Eftersnack V75 Solvalla 27/3

Publicerat: 28 Mar, 14:17

Höga förväntningar inför V75-finalerna med fina fält som presenterades. Tävlingarna kanske inte riktigt motsvarade förväntningarna då det bjöds på ganska slätstrukna lopp där flera spetshästar fick länsa undan ostört i ledningen.

V75-1 blev en klassisk ”spets-och-slut”-historia där Pere Ubu och Peter Untersteiner ledde runt om. Hästen var utrustad med racerbalans och presterade betydligt bättre än senast. Timo Lane uppvakta utvändigt under slutrundan men fick segerraden bruten. Cash Cowboy fick ett fint lopp i draget bakom denne men förmådde inte avgöra över upploppet.

Margaretas Tidiga Unghästserie tog plats som avdelning 2. Även här blev receptet till seger att leda runt om då Manny Muscle och Erik Adielsson spårade hela vägen. Hästen glänste i uppvärmningen och motsvarade intrycket i loppet. Ska sägas att det blev relativt beskedligt tempo och hästen spänstade undan över upploppet. Hector Sisu fick ett fint lopp i rygg ledaren och tog en meriterande andraplats, Salmelas stallform är på helt rätt väg.

”Äntligen!” sa vi på redaktionen då Mandela Zon fick sätta nosen först. Hästen fick ett fint lopp i draget i det lopp som det kanske var mest körning i för dagen. Pacific Kingdom visade prov på tidigare osynad startsnabbhet och flög till spets. Lucky Truc satte upp tempot utvändigt och höll tappert i den positionen men Mandela Zon visade god inställning då han avgjorde på linjen. Condior galopperade tillslut men det var efter ett tungt lopp ute i spåren.

 I Diamantstoet tog Teton Sweet Lindy andra raka. Hon svarade fint på det norska huvudlaget när luckan kom över upploppet och avgjorde framför en tapper Call Me Brodda som kämpat ner Georgia Am utvändigt. Svedberg har fått fin still på sitt sto och även om hon sprungit på sig mycket pengar på kort tid finns det nog mer att vänta. Ultra Bright blev spelad till favorit men det blev på tok för långt fram till hästarna i främre träffen.

En märklig Silverdivisionsfinal summerades där halva fältet galopperade. Vinnare blev Global Undecided som var rejält utvändigt Ubiquarian Face och när den senare galopperade höll Claes Sjöström och hästen undan. Bakom tog Mr Perfection ytterligare en fin placering och Rally Hans tog sista pallplatsen, fint guidad av Örjan. Men som sagt, denna Silverfinal går – inte – till historien.

Dubbelspelet både inleddes och avslutades med spets och slut. Sweetman presenterades i fint skick av tränare Lars I Nilsson och segrade på ett mycket fint sätt. Vi gick på Oxidizer på Slutspelet men hästen fick en tung väg fram till dödens och är ursäktad, att hon säkrade andraplatsen är ”++”.

Avslutningsvis blev det ytterligare en ”SOS” då Disco Volante brakade till ledningen via en öppning på 1.01 första 200 och sedan fick sitta hyffsat ostört. Sorbet fick en tung väg fram i dödens och kunde inte utmana. Bakom segraren utmärkte sig framförallt Hazard Boko som avslutade vasst ute i spåren och hedershästen On Track Piraten som körde slalom mellan konkurrenterna över upploppet.

Toppen: Vi tar med oss intrycket från Manny Muscle, värmning + lopp, det kan bli en rolig säsong för Reijos med denne.

Botten: Omgången som sådan får summeras som ”pyspunka”, lovade mycket men tävlingen uteblev i flera lopp både på V4 och V75.

Spela nästa gång: Det gick inte att missa Hazard Boko och On Track Piraten som behöver sina lopp i dessa sammanhang men formen sitter åtminstone där den ska. Zeolit gick också i mål med krafter kvar, säkert nyttigt för framtiden!

/Alexander Holmström