Eftersnack V75 Åby 1/4

Publicerat: 02 Apr, 08:50

Toppen
+++ Smile Silvio
 får förstapriset för oss (och inte bara för att det var en fin spik för oss). Hästen hade tagit årsdebuten på bästa sätt och var riktigt rejäl när han styrdes fram utvändigt ledaren under loppet och sedan gick undan till en säker seger. Peter Untersteiner körde ett perfekt lopp och sammataget stod ekipaget för dagens prestation på Åby.

++ Special Chance skrällde rejält i Diamanstoet efter en rejäl prestation där hon gick en 13,2-runda tillslut med stora delar ute i tredjespår. Det var ett fräckt intryck då Hannu Torvinen begärde det lilla extra i sista sväng och även om konkurrenter närmade sig över upploppet var hon inte riktigt hotad. Mycket fin prestation efter hela loppet i andraspår.

+ Yuvaraj skrällde i inledningen där förvisso flera ekipage kom bort via galopper eller stod för sämre prestationer men det tar inte bort intrycket på hästen och det är bara att konstatera att Gustav Johansson säkert är lika stor talang som tränare som han är som kusk. 

Floppen
Beauty Smart Face har både vi och tränare Christoffer Eriksson höga förväntningar på men denna dag var hon inte alls där hon ska vara. Förvisso ett jobbigt förstavarv med tredjespår fram till spets men det gick ändå inte mer än 15 på varvet och då ska hon inte behöva plockas ur loppet. Det finns säkert en sjukdomsbild med och vi hoppas hon är tillbaka i god form till Pokalloppsuttagnigarna 21/4.

Lira nästa gång 
Classy Knox var totalt felanmäld till detta lopp då hon stod stenhårt inne i loppet men hon gick ruggigt bra och kom in bland trioplatserna. Denna får vi vakta när hon står bättra inne i ett kommande lopp. Queen snackade BG upp inför tävlingarna och visst gjorde hon ett bra lopp! Fast i rygg på Beauty Smart Face men väl fritt så gick hon bra och avslutade 11,3/400 då hon fick kryssa fram mellan hästar, den tar vi nästa gång!


Spelmässigt blev det en fin lördag för oss även om vi inte lyckades pricka sju rätt. 3 sexor och 64 femmor innebar ett netto om 66.562:-!

 

// Redaktionen