da Sopra som går från klarhet till klarhet och även Pacif Face som vi hade 09,9 (!) sista 800 på, och då kan inte Lubrano köra en meter på honom över upploppet.. Vilken utveckling!

Snackisen inför var om Lennartsson skulle välja köra i ledningen, eller låta favoriten överta. Visst, man förstår Per som släpper, en Sir Q.C. som drar på i hårt tempo är en bra rygg, och 125 lax i andrapris är såklart fina pengar, men jäklar så tråkigt det är.. Jackpot-omgångarna radar upp sig och kanske skulle kuskarna tävla mer om priserna bakom var lägre..?

Spets och slut.. 

Generaal Bianco vann från spets efter 12,2 första 1000 och ”PU” bjöd på segergest efter mål. Han bröt dock ut över upploppet vilket drog ner helhetsintrycket och känslan är fortsatt att han är klart bäst med ett lopp på rulle. Heartbreaker V.S. höll jättebra från dödens och Linus Boy hade sparat i mål efter en snäll resa på innerspår.

Wow..!

Oj vilken prestation! Who’s Who krossade Floris Baldwin från dödens och vann på 1.12,3 - det med gott om krafter kvar! Intrycket runt sista sväng när Jansson bara sitter och åker är löjligt likt pappa ”Marre” och här har Pasi utan tvekan en häst för Derbyt.

Segertåget forsätter.. 

Olle Rols tog sjätte raka på V75 och fortsätter att övertyga. Han blev fint framdragen av Pastore Bob som höll bra som trea, och även Erik Sting var duktig efter att plockat ner Västerbo Grosbois från dödens. Tre fina prestationer och kanske tar Olle sjunde raka V75-segern nu på lördag..?

Toppsport rakt igenom denna lördag, men återigen blev det favoritbetonat och jackpot på ”femmorna”.

Toppen:

+++ Who’s Who springer 12,3 från dödens med sparat, wow!

++ Unique Juni var även hon strålande från dödens och det är inte många märrar som klarar av ett sådant tufft upplägg som hon fick.

+ Zenit Brick fick ett tufft slutvarv, men vann ändå enkelt

Bilder Lars Jakobsson, Kanal 75

Eftersnack-V75 Mantorp

Publicerat: 25 Mar, 21:14

"Luddes" toppstyrning: Bakom Platon Face gjorde Kolgjini allt rätt, körde lugnt och fint till ledningen, släppte till Qahar Q.C., blåste till den i galopp på sista långsidan och försvann undan till överlägsen seger. Platon Face såg riktigt läcker ut och fick ett härligt barfotasteg utan framskorna! 

Surt sa räven: Vi fick jättefeeling för Kahleesi (5%) efter värmningen och spikade henne på Slutspelet, men tyvärr fick hon ge sig med ett huvud mot en tapper Tahays Blue Amber. Det blev dyrt då vi sätter två sjuor med Stenströmers märr...

1.10 på varvet: Erik Adielsson tillhör landets bästa kuskar, är en av de mest pålästa och gör oftast rätt taktiska val, men bakom Sir Ratzeputz gjorde han ett felval då han körde tufft för ledningen, fick en hetsig häst och åkte dit. Med en "lugn dödens" vinner han troligen loppet, nu kunde Bear Dancer ta sig förbi från ledarryggen. 

"Bike" i voltstart? Hercules T. orsakade två omstarter och blev utkörd. Kanske är dags att förbjuda jänkarvagnar i voltstart? Minskad olycksrisk och tydligt för spelarna. Win-win? Segern till Who's Who, inmåttad på Örjan-manér och "Marre-sonen" verkar ha ärvt sin pappas fina inställning.

Generaal Bianco stod för en mersmakande årsdebut då han fångade in en tapper Trinity Lux efter en stark avslutning. PU gjorde segergest och hästen såg fräsch och fin ut. 

Erik Sting vann enkelt Bronsloppet, men fick det också bra kört åt honom. Titan Brodde höll sig lugnare den här gången och det blev odramatiskt från ledningen. 

Vi går igenom loppen mer ingående i vår podcast som släpps på måndag runt lunch. 

Bilder Malin Albinsson, Kanal75. 

/ Andreas Henriksson

 

 

 

Eftersnack V75 Momarken

Publicerat: 18 Mar, 08:16


Det var Björn Goops dag på Momarken där V75 kördes i lördags, han vann de fyra V75-loppen han körde och dominerade fullständigt, från egna stallet satte han dit Heartbreaker V.S., Dizzy Broad och Farouk B.R. och så avslutade han med Timo Nurmos-tränade Sir Ratzeputz.


Heartbreaker V.S. var det bra rapporter på och i värmningen såg han laddad ut. Björn försökte köra till direkt men hejdade sig i första sväng, istället körde han fram utvändigt ledaren efter 700. Han avvaktade sedan lite på sista långsidan och runt slutsvängen då tempo var högt men på upploppet klev Hearbreaker förbi Clemenz a Am i säker stil och han försvarade sig även snyggt mot Evil Enok M.E. som är rejält på gång. Heartbreaker avslutade 12,2 sista varvet och såg läcker ut medan Broadway Appolo såg seg ut redan varvet kvar och tappade mycket till slut.

Härlig svepning
I V75-2 fick vi se en härlig svepning på bortre långsidan från Dizzy Broad och Björn Goop. Från sjätte in gick Björn ut i näst sista sväng, ställde på ut på långsidan och 450 kvar satt han i spets. Sedan var det rena defileringen till överlägsen seger. Tveklöst en bra insats via 12,5/900 men loppet höll ingen högre klass. Betrodda Patricia Hastrup gjorde det anständigt som tvåa och skrällen Puisseguin gick hyggligt till slut efter en del strul på vägen. Vi trodde mycket på Raise Broline, det blev fel för henne i loppet och hon galopperade i sista sväng. Favoriten Zola Grand Cru gick med skor, därmed var hon kall på förhand. Det hade dock inte gjort något om man rapporterat detta tidigare på atg.se, det är ändå de uppgifterna man går efter som lirare.

I V75-3 var vi snett ut, vi trodde det skulle bli tufft för Floris Balwdin då han mötte tuffare motstånd än tidigare. Dessutom fick han press i omgångar men han gled ändå undan enkelt före stallkamraten Quite Coole Classic som programenligt släppt spets in i första sväng. I sulkyn satt Kristina Malmin. Frode Hamre körde offensivt och pressade i omgångar med Normandie Royal men där fanns det ingen täckning. 500 kvar så Djorkaeff Sisu ut som en vinnare men 350 kvar blev han lite störd och sedan tappade han motivationen helt. Som så många gånger förr då det handlar om lägsta V75-klassen på Momarken blev det väldigt många galopper.


I ett på förhand öppet och roligt kallblodslopp var fjolårets norska Derbyvinnare Will Prinsen bara bäst. Han blev över i tredjespår första 700 men Åsbjörn Tengsareid var bestämd i styrningen, tryckte sig till spets och sedan lunkade Will Prinsen bara undan. Torpa Nicklas hotade lite från rygg ledaren medan det även i detta lopp blev väldigt många galopper.

Stabil seger
Farouk B.R.
var vår vår spik genomgående då vi imponerats av Muscle Hill-sonen och var ganska säkra på att han tidigt skulle bli släppt till ledningen. Såg blev också fallet, efter 500 meter satt han tryggt i spets och varvade på 16,8. Då var konkurrenterna givetvis chanslösa även om Clint Classic var ganska närgången från rygg ledaren. Det var nog ändå säkrare än det såg ut och Farouk avslutade 12,5 sista 1000. Betrodde Code Bon kom aldrig till i loppet men var en riktigt fin häst medan det strulade för Gute Band.

I högsta klassen var det dags för sista kapitlet i Björn Goop-show. Nu med Timo Nurmos Sir Ratzeputz som Björn attackerade med från absoluta kön efter 400 meter då positionerna var intagna. Quick Fix tog sig enkelt förbi B.B.S.Sugarlight från början och Sir Ratzeputz kom fram på utsidan inför slutrunda. Lutfi Kolgjini drog hårt från 700 kvar och fick någon längd in på upploppet då Björn tog det lite lugnt. 150 kvar var Quick Fix trött och bröt ut flera spår. Han generad Sir Ratzeputz som bitvis hade lite problem med aktionen men ändå kunde han vinna lätt efter 10,6 sista varvet. B.B.S.Sugarlight fick chansen på insidan och blev tvåa och Quick Fix höll till tredjeplatsen medan övriga var stort slagna.


Högt tempo

I avslutning blev det tuff körning inledningsvis där så småningom Rushmore Face satt i spets sedan han blivit släppt dit av Pastore Bob som fick offra en hel del för att komma till tät. Kolgjini drog hårt i ledningen sista 700 och bara Pastore Bob kunde följa. Denne klev sedan enkelt förbi på upploppet och har verkligen utvecklats i Johan Untersteiners regi. Han avslutade 12,3/1000. Rushmore Face var också riktigt bra som tvåa medan Antonio Trot inte funkade på banan, något han skvallrade om redan i värmningen.

Det blev bara drygt 4 lax på sjuorna och jackpot till Mantorp på femmor. Vi fick hyggligt betalt på dubbeln och satte två olika system på Slutspelet så det var en okej lördag.

