Eftersnack V75 Mantorp 21/2

Publicerat: 21 Feb, 10:48

Det blev åter riktigt svårt på V75, sju system hade alla rätt och belönades med 7.4 miljoner kronor för sju rätt. Storfavoriten Disco Volante förlorade, jätteskrällen Evaluate vann och skrällarna Beartime och Elle Vild bidrog starkt till den höga utdelningen.

Inledningsvis dominerade stall Kolgjini där lillebror Dante drog det längsta strået med Racing Ribb från spets medan Adrian var tvåa med Upstate Face. Starten blev rörig, fyra hästar galopperade bort sig direkt. Racing Ribb galopperade också i vändningen men vann benen och kunde köras till spets i första sväng. Efter ett ryck 300 kvar höll han undan säkert före stallkamraten. Denne såg ”klar” ut i sista sväng men han fick aldrig fatt i ledaren. Phoneix Photo kom ut ett spår från tredje in 700 kvar men sen löste det sig inte och han blev störd på upploppet.

Favoritseger i V75-2 då Zack Bris kördes till ledning efter 350 meter, fick lite press där framme men kunde ändå vinna säkert på trötta ben efter en tapper insats. Han avslutade 17 sista 700 och då slutade i alla fall jag att klocka avslutningar med tanke på banan. Erik Adielsson laddade inte fullt första biten men då Bat Marke kom till ledning efter att Mascarpone Doc galopperat var det ingen tvekan om att Zack Bris skulle få ta över. Cassius Ima var gott gåendes då han galopperade 275 kvar och då han styrdes utåt i banan ville Harvad Student följa med och tappade lite fart. Hon kom sedan fort sista biten och hade varit riktigt närgången utan det felsteget.

"Fel" Tarzan-häst
I V75-3 blev det seger för Stall Stefan Melander men inte genom Disco Volante utan jätteskrällen Evaluate. Efter lite körning mot Västerbo Grosbois kunde Ohlsson sätta sig till rätta i spets med Disco som var relativt lugnt under vägen. I sista sväng syntes det dock att han var trött och inte skulle vinna loppet. Magnus A Djuse gick ut från tredje in 500 kvar med Evaluate medan Pöllänen satt var i rygg ledaren med Västerbo Grosbois. Evaluate kopplade greppet 200 kvar, Västerbo Grosbois fick backas loss och orkade inte riktigt utmana. En bortkörning av Pöllänen kan tyckas men det är fullt förståeligt at han satt kvar för hans häst hade svårt att gå med i rygg och man förutsätter ju att Disco ska hålla bättre. Sen är det inte givet att Västerbo Grosbois slår Evaluate ändå eftersom denne får rygg runt slutsvängen om Pöllänen går ut.

Inte rikigt ända fram
I V75-4 gick vi ”all in” på Luna Nera Doc, vi trodde på rygg ledaren på favoriten Call Me Brodda och det lyckades. När sedan luckan kom 250 kvar var vi på väg att lyfta taket men Luna fick inte riktigt travet att stämma och kunde inte utmana Call Me Brodda som var riktigt bra i spets. Surt då det scenariot stämmer till punkt och pricka för en singelprocentare som man törs gå på rakt ut. Tvillingen till 20 ggr tipsade vi om och den var i alla fall aldrig i fara.

I V75-5 tog Beartime, som vi var lite inne på, hand om spets för att släppa direkt till Remarkable Feet. Luckan kom sedan 200 kvar och Beartime, som är tämligen ny i klassen jobbade sig förbi den sista biten och avgjorde i fin stil före ledaren medan Mr Clayton J.F. slank med till tredjeplatsen från femte ut. Här var det många som underpresterade och ingen kunde ta något i spåren.

Släpp och lucka till slut, hämta ut för jätteskräll
Programenlig ledning tog även Elle Vild i V75-6 och sedan släppte Peter Ådefors till mycket mer betrodda Thebankonbroadway. Ådefors letade lucka sista halvvarvet, den kom 150 kvar och jätteskrällen Elle Vild kunde avgöra enkelt. Princess S.W. avslutade åter bra i vida spår medan Thebankonbroadway höll bra som trea.

Omgångens mest spektakulära prestation svarade Maestro Crowe för i avslutningen. Trots dubbla galopper kunde han avgöra till seger! Han togs lugnt från start, styrdes på från kön 1700 kvar men galopperade 1550 kvar, galopperade på nytt 750 kvar då han var på väg ifatt fältet. Efter den galoppen blev det full fart, via fjärdespår i sista sväng slog han sig kort före mål förbi Flexible Launcher. En otrolig prestation trots att han inte fick det att stämma. Samtidigt var de krävande förhållandena till stor fördel för honom. Flexibkler Launcher såg strålande ut för dagen och var bra som tvåa, bra var även ledande L.L.Royal som trea.

Banan ett eget kapitel
Banan var värd ett eget kapitel. Farhågorna på förhand var att det skulle bli enormt tungt medan vi trodde att man skulle rädda banan bra. Då vi kom till Mantorp vid 13.30-tiden var banan ganska fin men vid lopp 3, 4, 5 och 6 var det riktigt tung och besvärlig. Sen såg den ut att vara lite bättre i några lopp innan den på nytt såg väldigt jobbig ut i det avslutande V75-loppet. Vädret gjorde det otroligt svårt för personalen på Mantorp som gjorde det bästa av situationen men som spelar var det inte enkelt.

Vi hade fem rätt på systemet i grundmaterialet, vi spikade Disco Volante och Luna Nera Doc men ringade in alla skrällar. På Slutspelet kom vi inte upp i samma nivå men under dagen blev vi i alla fall mer och mer inne på Maestro Crowe.

Toppen
Maestro Crown
går inte att komma ifrån.

Floppen
Timo Nurmos
hästar trivs sällan då det blir tungt och duon Hawk Cliff och Jaques Noir var inget undantag, de såg aldrig aktuella ut.

Lira nästa gång
Anice Cake
har visserligen aldrig vunnit lopp men som hon gått på V75 två gånger i rad måste första segern komma när som helst.
P-A Johansson.