Eftersnack V75 Åby 5/12

Publicerat: 06 Dec, 13:38

Dessvärre inga större framgångar på spelet denna lördag, men vi bjöd på bra sport och det är svårt att inte älska Åby med open stretch! 

V75-1 trodde vi en hel del på 10 Sweetman trots bakspår då avslutningen senast var av bästa märke. Han fick dessvärre iskalla ryggar under slutrundan ute i spåren och fick för långt fram. Vi hade 1.10,7 sista 400 på klockan och prestationen var bra. Bäst i främre träffen och nästa gång det blir framspår över korta häcken är han verkligen att räkna med. Segern gick istället till Pär Ländins fina 1 Axel Ruda. Han var chanslös på ledningen från start och hamnade i fjärde invändigt. Kändes aldrig segerakutell men när 6 Dali Pagadi kallnade i dödens kunde först 9 Astronascente Zac hitta ut från tredje invändigt, sedan kunde Magnus A Djuse hitta ut bakom denna i sista sväng. Dessa gjorde upp om segern i en tight slutstrid och insatserna var klart bra även om dom fick optimala lopp. Favoriten 4 Redneck Woodland hittade enkelt till ledningen och såg länge ut som en segrare. Men han kallnade rejäl in på upploppet och var inte som bäst, loppets besvikelse.

Stoloppet i V75-2 gick till Magnus Dahléns 6 Alhambra Mail efter en femstjärnig insats. Fick öppna mycket tufft till ledningen innan Jepson valde att släppa till Berghs 7 Kantens Rose. Trots den hårda öppningen hade hon kraft för att avgöra, utan tvekan en av dagens bästa prestationer. Magnus Dahléns hästar börjar verkligen hitta formen igen efter en längre tid då hans hästar inte alls tävlat på topp. 4 Bring Me Money spurted bra som tvåa och Berghs favorit Katens Rose höll bra som trea efter en tuff öppning. 3 Global Benchmark såg fin ut i skymundan som fastlåst. 14 Aura S.L. värmde bra på 13/400 meter men galopperade i loppet och hon är svår, mycket kunnande finns.

En av omgångens snackisar på förhand var 5 Digital Races som under lördagen trendade rejält på strecken. Det blev som många hade trott att Christoffer Eriksson tidigt skulle hitta till ledningen sedan skulle inte mycket hända. Han kom till ledningen efter 400 meter och sedan hände inget, klockan visade 1.15,9 första 1000 och det såg upplagt ut. Men när det skulle avgöras 700 kvar och man höljde tempot var han slagen på ett steg. Stannade helt och han var knappast frisk, man påminns om att det är djur vi håller på med. Michel F Rothengatters 10 King Schermer tyckte vi kändes spännande på förhand då han imponerat på slutet. Michel F styrde på 1300 kvar men fick svar av Jepson som satt i dödens och det blev helt fel, ingen bättre kuskinsats. Vann gjorde 9 Beauty Wind som fick ett perfekt lopp men svarade för en bra insats. Blev dock inte mycket till lopp då övriga var dåliga eller fick omöjliga lopp.

V75-4 startade en av omgångens stora snackisar och största favorit i 3 Behind Bars. Han fick göra jobbet utvändigt om ledaren hela vägen, vilket blev för tufft. Han hade inte sin bästa dag och PU tyckte inte han kändes helt hundra i loppet. Han svek och borde kunnat bättre ändå om loppet blev tufft. Jepson med 6 Stepping Moneyboy spetsade enkelt från springspåret och han visade tydligt att han inte vill släppa till favoriten. Peter Ingves med 11 Ol Dono Lengai satt in attacken 1700 kvar och känslan då var att Ingves drog svarte Petter när favoriten satt utvändigt. Men Ingves kom i hög fart och fick lite oväntat överta ledningen från Jepson som släppte. 11 Ol Dono Lengai gick undan tillslut och insatsen var bra. Jepson kommentar efter loppet gillade vi verkligen ”Man behöver inte alltid släppa till den häst som är mest spelad på toton”, han häst fick en optimal resa och bästa möjliga placering. Vi tyckte att Jepson visade under hela dagen hur vass han är på Åby!

