Eftersnack V75 Bergsåker 12/12

Publicerat: 13 Dec, 14:11

Daniel Wäjerstens succé-lördag startade redan i V75-1 där Heading Reference (Håkan Skoglund tränar) bara var bäst via 12,7/700 som förstahäst i tredjespår. Dom Perignon höll duktigt från ledningen (10,4 f 500) och Remarkable Feet fick maximal utdelning som trea från ryggen på ”Dompan”. Bakom var det inte speciellt mycket att ta med sig - Global Undecided agerade segt och var utan chans för dödens, stallkamraten Viking Brodde såg dålig ut (galopperade 1600 från mål) och Sir Henry P.Hill felade i sista sväng - han såg inte tom ut i det läget.

B.W.Rune (4%) skrällde i V75-2 och på vilket sätt han gjorde det! Han fick trava utvändigt om Vålner Nikolai under slutvarvet, såg urstark ut hela vägen och via 22 sista 800 vann han visserligen ”bara” med en längd, men det såg faktiskt klart ut hela vägen. Storfavoriten Åsrud Vilja slutade trea och med tanke på loppet hon fick (hängandes från start och fick backas sist), så är det inte mycket att orda om. Inför loppet var det riktigt positiva tongångar på Tangen Haap (stark i jobb + första med norskt), men han var seg hela vägen och helt utan chans.

Stoloppet i V75-3 blev minst sagt en rörig historia.. Flera omstarter och dessutom lång väntan på flertalet materialfel blev ödesdigert föra flera ekipage, bl.a. för favoriten Matilda Cash som aldrig var nära att sköta sig. Totalt fick vi se sju galopper, det var med andra ord upplagt för skräll och enprocentaren Ella Pace vann loppet från spets. Hon såg fin ut hela vägen och behöver knappast be om ursäkt för segern, men visst vinner Saga Doc loppet om det bara hade stämt lite under vägen? Hon har sett formstark ut en längre tid och vi får fortsätta hålla koll på henne framöver.

Det blev odramatiskt i Klass II-försöket. Favoriten Trumpie höll enkelt upp spets, fick varva på 16,6 och han hade sedan inga som helst bekymmer att hålla undan. Jaramaz Boko höll bra som tvåa utvändigt om favoriten och även Charles du Sud var duktig som trea efter en bra avslutning.

Sömnpiller i V75-5, som så många gånger för när det handlar om autostart över tre varv… Gooner tog planenligt hand om ledningen, Daniel fick sedan diktera villkoren helt efter eget behag (17,4 f 1000, 16,9 f 2000) och Brad de Veluwe-sonen vann busenkelt utan att vara tom i mål. Danilo Brick blev tvåa, framdragen av en formstark Lennart Sjöhammar och så noterade vi att Timo Lane såg pigg ut efter sent fritt som trea i mål.

Desto mer ”race” blev det i DD-loppen. Favoriten i DD-1, Antonio Trot, hamnade på vingel från start, kördes framåt och galopperade kort 2100 kvar. Jorma valde att fortsätta framåt efter galoppen och det blev ett alldeles för tufft upplägg för Antonio som tidigt var slagen. Grainfield Aiden kom igenom bra från start, Hannu var som väntat offensiv och han kunde relativt smidigt överta ledningen från Diamanten 1900 från mål. Han gjorde ett bra lopp från den positionen, men han kunde inte freda sig mot Selmer I.H. som stod för en riktigt vass avslutning.

Wäjersten inledde omgången och avslutade den även med en dubbel V75-7. Både Algot Zonett och Merritt avslutade kanonbra, den sistnämnda med Per i vagnen drog det längsta strået och kunde kliva förbi Alogot sista stegen före mål. Vi trodde mest på favoriten Rossi Palema, men även om vi fick rätt i spetsstriden, så var det aldrig riktigt nära. Krafterna tog slut 400 kvar och det syntes tidigt att han inte skulle orka hela vägen hem. Marschall Match fick inte chansen till slut, men han såg bra ut med sparat i mål.

Toppen: Wäjerstens uppvisning och prestionen av B.W.Rune V75-2. 

Floppen: Nurmos har haft extremt bra form på slutet, men borsett Danilo Bricks andraplats i V75-5 så blev den här lördagen inte mycket att skriva hem om. 

Spela nästa gång: Saga Doc har knallform och Timo Lane visade att han blir att räkna med framöver.