Eftersnack V75 Bergsåker 23/2.

Publicerat: 23 Feb, 22:54

Fin bana erbjöds trots väderomslag i veckan. Sju rätt betalade nästan en halv miljon efter ett gäng ”halvskrällar”.

Vi tar det från början och det var mycket snack om spets eller inte för Crackajack i V75-1 som var Klass I försöket. Han fick dödens och Uffe valde att ta tredje in då hästen har hetsiga tendenser,  vilket han visade näst senast och även den här gången pullade han en hel del trots ryggar. Han fick aldrig se dagens ljus och segern gick istället till Budets Lasse som tog ledningen och höll undan i småtrög stil. Vi trodde en hel del på Laura Sånna som var kuskförstärkt och gick bra som tvåa. Mr Clayton J.F. satt fast med sparat i rygg på vinnaren. 

V75-2 var en spännande propostion med ston över tre varv. Vinnaren Amalia Cash hade inte startat på ett tag, men det spelade ingen roll. Hon var starkast över den långa distansen och Westholms stallform är verkligen på topp. Skrällen Sheilah Laday gick bra som tvåa och Ladyofthelake reparerade en startgalopp riktigt bra till en fjärdeplats. Mycket betrodda Mountain Cleaver var inte som bäst. 

Dags för gulddivisionen i V75-3 och vi trodde på spets och slut för Elian Web, vilket visade sig vara rätt och på slutspelet spikade vi honom. Han provstartade dock tveksamt och galopperade där. Jorma kollade en lång stund på benen efter det men till loppet tog han sig samman. Efter att fått bestämma som han ville första varvet kunde han enkelt glida undan via 11,0/1000. Det var en del märkliga galopper och dåliga intrycket. Beau Mec stannade fullständigt och hade stora problem med aktionen sista halvvarvet. Queer Fish tappade travet rejält sista biten och tappade nog andrapriset på det. Zenit Brick var väldigt laddad upp bakom bilen och galopperade efter en bit. galopp också för Erik Sting i slutsvängen.  

Kallblodsloppet i V75-4, Magnus A Djuse gjorde som han brukar med Smedsbo Faksen, han orsakade en omstart och sedan vann han tämligen enkelt efter att fått överta ledningen från Eldvin. Smedsbo Faksen har verkligen kommit tillbaka starkt efter halsoperation och verkar trivas utmärkt med ”Djusepojken” i vagnen, duon har nu 3/3 tillsammans. Tvillingen med Eldvin tipsade vi om i Rank och Spel och den betalade knappa sju gånger pengarna. 

Rikard N Skoglund fortsätter vara i flytet och han gick inte lottlös från V75 tävlingarna den här gången heller sedan han vunnit med Okashi Cheri i V75-5 som var Klass II försöket. Favoriten Master Hill testades med lite ny utrustning men såg ut att bli för pigg, han galopperade två gånger om när bilen släppte och kort senare, fann benen och sedan styrde Jorma konstigt nog på i tredje så fort han fick chansen. Djuse svarade dödens med M.T. Master Don vilket normalt sett var ett helt rätt val efter att fått gå första 500 på innerspår men hästen var inte som bäst den här dagen. Okashi Cheri fick andra ut och hade klart bästa speeden till slut. 

Silverdivisionen i V75-6 och här satt vår loppanalys till punkt och prickar. Rauno svarade resolut spets med Västerbo Grosbois och favoriten Global Trust fick vandra utvändigt vilket han inte alls trivs lika bra med. Körningen som blev kostade för mycket för båda dessa och från köplats blev det istället stenhårt i mål mellan bra spurtande Hawk Cliff och Weekend Fun som värmde dunderbra. Den här gången hade Hawk Cliff nosen först och trots favoritförlust blev det alltså seger för Timo Nurmos. 

Bronsdivisionen avslutade i V75-7 och Perfect Dynamite hade tre ben i mål på förhand med perfekta förutsättningar. Han värmde riktigt bra och man kunde inte tro efter att sett värmningen att han skulle fått något bakslag på loppet senast. Han såg fin ut även i loppet men efter att fått ledningen utan strid och fått bestämma i väldigt moderat tempo så var han chanslös att svara en bra Global Undecided som fick göra jobbet utvändigt. Dagens Dubbel blev alltså Kihlström och Nurmos dubbel den här lördagen. 

Lira nästa gång: Mr Clayton J.F., Crackajack, Weekend Fun, Eldvin och Ladyofthelake.