Eftersnack-V75 Mantorp 16/3

Publicerat: 16 Mar, 19:00

Favoritseger i V75-1 där Harran Boko vann enkelt från ledningen via 12,6/1000. Han höll sig lugn och fin och vann lekande lätt. Stark comeback av Mellby Club som kördes fram i dödens och kämpade väl via 12,7/1000 som tvåa.

Peter Untersteiner visade åter hur vass han är från start då han prickade snyggt med Blanche i V75-2 och kunde köra ledande Camana i galopp i första sväng. Det blev ett billigt och galoppfyllt lopp där hästen var skyldig att vinna som loppet utvecklade sig. En överraskande vinnare för både oss och för tränaren…

Handsome Brad lyckades med knapp marginal och kurvans hjälp att hålla ut Racing Mange och vann Guldloppet från ledningen med oryckt norsk och huvan kvar. Det blev ett taktiklopp och Handsome Brad blev positionsvinnare. 09,7/700 med 08-tempo mellan 700-300 kvar på Milligan's School som förstahäst i tredjespår och 10,7/1000 på Rajesh Face som såg fin ut i skymundan.

I V75-4 vill jag hylla både häst och kusk. Terminator Face drog i bra tempo med sin stora, grova aktion och höll undan till seger. Bra styrka och inställning hos hästen. Erik Adielsson är ”född från det innersta springspåret” och prickade perfekt och Erik visade även fina körhänder när han höll hästen i trav över upploppet.

Skrällseger i V75-5 där Rushmore Face gick från ”draghäst” förra lördagen till storskräll. Vi trodde på honom förra veckan, men lämnade honom i reservrutan nu när han var 1%-are - dumstrut på! Han orsakade en omstart då han inte ville vända upp bakom bilen, men i den giltiga starten öppnade han bra, kunde ta sig förbi de invändiga hästarna från bakspår och sedan var han bara bäst trots att han fick dra tåget sista 800. En rejäl prestation. Global Trust tävlade i jänkarvagn för första gången och såg ut som vinnaren 200 kvar, men tog sig inte förbi. Dags för rycktussar i nästa start? Knifetown Winner blev för vass av den återkallade starten och gav sig i spets.

Havefunwithme tävlade barfota runt om för första gången på länge, vilket gav bra effekt och hon spurtade till seger i V75-6. Hon har haft svårt att sätta nosen först, men nu var det dags för seger. Darling Harbour värmde dåligt och galopperade kort efter start. Cheerful Rivner var seg och fick inget lyft av ”biken”.

Spets och slut på Eelis i V75-7 där Örjan körde resolut till ledningen, fick dämpa tempot efter startrusningen, och stack undan i en snabb avslutning. Barfota gav ett lyft och Örjan är vass i biken. Det blev fel för Tobias del Ronco som fick göra jobbet i tredjespår sista 700 och gav upp sista hundra. Så gjorde han även i debuten för Stig och det är tydligt att italienaren måste smygas i det längsta för att bjuda till över upploppet. Vi måste vara självkristiska och erkänna att vi gick för hårt bara på synintrycket senast där han gick med i rygg och kunde spurta till slut, en "icke-prestation" egentligen och vi får ta lärdom av det. 

Toppen:

Årsdebutanterna i Guld (V75-3). Jag tyckte att samtliga såg fina ut, Rajesh Face kom aldrig in i loppet, Handsome Brad vann med växlar sparade, Milligan’s School gick en vass långsida och Racing Mange var snabb, både från start och till slut. Härligt vårtecken!

Floppen:

Call Me Brodda (V75-2) trodde vi mest på, men hon var bara dålig från tredje utvändigt och galopperade utan chans i sista sväng. Camana i samma lopp värmde dåligt och galoppen i första sväng kom som ett brev på posten.

Spela nästa gång:

Micro Vick (V75-6) såg fin ut som fastlåst. Tävlar hon barfota även i nästa start kan det vara spelläge.

Vi snackar mer ingående om loppen i vår podcast på måndag. Angående "podden" så ligger ett avsnitt ute nu med Magnus Jakobsson. Länk till det avsnittet här

/ Andreas Henriksson