Toppen
+++ Björn Goop
vann de fyra loppet han körde och han gjorde det efter att ha agerat i loppen och på så vis funnit fördel. Ruggig uppvisning.

++ Hearbreaker V.S. fick ett tufft lopp men var ändå bara bäst, imponerande.

+ Will Prinsen är bara fem år, han är en väldigt snygg häst som gjorde ett urstarkt lopp vid segern. Han blir spännande att följa.

Floppen
Zola Grand Cru
var riktigt dålig, hon är ojämn och trivs inget vidare med skor. Rocky Winner sprang bara i kön och visade inget. Antonio Trot fungerade inte heller men ta insatserna på Momarken med en nypa salt, banan är svår.

Lira nästa gång
Juvels Boy
värmde bra och var nog inte helt tom i mål heller. Han passas framöver. Puisseguin vinner ju aldrig men hon visade form samt Monfalcone som i alla fall såg fin ut och är på gång.

Avslutningsvis: Snälla, sluta tjata om kampen mellan Sverige och Norge dessa dagar. På banan var det ett evinnerligt tjat, i alla fall i början av dagen innan de svenska segrarna började trilla in. Tror inte nån, absolut inte nån, tycker det är vare sig spännande eller roligt.

Bilder från Kanal 75 tagna av Roger Svalsröd.

P- A Johansson

Banan Momarken

Publicerat: 17 Mar, 13:23

Banan på Momarken är fin men man har lagt på nytt, lite grövre material för fästets skull. Detta gör att det sliter lite mer än det gamla finare materialet gör så det är lite individuellt om man bedömer att det går att köra barfota. Håll koll på här på siten så kommer vi med mer information.

 

Eftersnack V75 Eskilstuna

Publicerat: 10 Mar, 19:55

V75 på Sundbyholm blev ganska favoritbetonad, den gav drygt 15 000 kronor på sju rätt och jackpot på femmorna. Banan var samtalsämnet inför och man gjorde ett kanonjobb med bana. Det var till och med ett plus att köra barfota.
För vår del blev det sex rätt på Rank och Spel då vi spikade Zenit Brick.Inledningen blev som vi hade tänkt. Det löste sig direkt för GlobalSatisfactionen, Ulf Ohlsson attackerade från andra ut efter 550 kvar och sedan var det full körning på sista långsidan. GlobalSatisfaction hängde som vanligt töm i sista sväng och tappade någon längd på ledande Ajlexes Cubano men på upploppet plockade han enkelt ner denne på hårdhet via 10/700. Bakom var det inte mycket att skriva hem om annat än att Stay Alert värmde vasst och gick mycket bra efter startgalopp.

Mycket bra prestation
I V75-2 kom så en rejäl smäll då Dealwithakiss gjorde ett kanonlopp. Hon svarade anfall bakifrån 900 kvar, blåste till ledningen i sista sväng och försvann till helt överlägsen seger efter runt 11 sista 700. Dealwithakiss tävlade barfota runt om och i bike samtidigt som det var sagt att det var sista starten i karriären. Det var verkligen en avslutning för hon gick dessutom i mål med huvan kvar. Tahays Blue Amber och Zara Zolide avslutade bra medan vi noterar att både Lars-Göran Söderberg och Stefan Söderkvist inte var med från start.

Piraten i topp igen
I V75-3 fick omgångens megafavorit Zenit Brick ge vika för hedershästen On Track Piraten. Zenit Brick tvingades gå utvändigt utan rygg sista 1900 och avslutade 11,8 sista varvet men han kunde inte stå emot On Track Piraten, som fick loppet i rygg, på speed. Trots att travet inte stämde perfekt för Piraten plockade han säkert ner Zenit via 09,5 sista 800. Möjligt att Örjan Kihlström hade vunnit loppet om han testat mot ledningen, känslan är att Ulf Eriksson hade släppt. Då hade i alla fall On Track Piraten fått göra jobbet utvändigt. Bakom gick Queer Fish helt okej och West Wing spurtade bra. Han fick svar då man testade för ledningen och backades sedan ner i fjärde in.

I lärlingsloppet, V75-4, vann Staro Ivy League och Henriette Larsen. Staro har kämpat ihop till det den här segern i tuffa V75-lopp. Han har gått bra en längre tid men inte räckt ända fram. Nu blev det bra med fjärde ut med rygg på Legoholm Zon medan flera av konkurrenterna gjorde bort sig. Han blev även fint framdragen under slutvarvet, attackerade 300 kvar och avgjorde lätt efter 12,0 sista varvet. Tvåan Ellieann hittade andra ut, attackerade 900 kvar och var framme utvändigt ledaren på sista långsidan. Hon plockade ner ledaren och höll urtappert. I skymundan gick Pirat Broline mycket bra efter strul på vägen samtidigt som vårt drag Antonio America blev störd till galopp efter 150, sedan gick han 15,3/2300 innan han galopperade på nytt sista biten.

Lightningsky lös upp
Det blev förändrade förutsättningar efter strykning av Xanthis Business i V75-5 men att det blev tuff körning var helt rätt. Vi hade på känn att Lightningsky skulle öppna vasst men han öppnade ändå bättre en förväntat. Efter 400 meter var Ulf Ohlsson ändå tvungen att släppa till rusaren Enjoy the Life. Det gick 10,8 första varvet och Enjoy the Life var slagen i sista sväng. Då tog Lightningsky över och han försvarade sig mycket snyggt mot Aventador S.F. som också gjort ett bra lopp. Detta var hästens blott sjätte start och han har en spännande framtid. Vi trodde åter på Roofer, det blev perfekt kört för honom men han tappade travet i sista sväng och galopperade. Vi får ligga lite lågt med honom den närmaste tiden.


Följetongen Olle Rols fortsätter att leverera och han vann sjätte raka segern. Han var ivrig från start och tog några galoppsteg. Sedan blev han hängande i tredje men då Comte du Pommeau gled ner i tredje in kom Olle Rols ner i tredje ut. Attacken sattes in 550 kvar, han togs lite lugnt av Peter Ingves runt sista sväng och på upploppet avgjorde Olle hur lätt som helst efter 11/800. Forecast serverades ett perfekt lopp och blev tvåa, Västerbo Grosbois höll bra från utvändigt ledaren som trea medan Oceanic Clearance var en besvikelse i spets och Comte du Pommeau fick lite sparat.

Trippel för Ohlsson
Nästa segerstaplare som levererade var Sir Q.C. och därmed tog Ulf Ohlson en V75-trippel. Titan Brodde blåste till spets men Örjan ville släppa och Sir Q.C. kunde glida till spets efter 700. Sista 700 grillade Ohlsson konkurrenterna som var chanslösa att utmana. Porthos Race gick bra från tredje in och Gute Band avslutade åter bra som trea medan Titan Brodde såg spänstlöst ut i sista sväng och galopperade på upploppet som slagen.

Vi tar ny sats mot en häftig jackpot på V86 på onsdag och jackpot på V75 på Momarken på lördag.

Toppen
+++ Lightningsky
var med i en stentuff körning men kunde ändå koppla grepp i sista sväng och gå undan urtappert.

++On Track Piraten plockade ner segermaskinen Zenit Brick och visade fortsatt härlig moral och hårdhet.

+ Dealwithakiss svarade för en mäktig slutrunda då hon vann överlägset efter 11 sista 700 med huvan kvar.

Floppen
Hankypanky Frances
var direkt blek, Legoholm Zon visade lite nedåtform efter att ha haft toppform en längre tid och Oceanic Clearance borde hållit bättre från spets.

Lira nästa gång
Stay Aler
t såg riktigt laddad ut, både i värmningen och efter galopp. Pirate Broline gick bra över mål efter mycket strul på vägen. Porthos Race gav också ett formstarkt intryck och gick med full fart över mål.

Banan Sundbyholm

Publicerat: 10 Mar, 14:00

Man har givetvis jobbat stenhårt med banan sedan igår då den knappt var tävlingsmässig. Man har skrapat av ytlagret och lagt på ganska mycket nytt material. Tittar man på banan ser den fin ut men vi har även kollat med ett par aktiva.

- Man har lagt på väldigt mycket material och det ser löst ut samt fruset under. Men jag har inte kört på banan än så det är svårt att säga, säger Örjan Kihlström då han är på väg ner från banan efter att han kollat den.

Reijo Liljendahl däremot har känt på banan och han är nöjd med den.

- Det blir tungsprunget om det inte fryser på. Jag tycker den känns bra och det kanske till och med går att köra barfota. Den är lite kladdig en bit ut men på innerspåren är den torrare, säger Reijo.

Så är läget nu strax före kl 14.

Eftersnack-V75 Halmstad 3/3

Publicerat: 04 Mar, 14:36

Det tog tid att komma iväg.. 

