Eftersnack V75 Solvalla 24/11

Publicerat: 25 Nov, 10:02

Don’t Mind Me tog sig enkelt förbi Very Kronos första biten och Erik lyckades sedan aldrig hitta ut med favoriten i V75-1, men positivt var att han höll sig i trav hela vägen trots att han fick springa bakom hästar. Segern gick till Chief Orlando som snyggt växlade tempo med lucka 100 kvar från rygg ledaren och hann dit precis före Disco Volante som var positiv via 11/1000 från sämsta läget. Många såg bra ut bakom - Dear Friend höll starkt som förstahäst i tredjespår, Handsome Brad hade sparat i mål liksom Höwings Star och Ragazzo Da Sopra.

Rejäl körning i V75-2 och bäst var Cobbys Olifant som trots 12,4 på varvet och press i omgångar, säkert höll undan från ledningen. Bäst bakom var jätteskrällen Esteban S.T. (2%) som höll bra först i tredjespår via 11,6/700. Grandfather Bill fick ett perfekt lopp på innerspår och sköt till brasom tvåa (tävlade i jänkarvagn för första gången), favoriten Caligula var chanslös på segern efter ett stentufft lopp i dödens och Xanthis Brazil galopperade med sparat i sista sväng.

Hard Times (3%) skrällde i Solvalla Grand Prix och vann med en nos före Eldorado B. som blev tvåa från spets. Små marginaler var det, Hard Times hade aldrig fått ryggen på HOS om inte Vamp Kronos galopperat i första sväng. Tredje invändigt byttes ut till ”hålet” och 500.000 kronor på kontot. Favoriten Zack’s Zoomer galopperade från start (gick bra efter, men blev stum sista 150) och High Glider var en stor besvikelse, men frågan är om allt verkligen stod rätt till med honom?

Queen Of Sand (V75-4) var bara bäst i Diamantstoet och vann trots tufft tempo hela vägen. Hon fick först en rejäl tryckare från start av Elise Hanover som Skoglund testade tufft med för spets och sedan en offensiv Mika Forss över sig som höll tempot uppe med Eva I.H. Vi hade 12/800 på Camilla Jonassons märr och hon visade återigen hur riktigt bra hon är!

Segern till PU’s Heart Of Steel i V75-5 som vann på fina segertiden 12,3 från ledningen. Han öppnade sylvasst från start och tog enkelt hand om spets när Jorma aldrig var intresserad av att svara ledningen. Han låg sedan på friskt under vägen (12,6 på varvet), men stack ändå enkelt undan över upploppet. Can Lane spurtade vasst som tvåa och var klart bättre än i starten innan på Eskils och favoriten Global Unprotected var godkänd som trea.

Äntligen seger till Nadal Broline som för första gången i karriären visade riktigt bra startsnabbhet. Han tog enkelt hand om ledningen, fick varva på 13,5 och vann sedan lätt via 10,3/1000. ”Proppen” gick optimalt utrustad, Örjan ryckte både norsken och huvan, men när både Antonio Tabac och ”Piraten” kördes i tredjespår så ”sket” Örjan mer eller mindre i loppet och måttade bara in Propulsion till en tredjeplats.

Skrällseger i avslutningen, ”Freddes” Milliondollarrhyme fick ett bra lopp i högt tempo och spurtade säkert förbi Esprit Sisu som gjorde ett tappert lopp i ledningen. Favoriten Global Trust öppnade rappt och avgjorde spetsstriden enkelt, men galopperade in i första sväng, vilket även Ural gjorde. Mika Forss körde onödigt tufft med Hawk Cliff som återigen gjorde ett väldig bra lopp.

 

Vi går som vanligt igenom lördagen än mer på djupet i vår ”podd” som släpps på måndag, där vi även pratar om extra omgången på Örebro som börjar om ett par timmar!