Eftersnack V75 Romme 3 november

Publicerat: 04 Nov, 08:21

Ibland är man grymt glad för + 20.497 kr på DD, andra gånger känns det ändå surt. Vi är inne på att det är det senare efter V75 på Romme då vi hade satt det reducerade systemet om Global Unprotected tagit sig förbi Radagast i V75-5.

Nu blev det en sexa och 45 femmor på det systemet och ett netto på 12.935 kr.

Favoritseger i inledningen då Xanthis Brazil höll ordning på benen från start, Nicklas Westerholm placerade honom utvändigt ledaren på första långsidan och efter 12/700 plockade han enkelt ner ledande Arras Cando som var duktig som tvåa. Plus även till B.B.S.Janneau som såg segerfarlig ut i sista sväng men tappade lite sista biten från rygg ledaren och visade 13,5/700. Övriga var mil efter och tveksamma.

Favoritfall
Favoritfall blev det istället i V75-2 då Roheryn var starkast efter ett lopp i andra ut och attack 750 kvar. Hon kom ner utvändigt ledaren 500 kvar och ”satte kniven” i ledaren runt slutsvängen. På upploppet stegade hon undan och vann lätt före mycket vasst avslutande stallkamraten Hawk Cliff som gick i bike för första gången. En dubbel till Nurmos alltså där Jorma Kontio körde vinnaren. Storfavoriten Ural hängde i tredje, kom ner i tredje ut efter 500 och fick rygg på vinnaren på sista långsidan. Han travade tveksamt och var slagen i sista sväng så det blev ett tungt fall. I skymundan avslutade Sign Me Up Too vasst efter en strulig inledning och ett lopp i kön.

Vår bästa V75-spik, Heavy Sound, fick en beskedlig uppgift i V75-3, han var bra med från start och blev släppt till ledningen efter drygt 500 meter. Det var jämnt 11-tempo på loppet och sedan gled han obesvärat undan med huvan kvar. Finsktränade Attack Diablo öppnade vasst, släppte och fick tredje in. Luckan kom på upploppet och han var bäst av övriga.

Snyggt av häst och kusk
Det blev skräll i kallblodsloppet, V75-4 där Sippson vann efter en bra prestation och en vaken styrning av Ulf Eriksson. Han laddade från start, hittade tredje ut, attackerade 1100 kvar, kom ner utvändigt ledaren 850 kvar, tog över 250 kvar och vann säkert till 53 gånger pengarna. Vi trodde på Feseth Yr då vi hade räknat på det och var inne på att tilläggshästarna skulle få svårt att hinna ikapp. Beräkningen stämde men Feseth Yr underpresterade och galopperade som slagen 200 kvar. Istället hade troligen Optandsfröken vunnit om Magnus A Djuse hade lämnat rygg ledaren på sista långsidan och tagit andra ut. Nu satt han kvar och man fick aldrig chansen. Magnus Djuse var insiktsfull och i en intervju direkt efter loppet tog han på sig sitt misstag, sånt är ändå stort och han får nya chanser för han är en riktigt lovande driver.

Kallduschen rent spelmässigt för vår del kom i V75-5 där vi trodde mest på Global Unprotected. Han satt i åttonde ut i rygg på Radagast och blev fint framdragen. Det kändes 200 kvar som om han skulle vinna lätt men Radagast gjorde ett topplopp trots uppehåll och höll Magnus Jakobssons häst ifrån sig. Båda hästarna bröt lite på upploppet och de krokade ihop 100 kvar men känslan är att det inte påverkade resultatet, Global Unprotected fick chansen att hinna fram. Visitor gick åter strålande från nionde ut som knappt slagen trea.

Repade nytt mod
I V75-6 repade vi nytt mod då vårt drag Speedy Foxy Vicane satte nosen först för Kim Eriksson efter 10,3 sista varvet i tredjespår från fjärde ut. Chief Orlando blev släppt till spets och en het Vic de Luxe anslöt på utsidan. Erik Sting attackerade 950 kvar med Vicane i rygg. In på upploppet fick Knifetown Winner luckan och i det läget såg det ut att stå mellan honom och ledaren då det syntes att Erik Sting inte skulle räcka fram. Istället avslutade Speedy Foxy Vicane strålande och då hjulen hakade ihop på tätparet, Björn Goop dömd för att ej hållit rakt spår på upploppet, hann hon fram.

Triumfmarsch för Piraten
V75-finalen blev en triumfmarsch för On Track Piraten och Rikard N Skoglund. Från sjunde ut attackerade han redan 1400 kvar, det blev många ryggar ut på slutrundan men Rikard styrde på i fjärde 600 kvar och det blev vinstdraget. De tre täthästarna Corroded, Antonio Trot och It’s Showtime Zaz stannade nämligen på några steg och alla bakom fastnade medan ”Piratnen” svepte till spets och kunde defilera hem seger efter 10,0 sista 700. Skrällen Scarlets Mirakel gick strålande som tvåa.

Totalt sett blev det en hygglig lördag för oss men rejält plus på DD och plus även på hela V75-materialet. Sju vinnare lyckads pricka in den svåra raden och de är verkligen värda utdelningen på 9.5 miljoner kronor. Vid nästa V75-omgång på Sundbyholm på lördag ska superpotten delas ut och vi längtar redan efter startlistorna.

Tummen upp
+++ On Track Piraten
är i alla fall häftig, vilken karriär han haft och framgångarna bara fortsätter.

++ Speedy Foxy Vicane är riktigt vass då hon är i ordning.

+ Roheryn är en annan dam som verkligen imponerar.

Tummen ner
Ura
l var långt ifrån lika fin som i Örebro och Highland Park var en stor besvikelse från spets.

Lira nästa gång
Caid Grif
kördes inte en meter, han har fått två fina preparé efter vila. Dartagnan Sisu backades ner i kön och satt åter fast med krafter kvar. Han måste få utdelning snart. Mer uppenbar är Visitor som fortsatt är kvar i klass 1 och han radar upp starka insatser.