Eftersnack V75 Örebro 20/10

Publicerat: 21 Oct, 09:21

Nära sju rätt på rank och spel för vår del men spiken Nadal Broline hann inte på ledande Antonio Tabac trots en rykande avslutning. På slutspelet valde vi att spika Rocky Tilly efter bra värmning i bike men till loppet var det vanlig vagn och det roliga tog slut med galopp redan i första sväng. 

Vi tar det från början.. Ricke inledde med att spåra runt om i Klass II för Kihlström och amatörtränaren Markus Hamberg. Prinsen One gick bra som tvåa, var chanslös på att hålla upp ledningen men Oskar hittade vaket ut i andraspår tidigt. 

Favoriten Valetta spårade runt om och fick bestämma i V75-2 som var Calle Lindbloms lopp för ston, Calle som för övriga gör comeback på torsdag när han svingar sig upp bakom tre hästar i Örebro. Quite Nice var tvåa i loppet och skrällen Cheeky Schack spurtade bra invändigt. 

Gulddivisionen i V75-3 och sagan om Antonio Tabac får nya kapitel hela tiden. Den här gången var det debut i guld men det brydde sig inte ”Grållen” det minsta om, han susade till ledningen, Kylin Blom svarade sedan ut Love Matters och man höll övriga stången hela vägen in. Vi spikade som nämnt Nadal Broline som ofta dras med dåliga lägen, så även den här gången. Han spurtade sylvasst och plockade många längder över upploppet men kom inte närmre än huvud och hals. Oskar Kylin Blom berättade efter loppet att Antonio Tabac redan blivit inbjuden till Prijs Der Giganten i Holland och att man nu siktar dit. 

Tvååringsloppet Svampen i V75-4 och det blev seger för Svante Båth tränade Global Adventure efter att Adielsson tagit dödens inför slutvarvet på ledande Ultion Face. Favoriten Belker styrdes på av Torbjörn Jansson på bortre lång och gick bra till andrapriset. Örjan valde att sitta kvar med Bythebook och det såg ut att finnas rätt så bra med krafter sparade där. 

Bronsdivisionen i V75-5 och det blev kross av Susanne Richters Ural tillsammans med Örjan Kihlström. Det var barfota runt om och bike den här gången vilket såg ut att fungera fint och det blev överlägset från dödens. Southwind Hydro var en skräll som vi vurmade lite för och valde att plocka med på slutspelet, han fick bra lopp i rygg på favoriten och var den som gick klart bäst bakom. 

Mera Richter i V75-6 som var Silverdivisionen den här gången genom M.T. Joinville. Det var dödens som gällde även här. Jorma körde i precis rätt tempo för att vinna med den här segstarka hästen och bjöd inte in till någon speedkörning. Bakom gick Erik Sting bra, Isor Håleryd visade att han är påväg tillbaka och Zoko Lane sköt till bra efter en invändig resa. Sobel Conway ledde loppet länge men blev stum sista hundra. Trinity Lux värmde superbra och vi valde att skrällspela med honom på DD, han var dock riktigt blek från rygg ledaren och knappast kurant. 

Klass I försöket avslutade omgången i V75-7. Lexington Hall spårade runt om med goggles på vilket gjorde att Jorma Kontio tog sin andra V75-seger för dagen. Harvey höll bra efter att Johan tagit dödens, Global Unprotected strulade det en del för men han avslutade bra i skymundan och Visitor hade en del sparat i mål. 

Ett gäng att ta med sig i nästagångsboken: Cheeky Schack, Nadal Broline, Bythebook, Southwind Hydro, Isor Håleryd, Zoko Lane och Visitor. 

Avslutar med att återigen lyfta på hatten för Oskar Kylin Blom och Antonio Tabac. Vilket förvandlingsnummer!

/Dennis Palmqvist