Eftersnack Elitloppshelgen

Publicerat: 27 May, 17:01

Alessandro Gocciadoro var helgens dominant och han inledde Elitloppshelgen (som sig bör!) med show när Zidane Grif dundrade runt på 12,6 full väg. 

Nicklas Westerholm hade ställt i ordning till den här helgen och tog en dubbelseger på fredagen, treårige My Tambourine Man är ett löfte.

Elvaårige Arazi Boko visade att gammal är äldst när han vann Sweden Cup. Love Matters såg smällfin ut, men galopperade i ledningen i första sväng. Han hade norskt huvudlag på sig i finalen och hade knappast förlorat från ledningen - nästa gång!

Disco Volante straffade ut sig med galopp vid uppkörningen till bilen och då låg vägen för seger öppen för Magic Gwin som, i amerikansk sulky för första gången, bombade hem loppet på 11,1 full väg! Det var med krafter sparade och oryckta tussar - en topphäst! 

Gina Schermer tog andra raka V75-segern och gjorde det på rejält vis. Output Pressure gick starkt efter galopp som tvåa utan att han fick aktionen att flyta perfekt. Voyage d'  Amour gick som ett skott efter galopp, en av flera som galopperade från innerspår den här helgen.

Häftig duell i Stoeliten där Double Exposure plockade ner ledande Peace Of Mind utvändigt på 09,6 och gav undertecknad gåshud - vilken merca hon är!

Tipset till 12 RITA C.D. (4%) som är riktigt spännande spelmässigt. Hon har visat mycket bra form varje gång på slutet och mötte tuffa hästar i kulltoppen senast. Visst måste det klaffa med loppet men har hon flyt är är hon absolut bra nog att vinna och hon är väldigt lite spelad.

Ja, så skrev vi om Rita C.D. (som vi även snackade upp på Facebook) och det var en skön vinnare. Coktail Fortuna släpptes till spets och höll undan till seger före en starkt avslutande Bryssel. Passa Baron Gift nästa gång - vass avslutning i skymundan. 

Volnik du Kras var grym i Klass I-finalen som vanns på 11,3 full väg. Trots att Gocciadoro körde ett dåligt lopp där han lade flera speeder under vägen, och trots att hästen var trött och ytterst nära galopp på upploppet (domarna kollade länge på det men valde korrekt att fria), höll han sig i trav och sträckte på sig mot Atupem. En ruggig prestation!

Platon Face vann Harpers trots (eller tack vare?) galopp på vägen. En imponerande insats och snyggt inmatchad av "Ludde". 

Be Mine de Houelle drog undan i stor ledning i montéloppet och kom hem på nytt världsrekord, 09,8. Franska uppvisningar i Montéeliten gillas skarpt och detta var en av helgens absoluta höjdpunkter!

Elitkampen blev tyvärr ett sömnpiller där Lome Brage fick bluffa hem loppet från spets. Global Withdrawl testades i "bike" i värmningen och intrycket när Svante körde till i stallbackssvängen var mäktigt. Hästen tog några galoppsteg i startrusningen, men ställde sig (imponerande av en orutinerad treåring i den höga farten!) och vann loppet från dödens i en visslande avslutning - häftigt! Vi spikade honom på Slutspelet och satte sjuan. Läckert intryck även på Catherine's Chevy som fastlåst.

Skandalscener inför första försöket i Elitloppet med omstarter och strul (vi går igenom det mer i "podden" som släpps efter lunch). Bold Eagle klarade inte av detta och galopperade i första sväng och även Maori Time galopperade. Segern till Lionel som bara var bäst och roligt för Göran Antonsen som både äger och kör själv. 

Ringostarr Treb vann sitt försök från ledningen och var sedan bara bäst i finalen - en välförtjänt vinnare av årets Elitloppet! 

Timo Nurmos hade ställt i ordning Extra Fudge och Jorma gjorde det han är bäst på - körde till ledningen och höll hästen motiverad över upploppet.

Virginia Grif vann Fyraåringseliten för ston och Giveitgasandgo var jättefin och vann Fyraåringseliten på 9,5 före en starkt avslutande King On The Hill

En rolig duell avslutade helgen där Versus As var riktigt tapper då han plockade ner ledande Born Unicorn kort före mål. 

/ Andreas Henriksson