Ett gäng omstarter inledde V75-omgången på Halmstad - väl i den giltiga starten tog Uhrberg enkelt hand om ledningen med Something Fishy, fick bestämma efter eget behag men var trots det tidigt slagen. Pacific Face var istället bara bäst och kunde via 12,9/1000 enkelt vinna från dödens i sin säregna stil. Guiseppe Lubrano har gjort ett jättejobb med den här ”bjässen”, han har fortsatt problem med travet, men han blir rappare för varje start som går och styrkan är det som bekant inga fel på. Favoriten Shorthanded Jag fick ett bra lopp men var aldrig med chans över upploppet, möjligt att vi är hårda i vår bedömning men med tanke på loppscenariot borde han kunnat bättre. Revlino Jet värmde på bra vis, var klar tvåa bakom Pacific och såg fin ut hela vägen, men när det väl skulle avgöras hade han inga planer på att springa om och man ska nog behandla honom med försiktighet framöver, även fast distansen kanske inte var till hästens fördel. Vi nämner även Global Unlimeted som såg dålig ut i provstarterna, släpade i kön hela loppet och det lär dröja ett tag innan vi får se honom i listorna igen. 

Fortsatt ingen att lita på.. 

Storfavoriten Sauron Pil (V75-2) galopperade återigen från start (galopperade även 750 kvar) och ”PU” har fortsatt en del att fundera över gällande Zola Boko-sonen. Yankee Boy var uppskriven i ”nästa gång boken” efter starten på Åby senast - han fick ett perfekt lopp och avgjorde enkelt när Kim väl vek ut honom före Black Snapper som tävlade för första gången barfota runt om. Harry K hakade på godkänt som trea från rygg ledaren i ett lopp som inte höll speciellt hög klass.

Tuppfäktning i Guld.. 

Efter strykningen på Sorbet (V75-3) hade Jairo en klart passande uppgift i Gulddebuten. ”Harry” flög som vanligt till spets för att sedan släppa till Olympic Kronos, väl där trodde ”alla” att loppet var låst, alla förutom Lövgren som testade rejält för ledningen vilket kostade 11,3 på varvet. Uppfriskande med lite gasning, men att ”Ludde” skulle släppa ledningen fanns såklart inte på kartan och istället för en lugn dödens och tvåhundra lax till Jairo, kunde Rocky Winner knäppa av Quick Fix sista biten. Det är lätt att vara ”staketkusk” och klaga på styrningar i efterhand, men i det här fallet får faktiskt "Jocke" sätta på sig dumstruten, dåligt påläst. 

Knappt men säkert.. 

Ambon Degato (V75-4) kunde precis slå av Ile Saint Louis som var rejält förbättrad barfota i Diamantstoet. Vi trodde mest på Day Composite, men det blev fel när Kolgjini släppte ledningen till CE och vi får ta omtag på henne, jättefin som fastlåst! Plus även till Nouvelle Madelene som höll bra efter ett stentufft lopp och Veijos hästar blir som vanligt att passa framöver nu när barfotaförbudet är hävt. Favoriten Belle Godiva galopperade från start och stod för en bra upphämtning. Hon är fortsatt inte klockren i travet men första gången barfota fram var klart positivt för henne. 

Tredje raka.. 

Vi spikade Treasure Kronos (V75-5) trots att det stod dödens i ”proggan”, tyvärr försvann hon direkt från start vilket bäddade för Ultimate Wine som tänt till på slutet och tog tredje raka från ledningen. Geisha Sund var inget extra som femma från dödens och Unrestricted var godkänd som tvåa i sin årsdebut. Största frågetecknet var Ultra Bright som galopperade på upploppet, det hör inte till vanligheterna när det gäller henne och vi får hoppas det inte var något allvarligt som hände. 

”Skriket” höll för trycket.. 

Pastore Bob (V75-6) var omgångens stora ”skrik” med lopp i kroppen, barfota och ”biken” på. Han tog planenligt ledningen och dansande sedan undan enkelt med krafter kvar. Erik Sting galopperade inte helt oväntat när Jorma laddade (vi var inne på det i spetsanalysen) och bakom ”Pastorn” var jätteskrällen Mr Prefection mest positiv som tvåa. Ska även sägas att Rafiki Fri höll bra som trea efter att ha fått dra tåget sista 700 i tredjespår och Highspirit rullade över i galopp med krafter kvar i sista sväng. 

Skön ”injobbning” avslutade lördagen.. 

Clemenza Am (3%) är ojämn, men kapabel när han har "sin dag". Han var läcker vid spetssegrar 7/3 och 27/6. Segerlös på distansen, men vann ett 2550-lopp i Frankrike och på Årjäng i somras höll han bra bakom Born In The U.S.A.. 2-3% av insatserna kittlar och vi skrällspelar med honom”. Ja, så skrev vi i Rank & Analys och efter bra värmning fyllde vi på med ytterligare 150 kronor på Slutspelet-DD och plussade 13.615 kr på DD-spelet! Master Crowe fick visserligen Qahar Q.C. utvändigt om sig, men visst borde han väl ändå hållit undan från ledningen? Qahar galopperade i utgången av sista sväng och kommer inte få det lättare framöver på de allt mer snabba banorna.. Lira nästa gång då? Mr Perfect såg finfin ut med sparat i skymundan, Oscarsson har form på grejerna! 


Svår omgång med över fyra miljoner på sju rätt, vi var aldrig riktigt nära men ”tröstar” oss med den snygga dubbeln till nästan 79 gånger såsen och laddar batterierna inför kommande vecka! 

Toppen: 

Banan var i kanonskick och trots minusgrader under veckan var det inga problem att köra barfota. 

Pastore Bob fick visserligen bestämma i ledningen och vi ska inte dra allt för stora växlar av prestationen, men intrycket var mycket bra och han blir spännande att följa framöver.. 

Floppen: 

Lövgrens styrning med Jairo i Guld är självskriven här. 


Lira nästa gång: 

Day Composite: Fin som fastlåst. 

Highspirit: Galopperade med krafter kvar i slutsvängen. 

Mr Perfect: Såg fin ut i skymundan med sparat i mål. 

Eftersnack dubbla V75-omgångar på Solvalla och Bergsåker

Publicerat: 25 Feb, 17:44

Dubbel till amatörtränare blev ledordet under helgen, på lördagen var det Micael Broberg som hade ställt i ordning rejält och tog hem två lopp i V75-Champions på Solvalla, med Dani Boko och West Wing, båda förtjänstfullt körda av Ulf Ohlsson. Under söndagen var det Kenneth Thelin som inledde V75-omgången på Bergsåker med att ta två raka med Hagentoy och Global Teardrop!

Vi börjar med lördagen: 

Ohlsson Champion 
Redan nämnde Ulf Ohlsson plockade alltså hem den första V75-champions titeln med det här upplägget som var en kuskmatch över sex lopp. Dani Boko skrällde till rejält och betalade ut nästan 60 gånger pengarna på vinnarspelet, perfekt lucka från fjärde invändigt och hann precis fånga in Just Wait And See som gick en tung avslutning ute i spåren. West Wing har hittat nya växlar hos Broberg och visade nu att insatsen senast inte var någon engångsföreteelse, efter en vass avslutning fångade han in den stora favoriten Bryssel precis på linjen.

Stark Firewire inledde
Firewire hade vi känsla för skulle leda runt om men då Björn Goop gick ut med att han skulle svara spets med Windy Ammik kändes det som att vägen till seger skulle bli tuffare för Rigmor Jakobssons häst, men hon brydde sig inte om att det blev dödens större delen av loppet och Kaj Widell så efteråt att han hade 10,6/1000 på sin egen klocka och hon har utvecklats rejält. Geisha Sund fick loppet och borde väl ha bjudit lite bättre strid men fick nöja sig med tredjepriset då Windy Ammik höll bra i täten.

Hård duell i lärlingschampions
Vi trodde mycket på Farouk B.R. i lärlingsloppet och valde att spika honom på slutspelet vilket visade sig vara rätt. Sandra Eriksson körde resolut till ledningen och fick favoriten Hobby De L’iton på utsidan, Oskar J försökte att vinna loppet på styrka genom att hålla högt tempo med sin häst men det fanns inget att göra åt Farouk den här dagen. 

Skräll i kallblodsloppet
Carl Johan Jepson körde bara skrällar på förhand och trodde att det skulle bli svårt att få någon seger i kuskmatchen men han serverade Lille Jim som tränas av Jan Martin Bjerring ett perfekt lopp med ryggar fram till upploppet och via 21,8/500 så avgjorde man enkelt till slut. 

Stoneisle Ocean avslutade efter lite tur
Stoneisle Ocean trodde vi en hel del på och hon vann V75-7 efter att ha tagit dödens inför slutvarvet. Hon gick bra via 13,8/1000 men känslan var att Lady Nadine galopperade bort segern en bit in på upploppet. 

Antonio Trot bäst i långa loppet 
Efter att ha tagit över ledningen 1800 meter från mål blev det enkelt till slut för Antonio Trot som höll undan för Platon Face som är bra när han sköter sig. 

Två stora skrällar gjorde att det blev för svårt för dom flesta och så även för oss, sju rätt den här lördagen betalade ut 2.089.844 kronor till elva vinnare!

Över till söndagen: 

Dubbel till Solängetamatör
Kenneth Thelins hästbuss strejkade påväg till Bergsåker, men fram kom man i alla fall och bra gick det då både Hagentoy och Global Teardrop vann sina V75-lopp. Hagentoy avslutade bra till seger i V75-1 men den moraliska vinnaren i det loppet var utan tvekan Knifetown Winner som efter en startgalopp gick ett rysligt vasst lopp och han har formen på topp. Snabb öppning bäddade för Global Teardrop som avslutade bäst i V75-2. Snyggt jobbat med en dubbel på V75 med så litet material och det är bara att lyfta på hatten för Kenneth Thelin. 

