Eftersnack-V75 Umåker 13/4

Publicerat: 13 Apr, 19:01

Favoritfall i Berth Johanssons Memorial där Milliondollarrhyme galopperade i ingången av sista sväng. ”Han kändes bra, men rumplade till på ett steg”, kommenterade Fredrik B Larsson i TV-intervjun efter loppet. Segern till Son Of God som var på hugget redan i värmningen, fick ett bra lopp i högt tempo och avgjorde på snyggt vis i sin årsdebut. Vi trodde mycket på Transcendence och han förtjänar tapperhetsmedalj för sin insats, men det håller inte att vara så långsam från start som han är, då får man den här typen av lopp. Hotshot Luca höll starkt i ledningen, det var bra gjort att hålla Berghs häst stången.

Endast tre felfria hästar i lägsta klassen där Twice Kronos vann enkelt från ledningen. Ingen skugga över vinnaren och Petter Lundberg prickade perfekt från start, men det här loppet är inte det första jag kommer att tänka på när jag vaknar imorgon bitti…

Wow, Propulsion! Trots en minst sagt stökig uppladdning, med tappsko såväl i värmning som i provstart (!) var Redéns världsstjärna bara bäst. Örjan körde fram i dödens efter 500 meter och via 10,5/1000 plockade han ner ledande Muscle Hustle. Som vanligt svarade ”Proppen” enormt på propparna och det var en häftig prestation. ”Han var inte fläckfri i travet, men det kommer bli bättre med den här farten han fick i sig nu”, kommenterade en lyrisk Redén i TV-intervjun. Jag plussar även för Robert Bergh som valde att tävla och gav det chansen med Muscle Hustle. Han höll bra som tvåa bakom övermakten och förtjänar givetvis en biljett till finalen.

Vi trodde mycket på Art Kjarvald i nordisloppet, men han öppnade inte så bra som vi hade hoppats, blev hängande i tredjespår och galopperade på väg framåt efter 500 meter. Segern till Tangen Haap som fick det serverat i ryggar, men som inte behöver be om ursäkt för segern, han såg smällfin ut och avgjorde lekande lätt. Tränare Björn Karlsson hyllas (med rätta) för sin frispråkighet och sina känsloyttringar, men ska även ha plus för att han, på lördag förmiddag, informativt twittrade att han tänkt om vad gällde balansen och att bakskorna skulle ryckas till loppet. Bra, Björn! Positiv avslutning av Smedheim Solan som tvåa.

Island Life var vår idé i V75-5 och planenligt kom han till ledningen, men det blev ett sevärt lopp där ledaren aldrig fick sitta i fred och han fick snöpligt ge sig på foto för Mr Golden Quick som, sin vana trogen, toppspurtade till knapp seger för kusktalangen Magnus Djuse.

Finsk seger i V75-6 där Iikka Nurmonen körde resolut till ledningen och Roberto Diver gick undan säkert. Vår idé Mr Clayton J.F. avslutade godkänt som tvåa, men vi fick aldrig någon segerfeeling.

Marcus Lindgren hade ställt i ordning hästarna till ”mammas gata” och vann V75-7 med Hierro Boko som gynnades av det höga tempot och Ohlsson gjorde rätt val som chansade invändigt, fick luckan mellan hästar och speediga Hierro Boko avgjorde enkelt. Vi fick feeling för Corroded efter värmningen, men han fick öppna tufft för ledningen och fick sedan en stekhet Salong utvändigt om sig, man varvade på i underkant 1.10 vilket blev för tufft.

Toppen:

Propulsion (V75-3) givetvis. Från dödens på 11,2 med skor trots strulig uppladdning där han inte kunde göra någon riktig provstart. Behöver man ens köra finalen?

Floppen:

Qahar Q.C. (V75-5) gjorde bort sig med tidig galopp. Ohlsson provade sedan i spåren, men fick svar och hästen sågs aldrig med chans. Olle Rols i samma lopp tappade stilen och galopperade 900 kvar.

Spela nästa gång:

Counterfeightr (V75-7) såg smällfin ut i biken! Antonio Trot (V75-5) var bra på barfotabalans, fick ett tungt lopp och höll starkt som trea. Hotshot Luca (V75-1) höll bra i spets och Smedheim Solan (V75-4) spurtade bra i nordisloppet.

/ Andreas Henriksson