Eftersnack V75 Bergsåker 25/8

Publicerat: 26 Aug, 11:31

Laskari hade uppvisning i V75-1 och vann på 10,1 (!), wow! Han blev hängandes första 500 i tredjespår, forcerades till spets varvet från mål och vann trots 09,3 f 1000 med krafter kvar. Det här var något alldeles extra! Bakom visade Kövras So Far och Radagast fortsatt fin form.

Gunnar Melander lämnade inget åt slumpen, han laddade framåt direkt med Månprinsen A.M. (V75-2) och då var det såklart inte aktuellt att svara ledningen, som det var snack om på förhand med Odin Tabac. Han vann sedan lätt via 21,6/1000 utan på något sätt vara hotad av Odin som var klar tvåa i mål. Flex hängde med bra som trea, men allra bäst såg duon Järvsö Blomster (första gången barfota runt om) och Granetta ut bakom.

Robert Bergh vill nog helst glömma V75-3.. Startgalopp på Digital Archvie och kort där efter felade även Nobel Amok som Bergh körde själv. Som om inte det var nog så blev det även galopp på Mellby Drake (spetsa enkelt), vilket i sin tur bäddade för Västerbo Grosbois som sedan överlät ledningen till Handsome Brad. Stenströmers femåring höll sedan hela vägen in i mål, men det blev hårt mot vår ”poddvinnare” Moni Viking som gjorde ett kanonlopp utvändigt ledaren. Favoriten M.T. Joinville tappade farten i sista sväng när Test Drive tröttna, men kom tillbaka bra som trea.

Tyvärr blev ett gäng omstarter i Lars Lindbergs Minne (V75-4), men väl i den giltiga blev det Dear Friend till ledningen och hon vann sedan säkert. Uraia trodde vi mycket på och Haapio körde smart fram i dödens varvet kvar, men hon var inte sig lik och var tidigt slagen. Det ska dock sägas att prestationerna är svåra att värdera med tanke på hur lång tid det tog att komma i väg.

”Robban” var påtagligt upp på Logo Light inför V75-5 och det hade han minst sagt fog för. Han skickade honom till ledningen från spår åtta och vann sedan knappt men säkert för favoriten O’man Flax som höll berömvärt utvändigt om vinnaren.

Westerholm körde ett perfekt lopp med Knifetown Winner, släppte ledningen till favoriten Tesio 1800 från mål och avgjorde sedan enkelt när luckan kom 150 kvar. Tesio fick inte aktionen att stämma (galopperade även i provstarten) och han är sårbar när loppen avgörs på speed. Spela nästa gång gör vi på Dreamboy As som sköt till sylvasst som tvåa från tredje invändigt. Han tävlade för första gången med norskt huvudlag på svensk mark och svarade riktigt bra på det.

Skräll i Sundsval Open Trot sedan Readly Express inte haft sin bästa dag. Milligan’s School följde upp sin fina insats i Jubileumspokalen och avgjorde enkelt efter en smörresa i rygg på Pastore Bob. Sorbet hade krafter kvar som tvåa liksom både Nadal Broline och Dreammoko.

Toppen:

Såklart Laskari, 10,1 åkandes och han tävlar alltså bara i Klass I. Vart ska detta sluta?

Floppen:

Readly Express, fick visserligen tuffa sista 700, men han var aldrig med chans och missade pallen för första sången i sin 28:e start.

Spela nästa gång:

Järvsö Blomster, Granetta och Dreamboy As.