Eftersnack V75 Umåker 18/4

Publicerat: 19 Apr, 13:01

Härlig racing var det i Umeå den här lördagen. På V75 blev det ganska favoritbetonat och utdelningen stannade vid drygt 3000 kronor för sju rätt. 

 

Berth Johanssons Memorial för femåringar inledde omgången och här fick vi se en årsdebuterande Attraversiamo som var satt i ett härligt skick av tränare Båth. Värmde dunderbra och levererade också i loppet från utvändigt ledaren. Vårt drag Thrust Control var inte tom när galoppen kom in på upploppet och hur det hade gått om han hållit sig på benen får vi aldrig veta. Maxus avslutade vasst och han liksom trean Stoletheshow passas framöver.

 

Bronsdivisionen näst på tur och här var det i alla fall inte tal om någon stallkörning. Janne Norberg stack till tät med Vincent Horse och valde att svara ut stallkamraten Corroded som efter raska första 500 kunde hitta ner i rygg och blev sedan fast där med allt kvar. Nästa gång för medarebetare Steve.. Segern istället till Iikka Nurmonen och Better Boss som blåste ner övriga från tredje ut och Nurmonen kommer det mer om senare i eftersnacket. 

 

Silver i V75-3 och här blev det mer nästa gång för våra medarbetare, Minnestads el Paso hamnade långt bak i kön från sitt dåliga läge och Rebecca valde att chansa invändigt, det löste sig inte förrän för sent och det fanns gott om krafter kvar i mål, tussarna kvar och träningspuls efter. Med facit i hand skulle man väl valt ryggen på Macelleria hela vägen men det kändes oerhört långt fram i det läget. Bra helg ändå för Palmqvist Dahlén med segrar för Tayson Bi och Uno Piccolino. Dessutom Ladies Race till Rebecca med en ställd Self Explosive som tände till i biken. Segern i Silver gick till Macelleria som avslutade bra från kön, Hill Street sköt till vasst och måste passas. Plus också till skrällen Te Queiro Grif. Medan både Weekend Fun och Doctor Doxey Zenz får underbetyg från spets och dödens. 

 

Full fart i Klass II då Pleasure For Cash blev väldigt laddad i spets för Emilia Leo, 12,8 första 2000 metrarna satte sig så klart i benen på honom till slut som fick nöja sig med femtepriset. Ulf Ohlsson med Jareth Boko och Björn Goop bakom Gardner Shaw kunde gotta sig hela vägen i rygg på Pleasure och det var mellan dessa både det stod till slut. Gardner Shaw avgjorde tämligen enkelt för Goop/Westholm men en bra insats även av tvåan som gjorde första starten i Micke Brobergs regi. 

 

Guldbjörken och sista uttagningen till Paralympiatravet i V75-5, det blev en härlig duell mellan Son Of God och Next Direction. Redén skickade iväg Son Of God till tät medan Nurmonen en bit in i loppet valde att ta plats utvändigt med Next Direction. Bra insatser av båda men även här drog Nurmonen längsta strået och bra start för hans svenska filial på Berga Gård utanför Eskilstuna. Shocking Superman blev hängande, backades sist och det var sedan omöjligt för honom att ta någonting efter att gått på i tredje igen på baksidan. Perfect Spirit galopperade i en trång situation. 

 

Härlig duell igen i Klass I som var V75-6. Även den här gången drog dödenshästen Van Gogh Z.S. det längsta strået och plockande ner ledande Master Blaster den sista biten, även här bra insatser av båda. Strong Heartbeat såg ut att vara med och göra upp om segern efter en perfekt resa men det ändade i galopp in på upploppet. 

 

Kallblodseliten avslutade i V75-7 och precis som vi var inne på var det spets och slut för Lome Brage. Han är kusligt snabb bakom bilen och från spets på korta häcken är han inte lätt att tas med när han är i ordning som nu. Gunnar tog plats utvändigt direkt från sitt bakspår med Månprinsen A.M. och var överlägsen tvåa men åt Lome Brage fanns det inget att göra och segern blev enkel för körande Erik Adielsson.