Eftersnack V75 Romme 27/2

Publicerat: 27 Feb, 23:57

Romme presenterade en bana i toppslag och det var vårfeelingen i luften. Sista lördagen med barfotaförbudet och nästa lördag kommer det lysa rött i listorna igen. Spets var gångbart denna lördag och vi går mot ”dessa” tider då det gäller att vara med i främre träffen igen! V75 gav denna vecka 450 lax och V75 är inne i en positiv tränd med höga utdelnignar mest varje lördag, detta gillas skarpt! 

V75-1 gav ett exempel på just spets och slut då Jörgen Westholm som hade ställt i ordning på hemmaplan spårade från start till mål med 1 Ara. Han åkte på omstart i den första starten men vågade trots detta ladda och lyckades med nöd och näppe hålla upp ledningen, då Janne Korpi med 7 Artful Deimos körde galopp. Väl i spets höll hon undan säkert före vår spik i loppet 3 Cash Cowboy. Vi trodde att Erik från spår 3 skulle vara den som nådde ledningen och skulle så blivit fallet så vinner han detta. Men det blev galopp i först starten och det var nära även i den giltiga. Möjligt att biken från spår 3 blev lite för mycket. Han fick sedan ryggen på Ara och hade inte helt slutsålt i mål, formen är god på hans kant iallafall. Vi tycker 9 Just Celebration såg fin ut bakom hästar och kommer hon ut i ett lämpligt V64-lopp i Norrland är det läge att ta betalt. Formen är bra!

Kallblodsloppet blev rafflande och slutade med en skräll i 5 Emil Mollyn. Han har visat form länge och nu efter en perfekt resa med en del tur inblandat fick han äntligen vinna. Det var en duo som det snackades om innan loppet, 10 Roli Eld och 13 B.W.Rune. Vi fick mer och mer feeling för den förstnämnda under dagen och tänkte spika hela vägen fram till vi såg värmningen. När Redén skulle testa av i snabbare farter över upploppet i bakvarv så kom en galopp. Han travade inte perfekt och det var fler än vi som blev oroliga. Vi trodde han skulle närma sig Rune på strecken nu när han slapp brodd och skulle lättas. Men han sjönk i procenten och landade på 25%. Väl i loppet fungerade det bättre och han gjorde ett strålande lopp som tvåa. 1.21,0 sista 800 på klockan och det blir spännande att se honom nu när skorna åker av. 13 B.W.Rune galopperade 200 kvar när attacken skulle sättas in. Från sidan såg han väl inte ut som en vinnaren men enligt Mats Djuse var det krafter sparade. Det var när denna galopperade vinnaren Emil Mollyn fick lucka. Turligt men han behöver inte be om ursäkt. 4 Guli Rubin såg bra ut bakom men han ska nog ha det serverat för att vinna och lite av hans melodi är nog att sitta fast, det fick vi se näst senast då vi spikade.

Gulddivisionen gick till favoriten 7 Disco Volante, även om det inte blev någon ledning initialt. 5 Hazard Boko höll ut övriga och kom till ledningen men när Ohlsson kom 1000 kvar så valde/kunde inte Rikard svara. Väl i spets över korta häcken var det den vanliga Disco som var tillbaka. Det var nog banan som var problemet senast och nu med en perfekt bana samt 1640 meter hade övriga inte en chans. Harzard såg fin ut bakom som fastlåst med lite sparat. 12 Evaluate som vann senast gjorde återigen ett strålande lopp denna lördag. Klockan visade 1.09,7 sista 800 och han är verkligen på väg uppåt igen efter att ha varit kall länge, ROLIGT!

V75-4 blev det 4 D.Day Zet billigt till ledningen men trots 16-fart på varvet så lyckades han inte hålla undan. 12 Global Above All var vi inne på hela dagen och Anders Eriksson körde ett perfekt lopp. Han körde i rätt tid och fick en billig dödens med 1400 kvar. Han såg ut att koppla greppet på favoriten in på upploppet men då kom dessvärre en snöplig galopp. Samma visa var det på Solvalla 28/11 i Klass-ll finalen då han galopperade i sista sväng när det skulle avgöras. Båda dessa starter med ett helstängt huvudlag, ifall detta kan ha någon betydelse. Vann gjorde istället 9 Pacific Kingdom som när 12 Global Above All galopperade kunde köra rakt fram och segern blev tillslut enkel. Bakom var 3 Zeloit samt 6 Mandela Zon mycket bra och båda avslutade cirka 10-fart sista 800 i tredjespår!

