Eftersnack V75 14 april

Publicerat: 15 Apr, 10:20Det bjöds bra sport och fina prestationer på V75 på Jägersro på lördagen, vi hade bra drag men lyckades inte knyta till säcken riktigt utan hade fyra sexor på våra tre stora system. Uttagningen till Olympiatravet vanns av Day or Night In och Johan Unstersteiner efter en häftig slutrunda i spets.

Vi klev av på V75 direkt i första avdelningen där Fritjof vann från rygg ledaren tillsammans med Johan Untersteiner. Vi var inne på att det var torskläge för storfavoriten Harran Boko och streckade fyra hästar men tyvärr var inte Fritjof en av dem. Favoriten var trött från spets då han galopperade 300 kvar, då tog The Bucketlist F. över men Fritjof slank loss från ryggen och vann lätt efter 12,6 sista varvet. Fritjof är en fin häst som kommer duga bra i 4-åringsloppet i år. Han var även fint förberedd inför årsdebuten av tränaren Niklas Robertsson.

Av många bra prestationer den här eftermiddagen svarade Lesperanza av en. För Jan Hansen tog hon ledningen efter 200, fick press i omgångar men stack ändå undan till lätt seger. Det är en stor snygg Ready Cash-märr som trivs extra bra i ledningen. Milady Amok såg ut som en vinnare i rygg ledaren 500 kvar men då luckan kom 250 kvar var hon chanslös mot vinnaren. Av övriga var det bra fart över mål av Tour Knight som sexa.

En bra spik
Vi spikade Day or Night In på allt då vi räknade med att han hade bättre form än värsta hotet Dante Boko och att han hade vettig chans att vinna från utsidan. Nu slapp han det för han blixtstartade då Johan Untersteiner laddade järnet och det blev spets in i första sväng. Dante gick ut på utsidan varvet kvar och det blev en tuff duell. I sista sväng körde Kolgjini för fullt på sin häst medan Johan hade både tussarna och norsken oryckta. Då han tog norsken 250 kvar fick Day or Night In en dryg längd som han säkert höll in i mål efter underkant 08 sista 800. Dante Boko var riktigt bra som tvåa och han hade blivit svårtuggad i spets.


Stort löfte

V75-4 tog Lutfi Kolgjini revansch med Dontbreakthebank Ås. Han pressade sig till spets i första sväng, öppnade 08,5 första 500 men välvuxna Dontbreakthebank Ås stegade undan snyggt efter 11,5 sista 800. Detta var hästens sjätte start, han hade ett långt uppehåll efter de två första starterna förra året och det finns häftig utveckling i honom. Com Milton kom igenom bra till andra ut, kunde vänta med attacken till 250 kvar men var seg och entömd så han var chanslös att utmana vinnaren. Havbergs Viking gjorde ett mycket tappert lopp från utvändigt ledaren.

I V75-5 vann Super War Horse från rygg ledaren och de var en skolboksstyrning av Kevin Oscarsson. Han släppte spets utan strid till Aileron, smet snabb ut i andraspår då chansen gavs 275 kvar och motiverade hästen snyggt över upploppet till lätt vinst efter 11/800. Sobel Conway svarade för en mäktig sista långsidan, kopplade greppet på ledaren 300 kvar men kunde inte svara vinnaren. Aileron fick hård press från 1500 kvar i spets och höll bra. Det var ett fint intryck över mål på Friend of Nature i bit ner i fältet.

Häftig häst
I V75-6 fick vi se något av dagens prestation då Rajesh Face utklassade konkurrenterna trots tufft motstånd. Han galopperade kort efter 150 men Lutfi Kolgjini parerade snyggt och sedan tryckte han gasen i botten. Rajesh Face fick ta över efter 750 och fortsatte i bra tempo. Han ökade ytterligare runt sista sväng och gav inte Master Crowe en chans från rygg ledaren. Springover strulade det för i början och sedan avslutade han 09,0 sista 800 i spåren som trea. Olle Rols fick sin segerrad bruten men gjorde en bra insats som femma.


I avslutningen vann segermaskinen Bandit Brick lätt från ledningen. Precis som vi läste loppet fångade Waffle upp Run Ceasar Run från start släppte välvilligt då favoriten kom. Bandit Brick fick en rejäl tryckare av Urchin efter 800 meter men var ändå oslagbar i spets efter 13,4 sista varvet. Detta var ingen riktig test på 5-åringens kapacitet men det som är helt klart är att hästen är otroligt vacker. Bakom gick Earn N’Burn vasst som tvåa från fjärde in och lucka 300 kvar medan det blev fel för Cash Valley. Dansken såg dock mycket fin ut i biken.


Toppen
+++ Rajesh Face
besitter ruggig kapacitet och gjorde ett topplopp i årsdebuten.

++ Day or Night In imponerade också stort och blir mycket intressant i Olympiatravet om två veckor.

+ Dontbreakthebank Ås var läcker vid spetssegern där han vann lätt trots en tuff öppning.

Floppen
Harran Boko
hade slaka tömmar redan 600 kvar och var inte alls bra. För stressad innan och i loppet? Erik Adielssons attack mot ledningen med Urchin i V75-7 hade ingen täckning. 

Lira nästa gång
Flera hästar är nämnda i texten men lite extra nämns Tour Knight som troligen vinner nästan gång med spetsläge.
P-A Johansson
Bilder från Kanal 75 tagna av Lars Jakobsson.