Hallå där, Dennis Palmqvist...

Publicerat: 02 Jul, 14:01

Hallå där, Dennis Palmqvist, medarbetare på Travtjänsten.

Hur kom du in i travet?

- Jag åkte med pappa på trav när jag var liten. När jag var 18 köpte jag in mig i en travhäst tillsammans med pappa och något år senare när han skulle få vintervila tog jag hem hästen, min dåvarande sambo hade ridhästar hemma och det fanns plats i stallet. Jag började tömköra hästen och sedan gick det fort med allting och jag fastnade för sporten.

Vad är det roligaste med spel på trav och hur ser din spelfilosofi ut?
- Spänningen, både vad gäller spelet och sporten. Sedan jag har blivit tränare tycker jag att jag blir bättre och bättre på att veta vad jag ska titta efter när jag kollar på hästarna. Sedan försöker jag givetvis hitta värden i mina spel och spela de som står i ett högre odds än min egen värdering.

Har du något råd till läsarna för att bli bättre spelare?
- Studera hästarna innan loppen. Hästarna ska vara fina i kroppen, blanka, inte för smala eller för tjocka, trava rent och vara lagom pigga, de får inte vara för hetsiga. Använder du klocka så ska ögat och klockan vara överens, eller att det går fortare på klockan än vad ögat ser. Hårt betrodda hästar som ser dåliga ut innan loppen står jag gärna över, även om jag hade tänkt att spela. Visst, en 40%are kommer vinna ibland även om den ser tveksam ut innan loppet, en dålig värmning behöver inte betyda att hästen förlorar varje gång, men 40%-aren kanske förlorar åtta gånger av tio och då lönar det sig i längden att stå över spel.

Det är aldrig fel med en ”spelstory”. Har du någon anekdot att bjuda på?
- Jag minns en vanlig V5kväll på Halmstad när jag var runt 20 år. Jag tog med mig en kompis som aldrig hade varit på trav innan och vi gjorde en V5:a för hundra spänn var. Vi satt på restaurangen och jobbade in vinnare efter vinnare. V5 gav tio lax och vi åkte hem med 5000 kronor var på fickan. ”Det här var ju enkelt”, tyckte kompisen som ville att vi skulle åka på trav varje dag den veckan efter det, men efter några sämre kvällar spelmässigt tyckte han inte att det var så roligt längre och han slutade åka med, men det var ett roligt minne den här kvällen i Halmstad.

Avslutningsvis, bjud på en vinnare!
- Du kan få ett roligt platsspel av mig. Stallets Minnestads Ecuador har varit bra varje gång på slutet. Han var tvåa bakom Admiral As och senast hakade han på bra bakom Upstate Face. Nu möter han Admiral As igen, men jag blir inte förvånad om han dyker upp på en plats till ett högt odds.

Läs mer om Dennis under fliken redaktionen på sajten, där berättar Dennis om vilken som är den bästa häst han har sett samt vilken som är favorithästen. Och ja, det lutar åt att Dennis får sova på soffan i natt...