Eftersnack V75 Boden 13 juni

Publicerat: 14 Jun, 10:17

V75 på Boden i härlig kvällssol och en perfekt bana, det var de yttre förutsättningarna. Det blev även en smårolig omgång men spelmässigt blev det ingen höjdare, i stort sett bara favoriter, 571 kr i utdelning på sju rätt och jackpot på femmorna.

Norrbottens Stora Pris gick till Antonio Tabac som ledde mest hela vägen. Han tog ledningen men blev hårt ansatt av Stoletheshow, efter 200 meter slutade Forss köra om spets, istället attackerade han efter 400 och satt i spets efter 500. Han fick köra 1.12 första varvet och efter 10,0 sista 800 vann Antonio Tabac ganska lätt. Antonio vräkte ju in V75-segrar för Oskar Kylin Blom 2018 men blev sedan långtidskadad. Det var trögt att få honom tillbaka i form men efter flytt till Jörgen Westholm har han verkligen hittat stilen.
Makethemark var duktig tvåa från utvändigt ledaren medan framför allt Esprit Sisu hade mycket sparat som fastlåst.

I inledningen fick vi se utklassning och av omgångens bästa spik Vaduz Wise As. Det var lite körning och positionsbyten första varvet men 1600 kvar gjorde Jorma Kontio slag i saken, körde till och satt i spets 1300 kvar. Sedan var det rena defileringen efter 13,3 sista varvet för den spännande italienaren som har två segrar på tre starter hos Jorma Kontio.

Lätt för Karamel
I V75-2 blev det galopp för båda våra A-hästar, Lupin Håleryd i första sväng och Indra’s Secret på väg ner utvändigt ledaren efter 900. Istället vann värmningsvinnaren Karamel Hill som attackerade 1200 kvar, kom ner utvändigt ledaren 950 kvar och vann väldigt bekvämt efter 12,1 sista varvet. Väldigt positiv tvåa var årsdebuterande Mellby Guava från rygg ledaren, trots att hon slog i Björns vagn då hon skulle ut i andraspår 300 kvar och var nära galopp. Det mest märkliga i loppet var kanske att Örjan Kihlström gick ut ett spår på kör och på så vis kunde Karamel Hill komma ut i andraspår.

Balansnummer av Örjan
Örjan tog revansch direkt då han svarade för ett extremt balansnummer då han häll Jagger Boko i trav hela vägen och dessutom lyckades lyfta in hästen först över mål. Efter en vass värmning och provstart fungerade inte Jagger i loppet, han la sig inte ner alls första 400 men bland galopper hittade han ändå tredje ut. Han var ytterst nära galopp 1300 kvar men på rakorna stämde det bättre för honom. Han såg jättefin ut 500 kvar i rygg på attackerande First Ideal Man men i sista sväng fick han stora problem och tappade massor. In på upploppet började det åter stämma för honom och sista biten kunde Örjan släppa av lite och kort före mål fångade Jagger Boko in en vass First Ideal Man efter 12,3 sista 1000. Gogobet Sisu svarade för en ruggig upphämtning, vi hade, med viss reservation, 11,8 sista 1900 på honom.

Kalllblodsloppet var på förhand mycket öppet men lösningen blev enkel. Hans Bergh prickade starten perfekt, spetsade med Rubus, körde i ett bra tempo i täten och vann säkert efter 20,6 sista 800. Många hästar kom bort i en situation 1100 kvar men ingen skugga över vinnaren, han var värd det här efter många fina insatser senaste halvåret.

I V75-5 tog Deep Pockets programenligt hand om spets och fick varva på 13,8. Ribaude satt i fjärde ut och drog upp spurten 700 kvar. Halvvarvet kvar körde Örjan Kihlström i ledningen mot Björn Goops häst i tredjespår men samtidigt var han tvungen att han koll på Tayson Bi i rygg, utvändige Höwings Unbeatable var han inte så intresserad av. Han gjöt rätta modet i Deep Pockets som höll undan knappt efter 11,3 sista 800. Ribaude blev närgången efter 10,0 sista 800. Flera hästar satt fast, så blir det gärna då det blir uppullat.

Gjorde upp om spets
Björn Goop tog revansch och sin andra seger för dagen då han smärtfritt vann med storfavoriten Giant Shadow som tog ledningen efter 500 och vann med huvan kvar efter 10,5 sista 800. Snackisen blev att Goop och Robert Dunder gjorde upp om spetskörningen i ett snack efter 50 meter, Dunders Even’s Cool Boy fick ta över spets utan strid för att släppa till Giant Shadow. Detta händer i många lopp och inga regelvidrigheter har gjorts men det ser ändå illa ut. Ingen skugga över Dunder som gav sin stjärna Even’s Cool Boy ett snällt lopp och har en häst som gick i mål med krafter kvar som tvåa utan det är mest företeelsen som jag vänder mig emot.

Sju rätt på både Slutspelet-V75 och det reducerade systemet men det blev ändå ett rejält minus då utdelningen blev låg. Vi tar nya tag och n får vi jackpot på V75 Kalmar i midsommarhelgen. Lyssna på podden som släpps under måndagen, där går vi igenom loppen ännu mer ingående.

Toppen
Vaduz Wise
As blir spännande att följa och tummen upp till alla kring AntonioTabac, som han kommit tillbaka, grållen.

Floppen
Filmningen som visades i tv-sändningen
. En lågt stående kamera på borte långsidan filmade det mesta och tittarna fick inget grepp om loppen. Jämför dessa bilder med de som ligger i atg:s lopparkiv så förstår alla vad jag menar.

Lira nästa gång
Esprit Sisu
kommer vinna i guld inom närmaste månaderna och jag kommer vara med på toton.

P-A Johansson, Travtjänsten