Eftersnack V75 Åby 14/8

Publicerat: 15 Aug, 10:51

Fina tävlingar var det med STL-finaler och Åby Stora Pris. Det blev favoritbetonat och bara 1197 kronor på sju rätt, ingen utdelning på fem rätt vilket gör att vi får en jackpot nästa lördag i Gävle!

Vi tar det från början och det blev en rörande vinnare i inledningen där Oracle Tile vann enkelt sedan Maestro Crowe tagit sig en galopp på bortre långsidan. Den här lördagen stod Kristian Malmin som tränare för Oracle Tile sedan hästens tidigare tränare Trond Anderssen gått bort tidigare i veckan efter att förlorat kampen mot sin cancer endast 59 år gammal. Det blev så klart en väldigt speciell seger för alla i kretsen kring hästen. 

Liknande blev det också efter Åby Stora Pris (V75-7) där Ulf Eriksson snyggt hittade till spets från bakspår med Milligans School som sedan var helt omutlig och kom hem på 11,9/3140a. I segerintervjun brast det för Ulf som igår haft begravning för sin pappa.  I övrigt från loppet kan nämnas att Örjan körde schysst in i första sväng, höll ut Who’s Who för att inte köra snävt på Milligan och det slutade med galopp för Pasis springare. Han såg inte lika fin ut inför loppet den här gången och det spelade säkert in. Bengurion Jet fick ett tufft lopp och var tidigt slagen. Zarenne Fas körde Johan spårsnålt med och kunde tack vare det inkassera 700.000 kronor som andrapriset var värt. Rikard N Skoglund valde bort rygg på ledaren för att försöka ta Milligans från utsidan till slut , vilket troligen kostade andrapriset med Mindyourvalue W.F.  Ce Bello Romain värmde ruggigt bra men gick inget speciellt när man provade i tredjespår. Very Kronos råkade återigen ut för ett litet störningsmoment och galopperade. 

Rackham trodde vi mycket på i V75-6 med Örjan upp och det var dessutom första med rycktussar. Fick gå först i tredje på baksidan i denna bronsdivisionsfinal men det spelade ingen roll och han var bara bäst.

Zion Font joggade hem Klass I finalen (V75-4) på 11,9/2140a och det är en ruskigt bra häst för klassen. Fromheaven Idzarda hakade på till andrapriset.

V75-3 var Diamanstoets Final där Björn Goop mönstrade inte mindre än sex hästar från sitt stall. Det slutade med dubbelseger och Svecak Palema som han körde själv bara var bäst, trots bakspår på tillägg och lite tappstart. Riktigt bra insats. Även andrapriset till Goops stall genom Rapunzel som Kevin Oscarsson gav en fin resa.

Klass II Finalen (V75-2) blev succé för “snikspåret” då både vinnaren Global Beware och tvåan G.K. Justus dök upp på open stretch. King Kong fyra från spets medan Capital Gain C.C. höll bra från dödens efter en toppfin värmning och tog hem tredjeplatsen. 

Bara Silverdivisionen (V75-5) kvar att skriva om och det blev favoritseger genom Born Unicorn för firma Redén/Kihlström. Dödens hela vägen bekom inte honom och han var helt överlägsen. Han hade en del problem med stilen loppet igenom och Örjan fick använda både körhänderna och vänsterstången under hela vägen för att hålla honom i rätt gångart och på rätt köl.

 

/Dennis Palmqvist