Stora favoriterna förlorade
Alfie var stor favorit i kallblodsloppet men fick sträcka vapen mot Art Kjarvald över upploppet och Ulf Eriksson bjöd på segergest. Milliondollarrhyme var streckad på över 70% och har visat riktigt bra takter, fick förvisso en lite tuff inledning men löpte inte alls upp till vad han kan och var sist av dom felfria i mål, lät på Fredrik B som att han skulle hem och pausa nu och sedan återkomma när det är bättre banor. Nu fick istället Joakim Elfving segerdefilera med Whelk som har riktigt bra form, är under utveckling och ”Jocke” tänker matcha henne mot stochampionatskval.

Nurmos tog en dubbel och bästa värmningen vann avslutningen
Timo Nurmos tog två tränarsegrar när Extra Fudge bara var bäst i V75-6 och Aventador S.F. spurtade bra tillsammans med Örjan Kihlström i V75-4 när man fångade in stallkamraten och storfavoriten S.G.Charpentier. Mon Etoile värmde riktigt bra inför sitt lopp och höll också undan till seger i avslutningen tillsammans med sin tränare Thorsten Tietz. 

Även söndagen bjöd på ett par riktiga skrällar och utdelningen blev 658.136 kronor! 

Lyfter fram två nästagångare från helgen: Just Wait And See har alltid visat kapacitet men höjt sig något snäpp nu hos Håkan K och han vinner snart lopp igen. Micael Melander valde att släppa spets med From The Mine, vilket gjorde att han hamnade i maskin och där fanns det krafter sparade.

Eftersnack Axevalla 17/2

Publicerat: 18 Feb, 11:16

Hemmahästen Southwind Feji var dragplåstret denna jackpotlördag och hon gjorde ingen besviken. Lekande lätt stegade hon undan över upploppet och i god tid innan mållinjen gjorde Micke J en bejublad segergest.

Tillägg över kort distans gjorde att många försökte fälla megalampan och segermaskinen, så även vi. Jorma Kontio valde ett högt tempo i täten med Ile Saint Louis och 900 kvar fick Micke J ut Legoholm Zon i tredjespår och han kunde rygga henne. Vid upploppets början lät han stoet spela ut sin speed, hon avslutade 1.14 sista 300 meterna och vann retfullt enkelt. Man riktigt ser och hör på Andersson hur mycket han gillar henne, konstigt vore väl annars i och för sig. Stora plus för sin insats i detta lopp ska Legoholm Zon ha, sjuåringen fick vandra själv i tredjespår hela vägen hem och vi hade 1.14 sista rundan på henne. Vilken utveckling det varit på stoet i Aronssons regi och vilken duo hon och Uhrberg blivit!

- Det är en underbar häst, hon har blivit lite vass av alla bilstartslopp hon gått, så det var positivt att hästen fick ett sådant här upplägg denna gång. Allt blev klockrent och jag behövde i alla fall inte titta bakåt sista biten, skrattade Micke J Andersson efter segern.

 

 

Favoritseger i V75-inledningen!

I V75-inledningen körde Takter på säkerhet och stöttade Linus Boy den första biten, bra gjort. Johnny visste att han skulle få överta ledningen från skrällen Jonathan Palema. Han fick öppna första varvet efter 1.17,4 i Silver och då en för dagen entömd Trinity Lux fick vandra utvändigt så talade allt för favoritseger i det skedet. Sexåringen trivs i spets och vann säkert utan att vara som bäst för dagen, detta var femte segern från ledningen på åtta försök. Bakom honom avslutade stallkamraten Globalsatisfaction 13 sista 300 och gick hela vägen in i buren, även om han bröt nedåt aningen sista biten. Positivt hängde hemmahästen Jonathan Palema med till en tredjeplats.

Mer Nurmos borde det ha blivit i V75:2 där Mellby Euphoria smärtfritt kom till ledningen och fick öppna första varvet efter beskedliga 1.18,4. Chantilly har verkligen höjt sig de senaste månaderna, hon fick vandra själv i tredjespår sista 650 meterna och stred bäst och vann knappt före Canary som hade sparat efter en resa i vinnarhålet. Favoriten slutade ”bara” trea och visade inte bästa kepsen då det skulle avgöras. Skrällarna Roly Poly och Zola Grand Cru såg fina ut och ska passas framöver!

 

Vaken styrning!

I V75:3 minns vi mest PU:s smarta drag att sända fram Arsenal till dödens då tempot var lågt. 1 500 meter från mål hade han parkerat utvändigt om ledande Earn N´Burn och låst loppet. Peter körde 1.13,7 sista varvet och även om stilen inte var perfekt till slut så vann hästen säkert före ledaren. Vi valde att spika Roofer efter intrycket på Solvalla. Örjan Kihlström backade från start och hamnade sist utvändigt, han stöter 1 100 kvar men då vill tre framförvarande ekipage också ut och redan då ser det ut som Örjan ger upp loppet. 600 meter senare har hästarna i tredjespår inte tagit sig framåt utan har samma position som dryga varvet från mål. Kihlström körde bara runt med Roofer och det blev fel för vår spik. Så är det när man spikar Örjan, han väljer sina strider och tänker på hästen. Men att Roofer kommer höra talas om sig under sin fyraårssäsong är vi övertygade om!

Lärlingsloppet blev ett blufflopp, efter en intensiv spetskörning mellan Flashing Victory och Jordan Lee G.L., där den sistnämnde kom till spets var det på stället marsch. Första 1 500 meterna travades efter 1.18,1, ledaren höll undan knappt för Mattias Hansson före Flashing Victory. Minus till några etablerade lärlingar i detta lopp att inte känna att det går så sakta där framme och syna dödens billigt, flera hästar i loppet hade mäktat med det och fått bättre placeringar med ett sådant upplägg.

 

Läckert av Kevin!

Långloppet i Bronsdivisionen blev en rivig historia. Favoriten Sambuca Knight kom programenligt till spets, sedan trodde många att Kim Eriksson skulle få husera som han ville där framme med Berghs häst. Anna Isabelle Karlsson ville dock annorlunda och satte upp tempot i dödens med Rafiki Fri. Första 2 000 meterna travades efter 1.13,9 och 400 kvar var favoriten vrålslagen. Kevin Oscarsson hade kört spårsnålt med Mr Perfect, 850 kvar gick han ut i andra ytter med pappas häst. Sexåringen vann lätt och Kevin bjöd på en härlig segergest, tvåa blev bra avslutande Comte du Pommeau, trea blev en tapper Rafiki Fri. Trots att Firewire låg på under vägen spurtade hon in som fyra och gjorde ett bra lopp, hon blev dock diskad för en situation i sista sväng. Vi har samma känsla som domarna i detta fall och ger grönt ljus till bedömningen.

Takter vann V75-inledningen och segrade även i epilogen med norske Always On Time. Femåringen vann knappt från ledningen, trea blev Porthos Race som var duktig från dödens, första gången över kort distans slog väl ut. Mr Creation och Bonnies Celebrity tar vi med oss till nästa start från detta lopp, i dessa fanns det en hel del sparat.

Just ja, man körde ett Guldlopp också med sex hästar där vinnaren fick 200 000 kronor. Vann gjorde Sir Ratzeputz och Erik Adielsson, bra att man la det loppet utanför V75-spelet, det räcker så om högsta klassen denna lördag.

 

Toppen:

 

Peter Untersteiners vakna styrning med Arsenal som blev loppavgörande, någon borde kopierat den styrningen i lärlingsloppet…

 

Legoholm Zon som vi tycker gjorde dagens bästa prestation, hon kan göra grovjobb numera, givetvis måste man också hylla Southwind Feji och tränarjobbet Pär Hedberg gör med henne.

 

Floppen:

 

Guldloppet som var en tröttsam historia.

 

 

Trinity Lux som värmde dåligt och inte såg något bra ut, det har nog blivit för täta starter för honom och där väntar nog en vila.

 

Spela nästa gång:

 

Mr Creation har knallform för dagen och liras med spetsläge i lämplig konkurrens i nästa start.

 

Roofer i nästa start kanske man ”tävlar” med honom!

 

Eftersnack-V75 Solvalla 10/2

Publicerat: 11 Feb, 15:46

Små marginaler i V75-1 där loppet avgörs (?) när Trinity Lux bryter ner på Nakoda Goj efter 250 meter, fastnar i dennes sulkyhjul vilket gör att Nakoda Goj inte kan följa ryggen på Slide So Easy och Jairo hittar ner i andraspår. Jairo kunde därmed smyga med i rygg på Flemming och spurta till seger före Nakoda Goj som avslutade starkt som tvåa. Kommer inte Lövgren ner där får han backa ner bakom Westerholm, det är möjligt att han vinner ändå, men givet är det inte om ni frågar mig. Han är bra Jairo och ser häftig ut, men just den här segern vill jag inte blåsa upp då det blev bra kört åt honom där Slide So Easy saknade det rätta trycket och Justice Ås gjorde bort sig med galopp.

