Eftersnack V75 Rättvik 4/8

Publicerat: 05 Aug, 12:41

Värde en seger..

Linus Boy fick äntligen utdelning på sin fina form och avgjorde V75-1 säkert via 09,6/800. Favoriten M.T.Joinville körde Jorma helt rätt med - synade dödens varvet kvar och möjligt att vi har hårda krav på honom, men visst borde han vunnit loppet med tanke på hur det blev kört? Vi spikade Erik Sting i hopp att få honom till ledningen efter första sväng, men det scenariot var aldrig nära att slå in och vi fick surt kliva av tåget direkt. Prestationen gick dock inte att klaga på, han fick dra fram Linus Boy sista 800 och det gick i 09-tempo mellan 800-400 kvar så att han blev lite trött sista biten är inte mycket att säga om. Bakom var det ganska så blekt, Moni To Spare fick visserligen en dryg första sväng men var trött tidigt och har långt kvar till formen.

Säkert från spets..

Ohlsson tillsammans med Exclamation Mark avgjorde loppet från start när de lyckades hålla ut Eldorado B. och segern blev sedan säker från spets. Han varvade upp sig under loppets gång och blev för vass, men det var som sagt ingen fara på taket. Det var många som visade bra form bakom - Kövras So Far, Tahiti Journey och Minnestads Ecudaro avslutade alla bra, men bäst intryck kanske det ändå var på Ontrack He’s Black som aldrig fick chansen från tredje invändigt. Urryckarna som satt i för första gången kom aldrig till användning. Vi trodde mest på Milliondollarrhyme som tävlade med norskt huvudlag för första gången. ”Fredde” körde fram i dödens 1500 från mål men Ready Cash-sonen var seg tidigt, norsken rycktes redan 700 kvar och han föll sedan tillbaka som oplacerad i mål. Tråkigt på en så fin häst.

Hemmaseger i Ego Boys Minne..

”Vi både hoppas och tror att HOS kör offensivt med 7 Charrua Forlan (10%) och då är vi inte alls övertygade att favoriten håller hela vägen. Vi tippar faktiskt Charrua som utvecklats och blivit tuffare i år. Han har i princip bara gjort bra lopp hela året och senast var han återigen riktigt bra som tvåa efter att han blivit hängandes första 500 i 07-tempo. Att han inte övertygade näst senast på Lindesberg tror vi enbart berodde på att HOS körde mot Pastore Bob som satt i rygg och Charrua trivs mycket bättre i jämnt och hårt tempo hela vägen. Ett sådant upplägg bör det bli nu, han har tidigare visat att dödens inte bekommer honom och vi blir faktiskt inte förvånade om han plockar ned favoriten.”  Vi fick rätt i scenariot och HOS’s krigare gjorde återigen ett urtappert lopp, men han fick ge sig mot hemmahästen Cool Keeper som Witasp kört perfekt med. Snacket innan var om LW skulle svara spets med Cool Keeper, något som han själv under dagen sa att han ville göra, men med facit i hand blev det helt rätt med släpp till favoriten och lucka på upploppet. Besvikelserna var Queer Fish som var seg tidigt och Caid Griff som återigen föll över i passgång över upploppet (blev diskad den här gången). Positiv var Unique Juni som trots galopp 1200 kvar lyckades hämta igen och slutade tvåa i mål. Hon är verkligen på gång!

Nu var det dags..

Äntligen var det dags för Eldvin som fick vinna på V75 i sitt 27e-försök. Spets och slut var receptet och han höll undan säkert för Art Nökkve som var duktig från dödens. Favoriten Ådne Odin galopperade kort efter start, men kom tillbaka start och slutade trots galoppen trea. Han har fortsatt väldigt fin form.

Bara bäst..

Highspirit imponerade stort i V75-5 och vann på 10,7 från dödens, vilket prestation! Vi valde att spika emot honom som klar favorit då vi inte trodde han skulle ta sig förbi Knifetown Winner från start, vilket han heller inte lyckades med och öppningen kostade häftiga 07,7 första 500. Det blev perfekt åt vår spik Man At Work som gissningsvis hade vunnit loppet utan galoppen i sista sväng. Han svepte fältet i 07-tempo på baksidan men när galoppen kom 400 kvar fanns det ingen som kunde utmana Troels stjärna. Oceanic Clearence, Baron D’inverne och Brothers In Am satt alla fast med sparat bakom och visade form.

Fixade jackpot..

Två jätteskrällar avslutade omgången - Allowable (0,56%) och Raja Ribb (1,28%) hade båda knallform och kunde trots svåra utgångslägen vinna säkert. Det gjorde att ingen lyckades lösa pusslet och vi får i stället se fram emot en fin jackpot nu på lördag med finaler på Åby!

Spela näst gång: 

Ontrack He's Black (V75-2).