Eftersnack V75 Bjerke 5/11

Publicerat: 06 Nov, 22:34

+++ 8 Imperatur Am V75-4 fick den otacksamma uppgiften att trava utvändigt om värsta motbudet Feel The Benefit. Trots det avgjorde han knappt till slut och det var ingen ringrost i den här välstammade fyraåringen efter sin kortare paus. Häftigt intryck återigen i värmningen och det ska bli spännande att följa utvecklingen på den här välstammade glänsaren under kommande säsong. 

++ 3 Souvenir D'inverne V75-5 chockade många när han skrällvann från ledningen på V86 i september. I dagens race visade han verkligen att det inte var någon tillfällighet och trots "dödens" hela vägen kunde han med hjälp av Björn Goop gå undan till säker seger. Det var en överraskande bra prestation av åttaåringen som verkar ha hittat en rejäl formtopp. 

+ 8 Type A V75-6 vann överraskande till högt odds och det från sämsta läget. Det här är en häst som gjort det bra i skymundan mot stentuffa gäng hela året men att han skulle sätta dit segern ikväll var förvånande även för tränare Frode Hamre. Värt att nämna bakom var en tapper 7 Asteroid som precis som vi var inne på skulle få svårt att nå ledningen, men istället höll han strålade efter en stentuff resa och tredjeplatsen var med mersmak. 

Lira nästa gång! 

A Perfect Dutchess V75-1 tappade värdefull mark när hon galopperade från innerspåret direkt i starten. Det helstängda huvudlaget kan ha blivit lite väl mycket just från spår längst in. Trots marktappet bet spurten bra och efter vida spår runt slutkurvan kom hon hem som trea och har det loppet inte satt sig fel vinner hon när som helst är vår uppfattning. 

Charleston Volo V75-6 fastnade i iskalla ryggar redan på långsidan och satt sist in mot slutkurvan. Han lyckades "trockla" sig loss och avslutade sylvasst till fjärdeplatsen längst ut i banan. Värd att se upp med framöver! Från samma lopp kan vi även nämna Seven Nation Army som får knappt godkänt efter en bra resa men tävlade med skor. Han visade återigen att han är bäst barfota runt om och viktigt att hålla koll på när han startar i framtiden.