Eftersnack-V75 Jägersro 3/9

Publicerat: 04 Sep, 11:43

"Viktigt stallsnack i V75-1 där Adrian inte vill vinna till varje pris, han kör helst bakifrån, och då talar mycket för att det blir ett blufflopp med Dear Friend i spets så vi får mer och mer feeling för henne. Vi messade med Marcus och fick "bra chans om bror Djuse släpper" och eftersom Mats släpper ser det bra ut för Dear Friend. Problem med magen i början av veckan, men ingen fara enligt Marcus, Lilljämten tror att hon är klar i spets och vi börjar luta mer och mer åt det vi också då det hörs på Adrian att han inte vill bomba i dödens med Kali Smart, bör därmed bli ett fusklopp med 6 i spets, 3 i rygg och strulrisk för 1".

Ja, så skrev vi i Slutspelet och rankade upp Dear Friend som etta. Mycket riktigt blev det ett blufflopp med 14,5 på varvet, men ingen skugga över vinnaren som vann lätt med oryckt norskt via ett snabbt slutvarv. Två av två nu hos Marcus Lindgren som tog sin första V75-seger för året. Då Magnus var sen efter strul med flyget blixtinkallades Erik Adielsson och Erik gjorde inga misstag. "Hon är i princip som en bil att köra och hälften av publiken hade vunnit med henne idag", kommenterade Adielsson till TV4 efter loppet.

"Ja, det är lite som att sätta huvudet i snaran att spika Markus Waldmuller i ett proffslopp på V75, dessutom från bakspår över 1600 på Jägers.", skrev vi i analysen i V75-2 och insåg att vi tog en risk när vi spikade Eagle Rock, men vi kunde inte motstå att spika till runt 20% i ett jämnspelat, klent lopp, då vi var helt inne på att det som hästen hade visat i loppen på slutet skulle räcka och bli över i det här gänget. Ni har alla sett loppet, hästen tappar travet och galopperar under attack på sista långsidan vilket kostade oss sju rätt. Nu ger det dock inte alls lika bra på sjuan om han vinner så inget att gråta över. Segern istället till Uncle Silvio som åter visade att han är effektiv i spets, men det här var bland det sämsta V75-lopp vi har sett på länge (minnet är kort, men det är känslan!). 

"Ett svagt Guldlopp där 3 Admiral As och 8 Önas Prince är jämnspelade vid publicering. Det här blir ett ASSA-säkert lås i stugorna, men speltekniskt är det dyrt att betala för båda, vi tar hellre ställning här för att få råd att strecka roliga skrällar i andra lopp och på så vis höja potentialen i vårt system."

Så skrev vi i analysen och det var en no brainer att spika Önas Prince eftersom han med största sannolikhet skulle komma före Admiral As från start och sedan bli svårslagen. Nu kördes Harran Boko i ledningen och Önas Prince fick gå utvändigt, men det spelade ingen roll i det här sällskapet och han vann enkelt.

Stoloppet (V75-4) var öppet på förhand och det blev också en skräll. Stepping Dreamgirl spetsvann för vassa Carl Johan Jepson före favoriten Kungfu Lady som aldrig kom in i matchen från kön. I V75-5 följde Robthebank upp toppspurten från senast med att vinna via en stark avslutning och en väl avvägd stryrning av Ulf Ohlsson. 

"Vässade Jepson upp i värmningen, han vill ha honom mer alert idag och hästen var med på noterna och ökade på över upploppet, Jepson värmde inte senast men han tyckte att han kändes lite mer alert idag mot hur det såg ut från sidan senast så sammantaget positivt".

Ja, vi gillade Charliebrown Effe i värmningen och spikade på Slutspelet-DD. Han löste också en seger efter att Jepson vaket kört fram och övertagit ledningen i ett tidigt skede. I epilogen spelade vi emot Zorro Wind som gick upp i klass och vi var inne på att han riskerade ett tungt lopp, men det var en dålig analys för han satt tidigt i ledningen, fick bestämma och vann enkelt. 

Toppen:

+++ Önas Prince (V75-3) var närmast skyldig att vinna när Admiral As kom bort och insatsen ska inte blåsas upp till skyarna, men det är svårt att landa på ett högre betyg till någon annan i den här omgången, han vinner trots allt på en låg 1.10-tid från dödens.

++ Carl Johan Jepsons dubbel. Två snygga styrningar och en dubbelseger. 

+ Ulf Ohlssons taktiska upplägg med Robthebank förtjänar också högt betyg.

Floppen:

--- Admiral As galopperade dubbelt och fungerade inte alls. Han får man ligga fortsatt lågt med framöver. 

-- Rampant kastade in från spets och visade att lång distans inte är hans likör.

- Domarmissen i V75-6 spoilerade Hobarts chanser då Gerben felade innan start och tog med sig Hobart i fallet. Där skulle man ha tagit omstart. 

Spela nästa gång:

+++ Allegra Gifont blev fast på innerspår, men såg lavad ut över mål.

++ Luringen La Ma försökte Eklundh hitta loss med i sista sväng, men hade inte en hel lucka och fick gå tillbaka. 

+ Dynamic Twister fick en strulig uppladdning med tappsko, men avslutade starkt som trea. 

Nu laddar vi för Derbysöndagen. Eftersnack till den omgången kommer i "podden" som vi släpper runt lunch imorgon måndag.

/ Andreas Henriksson