Eftersnack V75 Jägersro och Solvalla!

Publicerat: 27 Oct, 18:05

Ett händelserikt Jägersro och ett favoritstarkt Solvalla med många fina prestationer!

På Jägersro hände det mycket denna lördag i oktober. V75 inleddes med att "himmahästen" Staro Leonardo vann efter att serverats en perfekt resa utav Joakim Lövgren. Vincent  As var tapper i nederlaget, mindre bra insats dock av Kennedy som var slagen tidigt. I andra avdelningen kunde Adrian köra sig till ledningen efter en bit med Dominic Wibb som gjorde vad han skulle och höll farten på ett bra sätt, ihåligt lopp där bakom. I tredje avdelningen fick Giant Shadow återigen visa upp sig och räkna med att detta blir en klassklättrare! Velasquez gar blev störd i sista sväng men flög om i princip nästan hela fältet och det är absolut en häst att ha i åtanke inför framtiden. Hurricane River och Ulf Ohlsson blev för övrigt diskfalificerade för den händelsen men dem gick också fort över upploppet. 

I lärlingsloppet blev det sedan tempo på tillställningen. Peter Zadel lyckades hitta till ledningen ifrån sitt bakspår men fick "massage" i princip hela vägen och det var en fin insats av Princess S.W. Återigen fick dommarna jobba när Dante Kolgjini och Call Me Brodda gick ut aningen snävt mot Markus Niklassons Orbital Ås men istället för att diska honom flyttade man istället ner honom till fjärdeplatsen. Hickomisschampagne var verkligen iordning inför den här uppgiften och höll tappert ifrån dödens trots stenhårt tempo. I nästa lopp var det återigen en "incident", denna gången storebror, Adrian Kolgjini som gick väl snävt (som det såg ut) mot Adiago Trot. Christoffer sa däremot att det inte var så farligt och kanske såg det värre ut än vad det var. Loppet vanns ifrån dödens av en formstark Niky Flax. Där och då var värdet lågt, men det skulle komma att höjas drastiskt. Efter en ursinnig 06-öppning mellan Racing Mange och "Ringo" klev Velvet Gio (1%) fram och avgjorde enkelt ifrån dödens. Det ska påpekas att detta var hästens debut i gulddivisionen. I avlsutningen kom Ad Hoc planenligt till ledningen men fick i sista stegen se sig passerad av Cobbys Olifant som gick starkt sista 600 meterna i spåren.

På Solvalla radade dem upp sig favoriterna. Innan V75-spelet ens hade hunnit börja hade hästar som Power, Activated och Conrads Rödluva redan vunnit lopp. Dem första två V75-loppen blev ganska lika varandra. Inti Boko och Ganga Bae kom till spets, bägge vann enkelt. I tredje avdelningen fick favoriten svettas desto mer. Efter att Bythebook galopperat i spetskörningen kunde skrällen, Galileo Am istället ta hand om befälet där han dock blev lite väl pigg med sitt helstängda huvudlag. Brother Bill var med i den inledande körningen och fick endast pusta några ynka andetag på innespår innan Jorma drog i högertömmen och placerade hästen i dödens. Därifrån vann hästen på ett imponerande sett och segertiden blev imponerande 1.12.1 på en bana som var allt annat än optimal att springa fort på. I nästkommande lopp kunde Rikard N och Betting Gangster köra sig till ledningen efter en bit och då trodde man kanske att det var över. Men inte Adrian. Han styrde på fram mot dödens och Tae Kwon Deo krigade tappert ner Betting Gangster och fick därmed revansh på denne. 

Mascate Match visade sig ha dåliga blodvärden efter förra loppet men nu var hon tillbaka i toppslag. Hon kunde jogga undan enkelt från sina konkurrenter och blir att räkna med inför finalen. Ies Elisabet spurtade ruggigt vasst till andraplatsen där bakom och Fredrik Wallin har fortsatt form på stallet. Inför dagens dubbel fanns det en värmning som stack ut. Racing Brodda var ute och joggade, såg det ut som, men klockan visade 12/400m och det var ett läckert intryck! Hon levde upp till värmningintrycket i loppet sedan där hon plockade ner Aleppo Pine ifrån dödens. I avslutningen sedan trodde vi mycket på Evaluate efter en fin värmning och med tanke på att det skulle bli barfota runt om och helstängt huvudlag till loppet. Men det var aldrig riktigt något drag i honom i loppet sedan och Robert Bergh kunde ganska bekvämt dirigera hem segern ifrån ledningen tillsammans med Mellby Glader. En som gick bra efter mindre markförlust var Viking Brodde som han fram till andraplatsen efter en ursinnig spurt över upploppet. 

Spela nästa gång:

- Velasquez Gar

- Rafale D'Inverne

- Ies Elisabet

 

/ Sam Andersson