Eftersnack-V75 Solvalla 5/2

Publicerat: 07 Feb, 09:30

Toppen:

+++ Piemonte (V75-2) är en skjutare och han övertygade vid seger från dödens. "Det är lite extra", kommenterade Lövgren efter loppet och jag kan bara instämma i lovorden.

++ Champ Lane (V75-7) ser allt bättre ut i travet och han var inte tom i mål vid seger på 13,5. Örjan Kihlström hade en grym dag på jobbet med knappa miljonen inkört.

+ Amalencius B.B. (V75-5) var inte lika bländande som i årsdebuten, men vann trots det på treans växel trots en dryg inledning. Det säger en del om hans kapacitet...

Floppen:

Sweetman och Takter (V75-1) blev av med ledningen mitt i loppet där Takter upptäckte Nero Maximus för sent. Takter valde sedan dödens vilket blev för tufft, men det var heller inte samma tryck i Sweetman som på slutet.

Global Adventure (V75-6) skrynklade ihop fullständigt från ledningen.

Spela nästa gång:

Ciak Bi (V75-3) såg fin ut som fastlåst. Två lopp i kroppen nu och aktuell med spetsläge nästa gång. Hobart i samma lopp gjorde en väldigt stark prestation som trea.

Quarcia (V75-4) galopperade kort efter start. Kördes sedan i ryggar och gick i mål med sparat. Ingen fara med formen, hon såg fortsatt fin ut.

Federer (V75-5) sköt till bra efter sent fritt och blir svårslagen med spetsläge i nästa start. 

Spickleback Face (V75-6) höll starkt i dödens och såg lite spänstigare ut än på slutet. Vinner på Bergsåker om två veckor?

Anchor Man (V75-7) följde enkelt med i ryggen på Champ Lane. Tale of Jacks i samma lopp avslutade starkt från sitt svåra läge.

I övrigt:

Beartime höll sig lugn och fin och vann Silverfinalen från rygg ledaren. Jepson gjorde ett felval i sista sväng där han gick ut i ryggen på Sweetman, men han hade tur och fick chansen att gå invändigt på nytt och det löste sig. Four Guys Dream avslutade bra som tvåa.

Vinci Nice skrällvann "Maggan-loppet". Han hittade turligt ner i tredje in sedan invändig häst galopperat och han hade även flyt att det löste sig i sista sväng, men det är också den typen av lopp skrällarna behöver för att vinna (oftast). 

It's a Girl bjöd vi på som drag på Facebook och hon glänste vid spetsseger. Adrian körde vaket till ledningen och hon gick undan snyggt på tussarna före en positiv Chantal Jet. 

Hazard Boko var också ett bra speldrag och han fixade en fin sudd för oss på DD. Lennartsson körde perfekt och när det löste sig invändigt på upploppet avgjorde hästen knappt men säkert före en tapper Ble du Gers. 

Spelmässigt var Amalencius B.B. en stabil bank och It's a Girl och Hazard Boko två fina drag. Beartime låg högt i ranken, men tyvärr hade vi rankat Vinci Nice för långt ner och vi missade sjuan på det, men ingen utdelning att ligga sömnlös över sedan omgångens tre största favoriter samtliga infriat förväntningarna.

Mer om V75-omgången i "podden" som jag och P-A spelar in om dryga halvtimmen. Lyssna gärna på den och ha en bra spelvecka!

/ Andreas Henriksson