Redaktionen

Välkommen som medlem hos Travtjänsten. Vi har sedan starten 1993 levererat tips som har legat till grund för flertalet storvinster. Redaktionen består av ett tiotal medarbetare, från södra- till norra Sverige, som arbetar hårt för att ta fram den bästa spelinformationen. Trav ses bäst live och vi har alltid en man på plats som följer värmningarna direkt från banan. På så sätt odlar vi kontakterna med tränare/kuskar och har alltid uppdaterad dagsstatus på hästarna genom att studera dem innan tävlingarna.

Travtjänsten - levererat storvinster sedan 1993 from Travtjansten on Vimeo.

Häng med oss innan du lämnar in ditt spel - det lönar sig i längden! Obs! Vi säljer tips/spelinformation. Är du intresserad av andelsspel är det andelstorget.se som gäller.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Presentation av våra medarbetare

(uppdateras löpande)

Namn: P-A Johansson.

Bor: Kumla.

Arbetat på Travtjänsten sedan: Första vändan var 1998. Sedan har jag jobbat på Travtjänsten från 2012 och det senaste året på heltid.

Bästa häst jag har sett live: Jag har sett Varennes båda Elitlopp och Bold Eagle Elitloppsförsök live, men den sjukaste insatsen jag har sett är Commander Crowes lopp i tredjespår på Jägersro.

Favorithäst: Sauveur. Speciellt när Åke hade den. En jäkla fin häst att titta på och bra var han dessutom, han hade både styrkan och rätt inställning.

Hur kom du in i travet?

- Jag är född in i travet. Farsan var aktiv och körde även hästtransport, bl.a. Stig H’s hästar i början av Stigs karriär, så man åkte med honom på trav på helgerna när man fick för morsan. Jag har även delägt några travhästar, bl.a. Elan Brick som jag ägde tillsammans med min svåger Johan Karlsson och det var en riktigt fin häst som vann fyra V75lopp under tre månader.

Vad är det roligaste med spel på trav och hur ser din spelfilosofi ut?

- Det är lite som att spela schack, att räkna ut hur loppen blir körda, vem som gör nästa drag och sedan att jämföra odds mot ens egen värdering. Jag spelar mycket på den häst jag tycker är bäst i loppet. Jag har sett så många hästar genom åren att jag snabbt kan få en uppfattning om hästens egenskaper. Värmningar är en viktig pusselbit där man kan se olika nyanser från gång till gång.

Har du något råd till läsarna för att bli bättre spelare?

- Läs på och ta in så mycket information som möjligt. Bilda dig sedan en egen uppfattning om loppet och hästarna och tro på dig själv.

Det är aldrig fel med en ”spelstory”. Har du någon anekdot att bjuda på?

- Jag minns en midsommar i Årjäng när jag var i 16årsåldern, jag åkte dit med några kompisar, Göran Jansson bl.a., och på öl-serveringen hamnade jag vid ett bord med ett gäng som hade häst hos Lars Dunder och de tipsade om en Dunder-häst som skulle starta på Örebro på måndagen efter midsommar. Det gick dåligt på spelet i Årjäng och på måndagen hade jag bara hundra kronor kvar på kontot, jag var snudd på black alltså, och efter att jag hade käkat och lagt 50 spänn på en tipstävling som jag var med i la jag mina sista 14 kronor på en V5:a. Jag visste att Calle Lindblom skulle vinna V5-1 för nyförvärvet han hade där hade jag sett i provlopp. Jag spikade den och sedan den här Dunder-hästen i V5-2 som givetvis vann. Låset på två hästar i V5-3 höll och sedan heltäckte jag V5-4, det var bara sju hästar med, och den minst spelade hästen, Axbjörn tror jag det var, drog hårt i spets hela vägen och vann med hundra meter till 50 gånger. Jag satt kvar med spik på Börje Flodström i sista, han vann med allt den här tiden, och även den spiken gick in. Jag fick 12.000 kronor på V5 och det är ett spelminne jag aldrig glömmer.

Namn: Lukas Berggren.

Bor: Umeå.

Arbetat på Travtjänsten sedan: 2016.

Bästa häst jag har sett live: Bold Eagle i Elitloppsförsöket. ”Känns som att jag har sett om det loppet hundra gånger. Det var det sjukaste jag har sett!”. Minns även när Delicious vann Sundsvall Open Trot, det var häftigt.

Favorithäst: Lukas Gallant var favorithästen när jag var liten, bara på namnet, ha ha, nej, då men den var bra, sprang in nästan tre miljoner och utmärkte sig lite extra i och med sin grå färg. Readly Express har jag sett live flera gånger, det var något extra till häst.

Hur kom du in i travet?
- Via farsan och farfar. Jag åkte med dem tidigt på trav och blev fast direkt. Som sexåring när föräldrarna skulle köpa present till personalen på förskolan föreslog jag att de skulle köpa ett V75-system till fröken, så jag var inne på liret tidigt ha ha.