Klassblandning i V75-2 där Ready Ribb blåste runt fältet på baksidan via en 09-speed och försvann undan till överlägsen seger. Han var tempogynnad, men är en riktigt fin löphäst och fick en välförtjänt klapp på rumpan av Björn efter mål. Björn hade överlägsen häst, men draget när han går före Juvels Boy 800 kvar var läckert. ”Håson” var inte med på noterna och fick böter då han gick ut snävt mot Mind Your Face hundra meter senare. Dizzy River blev för vass i ledningen och Zeus Karsk spurtade bra som tvåa.

Vi var inne på Zenit Brick redan i måndags i ”podden” och funderade aldrig på att gardera honom. Att ”toppkuskarna sällan sitter fast från innerspår när det är aktuellt” är en sägning jag använder ofta och det var aldrig nära att Björn skulle sätta sig i någon knepig situation.  Loppet blev perfekt kört där Västerboonthenews varvade upp sig i ledningen efter att ha fått en tryckare från start av B.B.S.Sugarlight, Zenit kunde smyga med i ryggar och avgjorde lätt över upploppet på treans växel.

I Klass II-finalen vann favoriten Weekend Fun och han behöver inte be om ursäkt för segern då han fick lägga en 10-speed mitt i loppet när Örjan attackerade med Tentacles och Stjernström då valde att svara dödens med Minnestads Ecuador, men ändå höll undan till säker seger. Det var små marginaler i det läget när Örjan körde till för Rikard hade slaka tömmar och det kan vara så att han räddas av att Stjernström svarar dödens, annars är det möjligt att Örjan tar sig förbi favoriten varvet kvar. Vi trodde hårt på Global Unlimited och jag är helt inne på att han hade vunnit det här loppet om han hade varit lika fin som på Jägersro. Tyvärr hade han problem med travet den här gången och var aldrig körbar, trots detta var han tvåa och såg inte tom ut över mål.

Olle Rols var bara bäst i V75-5 och imponerade stort vid seger från dödens, men Peter Ingves får skicka en tacksamhetens tanke till Ken Ecce som hade favoriten ”i säcken” runt första sväng, men valde att ta upp sin häst, släppa ut Ingves och gå ner på innerspår. Utan den manövern hade troligen favoriten aldrig fått se dagens ljus. Små marginaler var det… Vi som hade gått emot favoriten på strulrisken slet vårt hår, men Ecce, som körde en av fältets minst betrodda hästar ville bara ner på innerspår för att ge sin häst bäst möjliga chans till att tjäna pengar. Plus till måldomarnämnden som hörde Ecce efter loppet. Twigs Briard var blek i spets. Erik Sting hade jag 1.12 sista varvet på i spåren, med fjärdespår från 400 och in. Det blev för honom när 90-oddsaren Jordan Lee G.L., efter en kort startgalopp, gick före i tredjespår varvet kvar och bara var i vägen.

Hankypanky Frances var vår idé i Golden Weddings lopp och hon avgjorde knappt men säkert från andra ut före en tapper Hope And Dreams. Min första känsla var att hon borde ha avgjort enklare, men hon sprang trots allt 13 blankt och det är troligen så att hon är ännu bättre över 2140. Örjan körde passivt med Indoor Voices då han väntade med att attackera till 400 kvar. Som det såg ut från sidan är Dalborg ute ett halvt spår med Simb Senta från 650-400 kvar och att Örjan därmed inte kan köra rakt fram i tredjespår i det läget. Ska Örjan gå måste han troligen göra det redan 800 kvar och han gör då bedömningen att Indoor Voices inte tål gå så långt i spåren utan rygg. Nu närmar hon sig tätparet sista 150, men det slår inga gnistor om henne. Om hon får lägga speeden redan 800 kvar, alternativt går på i fjärde 600 kvar, så vinner hon troligen inte loppet ändå, det är min känsla. Dalborg hade chansen att ta tredje invändigt med Simb Senta, men valde bort det alternativet och trodde uppenbarligen mer på 40-oddsaren än vad spelarna gjorde...

Omgångens enda skräll kom i epilogen där Vic de Luxe toppspurtade till seger via i underkant 1.10 sista 700. Inget ont om Söderholm som har vunnit V75 med hästen, men visst kändes det som att Mika Forss gav ytterligare en dimension. Mika körde snyggt, sparade meter i kurvorna genom att köra på innerspår och hästen var riktigt bra. Favoriten Qahar Q.C. gör det bra i dödens som knappt slagen och hade kunnat springa ett halvvarv till i samma tempo som det såg ut, men han är lite för ospeedig på 2140. Sambuca Knight borde ha hållit undan i spets för att få fullt godkänt.

Toppen:

Olle Rols är en riktigt bra Ready Cash-son som bara var bäst.

Björn Goop tog en trippel på V75 och svarade för vassa styrningar. Ready Ribb och Zenit Brick var jättefina även om båda fick hjälp med högt tempo på täthästarna.

Floppen:

Slide So Easy var det inget drag i (behövde loppet eller är det så enkelt att han måste gå barfota för att räcka i dessa sällskap?) och Flemming har fortsatt svårt att få till styrningarna på V75. ”Släpade” i andra ut på sedvanlig Flemming-manér och fick böter för att han körde i halvspår på baksidan.

Twigs Briard var ett ”stallskrik” som vek ner sig i ledningen. Det gjorde även Barbara L.Hanover och Reijos hästar söker fortsatt efter formen.

Spela nästa gång:

Visst, springa snabbt efter galopp är inget att skriva hem om, men Justice Ås (V75-1) såg grymt fin ut ”hela dagen”. Sweden Cup-vinnare sista helgen i maj?

Olympic Kronos (V75-3) hängde med positivt i Guld. En vinnare i lämpligt montélopp nästa gång?

Uptothe Chapel (V75-5) såg fin ut i loppet och gick bra i skymundan efter att ha blivit hängande från start. Detta var ”under radarn” och han är värd att se upp med framöver.

(foto Lars Jakobsson, Kanal75)

/ Andreas Henriksson

Eftersnack V75 Åby

Publicerat: 04 Feb, 14:51

Vi tar det från början - Tudor Kronos infriade favoritskapet i V75-1 och vann enkelt via 12,8/1000, öppnade vasst till spets och sträckte snyggt på sig när Frisco Flame närmade sig sista biten. En riktig vinnartyp som ser bättre och bättre ut för varje start som går. Iago Zon fick visserligen göra grovjobbet sista 700 i tredjespår men såg inte som bäst ut för och full väg är inte riktigt Raja Mirci-sonens melodi. 

Både Sauron Pil (direkt bakom bilen) och Ronzon Face (första sväng) gjorde bort sig men galopp och istället kunde Peter G Norman ta en efterlängtad V75-seger med Castleman som vann trots grovjobb sista 700. Även Yankee Boy felade kort från start, men stod för en stark upphämtning och såg finfin ut med norsken oryckt över mål. Värmningen var dessutom väldigt bra på honom och han blir såklart att räkna med i nästa lopp. 

Sömnpiller i V75-3 - omgångens största favorit Zenit Brick kunde tidigt köras till spets och vann därefter enkelt (12,7/1000) med huvan kvar. Det blev en perfekt genomkörare inför finalerna på Solvalla nu på lördag och vi lämnar loppet där, gulddivisionen på vintern… 

Bara ston i V75-4 och positivt att Valborg Marje höll sig på benen trots ett bökigt femtespår, men hon var blek i loppet och var aldrig med chans på segern. Iris Palema var istället bara bäst från dödens och vann enkelt. Där bakom då? Nej, det fanns inte mycket att ta med sig och loppet var i ärlighetens namn riktigt dåligt, tyvärr. 

Adielsson tog det piano inledningsvis med Southwind Feji och då Well Done La Marc öppnade sämre än förväntat låg vägen till spets öppen. Hedbergs stjärna tävlar i en klass försig just nu och hon hade vunnit från dödens om så hade krävts.

Äntligen Master Crowe! Det har varit mycket stolpe ut för Puros åttaåring på slutet men äntligen fick han korsa linjen först. Då Barkevious Mingo galopperade stod det spets i programmet, men Digital Archive öppnade sylvasst från spår åtta via 09,5 f 500 och tog en längd på favoriten. Archive var kall 600 kvar och det såg återigen ut att bli fel för Conway Hall-sonen, men Ingves hittade ut 400 kvar och sedan visade Master Crowe vilken grym vinnarskalle han har. Plus även till Heartbreaker V.S. som gjorde ett starkt lopp i dödens som tvåa.

”Sista strecket till Demolition Man F som höll bra efter tuff resa senast, nu får han återigen PU bakom sig och då lär det även bli ”bike” som vid segern i raden, kul skräll!” Ja, så skrev i Rank & Analys och efter fin värmning spelade vi även med honom på Slutspelet-DD. Tyvärr för vår del blev det dött lopp och fina 91 gånger såsen blev istället 45. Oavsett blev det en positiv avslutning för vår del på en annars ganska ljummen V75-omgång.. 

Nu ser vi istället fram emot jackpot på V86 samt finaler på Solvalla på lördag, ”jacke” även där! 

Eftersnack V75 Kalmar

Publicerat: 27 Jan, 19:32


V75 på Kalmar på lördagen var inte mycket att skriva hem om för vår del. Det blev ganska favoritbetonat och vi får trösta oss med att det blir jackpot även nästa lördag på Åby.


