Eftersnack-V75 Bergsåker 29/8

Publicerat: 29 Aug, 17:23

Favoritfall i V75-1 där Coogan fick svar om ledningen av Raja Ribb. Det blev andra ut när Doctor Doxey Zenz skickades fram i dödens. Coogan gick på i tredje 800 kvar och långspurtade okey, jag hade runt 1.10 sista 800, men visst borde han ha vunnit och han tävlade inte på topp. Segern till Sir Henry P.Hill som smög med i ryggen på favoriten och slog sig förbi på upploppet, väl understödd av Rikard N Skoglund. Vinnaren var snyggt i ordningställd med ett uppvässande 1600-lopp innanför västen och "racergrejer" med bike och barfota. Raja Ribb blev lite för vass i spets och vek ner sig så den offensiva satsningen höll inte, men jag gillar när kuskarna tävlar och Felicia Molin ska ha cred för att hon spände bågen och gav det ett försök med hästen som har varit i sitt livs form under sommaren. Ribaude visade åter att han är en helt annan (sämre) häst med skor kontra barfota. 

Vi spikade Borups Tornado i V75-2 och det visade sig vara helt rätt, det här var ett dåligt V75-lopp och klassblandning. Välkörande Anders Eriksson var påläst och gav sig inte in i någon körning mot Atlas Kronos utan såg till att köra felfritt runt första sväng där hästen fuskade med travet, körde sedan till och övertog ledningen. Det var spel mot ett mål och han vann lekande lätt med krafter kvar, även om aktionen som sagt inte flöt lika bra som senast. Roligt och välförjänt för paret Ising/Fernlund som hade fog för sin optimism på förhand. 

Månlykke A.M. var ensam på banan i ett klent SM. Gunnar hade chansen att köra till tidigt mot ledningen, men valde att sitta kvar i andra utvändigt till en början. När Ove A skickade med Pydin valde Gunnar att gå och Månlykke fick lägga en speed för att komma till ledningen. Det kändes onödigt i det läget, men det spelade ingen roll den här dagen för Månlykke var överlägsen och försvann undan till seger med "halva upploppet" före kollega Steve Dellbros Don Viking som gick starkt som tvåa. Även trean Mel Odin gjorde ett bra lopp med tanke på att han låg på rejält hela loppet, men övriga var riktigt bleka. "Jag fick rysningar och nästan tårar i ögonen i sista sväng när jag kände hur mycket jag hade att köra med. ", skrockade Gunnar Melander i segerintervjun.

I V75-4 fick vi se tre riktigt fina märrar. Lipstick Tooma med kusklöftet Mats E Djuse imponerade stort vid seger där hon plockade ned en duktig Argbiggan utvändigt om ledaren i en häftig duell. "Fatta att hon går med järnpäron och sula! Det blir bättre och bättre. Hon ger så mycket och bjuder tillbaka vilket jag är tacksam över. Nästa år kan det bli riktigt, riktigt bra", sa Daniel Redén. Activated gick starka 09,6/1000 från kön, men var aldrig med chans - tuffa bud!

"3 MANUZIO HANOVER (20%) har varit mycket bra på slutet och senast stred han hela vägen in på linjen mot Selected News. Såg länge ut att gå mot segern men fick ge sig på linjen i en tight slutstrid. Klockan visade 1.12,0 sista 800 och vi var mycket tillfreds hur han såg ut. Nu kommer man plocka av skorna mest troligt och köra med en jänkarvagn (ska testa i värmningen) vilket är första gången i Kenneths regi. Barfota han har gått en gång tidigare men galopperade få 700 kvar, återkom starkt och satt fast i mål. Detta känns mycket spännande och motståndet skrämmer inte. Bra läge bakom bilen och vi är inne på att Kenneth kan hitta till ledningen. Han var offensiv senast och med dessa ändringar är det påställt och man kommer knappast vilja sitta fast, mycket spännande. Vi spelar utgång på Manuzio."

Ja, Manuzio Hanover var en riktigt bra vinnare för oss! "Kenta" körde perfekt då han gick före Örjan och skickade fram i dödens. Väl där krossade han den ledande Bergh-hästen och på upploppet bara lämnade Manuzio sina konkurrenter. Barfota och bike i kombination med att hästen är i sitt livs form bar frukt och vilken fjäder i hatten för Kenneth Haugstad som är relativt nybliven proffstränare. 

Merritt var given att tro på i V75-6 och efter två invändiga strykningar ökade segerchansen rejält då han fick drömspåret, spår fem. Det löste sig perfekt och han slog sig förbi en tapper Anything For You kort före mål där Pikachu Face blev för pigg i ledningen. Daniel Wäjerstens framgångar fortsätter och den här hästen stod på tur för seger. Pleasure for Cash blev över i tredjespår runt om och kom aldrig in i matchen från sitt svåra läge. 

Milligan's School spetsade hem Sundsvall Open Trot och var riktigt bra när han svarade allt och stack undan till enkel seger. Sorbet hängde med till andraplatsen från rygg på ledaren. Milliondollarrhyme värmde bra, men kördes snällt och blev kvar i andraspår när tåget gick på sista långsidan. Moni Viking provade i tredjespår varvet kvar, men det ebbade ut i tid och han var inte lika bra som på slutet. 

Toppen:

Lipstick Tooma (V75-4) gillas skarpt. Det driver bra för henne och hon visade fin skalle när hon satte dit nosen. Fortsättning följer...

Floppen:

Jackpot Tooma (V75-5) gick felfritt, men det hjälpte inte. Örjan skickade på sista långsidan och han fick visserligen lägga en speed där, men han tappade stilen i sista sväng och var aldrig med chans mot vår vinnare. En svag favorit. 

Spela nästa gång:

Who's Who (V75-7) hamnade hopplöst till från sitt svåra läge. Örjan valde invändigt varvet kvar och han såg väldigt fin ut när han avslutade 08,2/1000 med fin spänst genom mål. 

Citat tagna från ATG-live.

/ Andreas Henriksson