Vad är det roligaste med spel på trav och hur ser din spelfilosofi ut?
- Det roligaste är spänningen. Att analysera ett lopp, hitta en vinnare på förhand, att allt blir som man har tänkt sig och hästen vinner loppet – det är något magiskt. Kombinationen mellan sporten och spelet. Adrenalinkicken i loppen. Spelfilosofi? Jag jagar överodds och hittar hellre en dålig favorit än en bra skräll för då blir det spelvärde på flera andra hästar i loppet.

Har du något råd till läsarna för att bli bättre spelare?
- Försök att se mycket trav, kolla många lopp och följ hästarna. Det är alltid bra att följa upp tidigare spel även om de inte vann den första gången du spelade hästen. Hästen kan ha förlorat tio lopp i rad, men du vet att den är bra i grunden, då kan du få bra odds när det är aktuellt. Läs det som skrivs och var nyfiken. Ta del av andras tips och följ de som du tycker är duktiga.

Det är aldrig fel med en ”spelstory”. Har du någon anekdot att bjuda på?
- Minns en Elitloppshelg då vi åkte ett kompisgäng från Umeå och vi satte sjuan. Platon Face vann Harpers och vi fick dela på 70 lax. Det var andra gången kompisarna åkte med och de blev fast i travet efter den helgen. Att få vinna med kompisar är något extra och jag hade min roligaste kväll i livet den kvällen. Jag kommer även ihåg Elitloppshelgen för tio år sedan, vi skulle åka hem och då såg jag ett spelkvitto på marken, det visade sig vara rätt DD-komb och jag kunde hämta ut runt tio lax i toton, då var jag 14 år och det var stora pengar på den tiden. En annan anekdot jag har är att min farfar har oddsrekordet på ett vinnarspel. Han spelade tio kronor på en häst som vann på Umåker, han var den enda som hade spelat på den hästen och den gav 1600 gånger i vinnarodds. Det rekordet lär stanna i släkten för alltid...

Namn: Dennis Palmqvist.

Bor: Fjärdhundra.

Arbetat på Travtjänsten sedan: Oj, jag tror att det var runt 2014-2015 jag började. Numera är det mest kväll- och helgjobb då jobbet som travtränare tar den mesta av tiden.

Bästa häst jag har sett live: Jag såg Face Time Bourbon live när han vann sitt andra Prix d’ Amerique. Bold Eagle i Elitloppsförsöket går förstås inte att glömma bort heller, men Face Time Bourbon är mitt svar. Nu får jag onda ögat av Rebecca att jag inte svarade Minnestads el Paso i Östersund 2018, ha ha.

Favorithäst: Minnestads el Paso har varit en fantastisk reklamhäst för oss såklart. Jag gillar även Smilla i stallet, det är ett trevligt sto som kan skilja på träning och tävling... Jo! Uno Piccolino får jag inte glömma, det är min absoluta favorithäst!

Hur kom du in i travet?

- Jag åkte med pappa på trav när jag var liten. När jag var 18 köpte jag in mig i en travhäst tillsammans med pappa och något år senare när hästen skulle få vintervila tog jag hem hästen, min dåvarande sambo hade ridhästar hemma och det fanns plats i stallet. Jag började tömköra hästen och sedan gick det fort med allting och jag fastnade för sporten.

Vad är det roligaste med spel på trav och hur ser din spelfilosofi ut?

- Spänningen, både vad gäller spelet och sporten. Sedan jag har blivit tränare tycker jag att jag blir bättre och bättre på att veta vad jag ska titta efter när jag kollar på hästarna. Sedan försöker jag givetvis hitta värden i mina spel och spela de som står i ett högre odds än min egen värdering.

Har du något råd till läsarna för att bli bättre spelare?

- Studera hästarna innan loppen. Hästarna ska vara fina i kroppen, blanka, inte för smala eller för tjocka, trava rent och vara lagom pigga, de får inte vara för hetsiga. Använder du klocka så ska ögat och klockan vara överens, eller att det går fortare på klockan än vad ögat ser. Hårt betrodda hästar som ser dåliga ut innan loppen står jag gärna över, även om jag hade tänkt att spela. Visst, en 40%are kommer vinna ibland även om den ser tveksam ut innan loppet, en dålig värmning behöver inte betyda att hästen förlorar varje gång, men 40%-aren kanske förlorar åtta gånger av tio och då lönar det sig i längden att stå över spel.

Det är aldrig fel med en ”spelstory”. Har du någon anekdot att bjuda på?

- Jag minns en vanlig V5kväll på Halmstad när jag var runt 20 år. Jag tog med mig en kompis som aldrig hade varit på trav innan och vi gjorde en V5:a för hundra spänn var. Vi satt på restaurangen och jobbade in vinnare efter vinnare. V5 gav tio lax och vi åkte hem med 5000 kronor var på fickan. ”Det här var ju enkelt”, tyckte kompisen som ville att vi skulle åka på trav varje dag den veckan efter det, men efter några sämre kvällar spelmässigt tyckte han inte att det var så roligt längre och han slutade åka med, men det var ett roligt minne den här kvällen i Halmstad.

