Eftersnack Påskhelgen

Publicerat: 18 Apr, 10:02

En fullspäckad helg med inte mindre än fyra V75 omgångar. Det blev en ny Elitloppshäst i Perfetto från Kanada och en av tidernas största V75 skrällar i R.K.Queen. Vi går igenom mycket från helgen i vår Podcast som den här veckan kommer ut imorgon tisdag.

Fanns mycket toppar och några kommer här:

+++ San Moteur tog ner Önas Prince från dödens på 09,4/1640a med en del krafter kvar i tanken. Lär få en rosa biljett om kretsen vill och för oss vid sidan om är det bara att hålla tummarna för att dom tackar ja. Som han såg ut med lättad balans och inga armbågsskydd. Grym!

++ Born Unicorn sprang sig in i Paralympiatravet efter att tagit ner Milligans School från dödens, något vi var inne på och hade Born spik på allt. Who’s Who har en besvärlig punkt i första sväng när han kommer en bit ut i banan och tog sig en galopp där, vilket även hänt tidigare. 

+ Unico Broline och Phoenix Photo bjöd på ännu en härlig batalj där den förstnämnda kom hem på nästan osannolika 10,9/2140a från ledningen. Övriga silverhästar kommer dra en lättnadens suck när dessa båda tar klivet upp i högsta klassen framöver. Odd Herakles får också ta plats här då han lekte hem sitt lopp på Klosterskogen och blir spännande att se i Elitkampen då det ska köras kallblodslopp med en miljon kronor till vinnaren för första gången.

Floppen:

Var inte så svår att hitta, för stöket som var inför V75-1 på Klosterskogen var inget som passar för ett stort internationellt streckspel med massvis av miljoner i omsättning. Inga laserstrålar, dåligt ljud för kuskarna och en stökig Giantissimo var alla bidragande orsaker till att starten drog ut på tiden med nästan 30 min. Däremot folkfesten på Klosterskogen hör hemma några steg högre upp i texten ihop med San Moteur, för om man säger så här: folket på plats hade inte tråkigt i vårsolen!

 

/Dennis Palmqvist