Eftersnack V75 Åby

Publicerat: 04 Feb, 14:51

Vi tar det från början - Tudor Kronos infriade favoritskapet i V75-1 och vann enkelt via 12,8/1000, öppnade vasst till spets och sträckte snyggt på sig när Frisco Flame närmade sig sista biten. En riktig vinnartyp som ser bättre och bättre ut för varje start som går. Iago Zon fick visserligen göra grovjobbet sista 700 i tredjespår men såg inte som bäst ut för och full väg är inte riktigt Raja Mirci-sonens melodi. 

Både Sauron Pil (direkt bakom bilen) och Ronzon Face (första sväng) gjorde bort sig men galopp och istället kunde Peter G Norman ta en efterlängtad V75-seger med Castleman som vann trots grovjobb sista 700. Även Yankee Boy felade kort från start, men stod för en stark upphämtning och såg finfin ut med norsken oryckt över mål. Värmningen var dessutom väldigt bra på honom och han blir såklart att räkna med i nästa lopp. 

Sömnpiller i V75-3 - omgångens största favorit Zenit Brick kunde tidigt köras till spets och vann därefter enkelt (12,7/1000) med huvan kvar. Det blev en perfekt genomkörare inför finalerna på Solvalla nu på lördag och vi lämnar loppet där, gulddivisionen på vintern… 

Bara ston i V75-4 och positivt att Valborg Marje höll sig på benen trots ett bökigt femtespår, men hon var blek i loppet och var aldrig med chans på segern. Iris Palema var istället bara bäst från dödens och vann enkelt. Där bakom då? Nej, det fanns inte mycket att ta med sig och loppet var i ärlighetens namn riktigt dåligt, tyvärr. 

Adielsson tog det piano inledningsvis med Southwind Feji och då Well Done La Marc öppnade sämre än förväntat låg vägen till spets öppen. Hedbergs stjärna tävlar i en klass försig just nu och hon hade vunnit från dödens om så hade krävts.

Äntligen Master Crowe! Det har varit mycket stolpe ut för Puros åttaåring på slutet men äntligen fick han korsa linjen först. Då Barkevious Mingo galopperade stod det spets i programmet, men Digital Archive öppnade sylvasst från spår åtta via 09,5 f 500 och tog en längd på favoriten. Archive var kall 600 kvar och det såg återigen ut att bli fel för Conway Hall-sonen, men Ingves hittade ut 400 kvar och sedan visade Master Crowe vilken grym vinnarskalle han har. Plus även till Heartbreaker V.S. som gjorde ett starkt lopp i dödens som tvåa.

”Sista strecket till Demolition Man F som höll bra efter tuff resa senast, nu får han återigen PU bakom sig och då lär det även bli ”bike” som vid segern i raden, kul skräll!” Ja, så skrev i Rank & Analys och efter fin värmning spelade vi även med honom på Slutspelet-DD. Tyvärr för vår del blev det dött lopp och fina 91 gånger såsen blev istället 45. Oavsett blev det en positiv avslutning för vår del på en annars ganska ljummen V75-omgång.. 

Nu ser vi istället fram emot jackpot på V86 samt finaler på Solvalla på lördag, ”jacke” även där!