Inledningen var inte bra för vår del då vi var inne på att Master Crowe skulle hålla upp ledningen, det lyckades inte då Augustus F. var snabbare första biten och tog ledningen. Joakim Lövgren körde vaket fram utvändigt ledaren efter 700 meter. Sedan hade Jairo tidigt grepp på loppet och då Lövgren drog ner norsken gled Jairo enkelt förbi och vann lätt före Augustus F. samt sylvasst avslutande Trinity Lux. Master Crowe hade massor sparat och blev generad till galopp kort före mål som fastlåst.

Sevärt lopp
V75-2 blev ett minst sagt sevärt lopp med körning mest hela vägen. Till slut var det Wingait Erik som drog längsta strået för Henriette Larsen. Wingait inledde i vida spår innan han kom fram utvändigt ledaren efter 700. Han blev avlöst dryga varvet kvar och sökte sig utåt igen 250 kvar, det blev lucka mellan hästar på upploppet och han kunde avgöra säkert före värmningsvinnaren Uddens Intro som såg ut att han loppet i sin hand hela sista halvvarvet. Fidagu U.R. fick ett stentufft lopp och höll starkt som femma medan Uappa di Azzurra fick krafter kvar efter en ganska tuff inledning.

I V75-3 höll den gigantiska favoriten Västerboonthenews för trycket även om det satt ganska hårt åt. Han såg lite mer stressad ut upp bakom bilen men spetsade utan problem. Sedan drog Johnny Takter ner tempot helt. Det utnyttjade Kevin Oscarsson och blåste till spets 1100 kvar då Johnny inte var med på noterna. Kevin testade sedan att dra sönder favoriten med B.B.S.Sugarlight  och Västerboonthenews hade lite aktionsproblem på sista långsidan. Han sög sig dock ikapp i sista sväng och avgjorde med norsken sparat efter underkant 08 sista 800. Västerboonthenews är fortsatt mycket bra men hyllningarna denna gång får Kevin Oscarsson för sin styrning.

Programenligt
I V75-4 blev det, tyvärr, som man kunde tänka sig. Saliga blåste till spets och favoriten Prima Italia höll sig på benen och Veijo Heiskanen kunde köra till ledningen på första långsidan. Sedan körde Veijo mest på hästen i rygg ledaren och Prima Italia vann säkert efter 14,3 sista varvet. Bakom spurtade Othala positivt, Diora Sound kördes passivt på sista långsidan men avslutade vasst vid fritt och hade nog vunnit om man attackerat 600 kvar? Miss Prelong blev över från start och fick backas sist, hon svarade sedan för en bra slutrunda som femma.

I V75-5 spetsade Waffle programenligt och lika programenligt var det Minnestads Ecuador som var först framme och fick ta över. Därifrån är ju hästen obesegrad men han var vaccinerad efter V75-segern i Örebro så formen var lite dunkel. Minnestads Ecuador rätade dock ut alla frågetecken, precis som vanligt bet han ifrån sig mycket bra från ledningen och höll Fairplay Pellini ifrån sig hela vägen in i mål. Fairplay gick på först i tredje 1100 kvar och var nära i mål, han var riktigt bra medan Moliere var slagen på sista långsidan och var en besvikelse.

Konstigt lopp
V75-6 blev ett konstigt lopp där ingen var riktigt bra. Ingen skugga dock för Legoholm Zon som vann fjärde raka segern, denna gång från rygg ledaren. Luckan kom då utvändigt Daydream Rapida galopperade 250 kvar och Hans Crebas flyttade på sig. Legoholm Zon plockade ganska enkelt ner Friend of Nature och höll även undan för bra avslutande Staro Ivy League. Hank von Håleryd kom pyrt på det men visade inget extra medan Iago Zon fick chansen för sent och såg bra ut.

Sting i vinnaren
I V75-7 var Erik Sting bara bäst. Han kördes avvaktande första 500 innan han klev ut utvändigt ledande Global Science. Denne fick öppna tufft och var slagen 250 kvar, Erik Sting kunde kliva undan med krafter kvar och den här är riktigt bra. Twigs Briard och Velvet Gio gick bra som tvåa och trea medan Mellby Fire inte fick det att stämma runt sista kurvan. Snackisen i loppet var annars Jens Simonis försök att komma ner i rygg ledaren efter 450, det var bara det att Zorn Brick redan satt där och den blev störd till galopp.


Toppen
+++ Jairo är ruggigt bra och fick åter utdelning på formen då han vann från utvändigt ledaren.

++Erik Sting vann också den tunga vägen sista varvet och där såg det ut att finnas kräm kvar.

+ Västerboonthenews finner på 11,1 trots långsamma första 500 och han hade norsken sparat men travet var inte lika bra som senast.

Floppen
Giggs Boko fungerade sämre än vi hade väntat oss och var inte bra. Saliga fick det ganska serverat och borde ha varit tvåa. Hank von Håleryd var en annan besvikelse.

Lira nästa gång
Fidagu U.R. var riktigt bra. Med spetsläge på Jägers är han en vinnare nästa gång. Diora Sound är stekhet nästa gång, speciellt om hon startar i monté och Iago Zon är aktuell i ett sprinterlopp.

Bilder: Malin Albinsson, Kanal 75

Eftersnack V75 Romme 20/1

Publicerat: 24 Jan, 08:49

Vi har hyllat Nicklas Westerholm tidigare och det är bara att fortsätta.. Man kan lugnt säga att han hade show på hemmabanan den här lördagen när både Nakoda Goj och It’s Showtime Zaz vann sina V75-lopp efter riktigt starka prestationer. Känslan är att det inte dröjer så länge innan Westerholm slår sig in bland topp-tio tränarna i landet och han är påväg att göra en Johan Untersteiner och även han ser ut att klara det utan särskild växtvärk!

 

Nära ögat och surt att inte få betalt på cobran!

På lunchen hade vi ett bra drag i Cobra Launcher som bara var bäst för John Byström och det var surt med galoppen på spiken Bear Seat då det reducerade förslaget ger ruskigt bra betalt om hon vinner. 

 

Piraten tillbaks i vinnarcirkeln när Husse själv satt i vagnen.

 

On Track Piraten har länge sökt efter formen och nu ville Hans R Strömberg köra själv för att se vart hästen stod och känslan var att man inte hade så stora segerförhoppningar inför Super Lights lopp som dagens gulddivisionen hette, men avslutningen var av bästa märke och det blev till slut långt ner till tvåan Indoor Voices som höll bra. Härligt att se Piraten i så fint slag igen! 

 

14:e segern i 16:e starten för Southwind Feji.. Hua vilken tanks!!

 

Micke J och Soutwind Feji fick lite märkligt svar av Västerbo Realworld och tvingades göra jobbet utvändigt men vad gjorde det, hon var bara bäst och vann på en för årstiden mycket bra segertid! Micke som är rutinerad sa i veckan att det kan vara den bästa hästen han kört, det säger en del och visst är känslan att hon kan växa in bland de bästa stona. Här har Pär Hedberg en riktig guldklimp!

 

Nicklas dubbelvinnare och hästarna ser grymma ut!

 

Som nämnt i inledningen av den här texten tog Nicklas Westerholm en dubbel den här lördagen på hemmaplan och det inleddes med Nakoda Goj som trots ganska tuff körning vann enkelt från ledningen och han kvastade hela vägen in i målet, knappast slutsålt alltså. Tvåan Island Life värmde riktigt bra men fick ett för tufft lopp och han höll tappert. Andra vinnaren It’s Showtime Zaz satte han sig lugn med i tredje ut under den inledande körning, tog dödens inför slutvarvet och via 11,6/1000 klev han förbi Jaques Noir utan större problem och även här såg det ut att finnas sparat, Nicklas kunde också räkna hem ett andrapris med Persos Smokie på V75 och vi lyfter på hatten för ett grymt tränarjobb!

 

Favoriten rann undan i avlsutningen.

 

National Prince kom till ledningen i V75-7 som var Bronsdivisionen utan att det krävdes någon direkt körning och han höll undan pliktskyldigt för Erik Adielsson. 

 

Divine är under rejäl utveckling.

 

Divine har gjort det riktigt bra på slutet och vi trodde mycket på henne under veckan och valde att spela utgång med henne, hon gav ett lite trist intryck i värmningen, men inställningen på henne är allt annat än trist och hon sluggade sig förbi i sista stegen på ett mycket bra sätt! Kai P Jussila har kört med den äran tidigare men fick stå vid sidan idag då han inte hade kört tillräckligt med lopp senaste fem åren för att få köra på V75, vikarien Erik Adielsson löste dock biffen och gav henne ett bra lopp, härlig segerglädje från Kai och tränaren Anna Österberg efter loppet!

 

Alfie bäst bland kallbloden.

 

Hon fick perfekt lucka från rygg ledaren och kunde till slut fånga in ledande Mofaksan i god tid innan linjen och Lars-Erik kunde kosta på sig en rejäl segergest. Klart positiv spurt av Mino som Emilia Leo fick rejäl snurr på och han måste passas nästa gång!

