Eftersnack-V75 Jägersro 22/4

Publicerat: 23 Apr, 13:28

+++ Nova Mahiron (V75-5) kom lite turligt till ledningen sedan favoriten galopperat, men hon stod för en mersmakande årsdebut när hon höll dem stången på en 1.11-tid trots en 08-öppning första 500. Marre-dottern är lite vass, men har hög kapacitet och kommer att hävda sig även i Stoeliten framöver.

++ King Schermer (V75-7) spurtade storstilat från fjärde utvändigt och hann fram till seger på linjen. Jag hade 08,5 sista 800 på min klocka och det var en riktigt stark prestation. Som många gånger förr visade de utländska gästerna att de har vältrimmat när de kommer till Sverige.

+ Emoji (V75-6) var väl närmast skyldig att vinna som loppet blev kört, men han såg väldigt fin ut och vann lekande lätt via en hög 1.09-tid sista varvet. Enligt Flemming Jensen har han kunnat träna hästen tuffare i vinter mot tidigare och det har burit frukt.

Floppen:

Leroy Boko (V75-2) snackade Conni upp inför loppet (igen), men han var slak i spets och såg seg ut redan 500 kvar. En skuffelse!

Spela nästa gång:

Celine och Primadonna Tile (V75-4) såg fina ut genom mål i stoloppet.

En svår omgång som betalade runt 2,5 miljoner kronor på sju rätt. Vi hade en godkänd rank, 3x3x3x3x3x2x6 = 2916 rader, där ingen av vinnarna var sämre än B-rankad, kontra strecklistans 6x4x4x9x3x3x8 = 62208 rader, men vinner ingen tipsetta är det givetvis svårt att få någon utdelning. Desto bättre gick det för oss på V4 där vi satte 20 rätta system med en bra rank.

Bottnas Idol (8,53%) vann enkelt i V75-1. Sövik körde offensivt och hästen var bara bäst när han krossade överspelade Digital Eye utvändigt. Som vi skrev i analysen hade spelarna överreagerat på den sämre insatsen senast och han gick från storfavorit till singelprocentare. Det svänger fort i hockey och för er som läste vårt uppsnack här i bloggen var det ingen svårfunnen vinnare… På Slutspelet tog vi ställning för Yuvaraj, men han var tyvärr för tidig i en återkallad start och i den giltiga blev det galopp in i första sväng sedan Gustav behövt korrigera honom vilket han inte klarade. Han gick starkt efter galoppen och hade blivit en hård nöt att knäcka felfri. Vinnaren tredjerankad.

I V75-2 åkte Demon (10,49%) fram utvändigt om ledaren inför slutrundan och vann med oryckt norsk. En rejäl prestation. Al Pacino felade från start och Leroy Boko var blek i spets. Överspelade Beachcomber kördes märkligt offensivt och blev rejält trött till slut. Däremot tog sig stallkamraten Staro Peanut sig samman till loppet och spurtade in som tvåa. Vinnaren tredjerankad.

I V75-3 fick vi dagens första spetsvinnare där Flemming Jensen körde till ledningen tidigt med Pure Attack (12,05%) och sedan vann han lekande lätt utan att vara tom, även om loppet blev ganska billigt ska sägas. En bra vinnare för vår del då han var med i A-gruppen. Favoriten Windmill Jam såg fin ut i travet, men fick en tung inledning fram till dödens och det visade sig att han behövde loppet. Vinnaren tredjerankad.

I V75-4 kom Future Sox iväg oväntat bra och tog en längd på vår idé Miking, men hon hade ingen chans att stå emot en rejäl Ultra Violet (3,77%) som klev runt allt i tredjespår sista varvet. Miking fick kanske lite sparat i rygg på ledaren, men hon var rullig i sista sväng och vi fick aldrig någon feeling för att hon skulle vinna, även om det hade löst sig. Vinnaren tredjerankad.

Nova Mahiron (15,73%) vann V75-5 och får högsta betyg för sin insats. Bakom avslutade Devs Daffodil starkt som tvåa. Affinty Face var inte i tävlingsmässigt skick och ströks kort före start. Favoriten Global Creation värmde inte som bäst, övertygade heller inte i provstarten och galopperade inte oväntat in mot första sväng. Där satt knäckarloppet från senast i kroppen… Även den här vinnaren var tredjerankad och den här omgången hade det lönat sig att köra ett 3x3x3x3x3x3x3-system som brukar finnas i andelsbutikerna... 

Emoji (12,79%) var fin vid spetsseger i Paralympia-kvalet, även om det blev ett blufflopp där många straffade ut sig med galopp. Vass avslutning av Toto Barosso som tvåa. Vår spik Oscar L.A. öppnade dåligt, tog sedan något felsteg varvet kvar och galopperade. Very Kronos kördes fram utvändigt om Emoji och pressade denne under slutvarvet, men galopperade på väg in i sista sväng. Inte bra med galoppen såklart, men han såg finare ut i travet den här gången och enligt Adielsson fanns det ändå positiva saker att ta med sig. Vinnaren andrarankad.

King Schermer (1,30%) avslutade omgången efter en stark slutrunda där han fångade in en tapper Karat River på linjen. Favoriten Kentucky River galopperade från start och Akilles Face felade i ledningen 400 kvar. Stall Kolgjini hade en tung dag på V75 på hemmaplan med flera galopper och hästar som underpresterade. Vinnaren sjätterankad. 

Jag och P-A går igenom omgången mer i måndagens podd, då gästas vi även av en kusk som var med och tävlade den här dagen. Det blir spännande att höra hans syn på loppen. Podden släpps på måndag runt lunchtid - vi hörs då.

/ Andreas Henriksson