V75-5 blev ett rivigt lopp med en rejäl körning. 4 Donners Am till spets efter 500 meter med 5 Algot Zonett utvändigt som också ville till ledningen. Första varvet gick på 1.11,0 och givetvis blev denna öppning alldeles för tufft för båda. När Westholm satte in attacken på långsidan med 9 Remerkable Feet så stod övriga stilla. Han höll undan före en duktig 3 Global Undecidet där Sjöström blev lite lurade 700 kvar och borde i efterhand gått före Westholm. Roligt lopp från sidan men styrningen bakom favoriten var inte Wäjerstens bästa. Lång säsong i kroppen och denna urblåsning nu, formtapp att vänta?

Stoloppet innehöll många moment och alla dessa var till vinnarens 1 Pappajonnys Ilses favör. Man blev av med ledningen från start då 6 Smaragd Norrgård dök till spets. Men när denna galopperade kunde Örjan köra rakt fram och fick en "gratis" ledningen. Hon såg slagen ut länge och såg ut att få ge vika till Kajsa Frick med 3 Västerbo Jolene. Men när denna såg ut att koppla grepp kom galoppen snöpligt 75 kvar och 1 Pappajonnys Ilses kunde vinan till Mikael Eriksson stora glädje. Hon har en härlig skalle och det är ingen toppform ännu. Hon blir bättre när man rycker skorna och hon kommer vinna fler lopp under sommaren. Vi trodde på Dunder och 14 Zoorpoa, men hon galopperade helt omotiverad i kön med två varv till mål, det såg konstigt ut. Favoriten 4 Donna Leonora körde Mika Forss upp i dödens med men hon var slagen redan 500 kvar. 13 Lyx Håleryd visade återigen begränsningar och hon är svår att få först över linjen. Vi får verkligen ta med oss 3 Västerbo Jolene som gjorde ett topplopp och detta är ju en häst vi verkligen gillar i grunden. Hon kommer vinna på V75 inom kort.

Avslutningen gick till favoriten 5 Oxidizer som spårade hem detta från start till mål. Han var ny i Bronsdivisionen vilket givetvis var ett litet frågetecken. Men det rätade han ut till ett utropstecken och såg mycket fin ut. 1.11 sista 800 och detta med tillsynes krafter sparade. Roligt för duktiga David Persson! 1 Showtimejackflower samt 2 Balotelli Crown gick bra bakom och visade fin form.

Toppen:

Hemmatränaren Jörgen Westholm tog en dubbelseger på V75 och visade vem som ”bestämmer” på hemmaplan. Han blev inte årets tränare på Romme och möjligt att detta har gett honom lite extra tändvätska!

V75-3: 7 Disco Volante var tillbaka efter ”misslyckandet” senast och han tyckte nog det var kul att få springa över 1640 meter igen. Elitloppet i sikta får man tro?

Spela nästa gång:

V75-1: 9 Just Celebration såg mycket fin ut bakom hästar och formen är bra. Får vi ut henne i Norrland med framspår bakom bilen får övriga hålla i sig.

V75-3: 12 Evaluate värmde grymt och insatsen nu som trea var grym. 1.09,7 sista 800 först i tredjespår och segern senast var nog ingen tillfällighet. Han är kraftigt på gång!

V75-4: 6 Mandela Zon är en läcker häst som vi haft under luppen hela karriären.Två lopp i kroppen hos Pekka Korpi nu och avslutningen i skymundan nu var vass, han kommer vinna på V75 inom kort!

V75-4: 12 Global Above All galopperade mest troligt bort segern. Detta är en häst vi verkligen gillar!

V75-6: 3 Västerbo Jolene var på väg mot segern men galopperade kort innan mål. Hon fick göra jobbet sista 600 och var mycket bra. Detta är en häst vi alltid gillat som verkar vara på gång igen efter en längre period där framgångarna uteblivit.

Flopparna:

V75-4: 5 D.Day Zet fick varva på 16 men kunde trots inte detta hålla undan. Dålig favorit!

V75-5: Wäjersten styrning med favoriten 5 Algot Zonett var inte den bästa.

V75-6: 4 Donna Leonora fick en rätt billig dödens men var slagen tidigt.