Eftersnack V75 Solvalla 8/2

Publicerat: 08 Feb, 18:53

Tungt favoritfall i V75-1 där Hevin Boko inte var lika bra som senast. Hon slog ledande Mulligan från dödens, men fick ge sig för Ultra Bright som smög med i rygg på favoriten. Erik Adielsson var påläst, gav upp spetsstriden direkt när han inte kom förbi Mulligan och såg sedan till att få rygg på favoriten vilket blev vinstgivande.

Il Duce Boko glänste i värmningen inför V75-2 och i loppet var han bara bäst sedan Marc Elias tidigt synat dödens och via 1.12 sista varvet imponerade han stort. En klassig häst, en riktig vinnartyp och ”biken” gav fin effekt. Global Venue skuffade från spets, men stallkamraten Carlos Ken gick starkt efter galopp, den sistnämnde värmde också mycket bra och är fortsatt värd att se upp med framöver.

Elian Web infriade sitt favoritskap i Guldfinalen och han gjorde det med eftertryck. Han svarade ut Disco Volante från start och tog sedan emot Gareth Boko som kördes offensivt av Marc Elias. Elian studsade enkelt undan med oryckta snören och även om motståndet inte var det tuffaste var det en övertygande prestation.

Ny favoritseger i V75-4 där Aura S.L. var lugn och fin för dagen och i Jormas säkra händer så blev det felfri avgång, tidigt avancemang till ledningen och sedan sträckte hon ärligt på sig när Rapide Cash utmanade över upploppet. Hon gick neddövad den här gången vilket slog väl ut och det är en ädel häst det här med mäktigt driv i steget, hon blir givetvis spännande att följa framöver då hon fortfarande är i för låg klass.

Doctor Doxey Zenz skakade ur både huva och tussar kort efter start och drog på i högt tempo, men föll på eget grepp och får en välbehövlig paus nu. Hawk Cliff var vi skeptiska till som klar favorit då det luktade dödens i högt tempo och så blev det också, han blev rejält trött och var en kall favorit. Segern till Harran Boko som spurtade sylvasst från köposition till enkel seger, Marc Elias andra V75-seger för dagen. Pascha Tilly var en besvikelse, han borde ha varit närmare vinnaren i mål.

Atik D.L. var rejäl vid seger i V75-6, men som Hobby de'Liton såg ut i "biken", hua! Bombvinner med fritt, men det löste sig aldrig från rygg på ledaren.

Remarkable Feet trodde vi mycket på 11/1 på Bergsåker, men vi var lite för tidiga på honom. Nu har han två raka segrar och han avgjorde på bra vis efter en spårsnål styrning av Champion-Jörgen. Bo C. fick offra för mycket för ledningen under inledningsvarvet, men höll tappert som trea. 

Toppen: Il Duce Boko

Floppen: Global Venture

Spela nästa gång: Hobby de'Liton

/ Andreas Henriksson