Eftersnack V75 Hagmyren och Östersund 15-16/9

Publicerat: 16 Sep, 21:34

Spelmässigt var det söndagen som var mest lyckad för oss. Riktigt bra lunchtips och totalt 38 rätta system gav ett netto på över 17.000 kronor. Sedan värmde Propulsion och Under The Counter båda riktigt vasst inför DD och Slutspelet ordnade gröna siffror även där. Slutspelet var kvar inför V75-7 och det hade blivit en bit över 20.000 med Romance Amok som tyvärr hamnade långt bak i kön och gjorde sedan bort sig med galopp. 

Inga stora överraskningar på Hagmyren och dom som lyckades få sju rätt belönades med drygt 3.000 kronor. 

Kaj Widell styrde Thomas Lönns Hungarian Hotwax till seger i klass II försöket, Thomas första V75 seger för i år och den här hästen är klart bra för klassen. You To Neat gick bra som tvåa men blev diskad för en snäv situation på bortre långsidan där Svedberg körde med för små marginaler mot Rikard N Skoglund och Prinsen One, en diskning som kändes helt korrekt. 

Elliann trodde vi mycket på och hon var bäst i V75-2 tillsammans med Sofia Frilén som var ett stolopp över lång distans. Linda’s Girl var mycket betrodd men galopperade direkt och hon har inte riktigt fått till det på slutet. 

Susanne Richters Ural visades upp i riktigt bra skick i Klass I försöket, han var helt överlägsen och kom hem på för klassen riktigt fina 11,1/1640a tillsammans med Örjan Kihlström. Emerald Boko var tvåa för Jenny A Björk men sprang och bröt en del över upploppet. Yankee Boy var det mycket skrik på och även vi trodde på honom, men Kim var inte alls nöjd med hur han travade och han gjorde en slät figur. 

Kihlström igen i kallblodsloppet som han vann tillsammans med Hövding Jaros. Myllkärrs Sune tvåa men han får inte riktigt aktionen att flyta och har fortsatt inte vunnit lopp sedan juni 2016. 

I Silverdivisionen dök han upp igen, en av sommarens stora följetonger. Den förvandlade grållen Antonio Tabac som i Oskar Kylin Bloms vård haft en häftig utveckling. Nu tog han tredje raka V75 segern och fortsätter han vara såhär fin så har han inga problem att hävda sig i guld. Han fick inget gratis den här gången heller, svar om ledningen av Västerbo Grosbois och sedan först i tredje 800 kvar, det rörde dock inte grållen i ryggen som gick undan på 11,7/2140a. Grymt tränarjobb av Kylin Blom och vi lyfter på den berömda hatten. 

I Gulddivisionen trodde vi att Volstead skulle plocka ner Charrua Forlan från dödens och det såg också ut så 300 meter från mål. Sundbergs stjärna sträckte dock på sig och Volstead hade kanske lagt lite krafter på att pulla under vägen och blev stum den sista biten. Hur som helst har Charrua haft en toppensäsong och Heavy Sound avslutade vasst till andrapriset tillsammans med sin ständige följeslagare Kenneth Haugstad. 

Volocity De Vie spurtade bäst i avslutningen som var Bronsdivisionen. Moraliska vinnaren var dock Raja Ribb som höll storstilat i ledningen efter att fått elakt tryck av Jörgen Westholm och Flash Hammering som inte ville ge sig i startrusningen och efter det Tesio på utsidan som också ville ha bra tempo. Tränaren Kristofer Jansson var inne på att det var Raja Ribbs bästa insats i karriären och vi kan bara hålla med. 

Till söndagen: 

Örjan Kihlström hade en bra lördag och det blev inte sämre under söndagen när han vann inte mindre än tre V75 lopp och på vilket härligt sätt han vann Mastersfinalen tillsammans med Propulsion. Dödens hela vägen med Readly Express i tredjespår i 1400 meter efter ett lite märkligt taktikval av Björn Goop som gick i det läget. Propulsion klev undan på sitt karaktäristiska vis och visade vilken undantagshäst han är. Det visade även Readly Express som var trea trots att det blev helt omöjligt kört för hans del. Milligans School har formen på topp och avslutade bra som tvåa efter ett bra lopp medan Cyber Lane borde kunnat lite mera ifrån ledningen. Redéns springare fyllde här på sitt redan feta bankkonto med ytterligare två miljoner. 
Övrigt från söndagen kan noteras att Rikard N Skoglund tog en V75 dubbel, först med Fender som var bra i biken och fick utdelning på sin form. Sedan avslutade han omgången med en vass spurt tillsammans med Under The Counter som nu fick vinna i sin nya regi hos Joakim Elfving.

Stoeliten som inledde omgången hade tyvärr bara lockat sex hästar varav en blev struken så bara fem till start. Det blev lite av ett sömnpiller men bra intryck på In Toto Sund som dansade undan med ett bra slutvarv efter att Örjan fått bestämma som han ville i täten. 

Helgens bästa:
Propulsion - Världens bästa häst just nu?
Readly Express - Tredjespår i 1400 meter mot några av världens bästa hästar och ändå stå hem, det var en insats lik Nuncios första Elitlopp. 
Antonio Tabac - Herregud vilken förvandling!
Ural - Mycket bra för klassen!
Raja Ribb - Snacka om moralisk!

Helgens sämsta:
Yankee Boy - var mycket betrodd efter fina lopp tidigare och en galopp i derbykval senast. Fick det dock inte alls att stämma och sågs aldrig med chans. Lär få besöka farbror doktorn nu och återkomma med laddade batterier.