Eftersnack V75 Kalmar 23/6

Publicerat: 23 Jun, 21:29

Inga spelmässiga framgångar för oss den här omgången, vi trodde hårt på Ragazzo Da Sopra men han kom aldrig in i loppet från kön. 

Sevilla inledde efter hård strid

Sevilla och Joakim Lövgren tog hem Bronsdivisionen från ledningen efter en duell med dödensspringande Sir Henry P.Hill (som galopperade precis innan mål när det stod och vägde). Final Dream hakade på bra från rygg på ledaren. Pastor Power reparerade startgalopp på snyggt sätt och är värd att passa upp med framöver.

Härlig hemmaseger i Klass I

Maria Rosenbergs Copaca Banana var bara bäst från dödens i Klass I och vi fick se härlig segerglädje från hemmatränaren. ”Bananen” har verkligen utvecklats och kom nu hem på fina 11,3. Maria har inget stort stall men hon tränade även fyran i mål här så bara att lyfta på hatten för hennes och sambon Stefan Carlssons jobb. Alicia Bore försvarade sig bra i spets och knep bronsen medan Red Rock Canyon Ås fick tog silverpengen. 

Flemming tog revansch 

Flemming Jensen fick en del kritik efter sin styrning med Slide So Easy senast då han valde att svara spets i Oslo Grand Prix och var tidigt slagen. Nu fick han lite revansch för det då han körde i ryggar och lyckades ta hem Kalmarsundspokalen. Baron Gift spurtade riktigt vasst som trea och däremellan fanns Cocktail Fortuna som gjorde det helt okej. Pastore Bob trodde vi ingenting på och han var överspelad men han vek sig totalt från spets och var väl knappast kurant. 

Holländsk kross i Klass II

Velten Versailles hade inte startat på länge men det bekom inte honom ett dugg då han bara var bäst i lägsta klassen. Här har Rick Ebbinge att åka med och den här svenskfödda hästen har många fina årgångslopp att tävla i framöver. Jätteskrällen McGarret avslutade vasst mellan hästar och hade sparade krafter i mål. 

Partizan Face överraskande bra i Silverdivisionen

Som nämnt trodde vi mycket på Ragazzo Da Sopra men det var en annan som stal showen. Partizan Face hängde i tredjespår i 600 meter innan Ludde tryckte till och övertog från Secret Mission. Sedan gick han bara undan på 11,5/2140a före just Secret Mission som aldrig kunde gå i farlig närhet efter en ryggresa. 

Nu var det dags för Westholm

Efter snöpliga torsken med Sir Henry P.Hill fick Westholm revansch i V75-6 som var Kalmarsundsstayern då han satte dit Flash Hammering. Det blev enkelt till slut efter att Jörgen kört sig till tät 1500 meter från mål. Vischio Holz gick bra där bakom medan Platon Face stumnade till slut. 

Shadow Gar ledde runt om

Hemmahoppet Ultra Bright hoppade bort sig direkt i stoeliten medan Shadow Gar hittade till spets, hon fick sedan In Toto Sund utvändigt om sig men det var ingen tvekan till slut utan Shadow Gar gick undan på ganska lätta ben till slut. Dear Friend spurtade sylvasst till andrapriset efter paus och visade att hon blir att räkna med i år. 

Lira nästa gång: Baron Gift, Mcgarret, Dear Friend och Pastor Power.