Eftersnack-V75 Jägersro 2/9

Publicerat: 02 Sep, 17:18

I V75-1 gjorde Platon Face bort sig med startgalopp. Han fick gå rejält efter galoppen (1.10 ett varv mellan 1900-900 kvar och landade på 11,3/1900), men blev förklarligt trött till slut. Segern till Racing Mange som vann plättlätt och var dunderfin med oryckt norskt och tussarna kvar – snacka om toppintryck! Racing Mange har tidigare behövt snälla lopp för att räcka till, men dessa snälla upplägg har också byggt hästen som har tagit ett kliv till i utvecklingen i år och blivit tuffare mentalt, numera tål han även att gå utvändigt.

Nolimitjimmit är en fin fux som går framåt för varje lopp, Love You:are som han är, och han gav ett riktigt fint intryck vid enkel spetsseger i V75-2 med oryckta tussar. Han är både snabb och stark och duger även på lördagar framöver.

Derbystoet till Run Chica Run som höll undan säkert från ledningen. Peter Untersteiner hade kvalat in fem (!) hästar till finalen och tog en dubbelseger då duktiga medhängaren Europhile Am hakade på till andrapriset från ”hålet” – bara att lyfta på kepsen för PU och hans personal! Vamp Kronos kördes fram utvändigt inför slutvarvet men var tidigt slagen och Mily orkade inte efter att ha dragit tåget i tredjespår sista 700. Carl Johan Jepson valde bort ryggen på Mily för tredje in kort efter start med Maharani de Baroda som satt fast över mål och såg tankad ut. Mellby Free spurtade våldsamt i vida spår som trea och gjorde, utan prut, loppets bästa prestation. Dibaba galopperade inte oväntat bort sig.

Wild Love var bara bäst i V75-4 och klev runt dem i spåren sista 1200 i 1.10-tempo. Love You-dottern blir bara bättre och bättre och är häftig att skåda när hon tävlar barfota runt om, intrycket runt sista sväng när hon borrar ner sig i banan var riktigt fränt! Starkt slutvarv av Absolut Gehör som blev störd dryga varvet från mål.

Linda Pulkkinen vann Bertmarks med sin La Diva Rossi från ledningen efter tufft tempo hela vägen, ett snyggt tränarjobb och härlig segerglädje i vinnarcirkeln! Vi ville ha Allaway G.T. som såg lavad ut, men kusken valde att aldrig delta och fick galopp efter störning på upploppet.

Utklassningsseger i Derbyt där Who´s Who vände ut och in på motståndet på baksidan och försvann undan till överlägsen seger på 1.12 blankt, nytt världsrekord och det var med gott om luft under vingarna! Tränare Pasi Aikio hade satt hästen i toppskick och det var en rörd tränare som intervjuades efter loppet - vi gläds givetvis med Pasi som haft sina tvivlare sedan han tog över verksamheten på Menhammar efter Stefan Hultman, men som nu fick ta en storseger – välförtjänt! Andraplatsen till Chianti efter en vaken styrning av Björn Goop.

Carabinieri fick ett fint lopp i ryggar och när PU drog tussarna på upploppet lämnade han skuggande Monark Newmen över upploppet – läckert intryck när han länger på steget sista hundra, "Cara"!

Toppen:

Who´s Who givetvis! Även tränare Pasi Aikio och skötare Jennie Ek ska ha guldstjärna.

Floppen:

Jorma Kontios styrning i V75-4 med 74-oddsaren Rosa Parks där han har chansen att ta tredje invändigt men väljer ett lopp i andraspår. Visst, det är lätt som staketkusk att såga med facit i hand då hästen stannar redan 1100 kvar, men det var ett märkligt taktikval med en så lågt rankad häst.

Bravo Navarone (V75-7) skuffade från ledningen. Adrian hade problem att få tag i rycksnöret 200 kvar, men det var tomt i tanken på ett par steg och han slocknade helt. Knappast kurant för dagen.

Spela nästa gång:

Veroni (V75-3) såg bra ut i skymundan och duger i ett vanligt stolopp nästa gång.

Spelmässigt blev det en favoritbetonad omgång och vi fick inget med då vi gick hårt på Bravo Navarone.

/ Andreas Henriksson