Eftersnack V75 Åby och Dannero 10-11/8

Publicerat: 11 Aug, 18:30

Om vi börjar spelmässigt så blev det några tusenlappar plus på slutspelet-DD under lördagen då vi spelade rejält med Baron Gift - Propulsion efter att ”Proppen” sett oslagbar ut i värmningen. På söndagen var det nära stora pengar då vi sätter sjuan med Järvsö Ingrid. Hon var tyvärr för het och borta ur loppet tidigt och vi fick nöja oss med sex rätt. 


Plockar fram några höjdpunkter från helgen:

Global Undecided var förkrossande bra när han vann åkandes på 11,9 över full väg trots en tuff inledning och det var mil ner till övriga. 

Rickard Svanstedt var sugen på att äntligen få sätta dit Baron Gift nu och som han gjorde det. Dödens hela vägen bekom inte honom och han plockade enkelt ner Cocktail Fortuna och kom hem på 10,1 i slasket på Åby. 

I huvudloppet Åby Stora Pris blev det en enkel seger för Propulsion på nytt världsrekord. Makethemark såg riktigt fin ut som tvåa och Milligans School fick nöja sig med tredjepriset efter att ha varit med i en del körning och fått tryck av Carat Williams. 

Björn Goop tog hem två finaler med egentränade Ragazzo Da Sopra och Short In Cash. 

Över till söndagen:

Finaler i kriteriet och kriteriestoet för kallblod och det skrällde till i båda loppen. Stefan Johansson tog hem stofinalen tillsammans med sin Guli Anna. Förhandsfavoriten Nordli Alma gjorde bort sig med galopp varvet från mål och störde då Alfa Lina och Lars-Erik Karlsson som fick sin dag förstörd där efter att tidigare i loppet också blivit lurad på spets. 

Grisle Odin G.L. var megafavorit i hingstarnas final men det blev en del strul från spår åtta (som Tjomsland valde själv) och efter ett tufft lopp fick han nöja sig med tredjepriset. Vann gjorde Bäcklös Uriel för Wiktor Kylin-Blom vars pappa tränar hästen och bröderna (Oskar och Wiktor) brukar dela på styrningarna. Uriel spårade runt om på 25,6 och vann före Byske Philip. 

Stefan Arvidsson tog en dubbelseger på V75 med sina Lyckans Star och Holens Aquavit. Snyggt gjort av en liten tränare och vi lyfter på hatten. 

Ådalspriset för högsta klassen gick till Elian Web som spårade varje meter och hade norsken oryckt i mål.