Eftersnack Jägersro 13/1

Publicerat: 14 Jan, 10:29

I V75-inledningen straffade fyra betrodda hästar bort sig med startgalopp. Favoriten Olle Rols var också nära att fela, men i formkusken Peter Ingves trygga händer kom Olle på bättre tankar. Oväntat, enkelt kom femåringen lätt till ledningen och 1 450 meter från mål fick han starke Platon Face utvändigt om sig. Peter valde ett jämnt hårt tryck hela sista varvet och via 1.13.3 sista rundan tog formhästen fjärde raka segern hur lätt som helst. I detta lopp fick alla chansen, bäst bakom vinnaren gick Count Response som femma efter galopp.

- Olle har ett hjärta av guld, vi hade lättat honom en aning i dag och han blev lite rullig. Han vann med krafter kvar och jag är imponerad både av hästen och Rånlunds tränarjobb, sade Peter Ingves efter segern.

Global Unlimited var hängandes i spåren första 600 meterna och fick bara vila i andraspår i 350 meter. Trots det tog fyraåringen hur enkelt som helst ner favoriten Erwin till slut, Kim Moberg satt åkandes hela vägen hem och via 1.11 sista 700 meterna vann S.J´s Caviar-avkomman på ett retfullt enkelt vis. Bike gav effekt och Kim är obesegrad ihop med hästen, de två gånger hon kört honom.

 

Örjan dubbelsegrare!

Guld blev ett sömnpiller som väntat, favoriten Västerboonthenews följde bilen och Kim Eriksson pressade inte Oasis Bi maximalt. Första varvet gick efter långsamma 1.14,6, givetvis hade Brindeborgs travare inga problem att sticka undan sista biten och vinna hur lätt som helst via 1.09 sista halvvarvet. Oasis Bi var så bra som man kunde räkna med i comebacken med skor, men hästen såg inte helt trimmad ut inför denna uppgift, lite rund om magen var han allt.

Örjan Kihlström och Peter Untersteiner visade hur man prickar från springspår bakom Dorinda och Julia Af Solnäs. Örjan kom smärtfritt till spets med Dorinda och PU fick andra par utvändigt trots tillägg med Julia. Vaket sände Untersteiner fram med sin märr varvet från mål, då trodde man att hon skulle vinna på hårdhet. Donato Hanover-avkomman som tränas av Daniel Redén travade sista varvet efter 1.13,5 och imponerade stort när hon stegade undan hur lätt som helst över upploppet. Kihlström blev dagens enda dubbelsegrare bland kuskarna.

I ett galoppfyllt lopp fick Peter omgående revansch med Kash Brodda som han tidigt forcerade till spets med. Stoet travade 1.13,6 sista varvet och vann med mycket sparat, hon är läcker för tillfället och hade norsken oryckt.

 

Burman har ruskig stallform!

Dagens bästa prestation var ”himmahästen” Augustus F. som med Stefan Söderkvist vann från ledningen på 1.10,9 auto över kort distans, jag ni läste rätt. Helena Burman har ruskig form på sitt stall för dagen, 31 i segerprocent. Banan var i toppskick denna eftermiddag, känns larvigt med skotvång när banan såg ut som den gjorde denna tävlingsdag. Jägers har ofta en bra bana, så beröm ska banpersonalen ha!

I sista fullbordade Qahar Q.C. sitt staket. Hästen har stabiliserat sig och travar enormt mycket bättre än för ett halvår sedan. Ulf Ohlsson passar utmärkt bakom hårdingen och satt åkandes upploppet ner.

Vi fick sex rätt både på Rank och spel och Slutspelet, knappt godkänt är betyget, men det gör inte så mycket då utdelningen inte sköt i höjden. Jackpot till Romme, det gillar vi!

 

+++ Augustus F vann från ledningen på en topptid, maffigt intryck på honom!

 

++ Qahar Q.C som tog femte raka segern, travet flyter näst intill klockrent för honom, stora plus ska Cattis och Tarzan ha för tränarjobbet med hårdingen!

 

+ Global Unlimited travade stor del av loppet i tredjespår, trots det vann hästen lekande lätt via 1.11 sista 700. I honom har Båth en väldigt fin talang!

 

 

- Ska Nancy America ha för sitt agerade, hon höll på att sparka ur Flemming från vagnen. Tur att allting gick bra hur som helst. Det lär dröja innan Jensen testar bike igen!

 

- Västerbo Exact var bara seg och underpresterade rejält.

 

 

Lira nästa gång:

Ronzon Face såg fin ut efter sin galopp och hade mycket sparat, denne följer vi noga framöver!

Clemenza Am fick ett tufft lopp i minicomebacken och slutade trea på ett tappert vis, honom tar vi med oss.

Jairos avslutning var enorm, men den såg ALLA!

Chelsea Boko fin i kvalet

Publicerat: 10 Jan, 12:49

Chelsea Boko i volten inför sitt kvallopp.

Jag hade 1.12,7 sista varvet på Chelsea Boko i kvalloppet, det var på en lös bana och för att vara Chelsea Boko såg han bra (och startklar) ut. 

I övrigt från gårdagen såg jag Ulrika Wällstedts duo Fonda Boko och Swimming Pool gå snabbjobb innan tävlingarna. Fonda såg bra ut (som vanligt), men Swimming var lite tung i stilen och behövde säkert det snabbjobbet. 

V86 med jackpot ikväll och omgången ser rolig ut - vi släpper tipsen kl 15. Spelkassa gör vi på Todays Victory (lopp 3, S) som är speciell i stilen, men har bra fart. Fick inte chansen från "hålet" näst senast men sköt till rejält i svängen efter mål. Får vi 4 gånger?

/ Andreas Henriksson

Eftersnack-V75 Bergsåker 6/1

Publicerat: 06 Jan, 19:30

Bergsåker bjöd på en fast och hård bana, klart och tydligt vad gällde förutsättningarna - det gillar vi spelare!

V75-1 till Evin Boko där vassa Mika Forss körde snyggt som lät Bergh gå före med Geisha Sund. Evin Boko hade lite problem runt sista sväng, men över upploppet gick hon starkt och fångade in Geisha. ”Det är 2600 vintertid och jag ville inte gå på i spåren för tidigt”, kommenterade Forss. Geisha Sund gick en stark baksida (1.11/700 mellan 1000-300 kvar) och höll bra via 13/1000. ”Jag körde för tidigt”, kommenterade Bergh självkritiskt efter loppet – uppfriskande! Evin Boko var med på tre streck på Slutspelet och en bra start för oss.

Weekend Fun värmde strålande och var ruskigt bra i loppet då han bara bombade runt dem i tredjespår via 12,6/1000 – svaret Rikard N Skoglund får på huvan i sista sväng, hua! ”Han exploderade”, kommenterade vinnarkusken. En bra vinnare för oss som vi använde som utgångshäst på Slutspelet efter den fina värmningen.

Digital Ink spetsvann Guld och är fortsatt obesegrad i ledningen. Han bröt ut på upploppet både varvet kvar och över målrakan, men Bergh lyckades hålla inne Indoor Voices som letade luckan bakom och ”Inken” höll undan före en grymt tapper Zenit Brick som blev hängandes i tredjespår första varvet innan han nådde dödens. Med facit i hand skulle Mika ha kört framåt direkt för då hinner inte Jepson gå före och Zenit kommer då smidigare fram i dödens, men han kanske inte vinner ändå? Vi låste loppet på dessa två på Slutspelet.

Flera omstarter i nordisloppet där bl.a. fotstödet i Eldvins sulky lossnade och starten blev fördröjd då man fick åka in i stallet och byta bike på Eldvin. Vi rankade upp Tand Tuff (4,60%) som tipsetta på Slutspelet-V75 med följande motivering: ”Har vi pratat med Jan Ove Olsen om och det låter ruggigt bra på den här, vår "Norrlandsman" gick igång rejält efter stallbacksrundan, pass upp!”. Han avgjorde enkelt från rygg ledaren och det var en skön vinnare (som vi även varnade för på Twitter)! Som ni vet har vi alltid en man på plats på V75-banan för att kolla värmningar samt senaste nytt och stallbacksrundan bar frukt!

Angle Of Attack vann planenligt V75-5 från ledningen och vi satt därmed kvar med 10x8 på Slutspelet inför avslutningen med ett värde på knappa fyra lax - en bra position!

Fin vinnare för oss i V75-6 där 5%-aren Vic de Luxe avgjorde på rejält vis i ett lopp där täthästarna körde för snabbt första varvet. ”Stark och snabb häst”, berömde segerkusken Krille Söderholm. Vinnaren låg som tvåa i vår rank med motiveringen: ”Vann enkelt från spets mot Eva I.H. senast som vår idé. Svårt läge nu men formen är på topp och han visade även att han fungerar bra bakifrån vid seger för tre starter sedan.”. Favoriten Persos Smokie hade inte en tanke på att gå iväg felfritt från start. 

Galoppfyllt V75-7 där Erik Sting studsade direkt och Jaques Noir rullade över in i första sväng. Som vanligt filmades starten framifrån på TV - vi har sagt det förr och jag säger det igen, man får noll feeling för hur hästarna öppnar när starten filmas på det här viset. Segern till Zorro Swing som spurtade stakrt till seger till vår stora glädje. Hur hästarna gick bakom? Jag vet faktiskt inte - jag hade fullt upp med att vråla in vinnaren och lämnar det till mina kollegor P-A och Jacob som går igenom omgången mer i "podden" som släpps på måndag efter lunch. 

