Eftersnack-V75 Halmstad 4/7

Publicerat: 04 Jul, 20:46

Unoicsdue Gnafa värmde tveksamt, vilket han även gjorde på Åby, men tog sig samman till loppet och imponerade stort vid enkel seger. Han krånglade lite upp till bilen, men skötte sig exemplariskt i loppet, övertog spets och vann lekande lätt. Han öppnade 08,4 första 500 joggandes, fick dämpa till 17-tempo i 500 meter, ökade på med 11 första 500 på sista varvet och vann åkandes på topptid med gott om krafter kvar. Han är lite knepig hästen, men löjligt kapabel för klassen och vilket driv han har i steget - imponerande!

Newport Beach var bara bäst i V75-2. Ingves körde offensivt, blev släppt till ledningen av påläste Ulf Ohlsson (blir tvåa tack vare släppet där), och stod pall trots att Stefan Persson synade honom rejält med Matteo. Norsk gas på vilket gav fin effekt och det var ett rejält intryck på vinnaren som följde upp den fina värmningen med en övertygande seger. 

Gustafson spikades på Slutspelet-V75 efter strykningen på Only One Winner och han vann planenligt från ledningen, även om vi inte gillar att han bromsade till den sista biten. Bernardo Grosso var sugen på att ta dödens (såg så ut från sidan åtminstone då han kollade utåt flera gånger), men valde att sitta kvar i tredje invändigt. Sevilla sköt till bra den sista biten och kanske vinner om Grasso tar dödens varvet kvar?

Bring Me Money hade vi skrällfeeling för och det var en bra vinnare med vassa Kevin Oscarsson i biken. Smög med och avgjorde säkert. Ledande Princess Kloster blev rädd för en pinne som markerar bangränsen och galopperade på upploppet. V75-5 blev ett blufflopp med Hossiana Boko i spets, men hon gick undan säkert och visade att täta starter och långa resor inte var några problem.

Skräll i guldloppet där Generaal Bianco vann från rygg ledaren på Velvet Gio. Loppet blev ganska billigt där favoriterna svek, men "Generaalen" har höjt sig med helstängt två senaste och är effektiv när han får sitt rygglopp. Ledaren borde ha hållit undan och Very Kronos borde inte ha startat, han såg dålig ut och startgaloppen kom inte som någon överraskning efter en dålig provstart. 

Ivory di Quattro släpptes till spets av Ingo och såg klar ut hela loppet. Vi spekulerade i formtapp, men Ivory slog oss på fingrarna och vann med krafter kvar. En iskall vinnare för vår del. Åter favoritbetonat på V75 och ingen utdelning på fem rätt innebär ny jackpot. 

Toppen:

Unoicsdue Gnafa är riktigt bra för klassen. Vann överlägset!

Floppen:

Aura S.L. fick visserligen ett tungt lopp, men var iskall och stannade i god tid. 

Spela nästa gång:

Make More Cider hamnade för långt bak, men avslutade bra.