Eftersnack-V75 Solvalla 28/3

Publicerat: 29 Mar, 18:29

Vi fick en bra start på lördagen då vi satte flerkuponger på V4 med drygt 18.000 kronor i nettovinst. Läckra Ultion Face var en snygg A-häst och han glänste i sin årsdebut där han kom hem på 12,7 full väg. Tvåan Digital Summit är också riktigt bra, jag gillade hur han bet i den sista biten, och från "Margareta-loppen" tar jag även med mig Ganga Bae som avslutade 10,4/700 i spåren i sin årsdebut som knappt slagen av Alaska Kronos. Fina hästar!

På V75 hade vi det tyngre spelmässigt, men det var vi inte ensamma om, redan efter två lopp var "alla" ur och sju rätt betalade knappa 10 miljoner kronor. Kalldusch direkt i Stoeliten där jag fick jättefeeling för Unique Juni efter en strålande värmning och spikade henne på Slutspelet. Det blev planenligt dödens på Ultra Bright och det kändes bra hela vägen, men trots att hon löpte upp till värmningsintrycket och gjorde ett kanonlopp via 09/800 fick hon ge sig för en smygkörd I Love Paris som spurtade förbi från tredje utvändigt. Snopet! Snackhästen Golden Tricks galopperade från start, Hevin Boko var blek från andra ut och Ultra Bright galopperade i ledningen 400 kvar.

Ny skräll i V75-2 där Takata spurtvann efter en spårsnål resa. Häftig utveckling på honom och hatten av för Henrik Nilssons jobb - roligt att han kör själv också! Dock var han fullständigt omöjlig att få med på V75-kupongen, åtminstone för oss... Favoriten King of Everything var inte att känna igen då han gav sig enkelt från ledningen. Royal T.N. var ruskigt lavad, gick en 06-repa när han rundade fram till utvändigt ledaren och han gjorde ett starkt lopp via 09,4/700. Bottnas Fantom värmde vasst och höll farten bra efter att han inte lyckats svara Royal T.N.'s speedryck. Martin Tooma såg fin ut som fastlåst. Nästa gång? G.R.J.'s Wolverine och Ace To Play testades båda i jänkarvagn för första gången, men båda fick galopp. Det är inte alltid "biken" ger rätt effekt...

Disco Volante glänste vid seger i Gulddivisionen. Ulf Ohlsson var påläst och visste att han inte behövde ladda med honom för att få spets, han kunde glida fram och överta från stallkompisen och sedan var det spel mot ett mål. Det såg joggandes ut när han varvade på 1.11 och den farten höll han hela vägen in i mål. 1.10,9 full väg skäms inte för sig och han visade att han inte har några problem att stå full väg när han är så fräsch och fin som han är för dagen. Reckless, som värmde strålande, gjorde ett bra lopp som tvåa och Gareth Boko höll starkt som trea. Super Nice satt fast med sparat och honom tar vi med oss till nästa gång. 

Flera omstarter i stoloppet där American Hill varvade upp och i den giltiga starten fick hon aldrig travet att flyta och galoppen kom tidigt. Princess S.W. fick oväntat svar om dödens när PU styrde framåt och hon fick klubban 500 kvar. Hon värmde dessutom tveksamt. Istället kunde Anthara Bi och Björn Goop stjäla loppet från ledningen. Hon låg friskt på bettet och höll undan säkert. Noterbart är att de tre främsta i loppet kördes på innerspår. Jag har sagt det förr och säger det igen, det är guld värt att smyga med på innerspår i stoloppen. 

Nytt "falsklopp" i V75-5 där Dom Perignon fick bestämma tempot i ledningen och därmed kunde han hålla undan till seger. Det var segt sista hundra, men han höll undan säkert. Torbjörn Jansson får tacka Örjan Kihlström för segern då Örjan "parkerade" i dödens när han nådde den positionen efter 600 meter med Man At Work. Jag hade 1.18 i 700 meter mellan 1400-700 kvar på Man At Work och trots 09-tempo sista 700 kom han aldrig i klinch med vinnaren. Niky Flax letade "Jonte" lucka med bakom Örjan i sista sväng, men kom aldrig loss och sista hundra klättade han i rygg på vinnaren. Läckert intryck, även om man alltid ska passa sig för att blåsa upp "sitta fast-prestationer" där det går långsamt till slut. Martin de Bos avslutade dagssnabbast sista 200 (som han gör varje lördag typ) och jag hade i underkant 1.07 sista 400. Fortsatt toppform där! Highspirit var en positiv överraskning, han sköt till bra den pigga tolvåringen.

Som väntat provades Betting Rebel i ledningen i V75-6 och därmed blev det dödens för favoriten Strong Heartbeat. Jörgen Westholms fina häst plockade enkelt ner ledaren, men fick ge sig för Image Rapida som gick med i rygg och slog sig förbi via 09/700. Snyggt toppat av tränare Christin Sjöström som fick bra effekt på skorycket. Björn Goops tredje V75-seger för dagen och det går inte nog att hylla honom. Björn är i en klass för sig när det kommer att köra för position i loppen och hittade drömpositionen här med rygg på favoriten. Jag fick skrällfeeling för Personal Goals efter värmningen, han såg smällfin ut i "biken", men han fick luckan för sent från rygg på ledaren och fick nöja sig med andraplatsen. My Sweden galopperade från start. Han blev alldeles för ivrig och det är lurigt med bakspår för sådana här hästar då man inte kan sätta upp dem bakom vingen. 

Burning Man var vi skeptiska till med låga rapporter i ryggen, men någon ringrost syntes inte till, tvärtom. Han såg bättre ut än någonsin där han "lufsade" undan till enkel seger från ledningen. Eller lufsade och lufsade, det var 07,5-tempo sista 400, härligt driv i steget! Adde S.H. höll starkt som tvåa från dödens. Guillaume Boko var trea sedan Björn Goop (who else?) påpassligt tagit sig förbi favoriten från start, kört sig till spets för att sedan släppa och få med sig en maxplacering. 

Toppen: Disco Volante och Burning Man.

Floppen: King of Everything.

Spela nästa gång: Martin Tooma och Super Nice.

/ Andreas Henriksson