Eftersnack Solvalla 19/1

Publicerat: 20 Jan, 08:38

I V75-1 tog Vikings Preacher ledningen och det såg länge bra ut åt honom då han fick bestämma tempot i spets, men på upploppet fick Sebastian Journey luckan från rygg på ledaren och växlade enkelt ner ledaren. Sebastian har höjt sig i biken tre senaste och det är en maffig häst. Vi hade med honom i vår A-grupp och bjöd ut honom som drag här på hemsidan. Shorthanded Jag satt hopplöst sist i kön, men gick ett godkänt slutvarv (13,4/1000) som trea.'

Tyvärr flera omstarter i lärlingsloppet, men när loppet väl kom iväg löste det sig perfekt för Andy Pandy One som kunde blåsa till dem på en långsida till enkel seger. Han har bra form och skickliga Anders Eriksson fortsätter att visa fin körhand, men jag vill inte blåsa upp prestationen för mycket då hästen fick det serverat. Vi trodde hårt på Malkin, men där blev allt fel då Emilia skickade på i tredje för att runda Stonecapes Pecca (som stod still i starten), men då tog plötsligt Pecca tag i grejerna och svarade ut Malkin som fick en dryg inledning fram till dödens och fick dessutom överraskande svar om spets av begränsade Macelliria. 

Zenit Brick släpptes till spets av Disco Volante och såg då ut att vara "hemma", men han blev infångad av en vasst avslutande Sorbet som var summor bättre mot de två senaste starterna, något han aviserade redan i värmningen. En överraskande vinnare för oss och vi fick kliva av på V75. 

I V75-4 trodde vi mycket på El Fitzgerald, men trots att hon fick en lägga en speed från start och sedan gå utvändigt under slutvarvet, var vi besvikna på intrycket. Vi hade övervärderat henne och istället gick segern till speediga Roly Poly som tidigare mest radat andrapris, men som nu har tre raka segrar. 

Night Brodde var vår givna tipsetta i V75-5 och han infriade våra förväntningar med råge då han spetsvann med sex längder. Victory Topline var vi skeptiska till som storfavorit, han agerade segt och var aldrig med chans från kön.

Erik Sting spikade vi på Rank och Spel då vi gillade intrycket senast samt ansåg att motståndet var överkomligt. Nu blev han "allas" vinnare och vi valde därför att gardera honom på Slutspelet-V75, men vi får ändå vara självkritiska som gick på honom från början. Han vann trots allt bara 3/19 ifjol och visade nu att det inte är någon slump att han hellre är tvåa än först i mål. Han såg "klar" ut runt sista sväng, men 200 kvar var det kallt och Västerbo Grosbois avgjorde enkelt från rygg på ledaren. 

Exclamation Mark lyckades fånga upp Adrian Trot i en snabb öppning och hade sedan inga problem att sticka undan till enkel seger från ledningen. Vårt drag Making Love galopperade tyvärr bort sig från start. 

Toppen:

Duellen mellan Belker och Alien Kronos i Margaretas var häftig. Belker visade att han är bäst och att han även fungerar med öppet huvudlag. 

Det dröjde till lopp nio innan vi fick dagens första spetsvinnare och Night Brodde imponerade stort vid enkel seger. 

Floppen:

Omstarterna i lärlingsloppet. 

Zenit Brick, Victory Topline och Erik Sting var favoriter som föll tungt. 

Spela nästa gång:

Mr Perfect såg dunderladdad ut i värmningen. Kevin valde att backa sig loss och hästen avslutade bra som fyra. Är tvåa i mål om han fortsätter rakt fram i sista sväng?

/ Andreas Henriksson