Eftersnack V75 6/11 Eskilstuna

Publicerat: 06 Nov, 21:11

Jag börjar med att skriva om dagens snackis och detta omstarten i V75-3 (gulddivisionen). Det blåstes omstart efter 300 meter och detta blev en väldigt omdiskuterad sådan. Jag framför TV-soffan förstod inte mycket och kunde inte se vad som skulle varit orsaken till det hela. Men man fick snabbt efter veta att man blåste omstart för att 2 Handsome Brad samt 3 Disco Volante var för sena fram till vingen och fick en flygande start. Det tog 500 meter innan kuskarna uppfattade det hela och då hade Ohlsson öppnat i 08-tempo för att komma till ledningen med favoriten. Även på repriserna kändes omstarten tveksam och det var inte mycket marginaler det handla om. Blev en parodi av det hela. Ett spel som omsätter flera hundra miljoner då ska detta inte få hända. Man körde om loppet bara några minuter efter och även det ställer jag mig mycket tveksam till. Ohlsson bakom favorit 3 Disco Volante kom till ledningen även i den giltiga men var slagen 500 kvar, vilket inte var oväntat. Han sa även efter loppet att han borde strukit hästen, vilket jag håller med om. Fanns nog ingen i hela Sverige som vill spela Disco Volante till 3.55 ggr pengarna efter omstarten. Reglerna måste ses över och man får hoppas att det kommer något bra ut av detta. Nybrinks omhändertagande av detta i TV studion var 5+ och han sa precis det alla vi andra tyckte och kände framför TV-soffan. En SKANDAL helt enkelt!

Övrigt i omgången var det en del fina prestationer och bäst av alla var 5 Hevin Boko i inledningen. Hon kom billigt till ledningen och väl där trodde man såklart att detta skulle bli en enkel seger. Men med en liten het 6 Unique Juli utvändigt gick första 1500 efter 1.11,8 över distansen 2640 meter, vilket är mycket tuffa papper. Hon såg slagen ut in på upploppet men nästan kontrade till seger och stod för en ruggig insats. Bakom var 12 Barbro Kronos positiv som tvåa tyckte jag!

V75-2 blev det planenligt favoriten 3 That´s So Clever till ledningen som vi trodde mycket på. Men väl i ledningen blev han väl het över den långa distansen och fick stumma ben över upploppet. Vann gjorde skrällen 1 Räser Helge där Magnus Djuse som fick chansen bakom hästen för första gången. Perfekt resa på innerspåret men när luckan kom avgjorde han på ett bra vis och första rycktussar gjorde sitt.

V75-5 gick till Santos De Castella som spårade från start till mål och såg fin ut. JW bästa chans på förhand och det fick han rätt i, stallformen är som alltid bra och han vinner lopp mest hela tiden. 1 S.G.Kingstone gick bra bakom som tvåa och favoriten 4 Vice Versa Diamant galopperade bort en andraplats på upploppet.

Silverdivisionen V75-6 gick till Rikard N Skoglund som kom till ledningen med 6 Majestic Man från springspåret och sedan spårade detta från start till mål. 11/700 på klockan och segern blev mycket enkelt. 1 Dats So Cool samt 8 Beartime som satt i rygg ledaren samt tredje invändigt gick bra som tvåa och trea, värda att passa framöver. Galopp blev det för den betrodda duon 2 Svecak Palema samt 5 Bo C. Den sistnämnda värmde bra och har nu tre lopp i kroppen efter längre vila, kommer vinna lopp inom kort.

Avslutningen blev det 1 Global Agreement från start till mål och han höll undan före en vass spurtande 10 Gooner. Gooner som nu har två raka andraplatser på V75 måste få vinna inom kort. Men bättre ryggar ute i spåren här så vinner han detta. Klockan visade 1.09,7 sista 700 ute i vida spår genom sista sväng, vilket är starka papper. Jag tar med mig 5 Don´t Be Weak som spurtade vasst efter sen lucka, rolig att passa i ett lämpligt gäng framöver.

Toppen:

V75-1: 5 Hevin Boko

Flopparna:

Omstartskaoset i V75-3.

V75-4 samt V75-5 så föll favoriterna 6 Cash And Carry samt 4 Vice Versa Diamant ur travet tillslut och galopperade bort framskjutna placeringar på upploppet.

 

Passa näst gång:

V75-1: 12 Barbro Kronos och även 7 Audrey Effe kan vara rolig att plocka med, gick bra som 6:a och värmde bra.

V75-2: 4 Wish Me Magic såg fin ut som fastlåst.

V75-6: 8 Beartime gick i mål med krafter sparade och såg fin ut.

V75-7: 5 Don´t Be Weak gick bra efter sen lucka och det var full fart över linjen!