Eftersnack V75 Rättvik 7/8

Publicerat: 07 Aug, 21:39

Svår omgång och över 700.000kr på 7-rätt, spelmässigt svårt och vi var borta direkt i V75-1 dessvärre! 

V75-1 blev mångas V75-spelaren mardröm då 0,48%aren 8 Miss Lovelace ställde övriga schack matt över upploppet och spurtade ner samtliga till en enkel seger. Klockan visade 1.10,8 sista 400 och insatsen var mycket bra. Ledningen höll 1 No Pressure upp men det blev rätt bra tempo på tillställningen och man såg redan i sista sväng att det inte skulle räcka till seger. 11 The World Is Mine såg ut som vinnaren i sista sväng men det hände inte mycket när Pettersson tog i högertömmen in på upploppet. 9 El Maco Khalifa var bra som trea och bakom satt en del hästar fast med sparat. 2,3 samt 10 hade alla vinstkrafter sparade och hade Mattias Djuse bakom 10 Born Winner tagit i högertömmen när attackerna gick så vinner nog han loppet, passas nästa gång!

Jim Fricks Minne - Silverdivisionen blev det favoriten 2 Van Gogh Z.S. till ledningen och då såg det upplaget ut för Bergh seger. Men 9 Viking Brodde synade dödens tidigt och det blev rätt bra tempo på tillställningen. Man såg redan in på upploppet att Bergh hade slutsålt och 300 kvar trodde jag att Örjan bakom 8 Summit In Sight satt på leken.  Men 7 Eddy West som fick dra fram denna gick bara undan och stod för en femstjärnig insats. Klockan visade 1.09,5 sista 800 först i tredjespår vilket är stark papper. Bästa hästen vann och hästen har utvecklats mycket. 3 Fort Knox var bra bakom som fyra!

Gulddivisionen gick till favoriten 5 Milliondollarrhyme som bombade till ledningen och 3 Nadal Broline var inte nära att kunna svara när Erik Adielsson som nu fick chansen bakom Fredde B stjärna. Han vann på 1.09,5/1640 meter med tillsynes krafter sparade. Han såg bättre ut än på länge och kuskbytet till Erik Adielsson var nog nyttigt, Sundsvall Open nästa? 7 Inti Boko var bra som trea och har nu två lopp i kroppen. 9 Snowstorm Hanover visade inget extra i debuten för Redén och var sämre än väntat. Betrodda 3 Nadal Broline såg ut som vinnaren 300 kvar men lyckades inte avgjorde när attacken sattes in, moralen?

Kallblodsloppet gick till den knappa favoriten 7 Järvinn S.K. som kom till ledningen från springspåret och sedan spårade sitt lopp från start till mål. Fin som fastlåst senast men hade inte vunnit lopp på evigheter så vissa tveksamheter fanns helt klart. Men bakom var det inte mycket som imponerade och loppet blev rätt billigt, 2 Sundbo Nova satt fast med sparat och såg fin ut. 14 Bellfaks gjorde det bra som tvåa från dödens och det var positivt att han nu fungerade och travade felfritt.

V75-5 trodde vi att 3 Axel Wind med Ohlsson i vagnen och nya ändringarna med bike osv skulle göra så att han kom till ledningen. Men det blev 1 Condior med det stängda huvudlaget som höll upp ledningen och väl därifrån var det sedan inget snack. Han höll undan enkelt och det nya huvudlaget gav en bra effekt, han har varit extremt seg tidigare i loppen vilket han inte var nu. Favoriten 4 Perpetuate galopprade kort efter start och tappade en del mark. Återkom men hade inget med segerstriden att göra och han är inte helt att lita på, samma sak var det i försöket av Sprintermästaren. 9 Gerris Trix gjorde ett bra lopp bakom och 2 Madame Af Djupmyra satt fast med sparade krafter.

Sommartravet Final hade vi feeling för 10 Cyber Lane man han fick ett tufft lopp och hade inte sin bästa dag. Slagen redan 400 kvar och han var mest seg hela vägen. Vann gjorde istället 3 J.J.Stitch som spårade från start till mål och var mycket bra. Vi trodde han skulle stå sig lätt mot hästarna på 40-fållan men inte ens 9 Missle Hill som fick en drömresa kunde utmana. Han hade 5/6 från ledningen innan denna start och förbättrade bara den statistiken nu, bättre än vi trodde var han helt klart!

Avslutningen blev det återigen Goop och nu med favoriten 2 Frodo S. som spårade från start till mål och var mycket bra. Han strulade lite upp mot bilen men BG lyckades få honom i trav och sedan spetsade han enkelt. Han vann på 1.12,1/2140 meter vilket bland annat var snabbare än vinnaren Eddy West i Silverdivisionen. 7 Cyrano De B var bra som tvåa och sedan svek 11 Kate Baldwin som det aldrig var något riktigt drag i. 6 Vine Visonion avslutade bra efter sen lucka och såg fin ut!

 

Topparna:

V75-2: 7 Eddy West

V75-3: 5 Millondollarrhyme

V75-7: 2 Frodo S

Flopparna:

V75-1: 5 Digital Eye

V75-3: 9 Snowstorm Hanover

V75-5: 4 Perpetuate

V75-6: 10 Cyber Lane

V75-7: 11 Kate Baldwin

Spela nästa gång:

V75-1: 10 Born Winner

V75-2: 3 Fort Knox

V75-7: 6 Vine Vision