Namn: Stefan Dellbro.

Bor: Nordmaling.

Arbetat på Travtjänsten sedan: Jag och årtal, men det var på Ström och Marcus Lindgrens tid som jag började, i slutet av 90-talet kanske?

Bästa häst jag har sett live: Varenne i Jubileumspokalen och Elitloppet, när han krossade Victory Tilly utvändigt var häftigt. Mack Lobell i Elitloppet med John Campbell var också något extra. Det var ruggig ståpäls både i försök och final, när han först stod i biken, han låg nästan i backen innan han skickade iväg hästen och det var bland de värsta svepningar man har sett i högsta klassen. Det var en körstil man inte hade sett tidigare.

Favorithäst: Emile gillade jag hos Johansson, det var fränt stuk på honom, han var startsnabb och pampig när han bombade från start. Sedan finns det några Lindmark-hästar man har fastnat för genom åren. Amos Dote när han vann Sweden Cup-försöket. Pale Amber hos Jan-Erik, det var en skjutare som man fick bra betalt på några gånger. Han torskade aldrig häst mot häst när han gick felfritt och då vi hade häst hos Jan-Erik under den här tiden åkte man med i bussen när hästen startade och sådär, det var speciellt.

Hur kom du in i travet?

- Jag följde med farsan på trav som sex-sju åring. Jag minns att jag och en tjejkompis tapetserade en lada på hennes gård med målfoton, reportage osv. Song Key och Dun Bunter var favoriterna. Jag såg mitt första Elitlopp på plats 77, eller om det var 78, och hade obruten svit innan coronan satte stopp ifjol. I år kunde jag vara på plats då Vikingen startade. 

Vad är det roligaste med spel på trav och hur ser din spelfilosofi ut?

- Det roligaste är att vara på plats och se hästarna live, jag får inte alls samma känsla vid datorn eller TV:n. Jag har blivit bättre på att välja tillfällen när jag ska spela. Tidigare gödslade man mer och lirade i varje lopp, nu spelar jag mer sällan, men trycker till när jag tycker mig ha en bra idé. 

Har du något råd till läsarna för att bli bättre spelare?

- Åk på så mycket trav som möjligt. Snappa upp det som sägs och skrivs, men sålla i informationen och hitta din egen väg.

Det är aldrig fel med en ”spelstory”. Har du någon anekdot att bjuda på?

- Jag blev ensam vinnare på V5 på Solänget en gång. Den jobbades in på plats. Jag hade blivit ensam vinnare även på tvåan i mål så det var lugnt, he he. Ett annat roligt spelminne var i början på 80-talet då jag fick en hundring av farsan att spela för. Jag började med att lira tio vinnare och tio plats på Arion Flash, som var rankad sist i ett tips jag läste. Den vann till 28-30 gånger och spikades även på streckspelen. Det var en mäktig grej då. 

FAQ

Frågor och svar kring Travtjänsten. Har du ytterligare frågor du vill ha svar på?
Kontakta då oss på kundtjanst@travtjansten.se

Hur ofta har ni tips? 
Vi har tips till alla "riksspel" dvs V4, V64, V65, V86, V75 och GS75.

Vad betyder spelvärdesprincipen? 
Tipsen bygger på "spelvärdesprincipen", det vill säga en värdering av hästarnas vinstchanser mot de odds de står i eller hur mycket de är streckade. Detta är ett koncept som visat sig mycket lyckosamt över tiden.

Kan man få era tips på mail?
I dagsläget erbjuder vi inte våra tips via mail. Men det går bra att köpa våra tips i mobilen då vår sajt är mobilanpassad.

Kan jag lägga ut era tips på min blogg? 
Våra analyser och tips går under copyright-lagen och vi beivrar ALLA överträdelser.

Ser ni alltid travet live? 
Vi följer allt svenskt trav och vi har alltid personer på plats som följer travet live och lämnar rapporter till våra redaktöer. Vi tycker att det finns många fördelar med att vara på plats.

Varför står det inte alltid namn på vem som skriver tipset?
I de flesta fall är det mer än en person som bidrar till tipset. Vi diskuterar ofta spelen först och då är det redaktionen som lämnar tipset. Vi tror det gynnar både informationsutbudet och själva speltipsen.

Jag satsade "skjortan" på ett av era tips som inte gick in. Kan jag få ersättning av er nu? 
Nej. Vi är inte ansvariga för någons spel. Och vi tar inte kommission på de spel som går in heller. Har du spelat för mer än du klarar av att förlora så rekommenderar vi att du besöker www.slutaspela.nu.

Jag tippar bättre än vad ni gör. Kan jag få jobb hos er? 
Vi letar alltid efter talanger. Skriv om dig själv och maila till oss på kundtjanst@travtjansten.se


Kontaktinformation

Vill du komma i kontakt med oss på Travtjänsten så skicka gärna ett mail till: 

kundtjanst@travtjansten.se