Eftersnack Stochampionatshelgen 22-24/7

Publicerat: 25 Jul, 00:32

Spelmässigt fin Stochampionatshelg för oss på Travtjänsten där vi noterade en rejält inslag på V64 på fredagskvällen med ett netto på lite dryg 120 tkr. V75 lördag hade vi en gedigen rank men då spiken Laredo Boko svek fick vi nöja oss med tröstpengar. Söndagens V75a blev rejält svår, endast en ensam vinnare på en varvad andelskupong noterades, vi kunde dock glädjas åt en fin DD till 159 gånger såsen där värmningsvinnaren Loaded Leila var nyckeln till framgång.

Toppen:

+++ Daniel Wäjersten/Great Skills får naturligtvis inta tronen som vinnare av årets StoChampionat. Wäjersten hade ett ess i rockärmen då han tryckte av Ready Cash-dottern från start vilket innebar att han fick trava på innerspår stora delar av loppet. När luckan uppenbarade sig visade stoet att hon har fin inställning när hon avgjorde knappt men säkert.

++ Markus Svedberg levererade dubbelt under söndagen då han satte dit två präktiga skrällar i form av Barbro Kronos i Stoeliten och Loaded Leila i Diamantstoet. Och det var inte efter några bluffprestatoiner där Barbro travade utvändigt ledaren och Loaded Leila värmde som en demon och avgjorde på ett snygg sätt i loppet. Stallformen pekar rakt upp!

+ Unico Broline var tillbaka i gott slag och kändes egentligen aldrig hotad efter att Mats Djuse satte in attacken under slutrundan. Överväxlarna sparade och nog blir han att räkna med i kommande Silverfinal.

Botten:

Tyvärr inleddes de båda tävlingsdagarna lördag och söndag med tragik då hästar miste livet. En elogé till Axevallatravet som tillsynes hanterade en svår situation på bästa sätt.