Eftersnack V75 Åby 11/10

Publicerat: 13 Oct, 20:05

V75-1 blev ett unikt lopp. Det var nämligen det enda V75-loppet som vanns utav en favorit. 6 Kennedy körde sig till ledningen efter en bit och vann sedan loppet vilket vi också var inne på i våran loppanalys. 11 Vincent As rankades upp på slutspelet efter en riktigt bra värmning där han verkligen "tog tag i grejerna" på 20/300m. Dessvärre rullade han över i galopp efter ett par hundra meter och tappade mycket mark, men gick sedan väldigt positivt efteråt!

I andra avdelningen av V75 var det dags för Amatör-SM och när krutröken hade lagt sig var det en viss Jimmy H Andersson som stod som segrare och tränaren Markus Pihlström var märkbart rörd. Hästen hette Andre Agassi och var precis som Kennedy förstahandsrankad i våra tips. Det som stack ut i loppet var främst Jimmy H Anderssons val i olika situationer. I första sväng gick han ner i rygg på ledaren men det var minst sagt en trång situation, i sista sväng väljer han att gå ut i tredjespår istället för att utnyttja open stretch, men hinner ändå fram till segern. Värmde bra gjorde 7 Velasquez Gar och han levde verkligen upp till värmningsintrycket, toppinsats!

Monté-SM blev startskottet för skrällarna. Tova Bengtsson hade det klart för sig innan loppet gick "kommer jag till ledningen så rider jag där till varje pris" sa hon, vilket hon också gjorde, och vann! Utan att förringa vinnande 3 Bonnies Celebritys insats måste jag ändå understryka att flera hästar underpresterade. Tapperhetsmedaljen delas ut till 5 Emmet Brown som gjorde ett topplopp ifrån positionen utvändigt om ledaren, hade Lina Lähdkeorpi valt rygg på ledaren kanske det ekipaget hade segrat istället. 

I fjärde avdelningen av V75 blev allting fel för favoriten 6 Mellby Granat inledningsvis då det blev vingel och han hamnade längst bak i fältet, han kom sedan aldrig in i matchen. Spetsade gjorde 5 Get Ready On Tour men Henriette Larsen släppte över befälet och kunde sedan spurta hem sitt andra Ungdoms-SM via open stretch! Riktigt bra var 10 Eclipse Am som Magnus A Djuse körde på styrka och hade loppet körts på en bana utan open stretch hade han vunnit. 

Sto-SM i V75-5 hade det snackats mycket om på förhand. Hur bra var 5 Wild Love med barfota + bike? Skulle 9 Cash Crowe trava bättre denna gången? Hinner 10 Mellby Free fram? En häst som det absolut inte hade snackats om alls var vinnaren, Peter Untersteriners 3 Global Upper Style, spelad till 0,38%! Vi spikade 5 Wild Love på slutspelet då vi ansåg att hon hade ungefär dubbelt så hög vinstchans som hon var spelad till, men hon galopperade dessvärre redan i starten. Favroriten 10 Mellby Free såg stark ut på båttre långsidan när hon plötsligt rullade över i galopp. 9 Cash Crowe som satt i ledningen efter 500 meter borde kanske ha vunnit loppet men fick alltså se sig besegrad. 

Inför Lärlings-SM i V75-6 hade Robert Bergh snackat upp 2 Caligula ordentligt då han sa att det var en bättre vinstchans än Mellby Granat. Men intrycket i värmningen på 2 Caligula var inte bra, han såg stötig ut helt enkelt och han var heller inte helt klockren i loppet. Istället skulle det bli en ny skräll och denna gången var det Victor Rosleff och 3 Maggie Cash som var först över mållinjen, återigen en openstretch-vinnare. 1 Findus M och Jenny A Björk spurtade bra dessutom, värt att ta med sig. 

Inför V75-avslutningen fanns det inte längre några kvarvarande system. 9 Global Trustworthy var den som hade stuckit ut värmningsmässigt men det troligaste scenariot var att 2 Sorbet skulle vara först över mållinjen. Med facit i hand hade detta loppet kunnats köra 100 gånger om, det hade ändå blivit samma vinnare, 11 Milliondollarrhyme. När Fredrik B Larsson drog i högertömmen över upploppet sa det bara "PANG"! På förhand hade det snackats om att det eventuellt skulle bli barfota runt om för första gången, hästen hade hov till det men Fredrik valde ändå att avstå. Kanske är det en växel att spara till nästa års elitlopp?

Helgens tre höjdare:

1. Face Time Bourbons mäktiga långsida i Europaderbyt, hur bra är den hästen egentligen?!

2. Milliondollarrhymes mäktiga upplopp, får en att redan börja tänka på 2020 års elitlopp!

3. Slide So Easy tvåa i VM-loppet "Yonkers", vem såg den komma?

 

/ Sam Andersson.