Jackpot på V75!

Publicerat: 13 Apr, 05:40

Klockan är halv sex fredag morgon och jag arbetar för fullt med V75-omgången på Jägersro. Jackpot med 53 miljoner kronor till en ensam vinnare kittlar givetvis och ger oss spelare schyssta villkor. Visst, inte fulla fält och ett par favoriter som startar med bra chans sänker värdet i omgången något, men jag väljer att se möjligheterna, det finns några roliga drag och jag är helt inne på att spika en icke-favorit som jag känner starkt för. Återstår att se vad övriga på redaktionen har att säga om den idén på vårt V75-möte om några timmar...

Att leta spetsvinnare på Jägersro är som bekant sällan fel och spetsstriden i V75-4 kan bli loppavgörande. 3 LOVE NO LIMIT var sylvass ut 14/2 från spår 5 och spetsade lätt 17/9 från spår 3. Vi pratade med en optimistisk Veijo igår som meddelade följande:

- Hon var fin senast och har gått att träna precis som jag vill efter och hon håller fin form. Hon springer väldigt snett med huvudet i värmningen men det är ännu värre hemma i jobben. I loppen bryter hon lite med huvudet men tar inte töm så det går att köra på henne. Hon är väldigt snabb ut så det är bra spetschans. Sedan är känslan att hon kan springa en riktigt bra tid och jag tror att det kan räcka ganska långt. Inga ändringar utan hon går precis som senast, säger Veijo Heiskanen.

Vårkänslor i luften igår när fina Felicity Shagwell (bilden) och hemmastjärnan Lucifer Lane årsdebuterade på bästa vis på Örebro. Nu är det bara 14 "sov" (för att använda mina barns ord) kvar till Åbys kanonhelg med kval till pokalloppen och finalen i Olympiatravet. Hur många sov det är kvar till Elitloppet? Svar: 44. Nu kör vi, våren! 

/ Andreas Henriksson

Foto : MARTIN LANGELS/ALN