Eftersnack V75 10/6

Publicerat: 11 Jun, 09:57

Det serverades spännande lopp från Östersund och deras V75-omgång. Det var händelserika lopp och i vissa lopp oväntade vinnare. För vår del var vi nära sju rätt på Rank och spel men fick nöja oss med sex rätt och nästan 13.000 kr plus på det spelförslaget.

Toppen
+++ Felizia Ze
ttvann andra raka segern i silver. Hon var nära att komma ner perfekt in i första sväng men fick istället, fjärde- tredjespår i 700 meter innan hon satt utvändigt ledaren. Trots det reglerade hon motståndet ganska enkelt och såg bättre ut i travet än i fjol.

++ Lindysmusclemania tävlar med basic-utrustning och är inte tillslipad men ser oerhört stark ut och visade 10,7 sista varvet vid säker seger i inledningen.

+ Bättre än i fjol är tveklöst Hail Mary. Örjan Kihlström körde smart efter 150 meter och istället för att lägga en speed där kunde han glida till spets efter 600. Väl i ledningen var det spel mot ett mål och Hail Mary såg väldigt kraftfull ut över upploppet via 07,8 sista 700.

Floppen
De Facto
kunde inte alls hålla ihop det utan galopperade som slagen i sista sväng. Iznogoud Am galopperade på nytt från start. Två hästar som inte fungerar för dagen.

Lira nästa gång
Olly Håleryd
och Barbro Kronos var två av dagens bättre värmningar. De hade ingen tur med loppet men båda gick bra i skymundan och ska passas framöver. Det ska även Fräcke Prins göra. Han gjorde ett bra lopp mot övermakten.

I övrigt
Ros Borken
fick perfekt lucka från rygg ledaren på upploppet och avväpnade Ramstad Balder. Young Mistress hittade också fritt från rygg ledaren och slog av favoriten Isabell Cash kort före mål. Det kostade oss sjuan. Portofino fick jobba i tredjespår sista varvet men visade fin spurtförmåga då han ganska enkelt la motståndet på rygg över upploppet via 12,8/1000. L.L.Royal fick dämpa i spets efter en snabb öppning och sen gick det inte att fånga in Bergh-hästen som visade 08,5 sista 800.

Vi går igenom omgången än mer i podden som släpps under måndagen.