Eftersnack V75 Åby 11/2

Publicerat: 12 Feb, 17:35

Det var en häftig omgång på förhand när V75 Champions avgjordes på Åbytravet. Per Lennartsson blev den slutgiltiga vinnaren efter en mycket bra dag. Väl avvägda styrningar i samtliga lopp och det var verkligen inte bara favoriter han styrde till framskjutna placeringar. Vi varnade kraftigt här i bloggen för DD-draget 12 Sanibel och det hade blivit fina pengar om just Per Lennartsson lyckats vinna i avslutningen med 6 Indigo men han fick tyvärr strecka vapen mot 3 King Of Everything som liftade med i rygg och loppet i kroppen hade satt sig på helt rätt sätt där. I övrigt var det inga tips att skryta med. Sex rätt på slutspelet matematiska och kaffepengar med hem när vi klev av på spiken Dynamite Sensation som inte satte en fot rätt i starten. 

+++ Beuty Smart Face var precis så bra som vi hade tro på och trots en tuff inledning från sitt bakspår kunde hon överta tät och gled undan på lätta ben till slut. Hon blir mycket intressant att följa under året och visade redan ifjol vilken hög kapacitet hon besitter. Får hon vara fräsch duger hon bra mot dom bästa i kullen den här säsongen. 

++ Kirby Starlake fick visserligen ett vilsamt lopp i tredje invändigt men som han såg ut med fritt in på upploppet. Det var många meter att plocka in på konkurrenterna och det gjorde han med lätthet. Han är fortsatt kvar i låg klass i förhållande till sitt kunnande och blir intressant att följa framöver.  


+ Sanibel gick ner i klass den här gången men jobbet skulle fortfarande göras från tillägg. Favoriten Zola Love fick bestämma i måttligt tempo i tät och det såg ut att vara väldigt långt fram på sista långsidan. Örjan visste vad han hade i tömmarna i vanlig ordning och längst ut i banan spurtade hon sylvasst till segern. Hon har haft form en längre tid men visade att den håller i sig, minst sagt. 

Floppen
Strängnäs Palema
 gjorde en riktigt bra årsdebut, men floppen till oss som var inne på att han skulle försvara innerspåret och leda loppet runt om. Efter strykning var Special Topsecret betydligt snabbare och sen såg favoriten aldrig dagens ljus. Dåligt läst av oss, men som sagt såg han väldigt fin ut och avslutade vasst via stretchen när chansen gavs. Han lär höra talas om sig i bra lopp framöver och då kanske vi får revansch. 

Lira nästa gång
Det fanns flera intressanta prestationer att följa upp framöver. Förutom ovan nämnda Strängnäs Palema  väljer vi att lyfta fram Only Angelica O.C. som gick ett riktigt starkt slutvarv. Från bakspår på tillägg hade hon en tuff uppgift på förhand men det blev inte bättre av att hon krokade ihop med en konkurrent på upploppet och tappade all sin fart. Hon såg annars väldigt fin ut och vinner lopp när som helst. 

Vi laddar för en ny vecka med flera spännande omgångar och vi börjar med Färjestad för V64 måndag kväll.

Ännu mer från tävlingarna på Åby får ni i Podden som släpps under måndag förmiddag. 
//Redaktionen