Eftersnack-V75 Halmstad 19/12

Publicerat: 20 Dec, 15:34

Magnus Djuse fortsätter att imponera och tog en trippelseger på V75, samtliga tränade av Jerry Riordan som hade ställt i ordning till V75 på hemmaplan. Magnus visade kyla bakom Nouba Mom då han fick iväg henne lugnt och fint från start, körde till och övertog spets och satt sedan still som en tennsoldat över upploppet och litade på sin häst. Tessy d'Ete smög han med i ryggar i det längsta, en snygg detalj 800 kvar där han går ut och svarar Wild Love för att sedan gå ner kort och gjuta mod i hästen för att sedan vrida på igen. Han håller hästen motiverad hela vägen, sparar tussarna till 150 kvar och Tessy avgjorde säkert. Med Zio Tom Jet kör han oblygt till och övertar ledningen efter första sväng och för att inte bjuda in övriga på skalle rycker han tussarna 300 kvar och sticker och håller sedan igång till seger. Han är ruggigt vass Magnus och har grym koll på såväl sin egen- som sina motståndares hästars egenskaper - bara att lyfta på kepsen!

Erik Adielssons taktiska finess i V75-3 blev loppavgörande. Erik lurar ut Göran Antonsen på sista långsidan, kan köra rakt fram och enormt formstarka Dragster tackade för den styrningen genom att avgöra enkelt mot Nadal Broline som fick göra jobbet i dödens. Fyra segrar på de fem senaste starterna, snacka om samspelt ekipage och vilken otrolig utveckling på Dragster under hösten!

Björn Goop hade klart för sig i V75-1 där han lämnade klart på Astronascente Zac och han stack undan enkelt från ledningen trots att han fick öppna 1.09 första 500. Bakom såg Durello fin ut som fastlåst och även om att sitta fast kanske är hans bästa gren tar vi med oss honom framöver. 

Bromstävling i V75-2 där Jeans'n Passion bromsade minst och vann från spets. Guldstjärna till Stefan Persson som strök Global Bergkamp direkt efter den dåliga värmningen och han var knappt av banan innan han ropades ut som struken. Synd på Bergkamp dock, feelingen är att han hade haft jättechans i det där dåliga loppet om allt hade stått rätt till med hästen.

Inertial skrällvann V75-5 från rygg på ledande Neelix. Han avgjorde enkelt och såg fin ut, men det blev ett billigt lopp där många svek. 

Toppen: Magnus Djuse tog en trippel och det imponerar hur intresserad och påläst han är. 

Floppen: Zap di Girifalco trodde vi hårt på, men han var utan chans från dödens. Surt för oss då vi sätter sju rätt på Slutspelet med honom, men vi hade övervärderat hästen.

Spela nästa gång: Ultra Bright borde Erik ha gått med varvet kvar för då får hon ryggen på Tessy. Nu blev hon kvar i kön och fick chansen för sent, men hon såg fin ut. 

Mer om V75-loppen i "podden" som jag och P-A spelar in imorgon förmiddag.

/ Andreas Henriksson