Toppen:

Weekend Fun (V75-2) är en häftig häst! Tränare Wikberg har en ny stjärna och jag hoppas att duktiga Rikard N Skoglund får fortsatt förtroende framöver, det är ett samspelt ekipage.

Floppen:

Twinkle Kronos (V75-2) höll sig relativt lugn i spets och fick bestämma tempot. Klar och kall luft borde ha gynnat honom, men han vek ner sig alldeles för enkelt. Som vi skrev i analysen är nog ett rygglopp att föredra.

Spela nästa gång:

Toreador (V75-2) förlorade loppet efter strykning då han fick en iskall startrygg. Örjan valde klokt att ge upp loppet och körde invändigt och som han såg ut! Örjan hade ett ton i handen hela vägen, men det blev för mycket när han skulle ut i sista sväng. Vinner nästa gång!

Indoor Voices (V75-3) ser fortsatt smällfin ut. Vinner Guld med lucka och kommer tjäna fina pengar även i högsta klassen under vintern. 

Citat hämtade från TV-sädningen på TV12/TV4.

/ Andreas Henriksson. 

Eftersnack V75 31 december

Publicerat: 01 Jan, 11:14

Söndagens Grande Finale i Winter Burst avgjordes på Örebro där man bjöd på en bra banan trots att det såg knepigt ut vid inledningen av tävlingsdagen. Det blev väldigt svårt på V75, utdelningen stannade vid 16 919 000 kronor och vi hade ingen lyckad speldag.

Hemmahästen Porthos Race inledde som halvskräll. Han spetsade men släppte då Coktail Fortuna kom 1700 kvar. Det blev en perfekt rygg för de båda lämnade övriga i sista sväng och Porthos avgjorde enkelt efter attack 300 kvar medan Platon Face fastnade för länge på innerspår. Avslutningen var dock riktigt vass.

I V75-2 vann skrällen Transendence trots en resa utvändigt ledaren. Han plockade ner ledande Fritjof 250 kvar och kunde stå emot Vikens High Yields vassa slutstöt. Denne fick lite för dålig rygg i sista sväng för att hinna fram.

I V75-3 kunde favoriten Going Diablo inte vara med från start och galopperade också efter 200. Istället vann Firewire, första segern med skor runt om, från utvändigt ledaren. Hon tog över i sista sväng och höll säkert Jeepster ifrån sig. Vass spurt av Fashion Diva som verkligen har toppform.

Obesegrad i spets
Minnestads Ecuador
 öppnade bättre än förväntat och tog sig till ledningen efter 300 meter. Väl där är han obesegrad och han gick undan snyggt även denna gång. Harri K. strulade det för under slutvarvet men avslutningen var klart bra medan M.T.Mighty Winner var trevande från start och galopperade efter 100. Han kom sedan tillbaka bra mellan hästar på upploppet som trea.

Omgångens delikatess
I V75-5 kom så dagens delikatess signerad Carl Johan Jepson. Han hade bestämt sig att köra bakifrån med Mack Dragan men då Tudor Kronos satt fast i första sväng tog han chansen, satsade allt och blåste till ledning efter 500 meter. Han fick press av favoriten men Mack Dragan är inte lätt att slå utvändigt och segern blev lätt före positive Felix V.M.

Omgångens jättesmäll kom i V75-6 där Luna Nera Doc kördes avvaktande av Anders Eriksson medan det var tuffa strider i omgångar i täten. Luna Nera Doc satt i fjärde in. Luckan kom på sista långsidan och Luna Nera Doc avslutade vasst i vida spår fångade in Manstone’s Future på linjen. Efter en mycket snygg värmning trodde vi hårt på Vespertilio Jet som dock fick nöja sig med tredjeplatsen efter ett offensivt upplägg.

I avslutningen blev det seger för Friend of Nature som kördes till ledning efter 500 meter. Öppningen blev tuff men hästen var riktigt bra och höll undan knappt före duktigt spurtande Rafiki Fri medan vårt stora drag i omgången, Doctor Doxey Zenz fastnade i en iskall rygg.

Tummen upp
+++ Mack Dragan är riktigt bra och Jepsons styrning var mästerlig.

++ Transendence var mycket rejäl från utvändigt ledaren.

+ Firewire funkade bra med skor och var bra då hon vann från utvändigt ledaren.

Tummen ner
Espoir de Ginai var seg mest hela vägen och en klar besvikelse. I’ll Fixit hade vi tro på men han visade ingenting denna gång. Highland Park borde ha orkat lite bättre även om det gick riktigt fort på sista långsidan.

Lira nästa gång
Vespertilio Jet är den som lös starkast. Vikens High Yield är nog en bra vinnare i nästa start även om han säkert blir hårt betrodd och Pacific W.F. var positiv.

2018 års första V75-omgång avgörs på Bergsåker på lördag och vi laddar för det efter en mastig period med åtta V75-omgångar på nio dagar.

Eftersnack V75 30 december

Publicerat: 31 Dec, 07:16

Det började med 4-procentaren Legoholm Zon som från tredje ut fick sätta in stöten 700 kvar och bara klev runt fältet. Vi hade henne högt i ranken och varnade för henne som dagens skrällvärmning så det var en bra start för oss. Favoriten Ulriika highness kördes fram utvändigt ledaren 950 kvar men var tidigt slagen medan Sharp Dream hade en del aktionsproblem men sköt till bra som trea.

Tätt på linjen
V75-2 var jätteöppet på förhand där favoriten var spelad på 17 procent. Det var även väldigt tätt i mål också men längsta strået drog Yankee Sensation. Peter Ingves körde fram utvändigt ledaren 1400 kvar och i lite vansklig stil slog han sig förbi till knapp seger på upploppet. Machivelli blev hindrad av en dålig rygg i sista sväng, sedan avslutade han sylvasst som tvåa och han vinner med bättre flyt. Bouncing Ball O.O. fick fritt sent från tredje in, sköt till vasst och var inte stort slagen medan Sir Henry P.Hill tappade travet på upploppet i ledning, han tog över 1400 kvar.

Dante Boko hade stor uppvisning i V75-3. Han pressade sig till spets in i första sväng, drog i stenhårt tempo och vann lätt före Västerboonthenews som fick göra jobbet på utsidan. Spring Erom gjorde karriärens sista start, han räckte inte som femma men det var omöjligt att göra något i spåren med tanke på det tempo Lutfi Kogjini höll i spets. Dante var klar favorit men eftersom vi hade honom som klar spetsfavorit valde vi att spika och det visade sig helt rätt.

Ny uppvisning
I V75-4 blev det en ny uppvisning av Julia af Solnäs som öppnade både snabbt och stabilt. Peter Untersteiner placerade henne i fjärde ut och det var ganska bra körning. Stöten sattes in 650 kvar, hon blåste till ledning 450 kvar och vann överlägset. Hossiana Boko fick offra en del för att komma till ledningen höll duktigt som tvåa.

Storfavoriten Niky Flax kom ut perfekt direkt från från start och fick andra ut med Västerbo Exact i rygg. Niky Flax kunde glida, via andraspår, till ledning in i sista sväng men direkt fick han Västerbo Exact på utsidan och det syntes redan 300 kvar att Västerbo Exact var den bättre för dagen. Han stegade undan till väldigt lätt seger på upploppet medan Niky Flax stumnade och var sämre för dagen. Vi var inne på Västerbo Exact och hade den som ensam A-häst på förhand.

Lugnt för favoriten
I V75-6 var det lugnt för favoriten Justice Ås, han öppnade vasst och satt i spets direkt tämligen omgången. Väl i ledningen fick man strypa tempot samtidigt som enda hotet, sedan Augustus F. fått dödens och Master Crowe körts invändigt, Slide So Easy fick positionsbekymmer i sista sväng blev segern säker. Slide So Easy är riktigt fin och närmade sig massor över upploppet och den hade blivit giftig med bättre klaff. Samtidigt var nog inte Justice tom och såg ut att öka snyggt då han blev uppväckt sista biten. Justice spikades på allt och det är resultatet som räknas.

I V75-7 kom så den andra smällen i omgången då Uptothe Chapel bara blåste förbi konkurrenterna trots ganska lågt tempo i täten och ett lopp i fjärde ut. Uptothe Chapel såg verkligen taggad ut i sista sväng och upploppet mäktigt. På det reducerade systemet satt vi kvar med alla och Uptothe Chapel streckades på sju hästar på Slutspelet-V75 så vi satte två V75-systemet. Favoriten Rex Lane kom vaket till spets på första långsidan men var seg in på upploppet och tröttnade helt.

Toppen
+++ Dante Boko var verkligen läcker från spets.

++ Julia af Solnäs sista 700 var läckra.

+ Legoholm Zon svarade också för mäktiga sista 700.

Tummen ner
Niky Flax fick det serverat men var chanslös att svara Västerbo Exact och Rex Lane var inte speciellt bra.

Lira nästa gång
Machiavelli avslutade riktigt vasst och Amina Crystal fick ett jobbigt lopp och fullföljde bra.

Med senaste veckans vinster i ryggen är vi riktigt taggade inför söndagens V75-omgång på Örebro med jackpot.