Gulddivisionen handlade om omgångens största favorit 10 Very Kronos. Han var grym förra lördagen på Solvalla och insatsen nu var minst lika bra. Adielsson satt in attacken 1400 meter till mål och landade utvändigt om Disco Volante med rundan till mål. Han klädde av denna fullständigt och gick undan till en enkel seger. Klockan visade 1.09,8 sista 800 och han såg mycket bra ut. Säsongen sista start sa man innan man vi får se är feelingen, formen är verkligen på topp. Han hade inte gjort bort sig nere i Frankrike! Nämnda Disco Volante var slagen 600 kvar och tappade mycket tillslut, 2140 meter är inte hans grej. 11 Nadal Broline som var tillbaka efter lång vila gick bra som femma, klockan visade 1.09,0 sista 700 och han såg bra ut. Att räkna med till nästa start!

V75-6 gick till Carl Johan Jepson och Helena Edlunds fina 2 Beartime. Fick överta ledningen av 3 Inertial och sedan släppte man till favoriten 9 Speedy Tilly efter 700 meter. Bergh med favoriten såg länge ut att sitta på leken man det var tomt i tanken när man svängde in på upploppet. 2 Beartime avgjorde via stretchen före en vass spurtande 7 Kick The Dust Ås. Man testade en ryckhuva för första gången som Jepson ryckte 200 kvar och det gav en bra effekt. 5 Amerindienne galopperade dessvärre kort före mål och det var en fjärdeplats som rök. 1 He´s Marvelous hade 0/7 med skor och han fungerade inte nu heller, galopperade direkt i starten.

Avslutningen gick till många spelares ”mardröm” Berghs vann med 4 Vikens High Yield och detta var en favorit som alla ville fälla. Skor kändes som ett klart minus på denna Love You-son men han visade sig inte bry sig. Till ledningen kort efter start och sedan var det aldrig något snack, han gick undan enkelt och vann på ett bra vis. Vi tycket dock att många av motståndarna underpresterade och klockan visade endast 1.12,0 sista 400. 2 Night Brodde såg segerfarlig ut i sista sväng men stannade när Marc skulle vika ner på stretchen, känslan var att han blev lite rädd och var ovan med den vita linjen. 7 Monfalcone spurtade bra bakom hästar och såg fin ut. 1 Zio Tom Jet gjorde det återigen bra som tvåa, han vinner inte lopp på beställning.

 

Topparna:

V75-2: 6 Alhambra Mail fick en tuff inledning men hade trots detta kraft för att avgöra när luckan kom tillslut, mycket stark insats!

V75-5: 10 Very Kronos var grymt bra igen och klädde av samtliga. Blir bara bättre och bättre, utan tvekan Sveriges bästa hästen som startar just nu. Hade inte gjort bort sig nere i Franrike mot deras elit över dom länge distanserna!

 

Flopparna:

V75-1: 4 Redneck Woodland kom till ledningen smärtfritt men var slagen på ett steg när det skulle avgöras, skulle kunnat bättre.

V75-3: 5 Digital Races var slagen på ett steg när det skulle avgöras, måste ha varit sjuk.

V75-4: 3 Behind Bars fick en tuff resa men vi hade väntat oss mer och han såg inte lika bra ut som tidigare, tog inte ens pengar. Dålig favorit till 65%!

V75-5: 1 Disco Volante tog hand om ledningen men blev lite het och när Very satte klorna i honom 700 kvar var han slagen på ett steg, man lär starta över 1640 meter nästa gång!

Spela nästa gång:

V75-1: 10 Sweetman trodde vi på men han fick iskalla ryggar i spåren. Avslutningen som femma var av bästa märke, toppchans nästa gång med framspår över korta häcken. Formen på topp!

V75-2: 3 Global Benchmark satt fast med rubbet bakom hästar, såg mycket bra ut.

V75-7: 7 Monfalcone såg fin ut bakom hästar och spurten var av bästa märke! 

 

Att ta med sig:

Magnus Dahléns stallform är på väg uppåt!

Björn Goops stallform är på väg uppåt!

Peter Untersteiners stallform är dålig, cirka 1/40 senaste har slutet med seger!