Eftersnack-V75 Halmstad 11/3

Publicerat: 11 Mar, 18:56

6 O'HARA (6%) har vi följt även i tidigare regi, det har sett ut som en bra häst och hon har blixtrat till ibland och gått ett par 1.14-tider full väg. Nu i regi David Persson tror vi att framgångarna kommer och hon visade uppåtform senast vid seger. Får vi henne till spets blir hon farlig och hon är helt tappad av frukostspelarna. 3-4% vid publicering smakar, vi tror att hon vinner en gång på tio så det finns värde i henne. 

1 CATULLO JET (23%) gör intressant debut för Riordan som tar ut honom direkt på V75 på hemmaplan, räkna med att Jerry vill sätta den här, han hyllar också hästen för att vara riktigt bra. Vi har gillat det vi har sett i det italienska arkivet, 22/5 vann han på 12,0 på Modena för Pippo, då såg han brutalt bra ut!, men han har gjort flera bra lopp även efter det, t.ex. som trea i Bologna i höstas där han gjorde jobbet i spåren. Han avgjorde på bra vis näst senast, innan han senast galopperade i spåren. Helt pålitlig är han inte, men det är en jäkla modell och som sagt, han har mött bra hästar. Han ger ett starkt intryck så distansen räds vi inte och vi tror på bra chans direkt. Läget är såklart chansartat, men det är minst sagt inbakat i procenten, vi tycker att han ska vara favorit och när han är spelad på mindre än hälften av insatserna som favoriten vid publicering är valet enkelt - vi spikar!

Ja, O'Hara och Catullo Jet var fina V75-drag. O'Hara bjöd vi på i uppsnacket här i bloggen - hoppas ni fick in några kronor på henne. Tyvärr svek Goops fransyska i Stoeliten och vi fick nöja oss med några sexor, men dubbeln hittade hem på Slutspelet.

Dagens betyg: 

+++ Catullo Jet. Ädel häst med bra driv i steget som trots en 10-öppning första varvet var i en klass för sig. Bombspik till fina 23%!

++ Judge D. vann överlägset på 13,7 full distans. Liksom Catullo Jet tävlade han i fel klass. 

+ Flemmings dubbel. Dansken låg lågt i förhandssnacket, men hade ställt i ordning hästarna. Jag som t.o.m. hade ställt klockan för att ringa honom - fan! Han är svår att hamna rätt på Icemanden...

Floppen:

Aetos Kronos och Very Kronos får dela på det betyget. Very var "blek" som Erik uttryckte det i TV-intervjun efter loppet och Aetos sprang mer på tvären än framåt.

Spela nästa gång:

Unique Creation såg väldigt fin ut i skymundan med sparade krafter. Perfekt genrep och han är min vinnare i finalen - kom ihåg var ni läste det först!

I övrigt:

Eenymeenyminymoe åkte runt dem efter tidig attack där favoriten var klen. Marabou Brodda fångade in Drizzle på linjen innan Önas Prince pliktskyldigt vann sin årsdebut från spets efter ett avslutande 1.10-varv. Surt för oss att det skulle lösa sig för Flemming i sista (oväntat offensiv styrning av Korfitsen bäddade för Flemming) då vi hade sjöat på Jepsons som gjorde ett bra lopp i dödens, men Eros Zola var fin och avgjorde lätt, inget konstigt i det när det klaffade för honom. 

Mer eftersnack i podden som jag och P-A spelar in på måndag förmiddag. 

/ Andreas Henriksson