Eftersnack V75 Östersund 6/6

Publicerat: 08 Jun, 09:52

Björn Goop hade en lyckosam lördag i Östersund. Han vann två lopp på V4-spelet och han inledde även V75-omgången med Armagnac som vann bekvämt från ledningen via 13,8/1000. Jaded-sonen har utan tvekan utvecklats mycket på slutet, framförallt psykiskt och även om segern i sig inte sa speciellt mycket (f 1500 på 16,5), så måste vi ändå plussa för Björns tränarjobb. Bakom höll Mellby Highball godkänt som tvåa (dödens 1800 från mål) och Phoenix Photo avslutade piggt till en tredjeplats.

Spang Viktor kunde som väntat inte försvara sitt innerspår, men det blev ändå optimalt kört åt honom. Karlsson kunde byta ut tredje invändigt mot andra ut 700 kvar, han fick sedan spara speeden genom hela sista sväng och väl in på upploppet avgjorde Spang Viktor knappt med säkert före Alma Prins och en starkt avslutande Bokli Teddy. Spang Viktor ska ut även på lördag i Boden, återigen ifrån spår ett och den här gången ser uppgiften tuffare ut.

Spets och slut var segerreceptet i V75-3, som alltid (nästan i alla fall) när Hosianna Boko vinner lopp. Det var hennes första fullträff på V75 och även om loppet inte höll jättehög klass, speciellt då favoriten Fort Knox inte fungera, så var insatsen ändå rejäl. Örjan styrde fram Global Winner 1400 kvar, han drog tussarna 375 från mål och även om Global är seg när han galopperar drygt 200 kvar, så är väl ändå känslan att han plockar ner Westholm felfri?

Det såg bra ut för favoriten Award Kronos som kunde överta spets efter 600, men Dixie Brick, som Lövdal körde tufft med (13,2 f 1500), var helt enkelt för bra och vann den tunga vägen. Hon blev förståligt seg sista biten (17,5/400) men höll ändå säkert undan för Belle Godiva som avslutade bra.

Vien Ici fick ett smörlopp i rygg på spetshästen Redhot Tap Dancer och han avgjorde på lätta ben när luckan kom cirka 125 kvar. Snyggt tränarjobb av Stenströmer och vi lyfter även på hatten för Ohlsson som tog seger nummer 6000.

Att Goop har respekt med sig är ingen nyhet, han trollade bort en 08-öppning till 13,0 på varvet och då gick det inte att hitta Only One Winner som fått en nytändning i Björns regi. Bakom gör From The Mine ett tappert lopp som trea, han fick en blytung inledning av loppet och jätteskrällen Highspirit avslutade riktigt bra som tvåa - bäst bakifrån numera? Favoriten Hill Street fick visserligen en otacksam uppgift att dra tåget sista 700 när det gick som allra snabbast, men han var ändå en besvikelse.

Jämtlands Stora Pris gick till Handsome Brad som följde upp sin årsdebut på bästa sätt. Vass insats, men vi måste ändå känna med Velvet Gio som återigen gör ett topplopp i dödens. Kommer inte Jepson ner i rygg på Ohlsson 500 kvar så är det omvända positioner i mål. Double Exposure avslutade bäst av samtliga bakom (kom aldrig till från ytterspår), Cyber Lane var återigen svag i spets och Campo Bahia var inte i närheten av sitt bästa jag.

 

Toppen: Velvet Gio trots att det inte blev seger, moraliska vinnaren enligt oss. 

Floppen: Fort Knox fungerade inte alls och Campo Bahia var långt ifrån sitt bästa.