Eftersnack V75 Solänget och Bjerke!

Publicerat: 08 Sep, 21:47

Dubbla omgångar den här helgen och om vi börjar på söndagen så avgjordes alla unghästfinaler för både varm- och kallblod i Norge. Familjen Gundersen hade en stor dag på varmblodssidan då man tog hem både derbystoet och derbyt och var dessutom trea i båda dessa finalerna. Hillary B.R. imponerade rejält och den märren har en spännande framtid. Max Brady imponerade inte lika mycket för pappa Gundersen men var skönt flegmatisk när han vann från tät. Det var fel vinnare för oss då vi sätter sju rätt på slutspelet med Marcus Lindgrens Stoletheshow. Där tvingades dock Ulf Ohlsson till att ta dödens när det pullades upp där framme och därifrån fick han nöja sig med ett fjärdepris. 

På kallblodssidan så blev det två segrar för Öystein Tjomsland. Först med Grisle Odin G.L. som vann enkelt från dödens och fick revansch för förlusten i svenska kriteriet. Ännu mer imponerade dock Nordsjö Odin som blev utsvarad i tredjespår och fick gå där ute i 1600 meter, drog fram värsta konkurrenten, tappade stilen ordentligt kort innan mål men kunde ändå vinna. Fantastisk prestation!

Över till lördagen och Solänget. Väderrapporterna visade på att himlen i princip skulle öppna sig och att banan kunde bli väldigt besvärlig. Det höll sig dock ganska lugnt, visst regnade det i början av dagen men banan höll bra och i slutet av V75 var den riktigt bra. 

Oscar Berglund har en topphäst i Shocking Superman som tog hem guldloppet efter en härlig svepning, 07/800 och landade på 10,7/2140a med krafter sparade. Han fick Dreammoko och övriga motståndare att se ut som p21 hästar och får den här hålla sig frisk kan nog Berglund/Leo vara med i ännu större sammanhang nästa år och man lät lite sugna på att testa Frankrike redan i vinter. 

Timo Nurmos hade en riktigt bra dag med tre tränarsegrar på V75. Dixie Brick fick blinkers på sig och spårade runt om. Istanbul Boko tappade från start men var sedan bara bäst från utvändigt ledaren. Global Undecided vill inte köras snyggt och nu fick han som han ville igen, Mika styrde på, körde sig till tät och därifrån vann han sedan enkelt. 

Magnus A Djuse fortsätter att ta för sig och han pratade hela vecka gott om From The Mine. Djuse gjorde sedan helt rätt val under vägen och fick ta en ny seger på V75. 

Övriga två lopp vanns av Erik Adielsson, dels spårade han runt om med Arras Cando åt Svante Båth efter att ha lyckats hålla upp innerspåret och dels skrällde han till med Husnäs Elving och där fick vi se härlig segerglädje från Amelie Nilsson som brukar köra. 

Imorgon måndag är det dags för vår podcast igen där vi som vanligt synar framförallt lördagens omgång på djupet - missa inte att lyssna på den!