Eftersnack V75 Bergsåker 29/2

Publicerat: 29 Feb, 21:57

Samtliga system satt som en smäck och ranken 5x1x2x2x1x1x1 var mycket vass! Nettot landade på 18.766 kr och det med bud på mer! 

V75-1 blev ett stökigt lopp med många galopper. Favoriten 2 Elche galopperade kort efter start samt vårt drag i loppet 4 Bourne Dominion. Till ledningen hittade 3 Takata som sedan släppte till 9 Royal T.N. Vi valde att dissa honom helt i ranken och tyckte han kändes överspelad då han gjort sina bästa lopp i ledningen. När sedan Rikard N hittade billigt till ledningen från sitt bakspår kändes loppet över. Han såg länge ut att gå mot segern men fick till vår glädje ge sig i sista stegen mot skrällen 3 Takata. 8 Bling Bling gick klart bra som trea men var aldrig nära segern. Bakom var det inte mycket som imponerade! 

Kallblodsloppet V75-2 blev istället en rafflande historia och ett mycket sevärt lopp. Vi valde att spika 15 Odd Herakles och var helt inne på att han skulle kunna köra sig till ledningen i ett tidigt skede. Så blev också fallet men att 1 Ängsborken kunde öppna så pass bra från innerspåret och först hitta till ledningen trodde vi inte. Det var också dessa sedan som gjorde upp över upploppet i en tight slutstrid. Längsta strået drog tillslut 15 Odd Herakles men avslutningen på 1 Ängsborken var av bästa sort och vi hade 1.22,5 sista 400 på klockan. Han går en mycket spännande framtid tillmötes och känns utan tvekan som Sveriges nya superstjärna på kallblodsidan! 8 Steinfaks såg mycket fin ut bakom hästar som fastlåst, svårslagen i nästa start! 

Omgångens största favorit 1 Elian Web hade en mycket passande uppgift på papperet med innerspåret över 1640 meter. Många trodde han skulle spåra detta från start till mål och vinna lika lätt som han gjort på slutet. Men vi tyckte han kändes överspelad och vi var inne på att 4 Disco Volante skulle kunna ta en längd. Dom möttes senast och då öppnade Disco mycket bra men kunde inte ta en längd sida sida. Ohlsson sa då att hästen tog ett felsteg kort efter start och hade nu lite på känn att han skulle kunna ta en längd. Så blev också fallet och loppet avgjordes i starten. Jorma valde sedan dödens med varvet till mål men var aldrig nära att gå i klinch med vinnaren. Formen lite på retur kanske? 4 Disco Volante såg iallafall lyssande ut och vann på 1.10,2/1640 meter i februari, ett steg närmare Elitloppet kanske? 

Stoloppet blev det 6 La Norna som planerat till ledningen sedan var detta aldrig något snack. Hästen såg lyssande ut i värmningen och hon såg ”klar” ut hela loppet. När Hanna Olofsson begärde lite tillslut gick hon undan enkelt och vann med sparade krafter. Bakom spurtade 8 Whitsun Madonna mycket vasst som tvåa. Klockan visade 1.11,0 sista 400 ute vid korvkiosken och det med full fart över linjen, passas framöver! 

Långloppet blev det enligt plan favoriten 5 Religious till ledningen och sedan fick Mika Forss bestämma tempot helt. Klockan visade 1.17,3 första 2000 och hästarna i kön kom aldrig in i matchen. 6 Cyrius D´ariane testade man i bike denna gång vilket gav en fin effekt. Jorma synade tidigt dödens och fick sedan göra jobbet mest hela vägen. Han såg stark ut i sista sväng men kunde inte gå i klinch över upploppet i en snabb avslutning.

Silverdivisionen gick återigen till Hannu Korpis evighetsmaskin 12 Grainfield Aiden och på vilket sätt han gjorde det. Tredjespår till dödens och bara ”käkade” upp 1 Remarkable Feet i sista sväng. Han höll undan knappt i en tight slutstrid mot 8 Dom Perignon. Klockan visade 1.11,0 sista 700 och insatsen var femstjärnig. 728.000kr in på 11 starter under 10 veckor i Sverige är mycket imponerande, bara lyfta på hatten. Favoriten 10 Man At Work fick en perfekt resa men var aldrig med segern att göra och var en besvikelse. Lite het under vägen men han var en besvikelse! 

Avslutningen hade vi spikat 1 Strong Heartbeat ALLT och var helt inne på att han skulle hålla upp innerspåret. Jörgen testade bilen innan tävlingarna och intryckte i bilproven var mycket bra. 10-fart genom svängen och efter det intrycket fanns det inte i vår bok att han skulle bli av med ledningen. När väl loppet gick höll han enkelt upp innerspåret och sedan var detta spel mot ett mål. JW bara kontrollerade 9 My Sweden i ryggen över upploppet och vann med tillsynes krafter sparade. Klockan visade 1.10,5 sista 700 och detta är en häst man bara måste älska. Öppet huvudlag, skor samt vanlig vagn. Hur bra ska han bli i framtiden? 9 My Sweden såg mycket fin ut som fastlåst och med spetsläge nästa gång blir han att räkna med! 4 Soul Tan värmde bra och tongångarna innan loppet var mycket bra. Vinner nästa gång kanske? 

Toppen: 

V75-3: 4 Disco Volante/Ulf Ohlsson bombade till ledningen och vann sedan enkelt på 1.10,3/1640 meter. Att Ohlsson gav det en chans och laddade måste hyllas. Många hade kunnat ge upp på förhand då det på papperet såg upplagt ut för favoriten Elian Web. Men man tog en chansning och vann loppet på detta! 

V75-6: 12 Grainfield Aiden krossade samtliga från dödens och vann för andra veckan i rad Silverdivisionen. Den finska evighetsmaskin har nu sprungit in 728.000kr in på 11 starter under 10 veckor i Sverige!

V75-7: 1 Strong Heartbeat höll enkelt upp ledningen och vann sedan enkelt. Loppet blev billigt men intrycket var femstjärnigt och hur bra ska denna häst bli? 

Floppen: 

V75-3: 1 Elian Web höll inte upp ledningen och var sedan chanslös att utmana från dödens, inte samma tryck i hästen som tidigare.

V75-4: 1 Global Worthy dömde vi ut före loppet och hon såg redan dålig ut i provstarten. Slog på en galopp i svängen och var i loppet aldrig med chans. Galopperade uppgivet 800 kvar och såg inte rolig ut. Sämsta ”favoriten” på länge! 

V75-6: 10 Man At Work fick en perfekt resa men kunde inget när attacken skulle sättas in. Hade vi väntat hos mer av när han fick det loppet!

Spela nästa gång: 

V75-2: 8 Steinfaks såg mycket fin ut som fastlåst bakom hästar. Två lopp i kroppen och nästa gång vinner han! 

V75-4: 8 Whitsun Madonna spurtade mycket vasst som tvåa och såg formstark ut, pass upp nästa gång! 

V75-6: 5 Zorro Swing såg mycket fin ut som fastlåst bakom hästar. Bra chans nästa gång i ett lämpligt norrlandslopp! 

V75-7: 4 Soul Tan värmde mycket bra och snacket före från Elisabeth Lundholm tar vi med oss. Pass upp nästa gång!